Samsung Galaxy S21 -malleissa on käytettävyyttä, ominaisuuksia ja nopeutta

Lukuaika 3 min

Samsungin Galaxy S21 -sarjan huippupuhelimet sopivat aktiivisille ja liikkuville käyttäjille. Puhelinten erinomainen suorituskyky, käytettävyys ja ensiluokkaiset kamerat tekevät päivittäisestä käytöstä sujuvaa ja mukavaa niin töissä kuin vapaalla.

Samsung on onnistunut uusien huippumallien muotoilussa hyvin. Puhelimet tuntuvat tukevalta kädessä ja niitä on miellyttävä käyttää. Kameroiden sijoittelu yläkulmaan siistiksi ja tasaiseksi kokonaisuudeksi jättää takakuoren näyttäväksi muutoinkin tyylikkäässä laitteessa. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu näytön alle ja kattaa aiempaa isomman alan ja toimii nopeammin.

Puhelimet on suojattu IP68-standardin mukaisesti eli ne kestävät hyvin pölyn ja tilapäisen upotuksen veteen. Puhelimissa on kestävä alumiinirunko, joka ulottuu puhelimen reunoihin. Etunäyttö on kaikissa malleissa panssarilasia ja S21+ ja S21 Ultra -malleissa myös takakuori on panssarilasia. S21:ssä takakuori on muovia.

Erinomaista suorituskykyä ja sujuvaa käytettävyyttä

Suorituskyvystä vastaa Samsungin uusi Exynos 2100 -järjestelmäpiiri, joka on nopea ja sisältää uusia ominaisuuksia. Puhelimissa on 5G-tuen lisäksi tuki myös langattomalle Wi-Fi 6 -teknologialle. Kahden nanosim-korttipaikan rinnalla on eSim, joka mahdollistaa sujuvan rinnakkaiskäytön usealla liittymällä.

Tallennustilaa on minimissään 128 gigatavua. Harppaus 256 gigatavuun on varsin edullinen, eli 70 euroa lisää myyntihintaan. Muistikorttipaikkoja puhelimissa ei ole.

S21 ja S21+ ovat ominaisuuksiltaan identtiset takakuoren materiaalia, S21+:n isompaa akkua ja näytön kokoa lukuun ottamatta. Näytöt toimivat nopealla 120 hertsin viritystaajuudella, joka takaa terävän kuvan tekstiä ja valikoita rullatessa. Puhelin osaa vaihdella virkistystaajuutta käytön perusteella, mikä pidentää akun kestoa.

Kookkaat näytöt soveltuvat työkäyttöön erinomaisesti. Kirkkaat näytöt mahdollistavat puhelinten ongelmattoman käytön aurinkoisina päivinä ulkona liikkuessa. Pitkiltä näytöiltä on helppo lukea tekstejä, dokumentteja sekä vastata viesteihin ja sähköposteihin liikkuessa. Amoled-näyttöjen suuren kontrastin ja tarkan väritoiston ansiosta valokuvien ja videoiden käsittely on helppoa suoraan puhelimessa, mikä nopeuttaa esimerkiksi yrityksesi somemarkkinointia.

Puhelimia voi pikaladata 25 watin teholla sopivalla laturilla tai langattomasti 15 watin teholla. Pakkauksessa ei ole mukana laturia tai kuulokkeita. Lataukseen voi käyttää aiempia usb-c-latureita, mutta pikalataus ei aina onnistu täydellä nopeudella ilman uutta laturia.

Katso yritysverkkokaupan laturit tästä >

Tietoturva ja päivitykset ajan tasalla työkäyttöä ajatellen

Työkäyttöä ajatellen Samsungin Knox-tietoturva huolehtii salaisten tiedostojen pysyvän turvassa, vaikka puhelimen antaisi hetkeksi jälkikasvulle käyttöön tai se varastettaisiin. Puhelimissa on valmiiksi asennettuna tuore Android 11. Tietoturvapäivitykset puhelimiin on luvattu vähintään kolmeksi vuodeksi. Puhelimet tulevat saamaan kolme seuraavaa isoa Android-päivitystä aina Android 14:ään asti.

