Elisa IoT Innovation Challenge –kilpailun finalistit julki

Kaapelitehtaalla syyskuussa järjestetyn Nordic Digital Business Summitin (NDBS) yhteydessä julkistettiin Elisa IoT Innovation Challenge – kilpailun finalistit. Huhtikuussa käynnistyneen kilpailun alkukarsinnoista mukaan pääsi kuusi tiimiä, joilla oli kuusi viikkoa aikaa kehittää innovatiivisia IoT-ratkaisuja hyödyntäen Elisa IoT -alustaa, kehittää ratkaisunsa esittelykelpoiseksi ja kartoittaa onko ratkaisulle markkinassa kysyntää.

Teksti: Saana Tarvainen

Syyskuun 24.päivä järjestetty Nordic Digital Business Summit täytti Kaapelitehtaan liiketoiminnan ja teknologian ammattilaisista. Elisa osallistui tapahtumaan omalla osastolla, jossa Elisa IoT™ -palvelukokonaisuuden lisäksi oli esillä Elisa IoT Innovation Challengen kilpailijat. Haku kilpailuun aukesi huhtikuussa 2015 ja sen tavoitteena on haastaa yritykset rakentamaan uusia, innovatiivisia IoT-ratkaisuja hyödyntäen monipuolista Elisa IoT -alustaa. Kilpailun alkukarsinnoista mukaan pääsi kuusi tiimiä, joilla oli aikaa vain kuusi viikkoa kehittää ratkaisunsa esittelykelpoiseksi ja kartoittaa onko sille markkinassa kysyntää. NDBS oli näytön paikka. Siellä jokainen kilpailijatiimi esitteli Elisan osastolla ratkaisujaan tapahtuman muille osallistujille.

IOT_kuva
Kuva: Hilla Pyykkönen

Tämän lisäksi kilpailijat pääsivät pitchaamaan eli pitämään lyhyet myyvät puheet Internet of Things & Industrial Internet -salin lavalle Elisan IoT-yksikön liiketoimintajohtajan Kari Terhon kanssa. Sen jälkeen Terho julkaisi, mitkä tiimit jatkavat finaaliin kisaamaan 50 000 euron pääpalkinnosta. Kilpailussa eteenpäin jatkavat kolme finalistia.

Kilpailu ratkeaa marraskuussa

Kilpailu oli hyvin tasokas ja finalistien valinta aiheutti paljon pohdittavaa kilpailun raadille. Finalisteiksi valikoituivat kolme tiimiä, jotka olivat saaneet eniten aikaan ensimmäisten kuuden viikon aikana ja joiden ratkaisuissa nähtiin olevan kovaa kaupallista potentiaalia.

Jatkoon kilpailun finaaliin pääsivät Process Genius, Intelles Informatica sekä kilpailua varten muodostettu Foller, jossa on mukana Link Design & Development, Streamr ja Trelab. Nyt kilpailijoilla on puolitoista kuukautta aikaa viimeistellä toteutustaan. Marraskuussa koko kilpailun voittaja julkistetaan Slush 2015 -tapahtumassa. Jos kaikki finalistit edistyvät yhtä nopeasti kuin tähän mennessä, tulemme kuulemaan Slushissa huimista ratkaisuista.