Uudet Galaxy S22 -mallit ovat työpuhelinten eliittiä

Lukuaika 3 min

Uudet Galaxy S22 huippumallit ovat monipuolisia digitaalisia työkaluja liikkuvaan työntekoon. S22 Ultra yhdessä integroidun kosketuskynän ja toimistosovellusten kanssa voi jo osin korvata kannettavaa tietokonetta.

Uusi Samsung Galaxy S22 Ultra sopii entistäkin paremmin liikkuvan yrittäjän ja työntekijän monipuoliseksi digitaaliseksi työkaluksi, joka voi useissa tehtävissä korvata jo kannettavaa tietokonetta. Uudelleen muotoiltuun Samsungin huippumalliin on integroitu sisäänrakennettu S-Pen-kynä, jonka nopeutta ja toimivuutta on parannettu aiemmasta muun muassa ennakoivan tekoälyn avulla. Uudella kynällä voi käyttää Microsoftin mobiilisovelluksia, mikä tekee S22 Ultrasta todellisen työjuhdan hyvin monenlaisiin töihin. Aina ei tarvitse ottaa enää kannettavaa mukaan.

Samsung on onnistunut uuden isonäyttöisen huippumallin muotoilussa hyvin. Ultran sivureunat ovat pyöristetyt, yläosa ja pohja tasaiset. Ultra tuntuu tukevalta kädessä ja on miellyttävä käyttää. Uudistunutta 6,8 tuuman Amoled 2x -näyttöä ohjaa Vision boosteriksi nimetty algoritmi, joka maksimoi ja optimoi näytön kirkkautta pikseli kerrallaan. Siten näyttö toimii erinomaisesti myös hyvin kirkkaassa auringonvalossa. Näyttö toimii nopealla 120 Hz:n virkistystaajuudella, mikä tekee sovellusten työkäytöstä sujuvaa. Tarvittaessa tekoäly hidastaa virkistystaajuutta aina 1 Hz:iin asti säästääkseen virtaa ja pidentääkseen akun kestoa. Ultran akku on 5000 mAh ja pikalataus lataa sen puolilleen 20 minuutissa.

Pienemmät uutuusmallit ilman kynää

Ultraa pienemmät uutuusmallit S22 ja S22+ muistuttavat viime vuoden malleja paranneltuina ja ilman S-Pen-kynää. Kaikissa kolmessa mallissa on nyt Amoled 2X -näyttö, kestävin saatavilla oleva panssarilasi (Corning Gorilla Glass Victus+) ja uusi kestävämpi alumiinirunko. S22+:n näyttö on kooltaan 6,6 tuumaa ja akku 4500 mAh. Pienimmän mallin S22:n näyttö on 6,1 tuumaa ja akku 3700 mAh. Kaikki mallit ovat pöly- ja vesitiiviitä IP68-luokituksen mukaisesti.

Tietoturvaa usealla eri tavalla

Työkäyttöä ajatellen kaikissa kolmessa uutuusmallissa Samsungin Knox-tietoturva huolehtii siitä, että tiedostot pysyvät turvassa, vaikka puhelimen antaisi hetkeksi lasten käyttöön tai se varastettaisiin. Samsung Wallet puolestaan pitää kaiken digitaalisen datan kuten kortit ja liput turvassa Knox-tietoturvan avulla.

Mainio sovellus työkäytössä on DeX-tila, jossa puhelin muuttuu tietokoneeksi näytön, näppäimistön ja hiiren kanssa. Uutuusmallien tehot päihittävät uuden 4 nanometrin suorittimen ansiosta helposti peruskannettavan, joten esimerkiksi Microsoftin toimistosovellusten käyttö on sujuvaa lisänäytöllä ja ikkunoidulla työpöydällä. Kaikki kolme mallia ovat varteenotettavia kannettavan tietokoneen vaihtoehtoja sellaisille yrittäjille ja työntekijöille, jotka eivät käytä erityisiä liiketoimintasovelluksia.

