Samsung Galaxy S10 – Työ vai hupi? Mitä jos valitsisit molemmat!

Lukuaika 4 min

Samsungin S10 ja S10+ ovat puhelimia, joilla arki muuttuu sujuvaksi. Näillä tehopuhelimilla työ ja vapaa-aika hoituvat rinnakkain ilman tarvetta kahdelle puhelimelle.

Samsungin uusi Galaxy S10 on tämän hetken paras puhelin. Siitä löytyy kaikki ominaisuudet, mitä puhelimelta voi toivoa. Huikeiden ominaisuuksiensa lisäksi kokonaisuus on saatu erittäin kauniisiin kuoriin, jotka taatusti herättävät huomiota tyylikkyydellään ja käyttötuntumallaan.

S10 ja sen isoveli S10+ ovat erinomaisia valintoja yrittäjälle ja yrityskäyttöön. Niiden isot näytöt ja suorituskyky soveltuvat vaativienkin työasioiden tekemiseen tien päällä. Jos pieni näyttö ei riitä, puhelimen saa kiinni näyttöön tai televisioon aitoon työpöytätyöskentelyyn dex-toiminnon avulla.

Nautinnollinen näyttö

Puhelinten näytöt ovat parasta, mitä mobiililaitteissa on nähty. Mainion kirkkauden lisäksi näytön väritoisto on referenssitasoa. Näyttöä katselee mielellään niin työ- kuin vapaa-aikanakin kaikissa valaistusolosuhteissa. Näytön tukena on stereoäänentoisto, joka eroaa edukseen puhelinten tyypillisestä yhden kaiuttimen ratkaisusta ja soveltuu tilapäiseen esityskäyttöön.

Isonäyttöinen puhelin syö energiaa, mutta Samsungin virransäästö ja entistä isommat akut pitävät huolen siitä, ettei puhelin hyydy kesken työpäivän raskaassakaan käytössä. Puhelin tukee 15 watin pikalatausta ja sitä voi ladata langattomalla laturilla. Jos käytössä on Samsungin älykello tai Galaxy Buds -kuulokkeet, voi niitä ladata suoraan puhelimen avulla laukussa tai taskussa langattomasti.

Yrityskäyttöä ajatellen S10 on varustettu uudella Android 9 -käyttöjärjestelmällä. Sen päällä käyttöliittymänä on Samsungin oma OneUI. OneUI on yksi parhaista ja selkeimmistä Androidin muunnelmista vaikka ottaisi vertailuun myös Googlen oman AndroidOnen. OneUI:n käytettävyys on erinomainen ja sen kustomoitavuus tehokäyttäjälle vailla vertaansa. Tästä huolimatta myös aloittelija on heti sinut sen kanssa.

Työkannettavan suorituskyky

S10-puhelinten suorituskyky on huikea. Kahdeksanytiminen suoritin ja kahdeksan gigatavua keskusmuistia riittävät sujuvasti usean sovelluksen yhtäaikaiseen käyttöön. Käyttö on ripeää ja turhautumilta vältytään, kun puhelimen vaste käyttäjän toimiin on välitön. Perusversion 128 gigatavun tallennustilaa voi laajentaa microsd-muistikortilla aina 512 gigatavuun.

Turvallisuus ja käytettävyys kohtaavat onnistuneessa biometrisessä tunnistautumisessa. Se tehdään nyt suoraan etulasin alle sijoitetulla sormenjälkilukijalla, joka ei siis enää vaadi erillistä näppäintä puhelimeen. Ultraääneen perustuva tunnistin toimii erittäin luotettavasti ja puhelin aukeaa vailla viiveitä. Sen rinnalla voi käyttää kasvojentunnistusta, joka S10+-mallissa onnistuu luotettavasti 3d-mallinnuksen ansiosta.

Samsungin erikoisuus muihin valmistajiin nähden on Knox-tietoturva, joka pitää epätoivotut hyökkäykset loitolla. Knoxin loistavuus tulee parhaiten esille, kun puhelinta käytetään sekä yksityis- että työkäytössä. Knoxin salattuihin kansioihin ei pääse käsiksi ilman tunnistautumista. Puhelimen voi siis huoletta antaa muidenkin perheenjäsenten käsiin pelkäämättä tärkeiden tietojen menetystä. Rinnakkaiskäyttöä puoltaa myös kahden sim-kortin ja messenger-tilin yhtäaikaiskäyttö, joilla työ- ja vapaa-ajan saa pidettyä erillään samassa puhelimessa.

Ammattilaiskamerat

S10:n kamerat ovat todella vakuuttavat. Pääkamera taltioi kuvat 12 megapikselin tarkkuudella. Kameran vaihtuvalla aukolla (f1.5/2.4) kuvanlaatu saadaan optimaaliseksi hämärässä sekä valoisassa ihmissilmän tavoin. Pää- ja etukameran tarkennus tapahtuu salamannopeasti ja luotettavasti dual pixel -tekniikan avulla.

Kakkoskamerana on 16 megapikselin ultralaajakulma. 123 asteen laajakulmakuviin mahtuu suurempikin ihmisporukka tai mielenkiintoinen rakennus lyhyenkin kuvausmatkan päästä. Se toimii loistavasti myös sisällä kuvatessa.

Kolmas takakamera (12 MP) on tarkoitettu potrettien ja yksityiskohtien kuvaukseen pidemmän 2x-polttovälinsä ansiosta. Kolmella polttovälillä kuvaukseen saadaan mahtavat puitteet, joita voi verrata järjestelmäkameraan kolmella kiinteällä linssillä – joskin huomattavasti kompaktimmassa paketissa.

