OnePlus 7 ja 7 Pro kokemuksia: vetovoimaiset tehopuhelimet testissä

Lukuaika 3 min

Suorituskyky ja akkukesto ovat puhelimen tärkeimmät ominaisuudet yrittäjälle. OnePlus:n uudet puhelimet lunastivat testissä paikkansa puhelinmaailman huipulla – järkihintaan!

OnePlus ei lepää laakereillaan vaan uudistaa puhelinmallistoaan erinomaisen mielenkiintoisilla malleilla. Huippusuosittujen OnePlus 6 ja 6T -mallien seuraajaksi tuli OnePlus 7 sekä täysin uusi OnePlus 7 Pro, josta saa lisähintaan 5G-version.

Uutuuksia yhdistää tinkimätön suorituskyky ja erinomainen käytettävyys. Sekä OnePlus 7 että 7 Pro on varustettu markkinoiden nopeimmalla mobiilisuorittimella. Moniajoa piristävää keskusmuistia löytyy perusversiosta kuusi gigatavua ja Pro-versiosta 8 tai 12 gigatavua. Tallennustilaa on perusmallissa 128 ja Pro:ssa 256 gigatavua. Muistikorttipaikka molemmista malleista puuttuu.

OnePlussan mukavuutta lisää OxygenOS-käyttöjärjestelmä, joka on rakennettu Android 9 Pie:n päälle. Käyttöliittymä on hiottu todella sulavaksi ja yksinkertaiseksi, eikä puhelinta ole täytetty valmissovelluksilla. Päivittäinen käyttö sujuu erinomaisesti myös eleohjauksella, jota käyttäessä näytön koko pinta-ala saadaan aidosti käyttöön.

Tunnistautuminen puhelimelle onnistuu biometrisesti sekä sormenjäljellä että kasvoilla. Nopeasti toimiva kasvojen tunnistus ei ole yhtä luotettava kuin sormenjälki, koska syvyystietoja ei kasvoista tarkisteta. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu näytön sisään, joten sitä ei tarvitse hapuilla puhelimen takaa. Sormilukitus toimii ihastuttavan nopeasti ja luotettavasti, joten tunnistusta käyttää mielellään.

Yrittäjän arkeen OnePlus on tuonut mielenkiintoisen uutuuden. Zen mode -tila kytkee käytännössä puhelimen kaikki häiriötekijät pois 20 minuutiksi eli käyttäjä pääsee keskittymään työhön tai ruokatuntiinsa vailla keskeytyksiä. Tällöin käytössä on vain hätäpuhelut ja kamera – ei puheluita, sähköpostia, pikaviestejä tai some-päivityksiä.

Pro-luokan luksusta ja kolme eri polttovälin kameraa

OnePlus 7 Pro on uusi aluevaltaus ja askel todellisten premium-puhelinten luokkaan. Puhelin vastaa niin suorituskyvyltään kuin ominaisuuksiltaan vaativankin käyttäjän haasteisiin. Pro-mallin katseenkaappaaja on koko etuosan peittävä 6,7-tuumainen oled-näyttö. Se on kuvanlaadultaan referenssitasoa, minkä havaitsee helposti käytännössä.

Näytön kirkkaus riittää hyvin kirkkaaseen päivänvaloon. Näytön kyvyt pääsevät täysiin oikeuksiinsa netin hdr-laajasävyvideoissa, missä sekä värimaailma että ääretön kontrasti ja kirkkaus tekevät kuvasta erittäin luonnollisen näköisen. Kuvanlaatu vastaa huipputelevisiota.

Pro-version kameravarustus poikkeaa merkittävästi perusmallista. 7 Pro:n takaa löytyy peräti kolme eri polttovälin kameraa, joilla peruskuvien ohella saa laajakulma- sekä 3x-zoom-kuvia.

Pääkameran 48 megapikselin tarkkuus taltioi yksityiskohdat erittäin tarkasti ja kuvia voi helposti rajata pienemmiksi ennen nettikäyttöä. Laajakulmalla saa talteen maisemat ja rakennukset lähietäisyydeltä. Laajakulmasta on korvaamatonta iloa myös ahtaissa paikoissa sisällä.

Telelinssin 3x-zoom tuo kohteen mukavasti lähemmäs. Sillä saa poimittua yksityiskohtia isommista kokonaisuuksista ja ulottuu paremmin kuvattavaan kohteeseen ilman häiritsevää taustaa. Telelinssiä voi hyödyntää myös videokuvauksessa aina 4k-tarkkuuteen asti. Laajakulmalinssiä videossa ei voi hyödyntää.

Etukamera on piilotettu puhelimen sisään, ja se nousee puhelimen yläpuolelta. Kamera toimii näyttävästi myös kasvojentunnistusta käytettäessä nousten ripeästi esiin ja painautuen takaisin sisään parin sekunnin aikana. Kamera vetäytyy automaattisesti sisään myös havaitessaan puhelimen putoamisen kädestä, jolloin se ei altistu iskulle maakontaktissa.