Monipuolinen työkalu visuaaliseen markkinointiin

Samsung on pystynyt parantamaan uusissa S22-malleissa jo aiemmin loistavia kuvausominaisuuksia. Kaikki kolme mallia käyvät osaavissa käsissä monipuolisen visuaalisen markkinointimateriaalin luomiseen, mutta Ultran paras ja monipuolisen kamerajärjestelmä sopii ammattilaisillekin. Kaikissa kolmessa mallissa kuvat ja videot synkronoituvat automaattisesti OneDrive-pilvipalveluun jatkokäsittelyä varten. Mainio ominaisuus työkäytössä.

S22 Ultrassa on monipuolinen neljän kameran järjestelmä. Pääkamerana on 108 megapixelin laajakulma, jonka tukena on 12 megapixelin ultralaajakulma. Lisäksi Ultrassa on kaksi 10 megapikselin telekameraa, joista toisessa on 3x optinen zoom ja toisessa 10x optinen zoom. Haluttu kuvakulma löytyy siis helposti.

Optisen kuvanvakaimen, digitaalisen kuvanvakaimen ja koneoppivan tekoälyn avulla neljällä kameralla otettuja kuvia ja videoita parannetaan monin tavoin. Näin saadaan muun muassa näyttäviä yökuvia, kun tekoäly yhdistää useita peräkkäin otettuja kuvia yhdeksi laadukkaaksi kuvaksi. Muotokuvissa parannettu tekoäly sumentaa taustan ammattimaisesti. Videossa monipuolinen kuvanvakautus tekee hämärässäkin otetusta videokuvasta laadukasta.

Ultrassa on myös erityinen Pro mode, jonka manuaalisia säätöjä käyttämällä osaava kuvaajaa pääsee ottamaan juuri sellaisia kuvia kuin haluaa.

S22- ja S22+-mallien kameravarustus on vähän vaatimattomampi, mutta silti riittävä monipuoliseen visuaaliseen tuotantoon.

Entistäkin pidempi elinkaari

Samsungin panostus toiminnassaan kestävään kehitykseen näkyy julkaistuissa uutuusmalleissa. Niiden muoviosissa on käytetty hylätyistä ja merestä pelastetuista kalastusverkoista saatua kierrätysmuovia.

Pakkauksissa käytetään kierrätysmateriaalia ja muovin määrä on minimoitu. Lisäksi laturi on jätetty myyntipakkauksesta pois turhan tuotannon välttämiseksi ja pakkausten koon pienentämiseksi.

Kaikkien uutuusmallien elinkaarta on pidennetty aiemmista. Samsung lupaa nyt julkaistujen mallien Android 12 -käyttöjärjestelmälle neljän käyttöjärjestelmäversion päivitykset ja viiden vuoden tietoturvapäivitykset. Yrityskäytössä pitkä elinkaari onkin mainio kokonaiskustannuksia alentava tekijä.

Tutustu uusiin Galaxy S22 -sarjan puhelimiin ja valitse omiin työtapoihisi sopiva puhelin >>

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Näyttö: 6,8’’ (19,25:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 / 512 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 108+12+10+10 MP
Etukamera: 40 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 77,9 x 163,3 x 8,9 mm

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Samsung Galaxy S22+ 5G

Näyttö: 6,6’’ (19,5:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 50+12+10 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 4500 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 75,8 x 157,4 x 7,6 mm

Samsung Galaxy S22+ 5G

Samsung Galaxy S22 5G

Näyttö: 6,1’’ (19,5:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 50+12+10 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 3700 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 70,6 x 146 x 7,6 mm

Samsung Galaxy S22 5G

Kiinnostuitko Galaxy S22 -sarjasta? Tutustu vaihtoehtoihin ja ennakkotilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa Galaxy S22 Ultra yritykselle >

Tilaa Galaxy S22+ yritykselle >

Tilaa Galaxy S22 yritykselle >

Tilaa Galaxy S22 -puhelimia kuluttajana >