Samsung S20-sarjan uutuudet ovat loistavia puhelimia

Lukuaika 3 min

Samsungin uudet Galaxy S20-sarjan lippulaivamallit ovat täydellisyyttä hipovia puhelimia. Niitä on ilo käyttää nyt ja varmasti vielä vuosienkin päästä.

Galaxy S20-sarja (S20, S20+ ja S20 Ultra) on selvästi suunnattu ihmisille, jotka käyttävät puhelintaan aktiivisesti. Niiden käytettävyys, suorituskyky ja kamerat ovat huippuluokkaa. Akkukesto riittää kahteen päivään ja pikalatauksen avulla puhelimen saa tunnissa täyteen vireeseen.

S20-sarjan tärkeimmät uudet ominaisuudet ovat 5G ja kameran zoom-ominaisuudet. Kaikki malliston puhelimet tukevat huippunopeaa 5G-verkkoa, mikä avaa mahdollisuuksia uudenlaiselle työkäytölle, esimerkiksi isoja tiedostoja nopeasti ladaten ja pilvipalveluita sukkelasti käyttäen.

Entistä monipuolisempia kameroita

S20 ja S20+ -malleissa peruskameran rinnalla on uusi 64 megapikselin telekamera sekä ultralaajakulma. Näiden avulla kameralla voi zoomata järjestelmäkameroiden tavoin portaattomasti. Kuvanlaadun heikkenemättä päästään 3x-suurennoksiin ja diigitaalisesti aina 30x-kokoon asti.

S20 Ultrassa pääkamera on 108 megapikseliä. Sen rinnalla on 48 megapikselin telekamera suuremmalla polttovälillä sekä ultralaajakulma. Kuvata voi digitaalisesti zoomaten 100x-kertoimeen saakka. Näin ylletään poimimaan yksityiskohtia kymmenien tai satojen metrien päästä ja ylitetään näkökyvyn rajat helposti. Tosin puhelimen on silloin oltava jalustalla paikoillaan.

Kuvanlaatu on kaikissa puhelimissa erinomainen. Kuvien värit ovat elävät ja kontrasti kiitettävä. Hämärässä otetuissa kuvissa värit ja yksityiskohdat tallentuvat näkökykyä paremmin.

Monipuolisen kameran uusista ominaisuuksista mielenkiintoisimmat ovat taustan sumentava videokuvaus sekä Yksi otos -kuvaustila. Siinä hyödynnetään puhelimen kaikkia kameroita yhtä aikaa samassa tilanteessa. Näin saadaan talteen erilaisia kuvia ja videoita, joista voidaan valita parhaat jälkikäteen. Toiminto sopii erinomaisesti juhlien kuvaukseen tai urheilutapahtumiin, joissakuvaustilanteita ei voi uusia.

Yrittäjän turvallisessa luottopuhelimessa on hyvä akkukesto

Yrittäjän kannalta puhelimissa viehättää suorituskyky, tietoturva ja hyvä akkukesto. Puhelimet eroavat edukseen moniajossa, jossa käytetään montaa raskasta sovellusta samaan aikaan. Ison muistin ansiosta kerran ladatut sovellukset käynnistyvät välittömästi. Selaimesta Wordiin tai sähköpostiin vaihtaminen onnistuu nopeasti muutamalla kosketuksella ilman turhaa odottelua.

Akkukesto puhelimissa on jatkuvassa käytössä yli 14 tuntia. Puhelimilla pärjää kahden tehokkaan työpäivän yli ilman latausta. Mukana tulevilla pikalatureilla akku latautuu puolilleen alle puolessa tunnissa ja täyteen hieman yli tunnissa. Kun vielä pitäytyy puhelinten 120 Hz virkistystaajuuden sijaan tutussa 60 hertsissä, niin akkukesto on noin 30 prosenttia parempi.

Tietoturva on tärkeä etu Samsungin käyttäjille. Salatut Knox-kansiot pitävät huolen siitä, ettei avatustakaan puhelimesta päästä käsiksi arkoihin tiedostoihin. Tietoturvapäivitykset ovat säännölliset ja tulevat ripeästi.

Erinomainen ergonomia ja selkeä käyttöliittymä

S20-sarjan luureja yhdistää tinkimätön ergonomia ja käytettävyys. Kaikki puhelimet tuntuvat kädessä hyvältä ja niitä on ilo käyttää. Käyttöliittymä on selkeä ja erittäin kustomoitava. Sovellukset asentuvat oletuksena alhaalta aukeavaan valikkoon. Oikeasta yläosasta aukeavaan reunavalikkoon voi koota omat suosikit.

Erinomaisen suorituskyvyn ja tarkan amoled-näytön ansiosta sovellusten käyttö, kuvien ja videoiden katselu sekä työnteko ovat kaikilta osin miellyttävä kokemus. Puhelimen sisäiset kaiuttimet ovat poikkeuksellisen laadukkaat, joten videoiden katselu ja kuuntelu vaikkapa asiakkaan kanssa onnistuu tarvittaessa suoraan puhelimella.

Käteen sopivasta tyylikkäästä muotoilusta huolimatta puhelimet on suojattu IP68-standardin mukaisesti. Ne kestävät käyttöä hienossa pölyssä ja pidempiaikaisen upotuksen veteen. Suojakuoren hankinta on kuitenkin perusteltua lasisten kuorten takia.

Valitse sopivin puhelin koon perusteella

Puhelinten kameraa lukuunottamatta identtisen suorituskyvyn takia valinta kannattaa tehdä puhelimen koon perusteella.

Pienin S20 riittää erinomaisesti suurimmalle osalle käyttäjistä. Hieman pienempien mittojen vuoksi se sujahtaa taskuun ja pysyy tukevasti pienemmässäkin kädessä.

S20+ sopii aktiiviselle käyttäjälle, joka arvostaa hieman isompaa näyttöä ja osaa hyödyntää sitä työnteossa. Isosta näytöstä huolimatta puhelin ei tunnu vielä liian kookkaalle ja mahtuu tiukempaankin taskuun.

S20 Ultra on tehokäyttäjän unelma. Sen kamerat ovat malliston parhaimmat ja iso näyttö soveltuu käyttäjille, jotka viettävät puhelimen ääressä suuren osan päivästään. Mallin heikkous on selkeästi muita isompi koko ja paino. Kannattaa siis etukäteen tarkistaa, sopiiko S20 Ultra omaan käteen.

Samsung Galaxy S20

Samsung-Galaxy-S20-Blue-5gNäyttö: 6,2’’ (20:9)
Tallennustila: 128 Gt+ microsd
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 12+64+12 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 4000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 69x152x7,9 mm, 163 g

Tilaa Samsung Galaxy S20 yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy S20 kuluttajana

 

Samsung Galaxy S20+
Samsung-Galaxy-S20plus-grey-5GNäyttö: 6,7’’ (20:9)
Tallennustila: 128 Gt + microsd
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 12+64+12 MP ja syvyyskamera
Etukamera: 10 MP
Akku: 4500 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 74x162x7,8 mm, 188 g

Tilaa Samsung Galaxy S20+ yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy S20+ kuluttajana

 

Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung-Galaxy-S20-Ultra-musta-5GNäyttö: 6,9’’ (20:9)
Tallennustila: 128 Gt + microsd
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 108+48+12 MP ja syvyyskamera
Etukamera: 40 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 76x167x8,8 mm, 220 g

Tilaa Samsung Galaxy S20 5G yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy S20 5G kuluttajana