OnePlus 7T: Huippuluokan puhelin kohtuuhinnalla

Lukuaika 3 min

7T on todella kiinnostava päivitys suosittuun kohtuuhintaiseen OnePlus-mallistoon. Puhelin hurmaa suorituskyvyllään, käytettävyydellään ja erinomaisella kamerallaan.

OnePlus 7T on kehittynyt huimasti keväällä julkaistusta 7-mallista. Käytännössä puhelin on laitettu kokonaan uusiksi. Suoritin, näyttö ja kamerajärjestelmä ovat parantuneet selkeästi. Puhelimessa ei ole todellisia heikkouksia. Puhelimen viimeistelyssä on onnistuttu hyvin. Hillityt värivaihtoehdot, Frosted silver ja Glacier Blue, ovat ajattoman tyylikkäät. Takaosan kameraympyrä on miellyttävä yksityiskohta.

Puhelin jatkaa OnePlussan tutulla parasta suorituskykyä kohtuullisella hinnalla -ideologialla ja haastaa myös merkittävästi kalliimmat puhelimet ominaisuuksillaan. Jos suorituskyky, hyvät ominaisuudet ja pitkä ikä ovat puhelimen ostokriteereistä tärkeimmät, on OnePlus 7T tutustumisen arvoinen uutuus.

Puhelin istuu mitoiltaan tukevasti yhteen käteen. Koko etuosan peittävä 6,55-tuuman oled-näyttö toistaa hdr-värit ja loistaa kirkkaana tarpeen vaatiessa. Runsaan keskusmuistin ja tämän hetken nopeimman Snapdragon-suorittimen ansiosta OnePlus 7T on suorituskykyisimpiä puhelimia. Sillä siis pärjää monta vuotta ongelmitta.

Erinomainen ja nopea näyttö

Näytön erikoisuus on 90 hertsin virkistystaajuus. Se on suunniteltu ensisijaisesti pelaajia varten, mutta siitä on hyötyä ihan peruskäytössäkin. Pitkät nettisivut ja some-palvelut rullaavat nykimättä ruudulla ja tekstiä voi lukea jopa rullaavasta näytöstä eikä sen tarkkuus kärsi. Puhelimen valikkojen käyttö ja sovellusten käynnistys onnistuvat viiveettä.

Etunäytön sisään on sijoitettu sormenjälkitunnistin. Tunnistin toimii varsin luotettavasti ja nopeasti. Tuntuma on selkeästi parempi kuin useilla kilpailijoilla. Vaihtoehtoisesti tunnistautumiseen voi käyttää omia kasvoja. Myös kasvojen tunnistus toimii ripeästi ja luotettavasti.

Kolmoiskameralla kuvia monipuolisesti

Merkittävin kehitysaskel 7T:ssä on sen kamerat. Kolmoiskamera on suunniteltu tyylikkäästi ja symmetrisesti puhelimen taakse. Pääkameran tarkkuus on erinomainen: 48 megapikseliä. Se on varustettu hyvällä valovoimalla (f/1.6) ja optisella kuvanvakaimella. Tämä takaa tärähtämättömät kuvat käsivaralta ja helpottaa hämäräkuvausta.

Pääkameran rinnalla on tele- ja ultralaajakulmalinssi. Kolmen kameran kuvausmahdollisuudet ovat yhdistettynä erinomaiset. Kuvia voi ottaa läheltä ja kaukaa, poimia yksityiskohtia ja napata ryhmäkuvat tai vaikka huoneistojen myyntikuvat ahtaassakin tilassa. Kamerasovelluksen käyttö on myös erittäin selkeää ja helppoa.

OnePlus 7T:n kuvanlaatu ansaitsee kiitosta neutraalin luonnollisista väreistään.. Hintaansa nähden puhelimen kuvausominaisuudet ovat erinomaiset.

OnePlus 7T:n sisällä on uunituore Android 10 -käyttöjärjestelmä.. Sen päällä on OnePlussan oma OxygenOS, joka parantaa puhelimen käytettävyyttä. OnePlussan eleohjaus on nyt erittäin looginen ja sen käytön omaksuu helposti päivässä. Koko ruutu vapautuu sisällön käyttöön, kun alalaidan navigointinäppäimiä ei enää tarvita.

Pitkään kestävä akku ja nopea pikalataus

Akun koko on mukavat 3800 mAh, mikä riittää helposti päivän tehokäyttöön. Kevyemmällä rasituksella puhelimella pärjää kaksikin päivää ilman latausta. Puhelimen mukana on tehokas 30 watin pikalaturi. Pikalaturilla akkuun saa 70 % varausta puolessa tunnissa. Täyteen akku latautuu tunnissa, joten latauksen voi tehdä joustavasti milloin vain.

OnePlussan keväällä esittelemä Zen-toiminto on saavuttanut ansaittua suosiota. Nykymaailman digikahleista puoleksi tunniksi irrottava rauhoittumistila on omiaan hektiseen arkeen. Se estää ilmoitukset sähköposteista, viestit ja muun käytön kuvien ottoa ja puheluita lukuun ottamatta. Zen-toiminto on oiva tapa saada itselleen keskittymisrauha tai vaikka kahvihetki kesken päivän. Zen-toiminnon pituuden voi valita 20-60 minuutiksi kerrallaan.

7T on iso päivitys ja korostaa OnePlussan alkuperäisiä arvoja: huippuluokan suorituskykyä ja laatua kohtuulliseen hintaan. OnePlussan tärkeä vahvuus on erinomainen käytettävyys, minkä merkitystä ei kannata aliarvioida. OnePlus 7T ei ole halpa, mutta huippuominaisuuksiinsa nähden se on edullinen. Kaipaamaan jää lähinnä virallista IP-suojausluokitusta vesitiiviydelle.

OnePlus 7T

OnePlus 7T

Näyttö: 6,55’’ oled
Tarkkuus: 2400 x 1080 px (402 dpi), 20:9
Suoritin: Snapdragon 855+
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 128 Gt (ei muistikorttia)
Takakamerat: 48 MP, 12 MP (tele), 16 MP (ultralaaja)
Etukamera: 16 MP
Akku: 3800 mAh
Sim-paikat: 2 x nanoSim
Mitat: 16,1 x 7,4 x 0,81 cm, 190 g

Hyvää:
Erinomainen käytettävyys
Näytön laatu
Kamerat

Huonoa:
Langaton lataus puuttuu
Ei IP-suojaluokitusta

Osta OnePlus 7T yritykselle

Osta OnePlus 7T 8GB/128GB kuluttajana

OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T Pro

Näyttö: 6,67’’ oled
Tarkkuus: 3120 x 1440 px,19,5:9
Suoritin: Snapdragon 855+
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 256 Gt (ei muistikorttia)
Takakamerat: 48 MP, 8 MP (tele), 16 MP (ultralaaja)
Etukamera: 16 MP
Akku: 4085 mAh
Sim-paikat: 2 x nanoSim
Mitat: 16,3 x 7,6 x 0,88 cm, 206 g

Osta OnePlus 7T Pro yritykselle

Osta OnePlus 7T Pro 8GB/256GB kuluttajana