Kameroiden kuvanlaatu on ehdottomasti parasta, mitä puhelimilla saa tällä hetkellä aikaiseksi. Heti kiinnittää huomion tarkennuksen vakuuttavaan onnistumiseen kohteesta riippumatta. Kuvia ei tarvitse ottaa montaa joka tilanteesta, ja toisaalta kriittiset hetket tallentuvat varmasti. Kaikki takakamerat on varustettu optisella kuvanvakaimella, joka poistaa tahattomat liikkeestä aiheutuvat tärähdykset kuvista tehokkaasti.

Kuvien dynamiikka ja ilmaisuvoima ovat erinomaiset. Valotukset ovat onnistuneet ja värit toistuvat erittäin luonnollisina. Yksityiskohdat toistuvat tarkkoina ilman useista puhelimista tuttua epäluonnollista yliterävöintiä.

Erikoismaininnan ansaitsevat puhelimen hämäräkuvausominaisuudet. Puhelimella voi kuvata käsittämättömän pimeässä. Tästä huolimatta kamera poimii kuviin värit ja ärsyttävä kohina on käsitelty pois.

Kuvanvakaus auttaa videokuvauksessa

Videokuvausta auttaa erinomaiseksi osoittautunut kuvanvakautus. Sen ansiosta puhelimella voi kuvata käsivaralta ammattitason videota ilman tärinöitä tai kameran levotonta liikehdintää. Videoiden kuvanlaatu vastaa hyvää videokameraa ja jopa ohittaa sen, kun käytetään hdr10+-tilaa.

Videota voi kuvata 4k-tarkkuudella ja hyödyntää ensimmäistä kertaa hdr10+:n laajempaa sävymaailmaa. Hdr10+:n ansiosta videoiden värimaailma laajenee eli videoissa näkyy sävyjä, joita niihin ei tavallisilla videokameroilla saa. Dynamiikka kasvaa merkittävästi eli kirkkaat kohteet toistuvat entistä realistisemmin ja tummissa kohteissa säilyvät yksityiskohdat.

Kestävyyttä unohtamatta

Puhelin on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Tässä mielessä S10 on yksi tämän hetken turvallisimmista valinnoista. Puhelimet on IP68-suojattu eli ne kestävät hienoimmatkin pölyt ja upotuksen veteen. Puhelimen etulasiin on liimattu valmiiksi suojakalvo, joka suojaa näyttöä naarmuilta ja iskuilta.

Samsung Galaxy S10 ja S10+ ovat huippupuhelimia vailla vertaa. Niitä on ilo käyttää joka tilanteessa. Työnteko muuttuu mukavammaksi, kun käytössä on puhelin, josta pitää ja jonka tietoturva on kunnossa. Nämä ovat S10-sarjan vahvuuksia yhdessä huikean suorituskyvyn ja kameroiden kanssa. Puhelimeen on helppo ihastua heti ensikokeilusta alkaen!

Galaxy S10 – Huipputehoa kompaktikoossa

Galaxy S10 sisältää huipputehon ja käytettävyyden yhden käden koossa. Puhelimen tinkimätön olemus uhkuu tehoa ja saa käyttäjän tarttumaan puhelimeen mielellään. Etulasin alle sijoitettu sormenjälkilukija on mainio ratkaisu, jotta koko puhelimen etupuoli on yhtenäistä näyttöä. Oikeaan ylänurkkaan sijoitettu etukamera on varsin huomaamaton, eikä siihen kiinnitä huomiota enää muutaman päivän käytön jälkeen.
Puhelimen käytettävyys on erinomainen ja ohjaus onnistuu yhdelläkin kädellä OneUI:n sisältämien käyttöä helpottavien sivuvalikoiden ja minivalikoiden avulla. Reunan näppäimet asettuvat nätisti sormien alle tukevassa kämmenotteessa. Jos puhelinta käyttää paljon ulkona, kannattaa siihen hankkia liukumattomat suojakuoret Samsungin monipuolisesta valikoimasta.

 

Galaxy S10

Näyttö: 6,1’’ (3040x1440px) kaartuva
Keskusmuisti: 8 Gt
Tallennustila: 128 Gt
Kamerat: taka 12+16+12MP, etu 10MP
Akku: 3400 mAh
Mitat: 150x70x7,8 mm
Paino: 156 g

Osta Galaxy S10 yritykselle

Osta Galaxy S10 kuluttajana

Galaxy S10+ – Tehokäyttäjän unelma

S10+ on isolla 6,4-tuuman näytöllä varustettu huippumalli, joka sisältää kaikki S10:n ominaisuudet. Puhelin toimii parhaiten kahdella kädellä työkäytössä. Iso näyttö sopii loistavasti sähköpostien ja viestien lukemiseen ja vastaamiseen viihdekäytön ohella.
Isomman mallin erikoisuus on etuosaan sijoitettu erillinen syvyyskamera, jonka avulla kasvojentunnistus on luotettavaa ja onnistuu hämärässäkin luotettavasti. Isompi 4100 mAh:n akku on mitoitettu tehokäyttöön eikä hyydy kovassakaan rasituksessa.
S10+:sta on lisäksi erikoisversio, jossa keskusmuistia on 12 gigatavua ja tallennustilaa ennätyksellisesti teratavun eli 1024 Gt:n verran, eli tehokannettavan verran.

Galaxy S10+

Näyttö: 6,4’’ (3040x1440px) kaartuva
Keskusmuisti: 8 Gt / 12 Gt
Tallennustila: 128 Gt / 1 Tt
Kamerat: taka 12+16+12MP, etu 10MP+syvyys
Akku: 4100 mAh
Mitat: 158x74x7,8 mm
Paino: 175 g

Osta Galaxy S10+ yritykselle

Osta Galaxy S10+ 128Gt kuluttajana
Osta Galaxy S10+ 1 Tt kuluttajana