Mielenkiintoinen etu työkäytössä on Dex-tila, jossa puhelin muuttuu tietokoneeksi näytön, näppäimistön ja hiiren kanssa. Puhelimen tehot pärjäävät helposti peruskannettavalle, joten esimerkiksi Microsoftin toimistosovellusten käyttö on sujuvaa isolla ruudulla ja ikkunoidulla työpöydällä. Puhelin on varteenotettava vaihtoehto kannettavalle tietokoneelle varsinkin pienyrittäjille, jotka eivät käytä erityisiä liiketoimintasovelluksia.

Kolmen kameran voimin mainioita kuvia

S21 ja S21+ -puhelinten pää- ja ultralaajakulmakamerat ovat tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Niiden rinnalla käytössä on 64 megapikselin kamera, jota käytetään zoomaamiseen. Pää- ja telekameroissa on optiset kuvanvakaajat, jotka auttavat niin hämärässä kuvatessa kuin videoidessa. Monipuolisen kamerasovelluksen käyttö on helppoa.

S21-sarjan puhelimista on iloa myös vapaa-ajalla. Kaikissa malleissa on stereo äänentoisto ja erinomainen kuvanlaatu. Puhelimet tukevat laajemman dynamiikan hdr-värejä, joita pääsee ihailemaan suoratoistopalveluiden videoissa. Hdr-värejä voi hyödyntää myös omissa videoissa puhelimilla kuvatessa.

S21 Ultra on malliston tinkimätön huippumalli

S21 Ultra on Samsungin malliston kallein ja ominaisuuksiltaan paras malli. Se on myös fyysisesti malliston kookkain, ja sisältää isoimman akun. Suorituskyky vastaa S21-malleja. Ultrassa on kuitenkin enemmän keskusmuistia, parempi kameravarustus ja tarkempi näyttö. Ultran saa muista malleista poiketen myös 512 gigatavun tallennustilalla.

Merkittävänä uutuutena S21 Ultra tukee Samsungin S-Pen-kynää Note-sarjan puhelinten tavoin. Kynällä ohjaus on tarkkaa ja pitää näytön puhtaana. Kynään tottuu hyvin nopeasti ja sen käyttömahdollisuus on merkittävä lisä työkäyttäjille.

Kameroita Ultrassa on neljä eri polttoväleillä: 12 megapikselin ultralaajakulman ja huikean tarkan 108 megapikselin pääkameran rinnalla ovat optiset 10 megapikselin 3x ja 10x telekamerat. Zoomia voi käyttää sulavasti läpi kameroiden toiminta-alueen tekoälyn turvin. Kameroissa on optiset kuvanvakaajat ultralaajakulmaa lukuun ottamatta.

Aikaisempaa edullisempi hinnoittelu

Malleista riippuen tarjolla on kuusi eri väriä. S21:n väreinä ovat Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom Pink ja Phantom White. S21+:n väreinä ovat  Phantom Violet, Phantom Silver ja Phantom Black. S21 Ultran saa kahdessa värissä: Phantom Silver ja Phantom Black.

S21-mallisto on hinnoiteltu viime vuotta selvästi edullisemmaksi. Puhelinten alkaen-hinnat ovat: Samsung Galaxy S21: 709 euroa (alv. 0%), Galaxy S21+: 870 euroa (alv. 0%) ja Galaxy S21 Ultra: 1 047,50 euroa (alv. 0%).

Samsung Galaxy S21 5G

Näyttö: 6,2’’ (20:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 12+64+12 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 4000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 71x152x7,9 mm

Tilaa Samsung Galaxy S21 5G yritykselle

Oletko kuluttaja? Tilaa Samsung Galaxy S21 5G

Samsung Galaxy S21 5G

Samsung Galaxy S21+ 5G

Näyttö: 6,7’’ (20:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 12+64+12 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 4800 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 76x162x7,8 mm

Samsung Galaxy S21+ 5G

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Näyttö: 6,8’’ (20:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 / 512 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 108+12+10+10 MP
Etukamera: 40 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 76x165x8,9 mm

Tilaa Samsung Galaxy S21 Ultra 5G yritykselle

Oletko kuluttaja? Tilaa Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Lue testiartikkelimme Galaxy S21 Ultra 5G -puhelimesta: Samsung Galaxy S21 Ultra haastaa työkäytössä jo kannettavan tietokoneen