Samsungin S20-sarjan huippumallit loikkaavat 5G-aikaan

Lukuaika 3 min

Samsungin kolme S20-sarjan huippumallia loikkaavat 5G-aikaan. S20 Ultra tarjoaa huiman 108 megapikselin kameran ja ison lähes seitsentuumaisen näytön.

Samsungin S20-mallien tärkeimmät ominaisuudet ovat 5G, uusi eSim, mainio neloiskamera sekä erinomaisen laadukkaat näytöt. Työkäyttöä varten akut on suunniteltu kestämään pitkään.

S20 ja S20+ jatkavat tuttujen S10 ja S10+ -mallien viitoittamalla tiellä. Niiden lisäksi sarjasta löytyy iso lippulaivamalli S20 Ultra, jossa on lähes seitsentuumainen näyttö ja huikea 108 megapikselin pääkamera.

Isolla näytöllä tehoa työskentelyyn

Kaikkia malleja hdistää erinomaisen laadukas 3200×1440 (qhd+) pikselin näyttö. Se tukee laajemman dynamiikan värejä ja on väritarkkuudeltaan ja kirkkaudeltaan ammattilaisten referenssinäyttöjen luokkaa. Puhelimia voi käyttää ongelmitta kirkkaassakin ulkoilmassa.

Iso näyttö soveltuu erinomaisesti tehokäyttöön niin työnteossa kuin viihteen kuluttamisessa. Pitkän muotoilun ansiosta ruudulle mahtuu paljon tekstiä esimerkiksi sähköpostia tai liitetiedostoa lukiessa. Tarkkuus ja hyvä kontrasti tekevät dokumenteista helposti luettavia ja elokuvista näyttäviä katsoa.

Näytöt tukevat huimaa 120 hertsin virkistystaajuutta fhd+ -tarkkuudella. Samsungin uutuuksien näyttö päivittyy kaksi kertaa nopeammin kuin kilpailijoissa. Nopeamman virkistystaajuuden ansiosta tekstin ja kuvien rullaus onnistuu entistä sulavammin. Sovellusten käyttö muuttuu entistä mukavammaksi.

5G-verkon huippunopeudet heti käytettävissä

Kaikki mallit pystyvät käyttämään myös huippunopeita 5G-verkkoja välittömästi. 5G-palvelujen yleistyessä puhelinten todellinen potentiaali saadaan hyötykäyttöön ja puhelinten elinkaari on pitkä. Uutta huippupuhelinta ei kannata enää ostaa ilman 5G-ominaisuutta.

S20-sarjan puhelimiin ei enää tarvitse fyysistä sim-korttia. Puhelimissa on yhdysrakenteinen eSim tavallisen nanoSim-korttipaikan kanssa. Ratkaisu mahdollistaa työ- ja kotinumeroiden rinnakkaiskäytön helposti.

Biometrinen tunnistautuminen onnistuu niin kasvojen kuin sormenjäljen avulla. Sormenjälkilukija on näytön alla, joten se ei vie tilaa puhelimen etu- tai takapuolelta. Biometristen tunnistimien käyttö on turvallinen vaihtoehto pin-koodille tai salasanalle, joiden urkkiminen olan takaa on melko helppoa.

Tärkeät tiedostot salasanan taakse

Samsungin Knox-tietoturva suojaa arkaluontoiset ja tärkeät tiedostot puhelimissa salasanan taakse omiin kansioihin. Niitä ei siis vahingossa voi poistaa puhelimelta, jos esimerkiksi antaa pienten lasten katsella videoita tai pelata omalla työpuhelimella.

Samsungin DeX-tila on mainio vaihtoehto matkaaville työkäyttäjille. Ulkoiseen näyttöön ja langattomaan näppäimistöön yhdistäessä puhelin muuntuu tietokoneeksi aidolla ikkunointia tukevalla työpöydällä. Puhelimen kautta netti on aina käytössä eikä tiedostoja tarvitse siirrellä puhelimen ja tietokoneen välillä.

Akkujen kapasiteetissa ei ole säästelty. Puhelimet on tehty aktiiviseen työkäyttöön eivätkä ne hyydy kesken raskaimmankaan työpäivän. Ultra-mallissa akun koko on peräti 5000 milliampeerituntia. Lataus onnistuu niin pikalaturilla kuin langattomasti.

