eSali on monipuolinen kaiken kokoisten yritysten luottopelaaja

Monipuolinen eSali-palvelu sopii myös pienemmille yrityksille lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Se on joustava ja kustannustehokas. Voit hallita eSalissa olevia palvelimia itse tai käyttää Elisan asiantuntijoita hallitsemaan niitä.

Monessa pk-yrityksessä mietitään, mitä tehdä kun yrityksen oma palvelin tai fyysinen konesali on vanhentumassa, ei enää täysin täytä tiukkoja tietoturvavaatimuksia tai järjestelmät ovat elinkaarensa päässä. Investoidako uudelleen omiin palvelimiin vai ostaako palvelimet palveluna IT-kumppanilta?

Osaaville yrityksille itsehallinnoitu, nopea ja joustava eSali

“Pk-yrityksillä on yllä olevien lisäksi paljon erilaisia tarpeita hankkia lisää palvelinkapasiteettia. Digitalisaatio tuo uusia projekteja ja kehityshankkeita, joille ei omassa IT-ympäristössä ole enää tilaa. Silloin joustava ja skaalautuva eSali on sopiva, nopea ja helppo ratkaisu, joka ei vaadi pääomakustannuksia”, kertoo Elisan eSali-palvelusta vastaava Juho Huopaniemi.

Elisa eSalista saa palvelinkapasiteettia nopeasti käyttöönsä. Alle puolessa tunnissa yrityksellä on eSalissa oma virtuaalinen palvelinympäristö, johon voi luoda omia palvelimia ja siirtää omia palvelimia tutuilla VMwaren hallinnointityökaluilla.

“Palveluna eSali skaalautuu nopeasti, sillä omasta hallintaportaalista asiakas pystyy päiväkohtaisesti säätämään palvelinkapasiteettia tarpeen mukaan. Näin myös kustannukset päivittyvät heti ja asiakas maksaa vain todellisen käytön mukaan.”

Asiantuntevaa kumppania etsiville Elisan hallitsemana

“Kaikilla pk-yrityksillä ei kuitenkaan ole omassa IT:ssä teknisiä rooleja palvelinten hallintaan vaan he haluavat ostaa palvelinosaamisen ulkoa palveluna. Myös näille yrityksille eSali sopii erinomaisesti, sillä tarvittaessa Elisan asiantuntijat hallinnoivat palvelimia asiakkaan puolesta”, Huopaniemi sanoo.

Näille yrityksille ratkaisevaa on, se että he saavat hyvän ja asiantuntevan palvelun lisäksi teknologisesti edistyneen, suorituskykyisen ja tietoturvallisen sekä jatkuvasti ajan tasalla olevan kustannustehokkaan palvelinympäristön. Useille yrityksille on GDPR:n vuoksi tärkeää, että eSalissa data pysyy Suomessa ja data varmistetaan hallinnollisesti turvallisella tavalla. Esimerkiksi datan varmuuskopiot säilytetään fyysisesti eri konesalissa. Monet omiin palvelimiin tai konesaleihin liittyvät riskit pystytään eliminoimaan, kun palvelimet on turvallisesti Elisa eSalissa.

“Olemme huomanneet, että yritykset arvostavat sitä, että pystymme reagoimaan nopeasti silloin kun palvelininfrassa esiintyy ongelmia. He myös arvostavat sitä, että asiantuntijamme proaktiivisesti tekevät kehitysehdotuksia kun havaitsevat niille tarpeen. Tätä palvelua toteutamme pk-yrityksille räätälöidyssä Oma IT -palvelussa yhdessä eSali-palvelun kanssa”, Huopaniemi kertoo.

Sopii myös alustaksi pk-yritysten pilvipalveluille

Yhä useammat pk-yritykset ovat digitalisoineet kasvuyritysten tapaan tarjontaansa ja tarjoavat omille asiakkailleen palveluja SaaS-pilvipalveluina. “Esimerkkejä yritysasiakkaidemme omille asiakkailleen tarjoamista pilvipalveluille ovat CRM-palvelut, taloushallintapalvelut sekä tulostuspalvelut. Näissä pilvipalvelua tuottavat palvelimet sijaitsevat Elisan eSalissa”, Huopaniemi listaa.

“SaaS-pilvipalveluja tarjoavat yritykset käyttävät eSalia itsepalveluratkaisuna ja heidän asiantuntijansa hallitsevat virtuaalista palvelinympäristöä palvellakseen omia asiakkaitaan.”

Edistyneet pk-yritykset käyttävät eSalia myös omana projektialustana, kun kehitysprojekteille tarvitaan oma kehitysympäristö. eSalia on käytetty esimerkiksi pk-yritysten tuotannon ohjauksen, asiakashallinnan ja markkinoinnin räätälöityihin sovellusprojekteihin.

Myös isot yritykset käyttävät usein eSalia omana kehitys- ja projektialustana. “Heille eSali sopii myös erityisen hyvin tapauksissa, joissa tarvitaan lisää palvelinkapasiteettia modernissa ympäristössä ja halutaan hallita sitä itse ilman ylimääräisiä pääomakustannuksia”, Huopaniemi sanoo.

> Tutustu eSali-palveluun

> Tutustu Oma IT -palveluun

> Kiinnostuitko palvelusta? Ota yhteyttä myyntiimme