Elisan IT-asiantuntijat kehityksen keskipisteessä – Microsoft Ignite 2019

Lukuaika 3 min

Kaikkiaan seitsemän tiedonjanoista elisalaista IT-työläistä lähtee Microsoft Igniteen 4.-8.11. metsästämään alan tuoreimpia kuulumisia ja ammentamaan tuoreinta tietoa asiakkaita varten.

Mielenkiinnon kohteet Floridassa vaihtelevat julkipilvestä päätelaitehallintaan, tietoturvaan ja DevOpsiin. Tapahtumassa korostuvat myös Microsoft 365 -ympäristön ominaisuudet, joiden parissa useampi retkikuntamme jäsenistä työskentelee. Viisipäiväisen tapahtuman suolana ovat asiakkaiden, kumppanien ja muiden sidosryhmien kanssa käydyt keskustelut, joista riittää hyödynnettävää sekä oman että asiakkaan toiminnan kehittämiseen.

Kuvassa vas. Antti Salo, Riku Vuorela, Matti Väliniemi ja Markus Lintuala lähdössä kohti Floridaa ja Microsoft Ignitea. Kuva: Matti Väliniemi.

Asiantuntijajoukkomme tulee olemaan äänessä läpi tapahtuman, ja nostamaan Igniten parhaimpia tärppejä ja kovimpia uutisia esiin somekanavissaan. Siksi onkin hyvä kurkistaa, mitä matkalaistemme työarkeen kuuluu ja mitkä aiheet Ignite-viikolla puhututtavat.

Matti Väliniemi

Matti konsultoi ja toteuttaa asiakkaille kehityshankkeita Microsoft 365 -teknologioiden tiimoilta. Tällä hetkellä Matin kuumimpia perunoita ovat Microsoftin Security-puolen ratkaisut sekä Windows Autopilot.

Näiden lisäksi häntä kiinnostavat erityisesti Windows-työasemaympäristöt, Exchange-sähköposti sekä koko ajan enenevässä määrin Azuren palvelimettomat palvelut ja automatisointi.

Ignite-tapahtumalta Matti odottaa verkostoitumista, alan kovimpien asiantuntijoiden kanssa sparrausta, vastauksia kysymyksiin ja kommentteja omiin ideoihin.

Markus Lintuala

Markus työskentelee Microsoft 365 ja julkipilviteknologioiden parissa kouluttaen, konsultoiden, puhuen sekä toteuttaen.

Markuksen kiinnostuksen kohteisiin ja kovimpaan osaamiseen lukeutuvat IT-infrastruktuurin kokonaisarkkitehtuuri, Microsoft 365, Azure sekä muut modernit julkipilviteknologiat.

Ignite on tapahtumana Markukselle tuttu, sillä hän oli paikan päällä myös viime vuonna. Tällä kertaa hän odottaa tapahtumalta eniten verkostoitumista, hyviä keskusteluja, teknologiajulkaisuja sekä hyviä oikean elämän use caseja.

Riku Vuorela

Riku on titteliltään Senior Technical Consultant ja toteuttaa työssään pääasiassa päätelaitehallintaan liittyviä projekteja.

Pääpaino Rikulla on Microsoft 365:ssä ja Security-puolella. Eniten kiehtovat päätelaitehallinta ja siihen liittyvät tietoturvaa parantavat ratkaisut.

Tapahtumassa Riku odottaa eniten teknisiä julkistuksia, ratkaisuja asiakkaiden teknisiin ongelmiin ja verkostoitumista alan ammattilaisten kanssa.

Antti Salo

Antti työskentelee Head of Technologyn roolissa ja vastaa IT:ssä DevOps-palveluiden kehityksestä. Hän on myös vahvasti mukana meidän julkipilvipalveluiden kehityksessä.

Antin silmissä kiinnostavimmiksi nousevat Azuren ympärillä tapahtuvat asiat ja julkistukset Ignitessä, mutta intresseissä on myös katsoa Microsoftin tarjontaa laajemmin ja kenties bongata uusia palvelukokeilujen aiheita alueilla, jossa voisimme entistä paremmin auttaa asiakkaitamme.