Neloiskameran avulla kuvauksiin uusia ulottuvuuksia

Kaikissa kolmessa uutuusmallissa on erinomainen neljän takakameran ja yhden etukameran kamerajärjestelmä. S20 ja S20+ -malleissa on 12 megapikselin pääkamera, 64 megapikselin telekamera, 12 megapikselin ultralaajakulma sekä syvyystiedot tallentava erikoiskamera. Pääkamerassa ja telekamerassa on optinen kuvanvakautus. Neloiskameran ja tekoälyn ansiosta hämärässä kuvaus onnistuu ällistyttävän laadukkaasti.

Uutuuksilla voi kuvata videoita 8K-tarkkuudella. 8K-tarkkuudella jokainen videokuvan ruutu tallentuu 33 megapikselin tarkkuudella. Videosta voi siis helposti poimia yksittäisiä kuvia erinomaisella laadulla. Ominaisuus sopii erinomaisesti lyhyisiin tilanteisiin, joissa on vain yksi mahdollisuus ottaa haluttu kuva, kuten synttärikakun kynttilöiden puhallus.

Parannettua zoomia voi käyttää kuvanlaadusta tinkimättä aina 10x-suurennokseen asti 12 megapikselin tarkkuudella. Tämä onnistuu telekameran tarkkuuden ansiosta, koska vain osa kuvan pikseleistä tarvitsee tallentaa. Rajaukset saa zoomin ansiosta heti kuvatessa kohdalleen.

Galaxy S20 Ultra – tehokäyttäjän unelmapuhelin

Lippulaivamalli Galaxy S20 Ultra houkuttaa tehokäyttäjiä 6,9-tuuman jättinäytöllä ja ennätystarkalla kameralla. Isolla näytöllä työskentely vastaa jo lähes tablettia, mutta tabletista poiketen S20 Ultra mahtuu vielä isoon taskuun.

Ultran laajakulmainen pääkamera on ennätystarkka. 108 megapikselin kenno taltio yhdeksän pikseliä jokaista 12 megapikselin kuvan pikseliä varten. Ylimääräisten pikselien avulla kuvaan saadaan lisätarkkuutta. Ne auttavat myös hämärässä kuvatessa ja niillä epämiellyttävä kohina saadaan kuriin. Halutessaan kuvat voi tallentaa myös täydellä 108 megapikselin tarkkuudella.

Pääkamera integroituu yhteen tarkan telekameran kanssa. Optinen zoomi yltää 10x-suurennoksiin. Digitaalisella zoomauksella päästään huikeaan 100x-suurennokseen. Maksimizoomausta käyttäessä puhelimen on kuitenkin oltava käytännössä täysin tuettuna.

Galaxy S20 Ultra ja Galaxy S20+ on saatavilla Cosmic Gray ja Cosmic Black -väreissä. Galaxy S20:n värivaihtoehdot ovat Cloud Pink, Cloud Blue ja Cosmic Gray.

 

Samsung Galaxy S20
Samsung-Galaxy-S20-Blue-5gNäyttö: 6,2’’ (20:9)
Tallennustila: 128 Gt+ microsd
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 12+64+12 MP ja syvyyskamera
Etukamera: 10 MP
Akku: 4200 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 69x152x7,9 mm

Tilaa Samsung Galaxy S20 yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy S20 kuluttajana

 

Samsung Galaxy S20+
Samsung-Galaxy-S20plus-grey-5G
Näyttö: 6,7’’ (20:9)
Tallennustila: 128 Gt + microsd
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 12+64+12 MP ja syvyyskamera
Etukamera: 10 MP
Akku: 4500 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 76x162x7,8 mm

Tilaa Samsung Galaxy S20+ yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy S20+ kuluttajana

 

Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung-Galaxy-S20-Ultra-musta-5GNäyttö: 6,9’’ (20:9)
Tallennustila: 128 Gt + microsd
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 108+48+12 MP ja syvyyskamera
Etukamera: 40 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 76x167x8,8 mm

Tilaa Samsung Galaxy S20 5G yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy S20 5G kuluttajana