Lenovon tehokannettavien työjuhdan maine pitää

Lukuaika 4 min

Suorituskykyä kompakteissa paketeissa vaativiinkin työtehtäviin

Lenovon ThinkPadit ovat useille käyttäjille niitä ainoita oikeita tietokoneita työkäyttöön. Niiden laatu, suorituskyky, kestävyys ja käytettävyys ovat ominaisuuksia, joista on hyötyä laitteen koko elinkaaren ajan.

ThinkPadien maine laadukkaiden kannettavien työkoneiden valmistajana juontaa juurensa pitkälle historiaan. Puhtaasti työkäyttöön suunnatut ThinkPadit ovat olleet käyttäjien mieleen jo usean vuosikymmenen ajan.

ThinkPadien erinomainen maine koostuu monista asioista, joista kaikkia ei voi lukea ominaisuusluettelosta. Jämäkän rakenteen ansiosta kone kestää kuljetusta ja käyttöä vuosien ajan. Viimeistelty käyttökokemus ja ergonomia mahdollistavat koko työpäivän kestävän työnteon. Loistava näppäimistö, vaivaton kosketuslevy ja silmille hyvin sopiva näyttö ovat kuuluneet aina ThinkPadien vakio-ominaisuuksiin.

ThinkPadeista löytyy tinkimätöntä suorituskykyä vaativaankin työkäyttöön. Lenovon tehomalliston kannettavat korvaavat työasemat ilman, että käyttäjän tarvitsee tinkiä koneen suorituskyvystä. Tehokoneiden kriteerit, Intelin i7-sarjan moniydinsuoritin, 16 gigatavua keskusmuistia, iso ja nopea ssd-levy sekä erillinen näytönohjain, takaavat sen, ettei kone hyydy kesken raskaimpiakaan askareita, kuten 3d-mallinnus tai videokoodaus.

Kaikki Lenovon tietokoneet sisältävät automaattisesti 3 vuoden laajennetun OnSite-takuuhuoltopalvelun. Sen turvin saa vikatilanteessa ammattilaisen paikalle yrityksen omiin toimitiloihin tekemään huoltotyöt.

Mikä näistä kolmesta tehokannettavasta sopii parhaiten sinun tarpeisiisi?

Lenovo ThinkPad P52 – Kaiken kestävä työjuhta

ThinkPad P52 on juuri sellainen tietokone, jossa yhdistyvät työntekoon liittyvät vaativat kriteerit: laite on kestävä ja suorituskykyinen, sen akku kestää koko työpäivän ja käytettävyys on erinomainen. Sormenjälkitunnistin tekee tietoturvasta ergonomista ja helppoa.

Kooltaan P52 on iso ultrakeveisiin kannettaviin verrattuna. Isompi koko tuo kuitenkin kiistattomia etuja. Täyskokoinen näppäimistö ja 15-tuuman näyttö luovat puitteet tehokkaalle työskentelylle. Kone pysyy tukevasti paikallaan pöydällä ja akku kestää koko työpäivän.

Koneen suorituskyky on lähes kompromissiton ja mahdollistaa kaiken työskentelyn sujuvasti. 6-ytiminen suoritin ja huikea ammattilaiskäyttöön suunnattu näytönohjain tekevät ikävistäkin askareista, kuten videoiden koodauksesta, ripeitä. 512 gigatavuisen nopean ssd-levyn rinnalla on teratavun perinteinen kiintolevy isojen tiedostomäärien varastointiin.

Kun käytettävyys on kohdallaan, koneelle on mukava palata työntekoon, toisin kuin halpakoneille. Tämä on asia, jota ei voi koneiden ominaisuusluettelosta lukea, vaan se pitää kokea.

Näytön katselukulmat ovat laajat. Värit tai kontrasti eivät heikkene vaikka näyttöä ei olisi kohdistettu kohtisuoraan käyttäjään. Full hd -tarkkuus tuo riittävästi työskentelypinta-alaa, joten ruudulle mahtuu riittävästi näytettävää ilman että tekstejä tarvitsisi tihrustella.

Näppäimistön tuntuma on erinomainen. Näppäimet ovat miellyttävän korkeat ja niistä saa todella hyvän vasteen kirjoittaessa. Näppäinasettelu ja näppäinten koko ovat onnistuneet. Täysikokoinen numeronäppäimistö oikealla on taulukkolaskentaa harjoittavien mieleen.

Kosketuslevy viehättää pienellä kitkallaan ja tarkkuudellaan. Sen alla on fyysiset näppäimet, joilla klikkaukset onnistuvat hiiren tapaan, jollei itse levyä tykkää painella. Kursoria voi hallita myös näppäimistön keskelle sijoitetulla ohjaustatilla, jota varten on erilliset näppäimet heti välilyöntinäppäimen alla.

Lenovo ThinkPad P52
Näyttö: 15,6’’ (1920x1080)
Suoritin: Intel Core i7-8750H (6-ydin)
Keskusmuisti: 16 Gt
Massamuisti: 512 Gt ssd + 1024 Gt hdd
Näytönohjain: Nvidia Quadro P1000 (4Gt)
Liitännät: 2 x usb-c, 3 x usb3.1, hdmi, mdp, lan, kuuloke/mikrofoni, sd-muistikortinlukija
Mitat: 37,7 cm x 25,2 cm x 2,45 cm
Paino: 2,5 kg
Akkukesto: 10 h

Osta Lenovo ThinkPad P52

Plussat ja miinukset
+ loistava ergonomia
+ suorituskyky
+ kestävyys
- painava

Lenovo ThinkPad P52s – Virtaviivaista tehoa ja käytettävyyttä

P52s on kuin P52:n litistetty malli, joka soveltuu kevyempänä ja akkukestoltaan paremmin matkakäyttöön. Laadukas näyttö, käyttötuntuma ja kestävyys vastaavat P52:ta.

