Vianselvitys – Huawei HG635 ADSL/VDSL -modeemi

Yleisimmät ongelmatilanteet, joita Huawei HG635 ADSL/VDSL -modeemin käytössä saattaa esiintyä.

Kaikki mahdolliset laitteen ohjelmistosta johtuvat virheet pyritään korjaamaan tulevissa ohjelmistopäivityksissä niin pian kuin mahdollista.

Ohjelmistopäivitykset

Laite päivitetään uusimpiin ohjelmistoversioihin automaattisesti. 

Laitetta ei tule sammuttaa päivityksen aikana. Laitteen sammuttaminen ohjelmistopäivityksen aikana on mahdollista mutta ei suositeltavaa, koska laite voi silloin rikkoutua.

Laitteen resetointi (tehdasasetusten palauttaminen) on suositeltavaa ohjelmistopäivityksen jälkeen, jos laitteen toimivuudessa esiintyy ongelmia. 

Vianselvitys

Laitteen resetoiminen

Jos Huawei HG635 -modeemi ei toimi normaalisti (esim. yhteys pätkii tai ei muodostu ollenkaan), kannattaa se resetoida eli palauttaa tehdasasetuksille.

Resetoiminen on suositeltavaa tehdä myös aina ohjelmistopäivitysten jälkeen, jos modeemin toimivuudessa esiintyy ongelmia. Päivitysten yhteydessä laitteen muistiin voi jäädä muun muassa asetuksia edellisestä ohjelmistoversiosta, jotka pyyhkiytyvät modeemin muistista vasta tehdasasetusten palautuksessa.

Resetointi tehdään painamalla modeemin takana olevaa reset-painiketta n. 10 sekuntia terävällä esineellä, kuten nuppineulalla tai suoraksi taitetulla klemmarilla. Teräväkärkistä kynää voi myös käyttää, mutta huomaa, että monesti kynänkärki on liian lyhyt ja/tai paksu eikä se tällöin mahdu painamaan reset-painiketta reset-aukossa pohjaan asti, jolloin modeemi ei resetoidu.
 
WLAN-yhteys pätkii

Jos WLAN-yhteys pätkii, niin syynä saattaa olla modeemin automaattinen WLAN-kanavan haku, jota kaikki WLAN-verkkosovittimet eivät välttämättä osaa käsitellä oikein. Ongelma korjaantuu vaihtamalla WLAN-kanava manuaalisesti johonkin kanavaan väliltä 1-11.
 
WLAN-yhteys hidas

Jos WLAN-yhteys on hidas, syynä voi olla tukossa oleva 2,4 GHz:n langattoman verkon taajuusalue. Mikäli päätelaite tai langattoman verkon sovitin tukee 5 GHz:n taajuutta, kannattaa laite yhdistää siihen verkkoon.

Lisävinkkejä modeemin käyttöön