Testi: OnePlus Nord 2 tuo huippupuhelinten ominaisuudet keskihintaisten luokkaan

Lukuaika 2 min

Uusi OnePlus Nord 2 on erinomainen seuraaja viime vuoden suosituimmalle 5G-puhelimelle OnePlus Nordille. Suorituskyky, kamera ja pikalataus ovat kalliimpien huippumallien tasolla selvästi edullisemmasta hinnasta huolimatta. Nord 2 onkin järkivalinta uudeksi työpuhelimeksi.

OnePlus Nord 2 nostaa keskihintaisten puhelinten suorituskyvyn ja ominaisuudet aivan uudelle tasolle. Puhelin myös näyttää ja tuntuu lippulaivapuhelimelta, vaikka sen hinta on kohtuullinen. Muotoilu on onnistunut. Nord 2 mahtuu tukevasti yhteen käteen ja sitä on sujuva käyttää vaativissakin töissä.

Valmistajan oman helppokäyttöisen Oxygen OS -käyttöjärjestelmän alta löytyy uusin Android 11. Valikot toimivat nopeasti ja asetukset löytyvät vaivatta. Eleohjaus toimii hyvän suorituskyvyn ansiosta viiveettä. Tunnistautuminen puhelimelle onnistuu etulasin alle sijoitetulla sormenjälkitunnistimella ripeästi ja luotettavasti.

Etupuolen täyttävä amoled-näyttö on kirkas ja sen väritarkkuus täyttää vaativatkin odotukset. Puhelinta voi käyttää ulkona kirkkaana päivänä ongelmitta, mikä on liikkuvalle yrityskäyttäjälle tärkeää. 90 hertsin virkistystaajuuden ansiosta kuva pysyy terävänä ja käyttökokemus miellyttävänä. Hyvän näytön rinnalla on tukeva stereoäänentoisto, jonka ansiosta videoita voi katsella ongelmitta ilman kuulokkeita.

Huippuluokan kuvanlaatu kamerassa

Puhelimessa on OnePlus 9 -lippulaivamallista tuttu 50 megapikselin huippukamera. Sen kuvanlaatu niin valokuvissa kuin videoissa riittää aktiivikuvaajille ja yritysten markkinointikäyttöön erinomaisesti. Kuvien värit ovat elävät. Otokset valottuvat luotettavasti automatiikan avulla. Värilämpö ja tumman ja vaalean äärisävyjen toisto on luonnollinen ja vastaa silmän näkemää.

Yksityiskohtia kuvissa näkyy runsaasti. Optinen kuvanvakaaja pitää huolen, etteivät kuvat tärähdä. Optisesta vakaajasta on kiistatonta hyötyä myös hämäräkuvauksessa, jossa Nord 2 tuottaa erinomaisia tuloksia. Kohina kuvissa pysyy hyvin kurissa.

Laajakulmaisen pääkameran rinnalla on 8 megapikselin ultralaajakulma, jolla saa hienoja sisätila- ja maisemakuvia sekä isonkin kohteen talteen lähietäisyydeltä. Kolmantena kamerana on mustavalkokamera, joka auttaa muotokuvissa taustan sumentamisessa. Huipputarkka etukamera soveltuu mainiosti bloggaajille.

Puhelin pärjää hyvin myös videokuvauksessa tarkan kameran ja hyvin toimivan kuvanvakautuksen ansiosta.  Tasaisesti liikkuessa käsivaralta voi kuvata ongelmitta, eikä video tärise häiritsevästi.

Akku riittää kahteen päivään ja latautuu alle puolessa tunnissa

Puhelimen akku riittää peruskäytössä kahdeksi päiväksi. Tehokäytössä puhelin suoriutuu ongelmitta koko päivästä. Työkäytössä akkua ei tarvitse säästellä, kun käyttää puhelimen mukana tulevaa pikalaturia. Tyhjään puhelimeen saa 50 prosentin latauksen noin kymmenessä minuutissa. Täyteen akun saa ladatuksi puolessa tunnissa. Käytännössä jokaöisen latauksen voikin unohtaa ja ladata puhelinta vain silloin kun tarvitsee.

Kohtuuhintaisen puhelimen elinkaariennuste on erinomainen, mikä miellyttää yrittäjiä. Hyvä suorituskyky ja ominaisuudet riittävät tuleviinkin päivityksiin ongelmitta. Nord 2:lle on luvattu päivitykset Androidin kahteen seuraavaan isoon versioon eli puhelin tulee saamaan versiot 12 ja 13. Tietoturvapäivityksiä puhelimeen saa ainakin kolmen vuoden ajan.

Toiminnallisuutta, suorituskykyä ja pitkää elinikää

OnePlus Nord 2 on puhelin, jota kannattaa verrata muihin saman hintaluokan puhelimiin. Usein tämän hintaluokan puhelimissa on tehty isoja kompromissejä, joihin Nord 2 ei sorru. Luotettava kamera, tinkimätön käytettävyys sekä mainio akkukesto pikalatauksineen ovat ominaisuuksia, joita jokainen työkäyttäjä arvostaa. Nord 2:ta on ilo käyttää niin töissä kuin viihteellä. Värivaihtoehtoina on valittavissa kiiltävä turkoosi ja mattapintainen harmaa.

OnePlus Nord 2 5G

Näyttö: 6,43’’ (20:9), 90 Hz amoled
Tarkkuus: 2400 x 1080
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Keskusmuisti: 8 / 12 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 50 MP (laajakulma) + 8 MP (ultralaajakulma) +2 MP (mustavalko)
Etukamera: 32 MP
Akku: 4500 mAh
Lataus: 65 W
Mitat: 73 x 159 x 8,3 mm, 189 g

Tilaa OnePlus Nord 2 5G yritykselle

Oletko kuluttaja? Tilaa OnePlus Nord 2 5G