Kestävä puhelin tuo turvaa yrittäjän arkeen

Lukuaika 3 min

Kestävä puhelin antaa mielenrauhan luotettavana viestimenä hankalammissakin olosuhteissa. Näillä erikoispuhelimilla ei tarvitse pelätä vettä ja kolhuja.

>> Lue päivitetty artikkeli

Hajonnut puhelin tuo helposti yrittäjän työntekoon päivän aukon. Tahaton puhelimen putoaminen rintataskusta saattaa riittää näytön hajoamiseen, jollei puhelinta ole suojattu mitenkään. Suojakuorista taas ei ole iloa, jos puhelin putoaa veteen.

Kestävät erikoispuhelimet on luotu aktiivisille käyttäjille. Kohtuullinen hinnoittelu tekee niistä mielenkiintoisia vaihtoehtoja tavallisille Android-puhelimille, joten kannattaa miettiä, haluaisiko panostaa luotettavuuteen ja kestävyyteen suorituskyvyn ja kamera sijaan.

Monet huippupuhelimet ovat nykyään pöly- ja vesitiiviitä. Suojauksesta kertova maininta IP68 takaa kestävyyden pienhiukkasia ja pidempää veteenupotusta varten. IP67 on vastaavasti pölytiivis, mutta kestää vain tilapäisen upotuksen veteen. Usein ominaisuuksissa mainitaan tarkemmin myös upotussyvyys ja aika, jonka puhelin kestää veden alla.

Iskunkestävyys on useissa puhelimissa heikko. Käytännössä yli metrin korkeudelta pudotetun puhelimen näyttö säröytyy yllättävän helposti. Iskun vastaanottavat suojakuoret auttavat ongelmaan merkittävästi, mutta usein tekevät puhelimesta kömpelön ja rumannäköisen.

Samsung Galaxy Xcover 4 ja Caterpillar CAT S60 ovat puhelimia, jotka kestävät kovemmankin käytön. Xcover 4 on hinnoiteltu erittäin lompakkoystävällisesti. CAT S60 puolestaan tarjoaa tinkimätöntä kestävyyttä äärioloihin.

Samsung Galaxy Xcover 4 – Edullista huolettomuutta

Xcover 4

Galaxy Xcover 4 on hinnaltaan houkutteleva vaihtoehto huoletonta puhelinta etsivälle. Useimmille käyttäjille puhelimen kestävyys on tärkeämpi ominaisuus kuin suorituskyky, vaikka näin ei usein puhelinta hankkiessa ajattele. Kun puhelin on kerran hajonnut maahan tai veteen pudotessaan, todellinen tärkeysjärjestys vasta konkretisoituu.

Xcover4 vastaa kooltaan normaalipuhelinta 5-tuuman ruudulla varustettuna. Reunus ja ulkokuori eivät ole metallia vaan muovia, joten sileyden ja tyylikkyyden sijaan on keskitytty käytännöllisyyteen. Reunojen ja takakuoren kohokuvioinnin ansiosta puhelin pysyy kosteana tai hanskoja käyttäessä hyvin kädessä. Androidin perusnäppäimet ovat fyysisesti näytön alapuolella, joten kotinäyttöön ja sovellusvalikkoon pääsee ripeästi. Kosketusnäyttö toimii myös hansikkaat kädessä.

Puhelimen erikoisuus on irrotettava takakuori. Kuoren alta voi vaihtaa sim- ja muistikortin sekä akun, mikä on nykypuhelimissa erittäin harvinaista. Lataus- ja kuulokeliitäntöjä ei ole tukittu suojaluukkujen alle, joten niiden käyttö on vaivatonta.

Puhelin on täysin suojattu pölyltä. Xcover 4 kestää puolen tunnin upotuksen puolentoista metrin syvyyteen makeassa vedessä, joten käyttö vesisateessa ja uima-altaalla on huoletonta. Jos puhelin tulee likaiseksi, voi sen huuhdella raanavedellä.

Android 7 ja Samsungin Knox -tietoturva luovat puitteet turvalliselle käytölle. Valitettavasti sormenjälkitunnistin puhelimesta puuttuu, joten lukitus on tehtävä kuvion tai pinkoodin avulla. Xcover4 on kokonaisuutena hyvä kompromissi käytön, ominaisuuksien, turvallisuuden ja hinnan osalta.

Samsung Galaxy Xcover 4

Hinta: 200 € (alv 0%)
IP-luokitus: IP68
Muisti: 16 Gt + muistikortti
Näyttö: 5,0’’
Koko: 145,9 x 73,1 x 9,7 mm
Paino: 174 g

Caterpillar CAT S60 – Kestävyyden ehdoilla

Caterpillar S60
CAT S60 vakuuttaa heti käteen ottaessa. Järeää puhelinta voi väännellä ja käännellä kädessä varmistuakseen sen tukevuudesta. Leveähköt alumiinikehykset ja karkea takapinta takaavat tukevan otteen isoon ja pienempään käteen.

Tavallisesta puhelimesta Cat eroaa luukkujen taakse sijoitettujen liitäntöjen osalta. Erikoisuuksia ovat ylä- ja alalaitaan sijoitetut kytkimet, joilla määritellään puhelimen upotussyvyys kahteen tai viiteen metriin. Kytkimet tukkivat puhelimen äänentoiston, jolloin upotussyvyyttä voi kasvattaa. Kamera on käytettävissä sukelluksen aikana.

Puhelimen käyttöä helpottavat fyysiset näppäimet. Sivuille asennettujen virta-, äänenvoimakkuusnäppäinten lisäksi Androidin tutut: paluu, koti ja sovelluslista löytyvät kuvaruudun alta karkeapintaisina näppäiminä. Vasemmalla puolella on lisäksi ohjelmoitava näppäin, jolle saa määritettyä kaksi eri toimintoa listalta. Näyttö tottelee myös hansikkaan ja märän käden kosketusta. Puhelimen erikoisuus on lämpökamera, jolla löytää nopeasti vuotokohdat ikkunoiden väleistä ja putkista. Lisäksi sen avulla näkee pimeässä.

Puhelimen kestävyys on omaa luokkaansa verrattuna tavallisiin tai IP-suojattuihin peruspuhelimiin. Tunnin upotuksen ohella puhelin kestää hienoimmatkin remonttipölyt, tiputuksen pääkorkeudelta betonilattialle sekä takaa toiminnan eri lämpötiloissa aina -25C asti. Akkukesto on peruskäytössä vakuuttavan pitkä ja valmiusaika jopa useita viikkoja.

Puhelimen suorituskyky vastaa keskiluokan Android-puhelimia. Näyttö on tarkkuudeltaan perusluokkaa, mutta kirkkaudeltaan hyvä. Raskaimpiin peleihin ja moniajoon S60 ei ole järkevin valinta, mutta ulkotyöhön sekä huolettomaan puhelimen käyttöön Cat on korvaamaton valinta.

Caterpillar CAT S60 dual sim

Hinta: 482,50 € (alv 0%)
IP-luokitus: IP68
Muisti: 32 Gt + muistikortti
Näyttö: 4,7’’
Koko: 147,9 x 73,4 x 12,7 mm
Paino: 223 g