Näistä syistä Samsung Galaxy S22 Ultra on paras työpuhelin

Lukuaika 3 min

Uusi Samsung Galaxy S22 Ultra on integroidun kosketuskynän ja työominaisuuksiensa ansiosta markkinoiden paras työpuhelin. Sillä voi korvata jo osin kannettavaa tietokonetta.

Samsungin uusi lippulaiva Galaxy S22 Ultra uudistui tälle vuodelle muita Galaxy-malleja enemmän. Galaxy S22 Ultrassa yhdistyvät Galaxy S- ja Note-mallistojen parhaat puolet. Testikäytön perusteella uskallamme sanoa, että Galaxy S22 Ultra on integroidun S Pen -kosketuskynän ja muiden työominaisuuksiensa ansiosta markkinoiden tämän hetken paras, aktiiviseen työkäyttöön sopiva puhelin.

Integroitu S Pen -kosketuskynä helpottaa työkäyttöä

Galaxy S22 Ultran uudistunut muotoilu lainaa ilmeensä perinteisestä Note-mallistosta. Pyöristettyjen reunojen ansiosta Ultra tuntuu tukevalta kädessä ja on miellyttävä käyttää. Ultran vasemmassa alareunassa on paikka integroidulle S Pen -kosketuskynälle, joka tulee uutuusmallin mukana. Kun kynän ottaa esiin, Notes-muistiinpanosovellus on heti valmiina käyttöön. Ominaisuus on kätevä nopeiden muistiinpanojen tekemiseen ja paperisen muistilehtiön korvaamiseen. Luonnollisesti käsin tehdyt muistiinpanot voidaan muuntaa tekstiksi.

Samsung on parantanut entisestään S Pen -kosketuskynän reagointikykyä. Sillä on helppo ja nopea sekä kirjoittaa että piirtää. Vaikka kynä on pienikokoinen, se tuntuu jopa paremmalta kuin Apple Pencil. Kosketuskynällä voi käyttää niin Microsoftin toimistosovelluksia kuin ohjata kauko-ohjaimena useita eri sovelluksia, kuten kameraa. Tämä tekee S Pen -kynästä kätevän monenlaisiin työtehtäviin.

Näin Galaxy S22 Ultra korvaa kannettavaa tietokonetta

Galaxy S22 Ultrassa on kaksi työkäyttöön suunniteltua erinomaista ja hyvin toimivaa ominaisuutta: Link to Windows ja DeX.

Link to Windows yhdistää puhelimen ja Windows-tietokoneen siten, että tietokoneen isolta ruudulta voi käyttää puhelimen sovelluksia.

DeX-tilan avulla Ultran voi yhdistää ulkoiseen näyttöön ja käyttää puhelinta aidon tietokoneen tavoin isolla työpöydällä – varsinkin jos ottaa käyttöön ulkoisen näppäimistön ja hiiren. Esimerkiksi Microsoftin toimistosovellukset toimivat ikkunoidulla työpöydällä ja ulkoisella näppäimistöllä mainiosti.

Galaxy S22 Ultra voikin korvata lisävarusteiden avulla kannettavan tietokoneen monessa työtehtävässä, joissa käytetään perinteisiä toimisto-ohjelmia.

Työkäytössä tärkeä Knox-tietoturva huolehtii siitä, että tiedostot pysyvät turvassa, vaikka puhelimen antaisi hetkeksi lasten käyttöön tai se varastettaisiin. Samsung Wallet puolestaan pitää kaiken digitaalisen datan kuten kortit ja liput turvassa Knox-tietoturvan avulla.

Erinomainen kamera markkinointimateriaalin tuottamiseen

Galaxy S22 Ultrassa on viime vuoden mallista tuttu, monipuolinen neljän eri polttovälin kameroiden kokonaisuus. Kuvien ja videoiden editoiminen onnistuu kätevästi suoraan puhelimessa esimerkiksi yrityksen Instagram- ja Facebook-markkinointiin.

