Nämä Slush-löydöt muuttavat elämäsi helpommaksi

Toivotko, ettei sinun tarvitsisi ymmärtää jokaisen laitteesi toimintamekanismia? Näin tapahtuu jo lähitulevaisuudessa. Kaikki muuttuu helpommaksi, sen todistavat tuoreet Slush-löydöt.
Teksti: Sanni Jokinen

 

Tietokoneesi huolehtii itsestään

Jos käyttöjärjestelmäpäivitykset, varmuuskopiointi tai asennustyöt eivät kuulu suosikkiasioihisi, Solu on tietokone sinulle. Suomalais-startup Solu Machines haluaa mullistaa tietokoneen käyttämisen kulttuurin täydellisesti huolehtimalla kaikesta päivittämisestä, sovellusvalikoimasta ja tietojen tallentamisesta käyttäjän puolesta.

Maailman pienin tietokone voidaan yhdistää mihin tahansa näyttöön, ja kuukausimaksua vastaan yritys huolehtii esimerkiksi käyttöjärjestelmä- ja sovelluspäivityksistä. Kaikki tiedostot siirtyvät automaattisesti pilveen, joten varmuuskopioiden ottamisellekaan ei ole tarvetta. Soluun kehitettiin kokonaan oma käyttöjärjestelmä, joten sen opetteluun käyttäjän on kuitenkin varauduttava.

Oulussa valmistettava Solu on herättänyt myös kansainvälisesti runsaasti kiinnostusta. Ehkä siksi, että puisessa tietokoneessa yhdistyy kaksi Suomeen kansainvälisesti liitettyä asiaa: korkeatasoinen teknologia ja huippudesign.

Solun hinta on noin 450 euroa. Lisäksi kuukausimaksu tulee olemaan noin 20 euron luokkaa. Toimitukset käynnistyvät ensi keväänä.

Tutustu Soluun.

 

Kotisi ajattelee puolestasi

Cozify on ratkaisu, joka tuo kaikki kodin älylaitteet samaan käyttöliittymään. Ai mitä se käytännössä tarkoittaa? No, esimerkiksi sitä, että kun astut kotiovesta sisään, valaistus on jo säädetty sinulle sopivaksi, lämpötila on juuri oikea ja lempimusiikkisi soi. Jos sisääntulija olisi puolisosi tai lapsesi, kodin asetukset olisivat toiset. Kun kaikki laitteet on yhdistetty samaan järjestelmään, profiilien luomien ja muokkaaminen kännykkäsovelluksen kautta on helppoa.

Cozify suojaa myös omaisuutta. Esimerkiksi lomamatkan aikana järjestelmä voi tarkkailla lämpötilaa ja sytyttää ja sammuttaa valoja sopivalla tahdilla, jotta koti näyttää asutulta. Dementiaa sairastavan vanhuksen kotona Cozify voi tehdä hälytyksen, jos asunnosta poistutaan epätavalliseen aikaan kuten keskellä yötä, ja kroonista unohtelijaa auttaa mahdollisuus tarkistaa kännykästä, jäikö silitysrauta päälle. Laitteen virran voi myös katkaista sovelluksesta.

Lyhyesti sanottuna: kotisi saa aivot.

Cozifyn aloituspaketti maksaa 249 euroa. Se sisältää vain Cozify Hubin eli järjestelmät yhdistävän laitteen.

Tutustu Cozifyihin.

 

Tavarasi eivät enää koskaan katoa

Tiedät mihin Yepzonia tarvitaan, jos joskus olet kadottanut laukkusi. Suomalainen startup valmistaa gps-paikantimia, jonka voi laittaa esimerkiksi lapsen koulureppuun, koiran kaulapantaan tai vaikkapa autoon. Paikannin näyttää tarvittaessa jopa kymmenen sekunnin välein, missä paikannettava kohde liikkuu. Paikannin välittää tiedot käyttäjän puhelimeen sovelluksen avulla.

Erityistä Yepzonissa on paikantimen alhainen akunkulutus. Paikannin kestää yhdellä latauksella jopa kuukauden. Se sietää myös vettä ja iskuja.

Yepzon on hyvä vaihtoehto silloin, jos kännykällä tapahtuva paikantaminen ei ole mahdollista. Näin on esimerkiksi lemmikkien paikantamisessa – harva haluaa antaa koiralleen älypuhelinta.

Yepzon-paikannin maksaa 99 euroa. Hinta sisältää 30 megabitin edestä datan käyttöä. Pienien esineiden kuten avaimien paikantamiseen sopii Yepzonia paremmin esimerkiksi pienempi, bluetooth-yhteydellä toimiva Biisafe.

Tutustu Yepzoniin.

 

Slush Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.11.