Samsung Galaxy S21 Ultra haastaa työkäytössä jo kannettavan tietokoneen

Lukuaika 3 min

Samsungin uusi lippulaiva Galaxy S21 Ultra 5G on huippupuhelin, josta muut tulevat ottamaan mallia. Puhelinta voi käyttää kynällä ja se on vaihtoehto kannettavalle tietokoneelle myös työkäytössä.

S21 Ultran käteen ottaessaan ymmärtää, että puhelin on luotu kovaan käyttöön. Jämäkkä olemus ja erinomainen viimeistely uhkuvat suorituskykyä ja pitkää käyttöikää. Puhelimen takapuoli on mattapintaista panssarilasia. Se ei ole liukas, kuten monilla kilpailijoilla. Puhelimen metallireunoista saa tukevan otteen.

Ammattilaistason kamerat visuaaliseen markkinointiin

S21 Ultran kameravarustus on vertaansa vailla. Neljän eri polttovälin kameroiden avulla saavutetaan joustava kokonaisuus, jolla kuvien ottaminen ja videot onnistuvat joka tilanteessa. Kameroissa on kuvaamista helpottavat optiset kuvanvakaajat ultralaajakulmakameraa lukuun ottamatta.

Pääkamera on tarkkuudeltaan 108 megapikseliä. Huikeaa tarkkuutta voidaan yksityiskohtien ohella hyödyntää zoomaukseen ja hämäräkuvaukseen. Kamerassa on lasertarkennus, jonka ansiosta tarkennus tapahtuu viiveettä ja luotettavasti.

Kameran ulottuvuus eroaa kilpailijoista. 3x-telekameran rinnalla on optiseen 10x-zoomiin pystyvä toinen telekamera. Kuvia voi ottaa lisäksi 30x- ja 100x-kertaisella digitaalisella zoomilla kaukokohteista ja yltää huikeisiin suurennoksiin. Uusittu kuvanvakautus pitää huolen siitä, ettei kohde katoa etsimestä käsivaralta kuvatessa.

Erittäin onnistunut kuvanlaatu miellyttää myös ammattikuvaajia. Varsinkin pääkameralla saan upeita kuvia. Yksityiskohdat pysyvät terävinä ja kohteet valottuvat automatiikalla luotettavasti. Telekameroissa kuvanlaatu on mainio valossa, mutta hämärässä valovoima ei pärjää pääkameralla.

Videokuvauksessa viehättää erinomainen vakautus. Käsivaralta kuvatessa videot pysyvät tasaisina. Käden tärinät eivät välity videoon, vaikka kävelisi kuvatessa. Tarkennus ja kuvan valotus toimivat liikkuessa moitteettomasti ja poimivat kuvattavat kohteet videoihin luotettavasti. Videoita voi kuvata jopa 8k-tarkkuudella sekä laajennetulla hdr10+-dynamiikalla.

Sujuvaa tietoturvaa yrityskäytössä

Sormenjälkitunnistin on maskiaikana paras tapa tunnistautua turvallisesti puhelimeen. Etulasin alle sijoitettu sormenjälkitunnistin on 70 prosenttia aiempaa suurempi ja toimii todella ripeästi ja luotettavasti.

Samsungin Knox-tietoturva huolehtii tietoturvapäivityksistä automaattisesti. Salatut kansiot ovat hyvä lisäturva, jolla tärkeimmät tiedot saa luotettavasti talteen, vaikka puhelin joutuisi vääriin käsiin.

Puhelimessa on uusin Android 11 -käyttöjärjestelmä yhdessä Samsungin One UI -käyttöliittymän kanssa. Isoja käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimelle luvataan vähintään kolme. Säännölliset tietoturvapäivitykset puhelimelle tulee vähintään kolmen vuoden ajan.

Tietoturvan ohella puhelin on suunniteltu kestäväksi. Uusien, entistä kestävämpien panssarilasikuorten ohella puhelin noudattaa IP68-suojauksia. Se siis sietää hienon hiekan ja remonttipölyt sekä upotuksen makeaan veteen jopa puoleksi tunniksi.

