Nokia 7.2 – Tyylikäs ja toimiva edullinen työpuhelin

Lukuaika 2 min

Nokia 7.2 on malliesimerkki hyvästä edullisesta puhelimesta. Se eroaa kilpailijoistaan laadukkaalla kamerallaan ja hyvällä näytöllään.

Nokian puhelimet ovat erittäin kilpailukykyisiä omissa hintaluokissaan. Uusi Nokia 7.2 on erinomainen uutuus alle kolmensadan euron hintaluokkaan. Sen 48 megapikselin kamera, pitkään kestävä akku ja laadukas näyttö sopivat nykyiseen työkulttuuriin ja sen käyttötapoihin mainiosti.

Hillitty ja tumma muotoilu on miellyttävä ikityylikkäällä tavalla. Kokonsa puolesta puhelin soveltuu parhaiten kahden käden käyttöön, joskin yhdelläkin kädellä pärjää kohtuullisen hyvin. Ulkokuoren liukumaton viimeistely helpottaa puhelimen käsittelyä.

Takakannen keskiosaan on sijoitettu pyöreä kamerarypäs, jossa on kaksi eri polttovälin kameraa, syväterävyyttä mittaava kamera ja salamavalo. Kameroiden alapuolella on sormenjälkitunnistin, joka upotetun sijoituksen ansiosta löytyy helposti tunnustelemalla.

Laatunäytöllä käyttömukavuutta

6,3 tuuman tarkka näyttö peittää koko etupuolen ja siltä on helppo lukea viestejä ja sähköposteja. Kirkkaus riittää auringonpaisteessakin ongelmitta. Etukamera on sijoitettu yläosan pisaran malliseen loveen.

Riittävän ison keskusmuistin (mallista riippuen 4 tai 6 gigatavua) ansiosta useita sovelluksia pystyy pitämään samanaikaisesti auki puhelimen muistissa. 64/128 gigatavun tallennustilaa on jatkettavissa muistikortilla. Puhelimessa voi poikkeuksellisesti käyttää kahta nanosim-korttia eri liittymille.

Puhelin on työkäytössä mukava, vaikkei se ole aivan yhtä loppuunhiottu kuin tehokkaammat ja kalliimmat huippumallit. Pelipuhelin Nokia 7.2 ei ole.

Puhelimeen asennettu Android 9 Pie ja kevyt Android One -paketti toimivat sulavasti, kunhan Android One:n elekäytön oppii. Alhaalta aukeava aakkosellinen sovelluslista sekä kustomoitavat pääsivut antavat hyvät mahdollisuudet personoida puhelin omiin käyttötarkoituksiin sopivaksi.

Akkukesto on mainio 3500 mAh:n akun ansiosta. Käytännössä yhdellä latauksella pärjää aktiivisenkin työpäivän ongelmitta. Kevyellä käytöllä akku voi kestää kaksikin päivää.Miinuksena voi pitää asiallisen pikalaturin puutetta. Kymmenen watin laturilla puhelimen täyteen lataukseen kuluu yli kaksi tuntia, eikä puolen tunnin pikalatauksella pärjää päivää.

Tarkkuutta kuviin

Puhelimen kohokohta on 48 megapikselin pääkamera. Tarkkuus tuo kuviin valtavasti yksityiskohtia valoisissa kuvausolosuhteissa. Telelinssiä puhelimessa ei ole, mutta kuvia rajaamalla pääsee helposti 2x-zoomia vastaaviin lopputuloksiin.

Pääkameran rinnalla on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera. Sen avulla kuvia voi ottaa entistä lähempää ja toisaalta isokin maisema tallentuu ilman tarvetta panoraamakuvalle. Laajemmasta näkymästä on hyötyä myös ahtaissa sisätiloissa sekä rakennuksia kuvatessa. Puhelimen erikoisuus on hyvin monipuolinen muotokuvatila, jonka avulla saa näyttäviä muotokuvia.

Yökuvaus-tilassa hämärässä voi kuvata käsivaralta varsin näyttävää jälkeä. Kohteet eivät jää pimeiksi vaan vastaavat pitkälti ihmissilmän näkymää. Kuvat ovat valitettavasti sävyiltään kylmiä.

Videota voi kuvata aina 4k-tarkkuudelle asti. Käsivaralta kuvaus onnistuu tyydyttävästi, mutta puhelinta liikuttaessa videon liike nykii ajoittain. Äänenlaatu ei ansaitse kehua.

Erinomainen kompromissi

Nokia 7.2 on mainio kompromissi hinnan ja ominaisuuksien suhteen. Se sopii käyttäjälle, joka haluaa parhaan mahdollisen puhelimen kohtuullisella hinnalla. Alle 300 eurolla saa puhelimen, jolla pärjää hyvin töissä. Android One:n ansiosta puhelin saa varmasti ohjelmistopäivitykset kahdeksi ja tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi.

Nokia 7.2

Nokia 7.2

Näyttö: 6,3’’ led
Tarkkuus: 2340 x 1080 px (409 dpi) 19,5:9
Suoritin: Snapdragon 660
Keskusmuisti: 4/6 Gt
Tallennustila: 64/128 Gt +muistikortti
Takakamerat: 48 MPix, 8 MPix (ultralaaja), syvyyskamera
Etukamera: 20 MPix
Akku: 3500 mAh
Sim-paikat: 2 x nanoSim
Mitat: 16,0 x 7,5 x 0,83 cm, 180 g

Hyvää:
Hinta-laatusuhde
Kamera
Riittävä akkukesto

Huonoa:
Ei pikalatausta
Ei IP-sääsuojausta

Osta Nokia 7.2 yritykselle

Osta Nokia 7.2 64 Gt kuluttajana
Osta Nokia 7.2 128 Gt kuluttajana