Mobiilivarmenne kannattaa ottaa käyttöön työsuhdepuhelimessa

Lukuaika < 1 min

Mobiilivarmenteesta on tullut markkinoiden helpoin vahvan tunnistautumisen väline. Se toimii kattavasti asioinnissa  tärkeissä sähköisissä palveluissa ja on yritysliittymissä ilmainen.

Mobiilivarmenteen avulla työsuhdepuhelimesta voi tehdä vahvan tunnistautumisen ja allekirjoittamisen välineen, jolloin henkilökohtaisia pankkitunnuksia ei tarvitse enää käyttää yritysasioiden hoitamiseen.

“Mobiilivarmenteen suosio kasvaa joka kuukausi ja se on kohta Suomen kolmanneksi suosituin tunnistautumisen väline OP:n ja Nordean jälkeen”, kertoo mobiilivarmenteen asiantuntija Perttu Hörkkö Elisalta.

Kattavasti käytössä sähköisissä yrityspalveluissa

Mobiilivarmenne toimii kattavasti yrityskäytössä tärkeissä sähköisissä palveluissa. Esimerkiksi sopimusten sähköinen allekirjoitus yleistyy nopeaa tahtia ja kaikissa sähköisen allekirjoittamisen palveluissa mobiilivarmenne toimii.

Sähköisen taloushallinnon palveluissa mobiilivarmenteen avulla yrityksen työntekijät pääsevät oikeuksiensa mukaisesti esimerkiksi tekemään matkalaskuja, katsomaan palkkalaskelmat, hyväksymään ostolaskuja sekä analysoimaan talousraportteja.

Mobiilivarmenne on käytössä myös muun muassa työterveyshuollon digitaalisissa palveluissa sekä julkishallinnon yrityksille tarjoamissa palveluissa.

Yhä useammin mobiilivarmenteella tunnistetaan käyttäjät organisaatioiden sisäisissä vahvaa tunnistautumista vaativissa palveluissa.

“Tulevaisuudessa mobiilivarmenteeseen tulee entistä enemmän arkea helpottavia ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia”, Hörkkö kertoo.

Helppo ja ilmainen käyttöönotto yritysliittymiin

Elisan yritysliittymiin mobiilivarmenteen käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Online-palvelussa käyttöönotto sujuu parissa minuutissa omien pankkitunnusten avulla. Yritysliittymiin mobiilivarmenne on ilmainen.

“99 prosenttia mobiilivarmenteen käyttöönotoista ja tunnusluvun vaihdoista tapahtuu online-palvelussa. Toki myös Elisan myymälöistä saa mobiilivarmenteen virallisen henkilöllisyystodistuksen avulla”, Hörkkö sanoo.

Kun yritys haluaa mobiilivarmenteen käyttöönsä omissa digitaalisissa palveluissaan, se onnistuu helposti tekemällä sopimuksen lain mukaista tunnistuspalvelua tarjoavan välityspalvelun kanssa. Samalla yritys saa käyttöönsä kaikki tunnistuspalvelut.


Ota Elisa Mobiilivarmenne käyttöön Elisan yritysliittymään tai Saunalahti-liittymään.


Lue myös

Mobiilitietoturva suojaa puhelintasi hakkereilta

Mobiilitietoturva on halpaa, mutta sen puuttuminen kallista