Erityisesti myös Microsoft 365 -tuoteperhe ja tietoturva kiinnostavat. Vaikka Antti katsoo asioita nyt johdon näkökulmasta, löytyy häneltä vahvuuksia myös infrakonsultin hommista. Paikan päällä Floridassa kiinnostavat hyvät keskustelut näiden aiheiden ympärillä Microsoftin, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Eetu Mustonen

Eetu toimii Elisan yritysasiakaspuolella Toimisto 365 -kokonaisuuden Business Managerina.

Häntä kiinnostaa etunenässä mitä mahdollisuuksia Microsoft 365 ja etenkin sen Office 365 -kokonaisuus, sen lisäosat ja standalone-tuotteet tarjoavat niin pienille kuin suurillekin yrityksille, ja miten voimme auttaa asiakkaitamme työskentelemään tehokkaammin ja turvallisemmin.

Tapahtuman ensikertalaisena Eetu odottaa näkevänsä ja kuulevansa mitä uutta Microsoftin 365 -tuoteperheeseen on tulossa ja miten se tulee kehittymään seuraavien 12 kuukauden aikana. Lisäksi kiinnostaa kuulla, miten ja missä kaikessa Microsoft tulee hyödyntämään tekoälyä ja miten se on kehittynyt esimerkiksi viime vuodesta.

Ari Väntänen

Ari työskentelee Elisalla kapasiteettipalveluiden parissa ja on tänä vuonna yksikkönsä ainoa edustaja Ignite-tapahtumassa. Arin lähestymiskulma tapahtumaan on hieman erilainen kuin muilla osallistujilla. Tärkeänä tavoitteena on tuoda Elisan sisäisille sidosryhmille enemmän esille sitä mitä Microsoft maailmassa teemme ja kuinka palveluita toteutamme.

Yksi tärkeimmistä tehtävistä on Arin mielestä se, kuinka kykenemme vastaamaan nykypäivän ja tulevaisuuden tietoturvahaasteisiin. Ignite-tapahtumasta hän hakee julkipilven tarjoamia mahdollisuuksia ja laajennuksia kokonaisvaltaisen ja tietoturvallisen alustan toteuttamiseen, samalla palveluiden käytettävyyttä kehittäen.

Jari Kotola

Elisan asiantuntijoukon täydentää Jari, joka työskentelee Pilvikonsulttina eli auttaa asiakkaita hyödyntämään Microsoft Office 365:n tarjoamia palveluita työntekijöiden arjen tehtävien hoitamisessa. Käytännössä tähän kuuluu konsultointia yritysten tieto- ja viestintätekniikan kehityksestä vastaaville, työpajojen pitämistä johdolle ja käyttäjille sekä koulutuksia työntekijöille.

Jaria kiinnostaa koko Microsoft 365 palvelukokonaisuus, mutta käytännössä eniten aikaa kuluu Office 365:n palveluiden kanssa. Erityisesti Microsoft Teams ja sen mahdollistamat asiat ovat olleet suurin kiinnostuksen kohde viime aikoina, mutta myös PowerAppsin ja Flown avulla tehtävät sovellutukset kiinnostavat kovasti. Innostus on aina välitön, kun joku asiakas sanoo, että ”Meidän käyttäjille pitäisi keksiä ratkaisu tällaiseen asiaan”.

Ignite-tapahtumalta Jari odottaa hyviä ja informatiivisia esityksiä, keskusteluita muiden osallistujien kanssa ja tapaamisia messualueella Microsoftin ja kolmansien osapuolten edustajien kanssa. Sisältöä ja tapahtumia on viikon aikana valtavasti, joten suurin odotus on, että osaisi olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Tule moikkaamaan ja vaihtamaan ajatuksia!

Nämä innokkaat asiantuntijamme liikkuvat tapahtuma-alueella, esityksissä ja illallisilla pitkin viikkoa. Ideoita ja ajatuksia Microsoftin palveluihin liittyen sparrataan varsin mielellään, ja asiakkaat ovat myös enemmän kuin tervetulleita nykimään hihasta. Nähdään Ignitessa!