Pääkamerana on tarkka 108 megapixelin laajakulma, jonka tukena on 12 megapixelin ultralaajakulma. Lisäksi Ultrassa on kaksi 10 megapikselin telekameraa, joista toisessa on 3x optinen zoom ja toisessa 10x optinen zoom. Haluttu kuvakulma löytyy siis helposti.

Optisen kuvanvakaimen, digitaalisen kuvanvakaimen ja koneoppivan tekoälyn ansiosta Ultralla saa otettua erinomaisia kuvia ja videota vaativissakin olosuhteissa. Esimerkiksi yökuvauksessa tekoäly yhdistää useita peräkkäin otettuja kuvia yhdeksi laadukkaaksi kuvaksi. Testikäytössä revontulista sai otettua käsivaralta upeita kuvia. Monipuolinen kuvanvakautus tekee hämärässäkin otetusta videokuvasta laadukasta. Yrityksen henkilökuvat onnistuvat kätevästi, kun muotokuvissa parannettu tekoäly sumentaa taustan ammattimaisesti.

Ultrassa on myös erityinen Pro mode, jonka manuaalisia säätöjä käyttämällä osaava kuvaaja saa juuri sellaisia kuvia kuin haluaa. Lisäksi kuvat ja videot synkronoituvat automaattisesti OneDrive-pilvipalveluun jatkokäsittelyä varten. Mainioita ominaisuuksia markkinointikäytössä.

Pitkä elinkaari

Integroidun kosketuskynän ja ison erinomaisen näytön ansiosta Galaxy S22 Ultraa voi kuvailla niin pieneksi tabletiksi kuin isoksi älypuhelimeksi. Koska Galaxy S22 Ultra on iso, pienikätiset joutuvat käyttämään laitetta kahdella kädellä. Hyvän kosketuskynän ansiosta puhelin sopii kuitenkin kaikille, kunhan pienikätiset hyväksyvät kahden käden käyttötavan.

Uudistunutta, isoa 6,8 tuuman Amoled 2x -näyttöä ohjaa Vision boosteriksi nimetty algoritmi, joka maksimoi ja optimoi näytön kirkkautta pikseli kerrallaan. Siten näyttö toimii erinomaisesti ja aikaisempaa paremmin myös hyvin kirkkaassa auringonvalossa. Näyttö toimii nopealla 120 Hz:n virkistystaajuudella, mikä tekee sovellusten työkäytöstä sujuvaa. Tarvittaessa tekoäly hidastaa virkistystaajuutta aina 1 Hz:iin asti säästääkseen virtaa ja pidentääkseen akun kestoa.

Ultran 5000 mAh:n akku kestää hyvin aktiivisen työpäivän ja tarvittaessa pikalataus lataa akun puolilleen 20 minuutissa. Kannattaa huomata, että laturia ei tule myyntipakkauksen mukana. Ultra on pöly- ja vesitiivis IP68-luokituksen mukaisesti, joten sade ei puhelinta vahingoita.

Kokonaisuutena Samsung Galaxy S22 Ultra on markkinoiden tämän hetken paras työpuhelin. Sitä on uuden 4 nanometrin suorittimen ansiosta nopeaa ja helppoa käyttää, ja sillä selviää monesta sellaisesta työtehtävästä, johon aiemmin on joutunut käyttämään kannettavaa. Lisäksi Ultran elinkaari on aikaisempia malleja pidempi. Android 12 -käyttöjärjestelmälle taataan neljän käyttöjärjestelmäversion päivitykset ja viiden vuoden tietoturvapäivitykset. Yrityskäytössä aikaisempaa pidempi elinkaari onkin mainio kokonaiskustannuksia alentava tekijä.

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Näyttö: 6,8’’ (19,25:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 / 512 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 108+12+10+10 MP
Etukamera: 40 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 77,9 x 163,3 x 8,9 mm

Kiinnostuitko Galaxy S22 Ultra -puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja ennakkotilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa Galaxy S22 Ultra 5G yritykselle >

Tilaa Samsung-puhelimia yritykselle >

Tilaa Galaxy S22 -puhelimia kuluttajana >