OnePlus 7 ja 7 Pro – Tinkimätöntä suorituskykyä ja ominaisuuksia

Lukuaika 2 min

OnePlus 7 Pro on täysin uusi tehokäyttäjille suunnattu puhelin, josta ei ominaisuudet ja suorituskyky lopu kesken. OnePlus 7 jatkaa vanhojen suosikkimallien seuraajana.

OnePlus on tullut suomalaisille ja erityisesti Elisan asiakkaille tutuksi suosituista puhelimistaan, joiden hinta-laatusuhde on ollut vailla vertaansa. Nyt valmistaja haluaa tuoda tutun malliston rinnalle uuden Pro-version, jonka ominaisuuksista ei ole tingitty.

OnePlus 7 Pro on tehokäyttöön valmistettu puhelin. Puhelin uhkuu suorituskykyä jämäkällä olemuksellaan. Ulkoasu on erittäin näyttävä. Reunoille kaartuva oled-näyttö ja poikkeuksellisen tyylikkäät värivaihtoehdot tekevät puhelimesta houkuttelevan.

Näyttö ja kolmoiskamera tehokäyttöön

Pro-mallin kookas 6,7-tuumainen näyttö peittää koko etuosan. Oled-näyttö on laadultaan yksi tämän hetken parhaita. Sen näytön värintoisto ja kyky näyttää mustan tosi mustana saa laajemman hdr-sävytoiston videot heräämään henkiin ruudulta. Näyttö sopii ison kokonsa puolesta sähköpostien kirjoittamiseen ja mediakäyttöön erinomaisesti. Kirkkautta riittää aurinkoiseenkin työpäivään ongelmitta. Näyttö päivittyy normaalin 60 hertsin sijaan 90 kertaa sekunnissa, mikä takaa entistä sujuvamman käyttökokemuksen.

Kamerassa on otettu harppaus eteenpäin. Kolmoiskamerassa on kolme eri polttoväliä, joilla kuviin saadaan myös laajakulma ja 3x-zoom. Pääkamera on huikean tarkka: 48 megapikseliä. Telekameran tarkkuus on 8 MP ja laajakulman 16 MP. Pää- ja telekamerassa on sähköisen vakautuksen ohella optiset kuvanvakaajat takaamassa tärähtämättömät kuvat.

Piilotettu etukamera

Etukamera sijaitsee puhelimen sisällä ja ponnahtaa ainutlaatuisella tavalla esiin vain sitä käytettäessä.
Ylhäältä ponnahtavan selfie-kameran 16 megapikselin tarkkuus riittää näyttäviin otoksiin. Sitä voi hyödyntää myös lukituksen poistoon. Kasvojen tunnistuksessa kamera ponnahtaa huomaamattomasti ylös ja laskeutuu heti tunnistuksen jälkeen takaisin puhelimen sisään.

Sormenjäljellä tunnistautumista varten puhelimessa on näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin, jonka toimintaa on nopeutettu ja käytettävyyttä on parannettu 6T-mallista. Sen käyttö alkaa vastata nopeudeltaan fyysistä näppäintä.

Suorituskyvystä vastaa Qualcommin tämänvuotinen Snapdragon 855 -piirisarja. Ennätyssuoritustehon ohella se säästää akkua. Kookas 4000 mAh:n akku kestää koko päivän rankkaakin käyttöä. Sitä voi ladata ripeästi 30 watin pikalaturilla, jolla akun saa yli puolilleen puolessa tunnissa.

OnePlussan oma Android 9 Pie:n päällä pyörivä OxygenOS-käyttöliittymä on erityisesti yksinkertaisuutta ja järjestelyä arvostavien tehokäyttäjien mieleen. Puhelimeen on asennettu vain muutamia sovelluksia valmiiksi. Valikot toimivat intuitiivisesti ja ripeästi runsaan keskusmuistin ansiosta, vaikka useampi sovellus olisi auki.

OnePlus 7 – tehoa edullisesti

OnePlus 7 on seuraaja suositulle 6T-mallille. Puhelin on fyysisesti Pro-mallia hieman pienempi ja kevyempi. Se vastaa kooltaan aiempia 6- ja 6T-malleja. Siinä on tuttu 6,4-tuuman oled-näyttö, joka kattaa puhelimen etupinnan. Etukamera on sijoitettu ylälaidan pisaraloveen piilotuksen sijaan.

Suorituskyky on tinkimätön ja vastaa Pro-mallia, joten päivittäinen käyttö on sujuvaa. Käytettävyys on erinomainen OxygenOS:n ansiosta ja sujuvan eleohjauksen ansiosta koko ruudun saa hyötykäyttöön halutessaan.

Takaa löytyy sama 48 megapikselin huippukamera kuin Pro-mallista. Kamerassa on käytössä sekä optinen että sähköinen vakautus, joten kuvien tärähdykset poistuvat tehokkaasti. Eri polttovälien linssit löytyvät kuitenkin vain Pro-mallista.

Lasin alle sijoitettu sormenjälkitunnistin ja kasvontunnistus mahdollistavat vaivattoman tietoturvallisen kirjautumisen pin-koodin sijaan. Akku on hieman Pro-mallia pienempi, mutta se riittää päivän käyttöön. Nopean pikalatauksen ansiosta puhelimen saa toimintakuntoon kahvitauon aikana.

Molemmissa puhelimissa on uutuutena Zen Mode. Sen tarkoitus on antaa käyttäjälle rauha 20 minuutin ajaksi kaikista ilmoituksista ja puheluista, hätäpuheluja lukuunottamatta. Ominaisuus on varmasti käyttökelpoinen yrittäjille, jotka haluavat keskittyä hetken rauhassa työntekoon jatkuvien keskeytysten sijaan.

OnePlus 7 Pro

Näyttö: 6,7’’ (3120x1440, 516dpi)
Tallennustila: 128 tai 256 Gt
Keskusmuisti: 6, 8 tai 12 Gt
Takakamera: 48 + 16 + 8 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 4000 mAh
Sim: nanosim
Koko: 163 x 76 x 8,8 mm
Paino: 206 g

Osta OnePlus 7 Pro yritykselle

OnePlus 7 Pro Mirror Gray

OnePlus 7

Näyttö: 6,4’’ (2340x1080, 402dpi)
Tallennustila: 128 tai 256 Gt
Keskusmuisti: 6 tai 8 Gt
Takakamera: 48 + 5 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 3700 mAh
Sim: nanosim
Koko: 158 x 75 x 8,2 mm
Paino: 182 g

Osta OnePlus 7 yritykselle

OnePlus 7 Mirror Gray