Lumia-puhelimille uusi Windows 10 -esiversio huomenna

Microsoft julkaisi ensimmäisen puhelimille tarkoitetun Windows 10 –esiversion 12.2. eli lähes 2 kk sitten. Uutta esiversiota on odotettu kuumeisesti ja huomenna viimein tapahtuu: Windows 10:n toinen esiversio puhelimille tulee ladattavaksi perjantaina 10.4. noin klo 20 Suomen aikaa.

Päivä on sikäli mielenkiintoinen, että Microsoft ei yleensä julkaise päivityksiä maanantaisin eikä perjantaisin. No, parempi näin ja ehkä nyt nähtävä esiversio on tavallista vakaampi kun se tohditaan laittaa jakoon näin viikonloppua vasten..?

Paitsi runsaasti uusia ominaisuuksia, päivitys tuo laajan tuen eri Lumia-malleille. Käytännössä uuden version voi asentaa kaikille Windows Phone 8 –laitteille paitsi Lumia 930 –mallille.

Lumia 930:n näytön käsittelyssä on ongelma, jota ei ehditty saada kuntoon vielä tähän versioon. Pikakorjausta (hotfix) asian tiimoilta ei luultavasti julkaista vaan Lumia 930:n käyttäjät joutuvat odottamaan seuraavaan päivitykseen saakka.

Alustavien tietojen mukaan huominen esiversio toisi mm. seuraavia uutuuksia:

  • Uusi Project Spartan –selain (virallinen nimi selviää myöhemmin)
  • Uudistunut Outlook, jossa integroitu kalenteri
  • Uudistuneet Office-sovellukset, joissa huomattavasti laajempi toiminnallisuus (mm. muokkaus-ja muotoilutoiminnot)
  • Vaihda sovellusta (task switcher) –näkymä uusiutuu ja näyttää aktiiviset sovellukset neljän ryhmissä
  • Lukuisia käyttöliittymämuutoksia

Vaikka nyt nähtävä versio on varmasti edellistä vakaampi ja valmiimpi, sitä ei voi edelleenkään suositella asennettavaksi ensisijaiseen puhelimeen vaan mieluummin vara-/testilaitteeseen.

Lumia 1520 ja 830 ovat täydessä latingissa ja odottavat tuossa huomista iltaa jo malttamattomana. Viikonlopusta onkin tulossa näillä näkymin erittäin mielenkiintoinen ja mobiilintäyteinen. Palaan asiaan kun tuorein kymppi on saatu pyörimään ja ensimmäiset kokemukset on jaettavissa.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Kirjoittanut

Timo Läpinen toimii Elisa Appelsiinissa uuden teknologian evankelistana ja on julkaissut jo puolitoistasataa artikkelia mobiilista, tuottavuudesta ja uusista tuotteista. Vapaa-ajalla Timo ajaa Paimion Trek-tallissa, nostaa punttia ja on kova TPS-fani.