P52s:ssä ei ole erillistä hdd-levyä vaan kaikki tallennustila on nopealla ssd-levyllä. Suoritin ja näytönohjain ovat yhden pykälän isoveljeä heikommat, mutta suorituskykyä riittää helposti vaativaankin työskentelyyn. Keskusmuistia on hulppeat 32 gigatavua, minkä ansiosta kone soveltuu tehokkaaseen moniajoon sekä alustaksi virtualisoinnille. Akun kesto riittää pitkäänkin työpäivään.

Käytettävyys on erinomainen. Täyskokoinen, hillitysti taustavalaistu näppäimistö ja aito numeronäppäimistö ovat tehokäyttäjän mieleen. Näppäinten kirjoitustuntuma on erinomaisen ponteva, joten painallusten perillemenoa ei tarvitse arvuutella. Näppäinten paikat löytyvät luontevasti onnistuneen näppäinasettelun ansiosta.

Kosketuslevyn pinta on miellyttävä. Sen pinnassa on sopivasti vastusta, jotta tarkkakin työ onnistuu miellyttävästi. Näppäiminä toimivat levyn alaosa tai levyn yläpuolelle sijoitetut fyysiset näppäimet, jotka soveltuvat parhaiten käytettäviksi näppäimistön keskelle sijoitetun ohjaustapin kanssa. Tunnistautuminen onnistuu sormenjäljellä näppäimistön alta.

Lisälaitteilla, kuten lisämuisteilla ja näytöillä, koneen saa laajennettua täydelliseksi työasemaksi. Aktiivista matkakäyttöä varten P52s:stä saa myös sim-kortillisen version, jolloin datayhteys onnistuu kaikkialla yhdysrakenteisella 4G-yhteydellä.

Lenovo ThinkPad P52s
Näyttö: 15,6’’ (1920x1080)
Suoritin: Intel Core i7-8550U (4-ydin)
Keskusmuisti: 32 Gt
Massamuisti: 512 Gt ssd
Näytönohjain: Nvidia Quadro P500 (2Gt)
Liitännät: 2 x usb-c, 2 x usb3.1, hdmi, lan, kuuloke/mikrofoni, sd-muistikortinlukija
Mitat: 36,6 cm x 25,3 cm x 2,02 cm Paino: 2,0 kg
Akkukesto: 13,5 h

Osta Lenovo ThinkPad P52s

Plussat ja miinukset
+ hyvä ergonomia
+ akkukesto
+ keskusmuistin määrä
- ei hdd-rinnakkaislevyä

Lenovo V320 - Työpöytäkoneen korvaaja

Lenovo V320 ei kuulu ThinkPad-perheeseen vaan sijoittuu edullisempaan mallistoon. Sen ominaisuudet vastaavat työkäytön haasteisiin neliytimisen suorittimen ja tallennustilan osalta, mutta käytettävyydessä on eroja P-sarjaan verratessa. Tehokäyttöön vaatimatonta kahdeksan gigatavun keskusmuistia voi laajentaa jälkeenpäin.

V320:n erikoisuus on huikean iso, 17-tuumainen näyttö. Normaalilta käyttöetäisyydeltä se vastaa kooltaan yli 20-tuumaista työpöydälle sijoitettua näyttöä. Kone on mitoiltaan valtava mutta painaa alle kaksi kiloa. Valtava koko ei valitettavasti heijastu akkukestoon, joka jää käytännössä alle neljään tuntiin kevyessäkin käytössä.

Näppäimistö on matalaprofiilinen. Näppäimistön tuntuma on ponteva, mutta lepsut näppäimet heiluvat hieman paikoillaan. Jos koneen pääkäyttötarkoitus on kirjoittaminen, ei V320 ole paras vaihtoehto.

Ison koneen etuna näppäimistön oikealla puolella on aito numeronäppäimistö, josta on kiistatonta hyötyä taulukkolaskennassa. Näppäimistön oikeaan alalaitaan on sijoitettu sormenjälkitunnistin, jolla käyttäjä voi tunnistautua koneelle ilman pin-koodia tai salasanaa.

Kosketuslevy ei ole kooltaan suuri. Sen tuntuma ei ole tarkka liukkaan pinnan takia. Alareunan näppäimet ovat samaa levyä. Niitä pitää painaa voimalla, jotta klikkaus rekisteröityy. Ohjaustappia näppäimistön keskellä ei ole vaihtoehdoksi. Jos kone on aina samassa paikassa, on erillinen hiiri hyvä ratkaisu.

Lenovo V320-17
Näyttö: 17,3’’ (1920x1080)
Suoritin: Intel Core i7-8550U (4-ydin)
Keskusmuisti: 8 Gt
Massamuisti: 256 Gt ssd + 1024 Gt hdd
Näytönohjain: Nvidia GeForce MX150 (2Gt)
Liitännät: usb-c, 2 x usb3.0, hdmi, lan, kuuloke/mikrofoni, sd-muistikortinlukija
Mitat: 37,5 cm x 25,3 cm x 2,23 cm
Paino: 1,8 kg
Akkukesto: 5,5 h

Osta Lenovo V320-17

Plussat ja miinukset
+ edullinen
+ iso näyttö
- massiivinen kannettavaksi
- vaatimaton keskusmuisti