Lumia 930 –käyttäjille Windows Phone 8.1 Update 2 Windows Insider -sovelluksella

Lumia 930 –käyttäjät eivät voi vielä osallistua Windows 10 Technical Preview –ohjelmaan, mutta jotain uutta on kuitenkin tarjolla.

Lumia 930:lle voi nyt ladata Windows Phone 8.1 Update 2:n, mutta se vaatii Windows Insider –sovelluksen lataamista. Huomaa, että tämä päivitys ei ole tuettu ja virallinen. Päivityksen versionumero on 8.10.15116.125.

Jos päätät kuitenkin päivittää, muista, että teet sen omalla vastuulla. Muista tarkistaa varmuuskopiointi ja ajaa se tarvittaessa manuaalisesti (Asetukset, Varmuuskopiointi, Sovellukset + asetukset).

Mitä uutta Update 2 –päivityksessä?

Asetukset on nyt luokiteltu aiheen mukaan, mikä tekee niiden löytämisen huomattavasti helpommaksi.

Luokan otsikkoa napauttamalla pääsee Asetusten luokat –näkymään, josta voi edelleen hypätä toiseen aihepiiriin:

Vaihtoehtoisesti asetuksia voi etsiä haku-toiminnolla, joka käynnistyy Asetukset-ikkunan alareunan painikkeesta. Haku-toiminto osaa hakea asetuksen nimen sisältä, mutta ei sen laajemmin.

Päivitys tuo Bluetooth-tuen langattomalle näppäimistölle, jolloin pidempiä viestejä ja sähköposteja voisi kirjoittaa ulkoiselta näppäimistöltä. Tämä on erittäin mielenkiintoinen ominaisuus, jota pitää päästä pikapuolin kokeilemaan.

Aloitusnäyttöön on tullut pieni käyttöliittymämuutos. Aiemmin näytön alaosassa ollut, sovellusluetteloon osoittava nuoli on saanut vierelleen tekstin “Kaikki sovellukset“.

Puhelimen nimen muuttaminen on tähän saakka vaatinut tietokoneyhteyttä ja Resurssienhallinta-ohjelmaa. Nyt tuo ominaisuus on vihdoin lisätty Lumian käyttöliittymään ja löytyy Tietoja-ikkunasta (Muokkaa nimeä):

Esim. autossa Bluetooth-toiminnon ja näyttöpaneelin kanssa on kätevää kun puhelimella on oikea nimi Windows Phone –oletusnimen sijaan. Siten ei tarvitse arpoa, mikä puhelin on kenenkin, jos perheessä useampi haluaa kytkeytyä auton mediapalveluihin.

Update 2:n lataaminen Lumia 930:lle

Jos käytössäsi on Lumia 930 ja haluat saada siihen heti uusimman Update 2 –päivityksen, toimi seuraavasti:

  1. Lataa Windows Kaupasta Windows Insider –sovellus.
  2. Käynnistä sovellus ja napauta Get preview builds –painiketta.
  3. Valitse Insider Fast –vaihtoehto ja paina nuoli oikealle –painiketta.
  4. Hyväksy ehdot Accept-painikkeella.
  5. Puhelin käynnistyy uudelleen, jonka jälkeen voit ladata Update 2 –päivityksen valitsemalla Asetukset, Puhelimen päivitys.

Oma kokemus päivityksestä on positiivinen. Päivitys latautui normaaliin tapaan ja asennus meni läpi ongelmitta.

Tätä päivitysmahdollisuutta lukuun ottamatta Update 2 on tällä hetkellä saatavana vain uusille Lumia 640 –malleille, joissa se on esiasennettuna. Toistaiseksi ei ole tietoa päivityksen saatavuudesta muille Lumia-malleille.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Kirjoittanut

Timo Läpinen toimii Elisa Appelsiinissa uuden teknologian evankelistana ja on julkaissut jo puolitoistasataa artikkelia mobiilista, tuottavuudesta ja uusista tuotteista. Vapaa-ajalla Timo ajaa Paimion Trek-tallissa, nostaa punttia ja on kova TPS-fani.