Oma IT helpottaa kasvuyrityksen arkea  

Lukuaika 2 min

Nopeasti kasvanut NL Acoustics voi keskittyä olennaiseen, kun startup-yrityksen tietotekniikasta vastaa Elisan Oma IT -palvelu.  

Kasvuyritys NL Acoustics Oy on suomalaista insinööriosaamista parhaimmillaan. Samalla yritys on esimerkki siitä, miten IT-tuen tarve kasvaa, kun yrityksen työntekijämäärä kasvaa nopeassa tahdissa. 

Kahden diplomi-insinöörin vuonna 2015 perustamassa yrityksessä tietotekniikka hoitui pitkään työntekijöiden omin voimin. Vuonna 2020 akustisten kameroiden kova kysyntä sysäsi yrityksen kovaan kasvuun.  Erilaiset vuotoäänet ja sähköiset sirinät tunnistava kamerainnovaatio paikantaa viat jo ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa isompia ongelmia. 

Tänä päivänä yli 90 prosenttia kokonaan kotimaassa valmistettavista laitteista menee vientiin, ja liikevaihto on kasvanut kahtena viime vuonna huimasti. Tuotekehittäjien lisäksi nyt tarvitaan ihmisiä monenlaisiin rooleihin. 

Nopea kasvu lisäsi IT-tuen tarvetta 

Kun NL Acousticsin HR Manager Katriina Rantanen aloitti työnsä yhdeksän kuukautta sitten, sai hän vastuulleen myös uusien työntekijöiden tietotekniikkahankinnat ja käyttäjätunnusten luomisen yrityksen järjestelmiin.  

”Minä taisin olla yrityksen 22:s työntekijä. Nyt meitä on jo yli 40”, kertoo Rantanen yrityksen vauhdikkaasta kasvusta.  

Katriina Rantasen ensimmäinen työpäivä alkoi sillä, että hän asensi uuden työkoneensa ohjelmistot ja laittoi tärkeimmän työvälineensä käyttökuntoon. Tunnukset yrityksen sähköpostiin ja pilvipalveluihin oli luonut toimitusjohtaja Kai Saksela 

Henkilöstöasioiden lisäksi Rantanen sai vastuulleen myös henkilöstön tietotekniikkatyökalujen hankinnan. Kun uusia työntekijöitä aloitti tuon tuosta, alkoi myös tietotekniikka-aiheisia kysymyksiä tulla Rantasen työpöydälle kiihtyvällä tahdilla. Ne veivät aikaa varsinaiselta HR-työltä.  

Katriina Rantanen
NL Acousticsin HR Manager Katriina Rantanen.

Oma IT hoitaa kaiken, myös Microsoft 365 -asennukset 

Nyt vikkeläliikkeinen yritys on laittanut tietotekniikka-asiansa uuteen uskoon Elisan Oma IT -palvelun avulla.  Kun uusi ihminen tänään tulee taloon, odottaa häntä Elisa Puoti -verkkokaupasta tilattu täysin käyttövalmis tietokone. 

”Elisan ihmiset esiasentavat tietokoneen ja luovat tarvittavat tunnukset uudelle työntekijälle”, Rantanen kertoo.  

Näin uudet työntekijät voivat ottaa uuden koneen käyttöönsä vain virtanappia painamalla. Microsoft 365 -ohjelmistotkin ovat valmiiksi asennettu. Vain työssä tarvittavat muut ohjelmistot asennetaan itse.  

Työnjako Elisan kanssa on selkeä. ”Minä tilaan laitteet, ja Elisa hoitaa lopun”, Rantanen kertoo.  

Jos tietotekniikan kanssa tulee ongelmia, tai kirjautuminen järjestelmiin ei onnistu, soittavat NL Acousticsin työntekijät nyt Elisan Oma IT -tukeen.  

Hyvä yhteyshenkilö on erinomainen apu 

Rantanen kertoo, että yrityksen laitteet oli jo aiemmin hankittu Elisa Puodista, samoin mobiili- ja dataliittymät olivat Elisan toimittamia. Yrityksen yhteyshenkilö Samuli Segerman Elisalla saa varauksettomat kehut. 

”Hän reagoi nopeasti kaikkiin yhteydenottoihin ja haluaa aina auttaa.” 

Kun homma rullasi hyvin, oli Elisa luonteva valinta myös yrityksen IT-tuen toimittajaksi. Kahden kuukauden kokemuksella yhteistyö on sujunut juuri kuten pitääkin.  

”Tämä helpottaa kovasti minun elämääni. Enää ei tarvitse miettiä, olenko tehnyt kaikki tarvittavat tunnukset ja ehdinkö auttamaan uusia työntekijöitä koneiden käyttöönotossa”, Rantanen kertoo. 

Kun työntekijät lasketaan kymmenissä, riittää insinööriyrityksessäkin tietokoneongelmia IT-tuen ratkottavaksi. Oma IT:n ansiosta nopeasti kasvanut NL Acoustics pärjää hyvin ilman omaa tietotekniikka-asiantuntijaa.  

Nyt kyselyt unohtuneista salasanoista eivät myöskään keskeytä Rantasen työpäivää, ja Oma IT:n tuki osaa auttaa vaativammissakin pulmatilanteissa.  

”Parempi että ne ongelmat hoitaa joku joka todella osaa. Sellaiset asiat, jotka eivät ole ydintekemistä, kannattaa siirtää pois omalta pöydältä”, Rantanen toteaa. 

Lue lisää:

Näin saat lisää IT-asiantuntijoita yrityksesi käyttöön

Oma IT pitää konsulttien työvälineet iskussa

Tutustu Elisan palveluun:

Nopea ja osaava IT-tuki helpottaa yrityksesi arkea