Samsung Galaxy S10 lunastaa lupauksensa

Lukuaika 3 min

Puhelinten ehdottomaan eliittiin nouseva Samsung Galaxy S10 on kymmenen vuoden kehityksen huipentuma, joka hurmaa uusilla ominaisuuksillaan ja ulkoasullaan.

Samsungin Galaxy S-sarja on ollut jo vuosia edelläkävijän roolissa innovatiivisten ominaisuuksien ja näyttävän ulkoasun ansiosta. S10-malliston myötä sarja juhlii kymmenen vuoden ikää tuoden valikoimiin kolme uutta ja innovatiivista mallia. S10 sekä isoin S10+ saavat rinnalleen hieman pienemmän ja edullisemman S10e-mallin.

Galaxy S10 on huippupuhelinta etsivän tinkimätön valinta. Se ei jää millään osa-alueella altavastaajaksi ominaisuuksiensa osalta. Uutuus tuo mukanaan muun muassa erinomaisen kolmoiskameran, entistä suuremman elokuvallisen näytön sekä etulasin alle piilotetun turvallisuutta lisäävän sormenjälkitunnistimen.

Uusi mallisto rakentuu tyylikkäisiin lasi- ja metallikuoriin. Värivaihtoehtoina kaikissa malleissa ovat Prism white ja black. S10e:n saa tyylikkäällä Prism green -erikoisvärillä. S10+:n erikoismallin saa myös Ceramic black -erikoisvärillä.

Kuvakulmat talteen kolmoiskameralla

Laadukkaan kolmoiskameran avulla voi ottaa valokuvia, joiden ottamiseen on aiemmin tarvinnut järjestelmäkameran. Kameroiden tarkennus tapahtuu salamannopeasti ja luotettavasti dual pixel -tekniikan avulla.

Pääkameran (12 MP) erikoisuus on vaihtuva aukko (f1.5/2.4), jonka ansiosta kuvanlaatu saadaan optimaaliseksi niin hämärässä kuin valoisassa ihmissilmän tavoin. Kakkoskamerana on 16 megapikselin ultralaajakulma. 123 asteen laajakulmakuviin mahtuu enemmän kavereita tai vaikka mielenkiintoinen rakennus lyhyenkin kuvausmatkan päästä. Kamerasta on selkeä hyöty ahtaissa paikoissa kuten sisätiloissa kuvatessa. S10 ja S10+ sisältävät vielä kolmannen kameran (12 MP), joka on tarkoitettu henkilökuvien ja yksityiskohtien kuvaukseen pidemmän 2x-polttovälinsä ansiosta.

Videota voi kuvata erinomaisella 4k-tarkkuudella, mikä tuo elokuvallisuuden S10:llä otettuihin videoihin. Videoissa voidaan ensimmäistä kertaa hyödyntää hdr10+:n laajempaa sävymaailmaa. Hdr10+:n ansiosta videoiden värimaailma laajenee, minkä ansiosta videoissa näkyy sävyjä, joita niihin ei tavallisilla videokameroilla saa. Dynamiikka kasvaa merkittävästi eli kirkkaat kohteet toistuvat entistä realistisemmin ja tummissa kohteissa säilyy yksityiskohdat. Näyttävämmistä videoista voidaan nauttia yhteensopivilla televisioilla puhelimen oman hdr-näytön ohella.

Etupuolen selfie-kamera tallentaa kuvat 10 megapikselin tarkkuudella erittäin hyvällä valovoimalla (f/1.9), jolloin myös selfiet onnistuu entistä hämärämmässä. Myös etukameralla voi kuvata videoita 4k-tarkkuudella.

Käytettävyys hiottu entistäkin paremmaksi

S10:ssä isojen puhelinten käytettävyyttä on parannettu uuden One UI -käyttöliittymän avulla, jossa toimintonäppäimet on keskitetty näytön alaosaan.

