Pilvestä palvelinten tietoturvaan ja lähes kaikkea siltä väliltä

Lukuaika 2 min

Seitsemän elisalaista IT-asiantuntijaa navigoivat erittäin onnistuneen reissun Orlandon ihmisvilinässä Microsoft Ignite 2019 -tapahtumassa. Noin 30 000 IT-osaajan kerääntyessä yhteen messuhalliin on helppo ymmärtää, että tapahtuman kokonaisarvo ei näy pelkästään osallistujalistassa eikä lukuisissa tuoteuudistuksissa – sen sijaan verkostoituminen ja tosielämän kokemukset Microsoftin palveluiden käyttämisestä nousevat valtaisaan merkitykseen. Kokosimme artikkeliin asiantuntijoidemme näkökulmasta puhuttavimmat nostot tapahtumaviikon varrelta.

Ensimmäinen päivä: avauspuheenvuoroja ja roadmappeja

Eipä taida olla ikonisempaa aloituspotkua Microsoft Ignitelle kuin firman CEO Satya Nadellan keynote-puheenvuoro. Tämä legendaarinen aloitus kuului ohjelmaan myös tänä vuonna, ja tämän jälkeen asiantuntijamme suuntasivat kukin tahoillaan eri teemojen pariin.

Nykyisten ja tulevien Microsoft-tuotteiden roadmapit vaikuttivat olevan vahvasti esillä ensimmäisen päivän agendalla. Elisalaisten joukosta Ari Väntänen nosti esiin tietoturvan ja identiteetinhallinnan roadmapit, joihin Microsoft vaikuttaa panostavan suuresti muun muassa tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäen. Tavoitteena on havaita tietoturvauhkat mahdollisimman varhain.

Jari Kotola puolestaan veti ensimmäisen päivän tapahtumia ja tunnelmaa yhteen videon muodossa. Kurkista alta Jarin kohokohdat ensimmäisestä päivästä.

Matti Väliniemeä miellyttivät erityisesti The Hub -alue tapahtumassa sekä sparrauskeskustelut useilla eri ständeillä – aiheena muun muassa Microsoft Intune. Aikataulu oli toki optimoitu moneen muuhunkin tapahtumaohjelmaan.

Toinen päivä: tunnusten hallinnan uudet tuulet ja Autopilotin mahdollisuudet

Markus Lintuala kirjasi toisen tapahtumapäivän mielenkiintoisimpia nostoja artikkelin muotoon. Aiheina esiin nousivat muun muassa Azure AD ja tunnusten hallinta sekä palauttaminen.

https://www.linkedin.com/pulse/ignite-2019-p%25C3%25A4iv%25C3%25A4-2-markus-lintuala/

Matti keskittyi puolestaan toisena päivänä Autopilotin tuoreisiin kuulumisiin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Parasta antia tämän osalta oli Michael Niehausin esitys, josta Matti poimi muutamia pääkohtia LinkedIniin.

Kolmas päivä: palvelinten tietoturvalle lisää huomiota

Kolmannelta päivältä Ari nosti erityisesti esiin otsikon, joka on nykyään ilahduttavasti huomioitu sekä organisaatioiden toiminnassa että Microsoftin tuotekehityksessä. Kyseessä on palvelinten tietoturva.

Matti jatkoi osaltaan Microsoft Autopilotiin perehtymistä, aiheesta oli tarjolla myös yksityisiä suljettuja sessioita.

Neljäs päivä: Windows Virtual Desktop ja kaikki irti Teamsista

Neljäntenä tapahtumapäivänä puhuttavimpiin otsikoihin lukeutuivat muun muassa Windows Virtual Desktop ja Sentinel. Näistä Markus onnistui tiivistämään herkullisimmat nostot videolle.

Microsoft Teams alkaa olla monessa organisaatiossa jo tuttu työkalu, mutta miten tästä saa kaiken hyödyn irti ja vielä mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla? Jari koosti erinomaisen listan muun muassa Teamsin Live Eventin käytännöllisistä ominaisuuksista.

Verkostoituminen ennen kaikkea!

Vaikka kyse on suuresta kansainvälisestä teknologiatapahtumasta, kaikkea ei aina kuule luennoilla vaan käytäväkeskustelut ja verkostot saattavat tarjota päivän parhaimmat näkökulmat. Verkostoitumisesta Igniten aikana kertoivat Elisan Markus ja Digikuun Ville. Käy vilkaisemassa, mitä vinkkejä herrat tarjosivat verkostoitumisen saralle!