OnePlus Nord – tehokas ja edullinen älypuhelin

Lukuaika 2 min

Uusi OnePlus Nord tarjoaa paljon vastinetta rahalle. Uudessa 5G-puhelimessa on oikeastaan kaikki, mitä modernissa älypuhelimessa kaipaa.

OnePlus Nord 5G -puhelimen edullisuus, helppo käytettävyys ja arkikäytön kannalta kattavat ominaisuudet tekevät uudesta puhelimesta mallin, johon muita 5G-puhelimia kannattaa verrata.

OnePlus Nordissa on panostettu olennaiseen. Arkikäyttöön sopiva laadukas näyttö, sujuva eleohjaus, selkeät valikot, monipuoliset kamerat ja hyvä ergonomia ovat ominaisuuksia, joita oppii nopeasti arvostamaan.

Lasikuorinen puhelin istuu tukevasti käteen ja on pirteän näköinen. Hallintanäppäimet on sijoitettu selkeästi oikeaan laitaan. Vaivatonta tietoturvaa tuova ja ripeästi toimiva sormenjälkilukija on piilossa näytön alla.

Näyttö sopii tehokäyttäjälle

OnePlussan vahvuus on aina ollut sulavassa käyttökokemuksessa eikä uusi Nord tee tässä poikkeusta edullisemmasta hinnastaan huolimatta. Android 10 pyörii puhelimessa sulavasti yhdistettynä OnePlussan omaan OxygenOS-käyttöliittymään. Eleohjaus toimii sujuvasti ja helposti. Käyttöliittymän saa tummaan tilaan, joka sopii amoled-näytölle erittäin hyvin.

Pitkä amoled-näyttö luo puitteet puhelimen aktiiviselle käytölle. Näyttö  soveltuu mainiosti myös työntekoon mainion kontrastin ja hyvän kirkkautensa ansiosta. Näytön 90 hertsin virkistystaajuuden ansiosta valikot, rullattavat sivut sekä pelit toistuvat terävinä perinteiseen 60 hertsin näyttöön verratessa. Laadukas näyttö toistaa myös suoratoistopalvelujen videot esimerkillisesti.

Kuvanvakautus ja ultralaajakulma kameran valtteina

Nordin kameravarustus on kattava. 48 megapikselin pääkamera on varustettu sekä optisella että sähköisellä kuvanvakautuksella ja erinomaisella valovoimalla. Sillä saa käsivaralta näyttäviä kuvia kaikissa olosuhteissa, myös hämärässä oman erikoistilan avulla. Kuvanvakautuksen vaikutuksen huomaa mainiosti videoissa, jotka onnistuvat ammattimaisen levollisina. Kameran kuvanlaatu on yksityiskohtainen ja kuvien värit ovat luonnolliset. Kaksinkertainen zoomaus onnistuu 12 megapikselin tarkkuudella ilman kuvan pehmenemistä.

Ultralaajakulmakamerasta on aitoa iloa esimerkiksi maisema-, sisustus- ja lähikuvia ottaessa. Makrokameralla voi ottaa kuvia todella läheltä, jolloin esimerkiksi kasvien kuvaukseen löytää uusia kulmia ja ideoita. Syvyystiedon tallentavan neljännen takakameran avulla saa näyttäviä henkilökuvia, kun tausta jää kasvojen takana pehmeäksi.

Tarkka 32 megapikselin etukamera soveltuu mainiosti bloggaukseen ja näyttävien selfieiden ottoon. Sen rinnalla on erillinen ultralaajakulmakamera, jolla selfieihin saadaan mukaan useampikin kaveri tai enemmän taustaa 105 asteen kuvakulman ansiosta.

Tehokas akku kestää helposti koko työpäivän

Tehokas 4115 mAh:n akku kestää helposti koko päivän aktiivista käyttöä. Puhelinta ei välttämättä tarvitse ladata joka yö. Nopean pikalatauksen ansiosta akun saa yli puolilleen puolessa tunnissa, joten jo lyhytkin kahvitauko tuo lisävirtaa moneksi tunniksi.

5G-verkkojen tuen ja hyvän suorituskyvyn ansiosta puhelimesta riittää iloa moneksi vuodeksi eteenpäin. Googlen uusimpaan Android 10 -käyttöjärjestelmään luvataan käyttöjärjestelmäpäivityksiä kahdeksi vuodeksi. Tietoturvapäivityksiä puhelin saa vielä tämän jälkeen yhden vuoden.

Puhelimen saa kahtena eri värinä, harmaana ja sinisenä, ja kahdella eri muistin määrällä varustettuna. Edullisempi 128 gigatavun versio riittää peruskäyttäjälle. Jos tietää käyttävänsä useita sovelluksia jatkuvasti yhtä aikaa tai kuvaa paljon videoita, on sata euroa kalliimpi 256 gigatavun versio järkevä vaihtoehto.

OnePlus Nord 5G
Näyttö: 6,4’’ amoled 90 Hz
Muisti: 8/12 Gt
Tallennustila: 128/256 Gt
Yhteydet: 4G, 5G
Takakamerat: 48 MP (laajakulma), 8 MP (ultralaaja), 2 MP makro, 5 MP syvyys
Etukamerat: 32 MP, 8 MP (ultralaaja)
Akku: 4115 mAh
Mitat: 158 x 73 x 8,2 mm
Paino: 184 g

Ennakkotilaa OnePlus Nord 5G yritykselle