Kynäohjaus ja DeX-tila helpottavat työntekoa

S21-sarja tukee uutuutena Note-sarjasta tuttua S Pen -kynää. Kynää voi suositella tehokäyttäjälle, joka saavuttaa sillä lisää tarkkuutta ruudulla työskentelyyn. Muistiinpanojen teko ja kirjoittaminen kynällä puhelimen ruudulle on luontevaa. Kynä soveltuu mainiosti myös piirtämiseen ja esimerkiksi videon editointiin. S Pen on maksullinen lisävaruste. Kynän mukana tulee suojakuori, jossa kynä kulkee kätevästi puhelimen mukana.

Samsungin DeX-tilan käyttökelpoisuutta ei moni käyttäjä ymmärrä hyödyntää. Sen avulla puhelimesta tulee kuitenkin mainio vaihtoehto kannettavalle tietokoneelle. Usb-c-liitännän kautta puhelimen voi kytkeä näyttöön ja käyttää sitä pöytätietokoneen tavoin aidolla, isolla työpöydällä.

Kokonaisuutta voi täydentää ulkoisella näppäimistöllä ja hiirellä esimerkiksi näytön sisäisten usb-liitäntöjen kautta. Esimerkiksi Microsoftin toimistosovellukset toimivat ikkunoidulla työpöydällä ja ulkoisella näppäimistöllä mainiosti.

Loppuun hiottu käyttökokemus

Samsungin käytettävyys on erinomainen. Suorituskyvyltään puhelin on tämän hetken nopeimpia. Sovellukset käynnistyvät viiveettä ja niitä voi käyttää rinnakkain ongelmitta. Iso näyttö soveltuu työntekoon luontevasti.

Käyttöliittymä on intuitiivinen. Eleohjaus toimii viiveettä ja loogisesti. One UI -käyttöliittymä on parhaita vaihtoehtoja puhelimen ohjaukseen. Puhelimeen on valmiiksi asennettu Googlen palveluiden ohella Microsoftin ja Samsungin omia hyötysovelluksia, mutta muuten käyttöliittymä on helposti kustomoitavissa käyttäjän omien tarpeiden perusteella.

Iso näyttö viehättää tarkalla väritoistollaan. Luonnollisten värien ohella silmiin pistää ruudun erinomainen maksimikirkkaus, jonka ansiosta puhelinta käyttää kirkkaanakin päivänä mielellään. Näyttö päivittyy 120 kertaa sekunnissa (120 Hz), minkä ansiosta valikot ja tekstit toistuvat tarkkoina rullatessa. Näyttö osaa säästää akkua ja laskea virkistystaajuuttaan automaattisesti esimerkiksi videoita katsottaessa.

S21 Ultran akkukesto on parantunut merkittävästi aiemmasta. Käyttöjärjestelmäoptimointien ansiosta akulla pärjää normaalikäytössä kaksi vuorokautta. Pikalataus onnistuu 27 watin teholla, mutta laturia ei enää puhelimen mukana toimiteta. Vanhoja latureita voi hyödyntää, mutta pikalataus ei tällöin aina toimi. Puhelinta voi ladata myös langattomasti.

Puhelimessa on kaksi nanoSIM-korttipaikkaa sekä eSIM. Laite tukee lisäksi nopeimpia, langattomia Wi-Fi 6 -verkkoja ja 5G-yhteyksiä.

Työpuhelinten huippumalli korvaa jo kannettavaa tietokonetta

Samsung Galaxy S21 Ultra on tinkimätön huippupuhelin, joihin muita tämän vuoden puhelimia tullaan vertaamaan. Ultraa on ilo käyttää ja sillä saa suuren osan töistä tehtyä jopa ilman tietokonetta. Puhelimen elinkaari on vähintään kolme vuotta tietoturvapäivitysten, suorituskyvyn ja ominaisuuksien osalta.

Perusmallissa on 128 gigatavua tallennustilaa. Hintaero 256 gigatavun malliin on pieni eikä muistikorttipaikkaa puhelimessa ole, joten isompaa tallennustilaa kannattaa harkita. Tinkimättömille käyttäjille on lisäksi 512 gigatavun malli, jossa on lisäksi isompi keskusmuisti kaikkein vaativimpaan käyttöön.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Näyttö: 6,8’’ (20:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 / 512 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 108+12+10+10 MP
Etukamera: 40 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 76x165x8,9 mm

Tilaa Samsung Galaxy S21 Ultra 5G yritykselle

Tilaa Samsung Galaxy S21 Ultra 5G kuluttajana

Samsung Galaxy S21 5G