Lääkäriasema valitsi vaivattomuuden – kaikki IT-palvelut yhdestä paikasta

Perusterveys Oy halusi keskittyä ydinbisnekseensä ja hankki kaikki IT-palvelut yhdeltä luukulta

Lääkäripalveluiden pitää olla nopeita, edullisia ja kaikkien ulottuvilla, tuumi oululainen Simo Lohi  pari vuotta sitten. Matka tuumasta toimeen oli nopea, ja jo syksyllä 2016 Ouluun avasi ovensa Perusterveys Oy, matalan kynnyksen lääkäriasema laboratoriopalveluineen.

”Matala kynnys tarkoittaa, että meille on helppo tulla ja hintamme ovat edulliset. Lääkärien aika ei kulu myöskään tietotekniikan parissa, vaan he voivat keskittyä omaan työhönsä”, sanoo talousjohtaja Juha Putkonen.

”Edullisiin hintoihin päästään korkealla käyttöasteella, kompakteilla tiloilla ja sillä, että palveluprosesseissa ei ole tyhjäkäyntiä. Asiakkaille laatu ja asiakaskokemus on tärkeää, ja meille asiakkaiden tyytyväisyys on ykkösjuttu.”

Fiksusti hankitut it-palvelut

Samoin kuin oma palvelukonsepti, Perusterveys halusi, että myös sen it-ratkaisut ovat kepeät ja kompaktit. Alusta asti oli selvää, että ratkaisut hankitaan ulkopuolelta eikä rekrytoida omaa it-henkilöstöä.

”Konseptiimme kuuluu, että tilat, infra ja palvelut hoidetaan kumppanien kautta. Sillä saadaan kustannustehokuutta ja varmistamme, että voimme keskittyä omaan ydintekemiseen. Halusimme kaikki it-palvelutkin yhdeltä luukulta”, Putkonen sanoo.

Ratkaisuksi valikoitui Elisa Oma IT. Elisa toimittaa kaikki Perusterveyden it-palvelut: tietoliikenneyhteydet, lähiverkon, palomuuripalvelut, päätelaitteet, matkapuhelinliittymät, tietokoneet, F-Securen virustorjuntaohjelmat, Microsoftin Office 365 toimisto-ohjelmat ja Oma IT -tukipalvelun.

Putkonen kiittelee sitä, miten Elisa otti alusta asti pienen ja aloittavan toimijan tosissaan. ”He kuuntelivat, mitä olemme heiltä pyytämässä. Prosessin aikana palveluita räätälöitiin vielä tarpeidemme mukaan.” Reilu pari kuukautta keskustelun aloittamisen jälkeen sopimus oli valmis.

Helposti monistettava malli

Perusterveyden toiminta laajenee. Oulussa on jo kaksi toimipistettä, Vantaalla ja Helsingissä molemmissa yksi – ja lisää on tulossa. Tarkoitus on kasvusta huolimatta pysyä edullisena vaihtoehtona kustannustietoiseille asiakkaille.

Perusterveyden toiminta laajenee vauhdilla
Perusterveyden toiminta laajenee vauhdilla

”Emme satsaa näyttäviin kivijalkoihin ja isoihin monumentteihin. Pysymme kompaktina ja tehokkaana”, lupaa Putkonen. Uudetkin toimipisteet rakennetaan modulaarisella mallilla, jossa niin tilat kuin henkilökunnan määrä on mietitty tehokkaan toiminnan tarpeisiin.

Samalla lailla on monistettavissa Elisan ratkaisu: jokaisen uuden toimipisteen ict-palvelut rakennetaan samalla tavalla, toki edellisistä kokemuksista oppien. ”Evoluutiota on jo tapahtunut. Kahden ensimmäisen toimipisteen jälkeen homma meni yhä sujuvammin. Tällaisen hankkeen aikana pitää opetella prosesseja puolin ja toisin, mutta yhteinen malli on löytynyt hyvin”, Putkonen sanoo.

Elisa Oma IT -pakettiin kuuluu myös oma yhteyshenkilö. ”Se, että yhteydenpito ei ole ihan päivittäistä, kertoo siitä, että homma toimii”, Putkonen hymyilee.

Ei omia pääomia IT-infraan

Perusterveys Oy on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Elisan kanssa.  ”Sopivien ratkaisujen löytyminen sujui hyvin, koska meitä kuunneltiin aidosti, kun kuvasimme liiketoimintaamme ja sen tarvitsemia palveluita”, Juha Putkonen sanoo.

Aina pitää kuitenkin pyrkiä eteenpäin. ”Kommunikointi puolin ja toisin vaatii aina parantamista, varsinkin muutostilanteissa ja uusissa tarpeissa, joita väistämättä tulee koko ajan.”

Elisa Oma IT on sopinut Perusterveyden tapaan tehdä bisnestä. ”Pyrimme ostamaan palveluna ne asiat, joita on järkevää hankkia ulkoa, ja tämä on todellakin sellainen asia. Tämä on hyvä malli pienehkölle toimijalle, jonka ei tarvitse sitoa käyttöpääomia infraan”, talousjohtaja kiittelee.

”Elisa osaa it-puolen, me voimme keskittyä omaan ydinbisnekseen ja oman konseptin kehittämiseen. Niissä on meille ihan riittävästi tekemistä.”

INFO:

Elisa Oma IT on erityisesti PK-yrityksille suunniteltu kokonaisvaltainen IT-ulkoistuspalvelu, joka toimii kuin yrityksesi oma IT-osasto. Oma IT sisältää halutut IT-palvelut, tukipalvelut sekä nimetyn yhteyshenkilön.

Elisa Oma IT

  1. Palvelut samalta luukulta. Voit valita juuri sinun yrityksellesi sopivan palvelukokonaisuuden.
  2. Ammattilaiset asialla. Tarpeiden kartoitus, palvelujen asennus ja käyttöönotto sekä niiden jatkokehitys on samoissa ja varmoissa käsissä.
  3. Henkilökohtainen palvelu. Asiakkaan tyytyväisyys on tärkeintä, joten ongelmat ratkaistaan ja kysymyksiin vastataan nopeasti ja tehokkaasti.
  4. Ei sitoumuksia, ei riskejä. Palvelussa ei ole määräaikaa, joten kokeilu on helppoa.

opas-icon

Lataa yrityspäättäjän IT-opas

Pahimmillaan yritysten työntekijät menettävät jopa 4 tuntia työaikaa viikossa IT-ongelmien vuoksi. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Yritysten yleiset IT-ongelmat ovat ratkaistavissa hyvällä suunnittelulla ja määrätietoisella toteutuksella. Oppaastamme saat tietoa yleisimmistä ongelmista ja ratkaisukeinoista.

LATAA OPAS