Aikaisempaa turvallisempi sormenjälkilukija on S10 ja S10+ -malleissa sijoitettu suoraan etunäytön pinnan alle erillisen näppäimen sijaan. Se toimii ultraäänen avulla kilpailijoistaan poiketen, joten biometrinen tunnistus toimii luotettavammin kosteilla tai hieman likaisilla käsillä.

Akkukestoon on panostettu isojen akkujen ja tehostetun virransäästön avulla. Akut ovat parempia puhelinten keveydestä huolimatta. Pikalatauksen ja langattoman latauksen avulla akut täyttyvät ripeästi. Puhelimia voi nyt käyttää muiden langatonta latausta tukevien laitteiden, kuten kuulokkeiden ja älykellojen lataukseen.

Kaikki mallit täyttävät erinomaisen IP68-suojausluokituksen. Se takaa, että puhelimet toimivat hienoimmankin hiekan tai pölyn keskellä ja ne kestävät tilapäisen upotuksen veteen. Tietoturvan osalta S10 sisältää Samsungin Knox-suojauksen, josta on selkeää hyötyä työkäytössä esimerkiksi kansioiden salaamisen ansiosta.

Ruudun täydeltä elokuvallista kokemusta

Näyttö peittää etualan erittäin tehokkaasti, sillä painikkeita ruudun alalaidassa ei ole. Etukamera on piilotettu oikeaan ylänurkkaan pieneen reikään näytössä näyttöloven sijaan. Näyttö kaartuu puhelimen sivuille S10e-mallia lukuun ottamatta.

Laadukkaat amoled-näytöt tukevat hdr-väritoistoa ja niiden kontrasti on erinomainen, koska musta toistuu täysin pimeänä. Puhelin osaa optimoida värisävyt ja kirkkauden ulkoisen valon ja katseltavan materiaalin perusteella. Näin kuva näyttää hyvältä automaattisesti ympäri vuorokauden kaikissa tilanteissa.

Tehokäyttäjän unelma S10+

S10+ on isolla 6,4-tuuman näytöllä varustettu huippumalli sisältäen kaikki S10 ominaisuudet. Sen erikoisuus on etuosaan sijoitettu erillinen syvyyskamera, jonka avulla kasvojentunnistus on luotettavaa ja onnistuu hämärässäkin. 4100 mAh:n akku on mitoitettu tehokäyttöön. Puhelimesta tulee myyntiin tehokäyttäjien erikoisversio, jossa keskusmuistia on 12 gigatavua ja tallennustilaa ennätyksellisesti teratavun eli 1024 Gt:n verran.

Samsung S10-puhelimet ovat ennakkotilattavissa 20.2.2019 klo 22 ja niiden myynti alkaa 8.3.2019

Tekniset tiedot:

Galaxy S10

Näyttö: 6,1’’ (3040x1440px) kaartuva
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 128 Gt
Kamerat: kolmoiskamera 12+16+12MP, etu 10MP
Akku: 3400 mAh
Mitat: 150x70x7,8 mm
Paino: 156 g

Osta Galaxy S10 yritykselle

Osta Galaxy S10 kuluttajana

Galaxy S10+

Näyttö: 6,4’’ (3040x1440px) kaartuva
Keskusmuisti: 8 Gt / 12 Gt
Tallennustila: 128 Gt / 1 Tt
Kamerat: kolmoiskamera 12+16+12MP, etu 10MP
Akku: 4100 mAh
Mitat: 158x74x7,8 mm
Paino: 175 g

Osta Galaxy S10+ yritykselle

Osta Galaxy S10+ 128Gt kuluttajana
Osta Galaxy S10+ 1 Tt kuluttajana

Galaxy S10e

Näyttö: 5,8’’ (2280x1080px) sileä
Keskusmuisti: 6 Gt
Tallennustila: 128 Gt
Kamerat: tuplakamera 12+16MP, etu 10MP
Akku: 3100 mAh
Mitat: 142x70x7,9 mm
Paino: 151 g

Osta Galaxy S10e yritykselle

Osta Galaxy S10e kuluttajana