OnePlus Nord 5G: Erinomainen ja yllättävän edullinen puhelin

Lukuaika 3 min

Unohdetaan turhat ja keskitytään olennaiseen. OnePlus Nord on kehitetty käyttäjien toiveita kuunnellen ja lopputulos vakuuttaa, myös työpuhelimena.

OnePlus Nord on hämmentävä puhelin. Se tuntuu käytössä monilta osin lippulaivapuhelimelta, vaikka maksaa vain puolet niiden hinnasta. OnePlus on onnistunut uuden edullisen puhelimen suunnittelussa mainiosti. Suunnittelun keskiössä ovat olleet käytettävyys ja käytön kannalta oleelliset ominaisuudet yksittäisten erikoisuuksien sijaan.

Nord on näyttönsä, 5G-tukensa ja kameravarustuksensa osalta lippulaivaluokkaa. Kalliimmista puhelimista se eroaa lähinnä ip-suojaluokituksen puutteella, hieman vaatimattomammalla suorituskyvyllä ja materiaaleilla sekä monoäänentoistolla. Kokonaisuus on hinnan huomioiden hienosti tasapainossa, mitä monet yrittäjät tulevat arvostamaan. Nord on erinomainen työpuhelin, jota on ilo käyttää vielä useammankin vuoden kuluttua.

Kirkas näyttö soveltuu hyvin työkäyttöön

Puhelin on muotoilultaan ja kooltaan onnistunut. Se pysyy tukevasti kädessä. Yhden käden käyttö onnistuu isokätiseltä, mutta paremmin puhelimen potentiaalin saa valjastettua kahdella kädellä. Puhelimeen löytyy hyviä eri käyttötarkoituksiin sopivia suojakuoria aina pintakuvioituihin ja liukumattomiin kumikuoriin asti.

Työkäyttöön erinomaisesti sopivalta kirkkaalta ja kookkaalta amoled-näytöltä saa raportit ja sähköpostit luettua ja kirjoitettua näppärästi, sekä markkinoinnissa sometilit päivitettyä helposti. Näytön erikoisuus on 90 hertsin näyttö. Sen ansiosta valikot ja tekstit säilyvät tarkkoina ruutua rullatessa. Kun ominaisuuteen tottuu, hitaammat näytöt tuntuvat nykiviltä.

Rautainen käyttökokemus työpuhelimena

Puhelimeen tarttuu ja sitä käyttää mielellään, mikä aktiivisessa työkäytössä on erinomainen asia. Käytettävyyden ytimessä on sulava käyttöjärjestelmä. Android 10 muuntuu superripeäksi OnePlussan oman OxygenOS-käyttöliittymän ansiosta. Valikot rullaavat sujuvasti ja sovellukset käynnistyvät viiveettä. Eleohjaus on hyvin intuitiivista.

Ison keskusmuistin ansiosta sovellusten moniajo ei saa puhelinta tukkoon. Sovellukset aukeavat välittömästi, kun niitä ei tarvitse ladata muistiin uudelleen ohjelmasta toiseen vaihtaessa. Puhelinta paljon työssä käyttäville viiveettömyys ja sujuvuus korostuvat.

Tietoturva on huomaamatonta ja toimivaa. Näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin toimii nopeasti ja luotettavasti. Vain kostea sormi tuottaa ongelmia, joiden takia on turvauduttava pin-koodiin. Vaihtoehtona sormenjäljelle on kasvojen tunnistus, joka ei kuitenkaan ole yhtä luotettava tunnistautumiskeino.

Hyviä kuvia ja videoita monenlaisiin käyttötarkoituksiin

Nordin kameravarustus on kattava, joten se toimii hyvin modernin yrityksen some- ja digimarkkinoinnin työkaluna. Pääkameran rinnalla on ultralaajakulma-, makro- ja syvyyskamerat. 48 megapikselin pääkamera on varustettu optisella kuvanvakaimella ja hyvällä valovoimalla, joten sillä saa hyviä kuvia erilaisissa valaistusolosuhteissa. Käsivaralta saa kuvattua sulavia videoita, joita voi kuvata 4k-tarkkuudella kuvanvakaajan ansiosta.

Pääkameran kuvanlaatu on hyvä ja kuvat onnistuvat luotettavasti. Kuvien yksityiskohdat ovat tarkat ja valotus vastaa silmän näkymää. Yötilaa käyttäen saa otettua hyviä kuvia myös hämärässä. Oletuksena kamera ottaa kuvat 12 megapikselin tarkkuudella. Tällä tarkkuudella 2x-zoom onnistuu kuvanlaadun heikkenemättä.

Ultralaajakulmakamera on parhaimmillaan ulkomaisemia, sisustuskuvia tai laajoja yhteiskuvia ottaessa. Sen kuvanlaatu ja valovoima eivät pärjää pääkameralle, mutta tulokset ovat hyviä valoisassa. Laajempaa näkymää voi hyödyntää myös videoissa. Syvyyskamera suoriutuu tehtävästään näyttävästi pehmentäen taustan muotokuvatilassa jättäen pääkohteen tarkaksi. Makrokamera on kameravarustuksesta turhin. Kahden megapikselin tarkkuuden ja hyvin suppean tarkennusalueen takia samat makrokuvat saa otettua tarkemmin pääkameralla 2x-zoom-tilassa.

Puhelimen 32 megapikselin selfiekamera on poikkeuksellisen tarkka. Sitä voi käyttää 4k-videioihin esimerkiksi promovideoissa itse kuvatessa. Nordin erikoisuus on toinen selfiekamera, joka on ultralaajakulmainen. Sillä saa selfieihin useammankin henkilön ja kuviin mielenkiintoa herättävää ilmaisuvoimaa.

Hyvä akku suunniteltu tehokäyttöön

Puhelimen akkukesto on mainio. Sillä pärjää helposti raskaankin työpäivän ja kevyempiä kaksikin ilman latausta. Latauksen hetkellinen unohtuminen ei ole ongelma. Nopean pikalatauksen ansiosta akkuun saa 70 prosentin varauksen puolessa tunnissa aamupalan tai lounaan aikana. Langatonta latausta Nord ei tue.

Nordille luvataan valmistajan puolelta käyttöjärjestelmäpäivityksiä vähintään kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Eli siihen saa asennettua ainakin Androidin kaksi seuraavaa versiota. Tietoturvapäivityksiä puhelimeen saa vähintään kolme vuotta. Kun tähän lisää puhelimen 5G-tuen ja hyvän suorituskyvyn, Nordin elinkaari on pitkä.

OnePlus Nord on puhelin, jossa on onnistuttu pitämään hinta kurissa tekemällä hyviä ratkaisuja ja kompromisseja. Sitä on ilo käyttää työpuhelimena hyvän näytön, ergonomian, kattavan kameravarustuksen ja yleisen käyttökokemuksen ansiosta.

 

OnePlus Nord 5GOnePlus Nord 5G
Näyttö: 6,4’’ amoled 90 Hz
Muisti: 8/12 Gt
Tallennustila: 128/256 Gt
Yhteydet: 4G, 5G
Takakamerat: 48 MP (laajakulma), 8 MP (ultralaaja), 2 MP makro, 5 MP syvyys
Etukamerat: 32 MP, 8 MP (ultralaaja)
Mitat: 158 x 73 x 8,2 mm
Paino: 184 g

Tilaa OnePlus Nord 5G yritykselle >>

 

Oletko kuluttaja?
Tilaa OnePlus Nord 5G 8GB/128GB >>

Tilaa OnePlus Nord 5G 12GB/256GB >>