Nokia 8.3 5G – tehokäyttäjän työpuhelin järkevillä valinnoilla

Lukuaika 2 min

Nokia 8.3 5G houkuttelee isolla näytöllä, tarkalla kamerallaan ja 5G:llä. Uutuus osoittautuu tehokkaaksi ja pitkäaikaiseksi työpuhelimeksi.

Nokia 8.3 5G on työkäyttöön erinomaisesti soveltuva puhelin. Todella kookas laite mahdollistaa aktiivisen ja monipuolisen käytön erilaisissa työtehtävissä. Toisaalta kannattaa huomata, että tätä puhelinta ei ole suunniteltu yhdellä kädellä käytettäväksi. Puhelimeen valittu Polar night -väritys on näyttävä. Laitteen pyöristetty muotoilu on klassisen hillitty ja sopii moneen makuun.

Iso näyttö auttaa työnteossa

Puhelimen jättimäinen näyttö soveltuu mainiosti aktiivikäyttöön. 6,81-tuuman halkaisijan ja 20:9-kuvasuhteen ansiosta ruudulle mahtuu paljon tekstiä ja kuvia. Jopa asiakirjojen tarkistus onnistuu isolta näytöltä, mikä vähentää tarvetta kannettavan tietokoneen käytölle.

Laadukkaan näytön hyvän kontrastin ja kirkkauden avulla laite toistaa pienenkin tekstin selkeänä ja kuvat näyttävinä. PureDisplay-tekniikka optimoi kuvanlaadun ja laitteen suorityskyvyn sisällön perusteella, minkä ansiosta videot ja kuvat pääsevät ruudulla täysiin oikeuksiinsa.

Akku kestää 4500 milliampeeritunnin kapasiteetin ansiosta helposti päivän tehokäytön ja kevyemmässä käytössä reilusti pidempään. Usb-c-pikalaturilla akun lataa täyteen parissa tunnissa.

ZEISS-optiikalla tarkkoja kuvia

Nokia luottaa parhaiden puhelinten kameroissaan Zeissin linsseihin. Puhelimen kamerajärjestelmä koostuu neljästä kamerasta.

Pääkamera poimii yksityiskohdat 64 megapikselin tarkkuudella erittäin tarkasti. Kuvien tarkkuutta voi hyödyntää käytännössä myös zoomin korvikkeena, koska tarkat kuvat kestävät runsastakin rajausta. Pääkameran rinnalla takana on 12 megapikselin ultralaajakulma maisemiin, sisätilakuviin ja arkkitehtuurikuviin. Makrolinssillä saa tarkat kuvat muutaman sentin päästä kohteesta. Neljäs kamera tallentaa syvyystiedon esimerkiksi taustan pehmennystä varten. Pieni etukamera sijoittuu huomaamattomasti ison näytön vasempaan yläkulmaan.

Kamera-sovellus on helppokäyttöinen ja kuvausohjelmia voi selata päänäkymästä. Ammattilaistilan manuaalisilla säädöillä kuvanlaatua voi hioa järjestelmäkameran tavoin. Muotokuvatilassa on monipuolisia tehosteita kohteen irrottamiseksi taustasta näyttävästi. Videot tallentuvat vakaasti ja tarvittaessa elokuvallisella 21:9-kuvasuhteella.

Yksinkertainen ja luotettava käyttää

Nokia luottaa vakioituun AndroidOne-käyttöjärjestelmään. Tehokäyttäjiä ilahduttaa tässä se, että puhelimella ei ole valmisohjelmia Googlen omien palveluiden lisäksi kuin Netflix. Käyttäjä siis saa itse varustaa puhelimensa juuri niillä sovelluksilla, joita todella aikoo käyttää.

Puhelinta on mukava käyttää, eikä se tukkeudu useampaakaan sovellusta samaan aikaan käyttäessä. AndroidOne-käyttöjärjestelmän eleohjaus toimii luontevan viiveettömästi ja loogisesti. Koska näytön alalaidassa ei ole erillisiä ohjauskuvakkeita, saadaan koko ruudun pinta-ala käyttöön sisällölle.

Sormenjälkitunnistin on sijoitettu suoraan virtanäppäimeen. Se rekisteröi oikean käden peukalon todella ripeästi heti kytkiessä näytön päälle. Sormenjälkitunnistuksen ohella voi halutessaan hyödyntää kasvojen tunnistusta.

Nokian puhelimet ovat Googlen sertifioimia virallisia yrityspuhelimia. Niille on taattu kuukausittaiset tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi. Lisäksi puhelimet saavat Androidin tulevat päivitykset kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Nokia 8.3 5G onkin oiva valinta elinkaareltaan pitkäikäistä työpuhelinta etsivälle niin ominaisuuksiensa, 5G-tuen kuin tietoturvapäivitysten osalta.

 

Nokia 8.3 5GNokia 8.3 5G
Näyttö: 6,81’’ lcd
Muisti: 8 Gt
Tallennustila: 128 Gt + microsd
Yhteydet: 5G, 4G
Takakamerat: 64 MP (laajakulma), 12 MP (ultralaaja), 2 MP makro, 2 MP syvyys
Etukamera: 24 MP
Akku: 4500 mAh
Mitat: 172 x 79 x 9,0 mm
Paino: 220 g

>> Tilaa Nokia 8.3 5G yritykselle

>> Tilaa Nokia 8.3 5G 64 Gt kuluttajana

>> Tilaa Nokia 8.3. 5G 128 Gt kuluttajana