OnePlus 7 Pro:n viimeistely hivelee niin silmää kuin kättäkin. Kaikki kolme eri värivaihtoehtoa ovat todella näyttäviä, ja niitä kannattaa käydä katsomassa liikkeessä valintaa varten. Kiiltävästä takapinnasta ja pyöristetyistä muodoistaan huolimatta puhelin ei ole liukas kädessä. Paketissa on mukana läpinäkyvä suojakuori, joka suojaa naarmuilta ja pahimmilta iskuilta.

Hyvän puhelimen käyttö ei olisi mukavaa ilman kookasta akkua. 7 Pro:n akku pystyy vastaamaan pitkänkin työpäivän aktiivikäyttöön ongelmitta. Lisäksi puhelimen lataus mukana tulevalla pikalaturilla on esimerkillisen ripeää ja akun saa täyteen tunnissa.

Peruspuhelimien aatelia ilman jokaöistä latausta

OnePlus 7 luottaa maltillisempaan kokoon ja sujahtaa taskuun helposti ohuen ja pyöristetyn muotoilun ansiosta. Sen käyttö onnistuu yhdellä kädellä myös kuvatessa.

Suorituskyvyltään OnePlus 7 vastaa Pro-mallia ja on huippunopea. Ainut ero on keskusmuistissa, jota pikkuveljessä on kuusi gigatavua kahdeksan tai kahdentoista sijaan. Suorituskyvyn ansiosta puhelimella pärjää monta vuotta ongelmitta.

Käytettävyys on erinomainen valikkojen rullatessa ripeästi ja sovellusten käynnistyessä viiveettä. Käytännöllisyyttä ajatellen puhelimen akun koko riittää helposti raskaampaankin työpäivään ilman lisälatausta. Pikalatauksella akun saa yli puolilleen puolessa tunnissa ja täyteen hieman yli tunnissa, joten jokaöinen lataus ei ole enää pakollista.

Puhelimessa on sama 48-megapikselin kamera kuin Pro-mallissa. Sitä tukee syvyystietoja tallentava TOF-kamera, josta on iloa tarkennuksessa sekä muotokuvissa käytetyssä taustan pehmennyksessä. Kuvat ovat erittäin yksityiskohtaisia ja väreiltään eläviä. Kamera pystyy myös 2x-zoomaukseen 12 megapikselin tarkkuudella.

7 Pro vai 7?

Valinta OnePlus-puhelinten välillä ei ole helppo, koska kaikki mallit ovat erinomaisia. Jos haluaa pärjätä pitkään samalla puhelimella, ovat mielenkiintoisimmat vaihtoehdot OnePlus 7 Pro ja varsinkin sen 5G-versio. Niiden ominaisuudet riittävät pitkälle tulevaan erinomaisten kameroiden, näytön, akkukeston ja suorituskyvyn osalta.

OnePlus 7 on merkittävästi Pro-malleja edullisempi ja sisältää monet premium-puhelinten ominaisuudet. Sen suorituskyky ja käytettävyys hurmaavat. Jos kuvaus kameralla on puhelimen pääkäyttötarkoituksia, on Pro-malli merkittävästi parempi hankinta. Muuten perusmalli on perusteltu valinta.

OnePlus 7 Pro 5G

OnePlus 7 Pro 5G

Näyttö: 6,7’’ (3120×1440, 516dpi)
Tallennustila: 256 Gt
Keskusmuisti: 8 Gt
Takakamera: 48 + 16 + 8 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 4000 mAh
Sim: nanosim
Koko: 163 x 76 x 8,8 mm
Paino: 206 g

Osta OnePlus 7 Pro 5G yritykselle

Osta OnePlus 7 Pro 5G kuluttajana

OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro

Näyttö: 6,7’’ (3120×1440, 516dpi)
Tallennustila: 256 Gt
Keskusmuisti: 8 tai 12 Gt
Takakamera: 48 + 16 + 8 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 4000 mAh
Sim: nanosim
Koko: 163 x 76 x 8,8 mm
Paino: 206 g

Osta OnePlus 7 Pro yritykselle

Osta OnePlus 7 Pro 8GB/256GB kuluttajana
Osta OnePlus 7 Pro 12GB/256GB kuluttajana

OnePlus 7

OnePlus 7

Näyttö: 6,4’’ (2340×1080, 402dpi)
Tallennustila: 128 Gt
Keskusmuisti: 6 Gt
Takakamera: 48 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 3700 mAh
Sim: nanosim
Koko: 158 x 75 x 8,2 mm
Paino: 182 g

Osta OnePlus 7 yritykselle

Osta OnePlus 7 kuluttajana