Kaksi tuntia viikossa lisää aikaa oikeisiin töihin

Pienyrityksen laskutukseen, kirjanpitoon ja tuntikirjaukseen tarkoitettu Zervant tarjoaa yrittäjän viikkoon muutaman tunnin lisäaikaa oikeisiin töihin. Samalla se tekee yrittämisestä piirun verran hauskempaa.

Enemmän tuottoa, vähemmän stressiä

Yrittämisen kauhukuviin liitetään usein mahdoton byrokratia ja pikkutunneille venyvät paperityöt. Elisa Pilvestä löytyvä laskutus- ja kirjanpito-ohjelma Zervant helpottaa yrittäjän arkea tekemällä kuittikasoista ja postimerkkien nuoleskelusta historiaa.
– Oman yrittäjäkokemuksemme perusteella lähdimme kehittämään sellaista palvelua, jollaista itsekin haluamme käyttää. Palvelumme keventää yrittäjän taakkaa, kun se pitkälti automatisoi laskutuksen ja toiminimellä koko kirjanpidon, Zervant Oy:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Mattias Hansson kertoo.
– Tarkoituksena on vapauttaa yrittäjän aika laskutettaviin hommiin tai johonkin muuhun mukavaan. Jos tilitoimistoja ei lasketa, niin kenenkään bisneksenä ei taida olla esimerkiksi kausiveroilmoitusten laatiminen tai kirjanpitoviennit, naurahtaa Hansson.

Laskut eetteriin muutamalla klikkauksella

Zervantin helppo laskutustoiminto nopeuttaa rahan kiertoa yrittäjälle ja varmistaa, ettei töitä jää laskuttamatta. Esimerkiksi putkiasentaja voi laittaa asennuskeikan jälkeen kännykällään tunnit ylös ja laskutukseen samalla kun kävelee pakulleen.
– Käytännössä palvelun käyttöön ei tarvitse muuta kuin läppärin tai älypuhelimen ja toimivan internetyhteyden, Mattias Hansson tiivistää.
Myydyt työtunnit, kulut ja matkakulut tulevat kirjatuksi parilla napautuksella. Laskut lähtevät asiakkaalle valinnan mukaan automaattisesti perinteisellä postilla, sähköpostitse tai verkkolaskuna. Zervant muistuttaa maksattomista laskuista ja sillä pystyy siirtämään laskut myös perintään.
Zervantin luoman arvonlisäveroraportin perusteella kausiveroilmoitukset syntyvät käden käänteessä. Palvelu luo automaattisesti toiminimen kirjanpidon laskutuksen ja menokirjausten perusteella. Osakeyhtiölle se luo täsmälliset raportit, joiden pohjalta tilitoimiston on helppo tehdä yrityksen kirjanpito.
Graafiset myynti- ja kustannusraportit kertovat, mistä raha tulee ja mihin se menee sekä asiakkaittain, tuotteittain että kustannuskategorioittain. Ohjelmalla pystyy myös luomaan ja lähettämään tarjoukset. Hyväksytyn tarjouksen saa muutettua laskuksi yhdellä klikkauksella.

Jo 45 000 yrittäjää on luopunut papereiden pyörittelystä

– Meillä on tällä hetkellä 45 000 asiakasta ja kasvamme 4 000 asiakkaan kuukausivauhdilla. Laitamme kaikki paukut tuotekehitykseen, asiakaspalveluun ja kasvuun. Tavoitteenamme on tietenkin koko maailman paras pienyrityksen laskutus- ja kirjanpitopalvelu.
Zervantin menestysreseptiksi Hansson näkee palvelun helppokäyttöisyyden, erittäin kilpailukykyisen hinnoittelun ja jatkuvasti erinomaista palautetta saavan asiakaspalvelun. Zervantia on alusta asti kehitetty asiakkaiden ehdoilla.
– Suomen lisäksi palvelumme on saatavilla tällä hetkellä Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa. Uusissa maissa on aina tärkeää huomioida paikalliset kirjanpitosäädökset ja se, että saamme asiakaspalvelun toimimaan nopeasti samalla kiitettävällä tasolla kuin mitä se on Suomessa, Hansson valottaa.
Zervant lähti ensimmäisten joukossa tarjoamaan palveluaan Suomessa myös Elisa Pilvi -sovelluskaupassa. Hanssonin mielestä on erinomaista, että Elisa tarjoaa sovelluskaupan kautta yrittäjille joustavan ja kustannustehokkaan tavan hankkia jokapäiväisen yritystoiminnan pyörittämiseen tarvittavia palveluita.

Tutustu Elisan sovelluskauppaan, Elisa Pilveen,  ja Zervantiin tarkemmin sivulla https://pilvi.elisa.fi/