Nokia 9 PureView on todellinen valokuvaajan kamerapuhelin

Lukuaika 2 min

Ainutlaatuinen viiden kameran kuvausjärjestelmä, uusin Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä ja kilpailukykyinen hinta tekevät Nokian uutuuspuhelimesta houkuttelevan kokonaisuuden.

Uusi Nokia 9 Pureview on todellinen valokuvaajan puhelin. Se on varustettu peräti viidellä erittäin valovoimaisella (f/1,82) ZEISSin linssillä, jotka toimivat samaan aikaan keräten jopa 10 kertaa enemmän valoa kuin perinteinen älypuhelimen yksittäinen kamera. Tämän ainutlaatuisen kamerajärjestelmän tuloksen syntyy valokuvia, joissa yksityiskohdat näkyvät tarkasti niin valoisissa kuin tummissa kohdissa ja jonka syväterävyys on erinomainen ja jälkikäteen säädettävissä.

Kukin viidestä erillisestä kamerasta ottaa kuvan samaan aikaan mutta tallentaa eri tavalla valoa älykkään algoritmin ohjaamana. Kun viiden kameran kuvat yhdistetään edistyksellisen tekoälyn avulla yhdeksi HDR-kuvaksi, sen dynaamiikka on ainutlaatuisen laaja: kuvassa näkyvät yksityiskohdat hyvin niin tummissa kuin vaaleissa kohdissa. Maisemakuvan ottaminen ei ole ollut koskaan ennen näin vaivatonta valoisaa taivasta tai auringonlaskua vasten.

Viidestä 12 megapikselin sensorista kaksi on värillisiä ja kolme mustavalkoisia. Mustavalkoisten sensorien ansiosta mustavalkokuvista tulee uskomattoman teräviä ja yksityiskohtaisia.

Syvyyskartta mahdollistaa kuvien muokkauksen jälkikäteen

Viiden kameran järjestelmä tallentaa kuviin hämmästyttävän tarkan syvyyskartan, joka koostuu jopa yli 1200 kerroksesta. Tämän ansiosta kuvien tarkennuksen ja syväterävyyden voi jälkikäteen muokata haluamakseen esimerkiksi Google Kuvat -palvelussa tai laitteen tukemassa Adobe Photoshop Lightroomissa. Tämä helpottaa esimerkiksi muotokuvien ottamista, kun jälkikäteen voi taustaa sumentamalla luoda niin sanotun boke-efektin ja korostaa kasvoja kauniisti.

Pro-kameratilassa kuvaaja voi säätää reaaliaikaisesti valkotasapainoa, valotusta, ISO-arvoa ja suljinnopeutta. Valotusaika voi olla jopa 10 sekuntia.

Älykäs viiden kameran kuvausjärjestelmä tekeekin Nokia 9 PureViewstä todellisen valokuvaajan älypuhelimen. Sisäinen muisti 128 Gt ja ilmainen Google kuvat -palvelu riittävät erinomaisesti kuvien tallentamiseen.

Minimalistisen selkeä design

Nokia 9 PureView ei loista vain kamerana, vaan se on myös mainio uusimmalla Android 9 Pie – käyttöjärjestelmällä varustettu tyylikäs, hyvin käteen istuva ja helppokäyttöinen älypuhelin, jonka ominaisuudet riittävät tehokäyttäjällekin.

Uusimman Nokian design on minimalistisen selkeä. Kaikki ylimääräinen on jätetty pois. Langaton Qi-lataus mahdollistaa ripeän latauksen ilman johtoa. Vankka 8 mm:n ohut runko on työstetty kestävästä alumiinista. Koko laite on veden- ja pölynkestävä (IP67), mikä tarkoittaa, että puhelin kestää lyhytaikaisen upotuksen veteen.

Kirkkaan ja värikylläisen 5,99 tuuman QHD+ pOLED PureDisplay -näytön päällä on kestävä Gorilla Glass 5 -näyttölasi. Kaikki viisi kameraa on upotettu poikkeuksellisesti pinnan alle ilman kohoumia. Sormenjäljenlukija on sijoitettu näytön alle. PureDisplay-teknologian avulla värit näkyvät luonnollisina ja paremmin myös auringonvalossa. Näytön HDR10-tuen ansiosta kuva näkyy yksityiskohtaisemmin, paremmalla kontrastilla ja väreillä.

Parasta Androidia edustavassa Android One -käyttöliittymässä ja valmiissa sovellusvalikoimassa ei ole mitään ylimääräistä. Säännölliset suojaus- ja ohjelmistopäivitykset pitävät Nokia 9 PureView´n ajan tasalla tulevaisuudessakin. Älykkäät pikavalinnat helpottavat ja personoivat puhelimen käyttökokemuksen.

Mukautuvan akun ansiosta tehokkaan 3320 mAh:n akun virta riittää pitempään kuin aiemmissa Androidin käyttöjärjestelmissä.

Tekniset tiedot:

Nokia 9 PureView
Näyttö: 5,99’’ (2K HD)
Keskusmuisti: 6 Gt
Tallennustila: 128 Gt
Kamerat: Viitoiskamera 5x12MP, etu 20MP
Akku: 3320 mAh
Mitat: 155x75x8 mm
Paino: 172 g

Hyvää:
Ainutlaatuinen kamera, hinta/laatu-suhde, näyttö, langaton lataus, aina uusin Android

Huonoa:
Tekninen suorituskyky ei huippupuhelinten tasoa

Viiden kameran kuvausjärjestelmä tuottaa yksityiskohdiltaan realistisia kuvia

Valokuvaaja Konsta Punkan Nokia 9 PureView´llä ottamat kuvat näyttävät hyvin, miten viiden kameran kuvausjärjestelmä tuottaa laadukkaita kuvia, joissa toistuvat yksityiskohdat erinomaisesti niin tummissa kuin vaaleissa kohdissa.

Kuvat: Konsta Punkka.