OnePlus 8 5G-mallit tarjoavat tehoa ja tyyliä

Lukuaika 3 min

OnePlus 8 -puhelimet sopivat käyttäjille, jotka haluavat nopean ja käytettävyydeltään erinomaisen 5G-puhelimen.

OnePlus on aina tähdännyt parhaaseen suorituskykyyn, jonka 8-sarjan mallit nostavat uudelle tasolle. Ne ovat itse asiassa tehokkaampia kuin monet kannettavat tietokoneet. Molempien mallien suorittimena on huippunopea ja moderni Qualcommin Snapdragon 865. Lisäksi molemmissa puhelimissa on 5G-modeemi parhaillaan rakennettavaa huippunopeaa 5G-verkkoa varten. OnePlus 8 ja 8 Pro ovat ominaisuuksiensa ansiosta varmoja valintoja pitkäikäisiksi työpuhelimiksi.

Puhelimet soveltuvat tehokäyttöön ison keskusmuistinsa ansiosta. Kerran avatut sovellukset pysyvät muistissa eikä niitä tarvitse joka käynnistyksellä ladata aina uudelleen. Se nopeuttaa merkittävästi usean sovelluksen käyttöä rinnakkain. Tallennustila on nopeaa. Kannattaa kuitenkin ostaessa tarkistaa, että tallennustilaa on omaan käyttöön puhelimessa tarpeeksi, koska muistikorttipaikkaa puhelimissa ei ole.

Akun kesto on yksi puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia. Se osalta OnePlussat eivät tuota pettymystä. Yli 4000 milliampeeritunnin akut riittävät käytännössä aktiiviseen työkäyttöön yhtä työpäivää pitemmäksi ajaksi. Lataus sujuu salamannopeasti mukana tulevalla 30 watin pikalaturilla. Puolilleen akun saa alle 25 minuutissa ja täyteen hieman yli tunnissa.

Istuu hyvin käteen

OnePlus-puhelinten yksi tärkeä viehätys on niiden loistava käytettävyys. Uudet puhelimet on muotoiltu tyylikkäästi unohtamatta niiden istuvuutta käteen. Kaareutuvat etulasit peittävät kattavasti etupuolen ja niiden ansiosta puhelimesta saa tukevan otteen. Etukamera on piilotettu molemmissa näytön vasempaan yläkulmaan huomaamattoman pieneen reikään. Glacial Green ja Ultramarine Blue -värivaihtoehdot ovat piristävän näyttävät.

Turvallinen tunnistautuminen on mukavaa luotettavan sormenjälkitunnistimen avulla. Tunnistin on etulasin alla, joka toimii erittäin ripeästi. Sen lisäksi on valittavissa kasvojentunnistus.

Näytöt kuuluvat parhaimpien joukkoon

Amoled-näyttöjen värintoisto, kontrasti ja kirkkaus ovat kiitettävät. Erikoisuutena 8:ssa on 90 hertsin ja 8 Prossa 120 hertsin virkistystaajuudet normaalien puhelinten 60 hertsin sijaan. Se tarkoittaa, että ruutu pysyy aikaisempaa tarkempana sitä rullatessa ja käyttö on yleisesti miellyttävämpää, kun puhelin reagoi nykimättä käyttäjän sormikomentoihin.

Yksi merkittävin ero käytettävyydessä kilpailijoihin on OnePlussan OxygenOS-käyttöjärjestelmä, joka on rakennettu uusimman Android 10:n päälle. Sen ansiosta puhelimia on miellyttävä käyttää. Sovellukset löytyvät loogisesti alavalikoista ja niitä voi sijoittaa valikkoruuduille vapaasti. Eleohjaus on toteutettu intuitiivisesti, joten sen omaksuu erittäin nopeasti.

OnePlussan erikoisuus on Zen Mode, jonka saa kytkettyä päälle suoraan ylhäältä vedettävästä pikavalikosta. Sitä käyttämällä puhelin vaikenee 20-60 minuutin ajaksi kaikista ilmoituksista, jolloin voi keskittyä rauhassa työtehtäviin tai yksinkertaisesti viettää lepotuokio työn lomassa. Toiminnosta on käyttäjälle konkreettista hyötyä hektisinä työpäivinä.

Monikamerajärjestelmällä saa erinomaisia kuvia

Molempien puhelinmallien laajakulmainen pääkamera on erittäin tarkka ja varustettu sekä optisella että digitaalisella kuvanvakaajalla, joiden avulla kuvat ja videot onnistuvat käsivaralta hämärässäkin valossa. Pääkameraa täydentää ultralaajakulmakamera, joka on Pro-mallissa poikkeuksellisen tarkka ja soveltuu myös makrokuvaukseen. Perusmallissa makrokuvaukselle on oma kamera.

Pro-mallin erikoisuus on telekamera. Se toimii optisena ja häviöttömänä kolminkertaiseen zoomaukseen asti. Telelinssillä voi poimia yksityiskohtia hieman kauempaa ja napata näyttäviä potretteja vaikka omille some-kanaville.

Pro-versiossa on neljäntenä kamerana erityinen värisuodinkamera, jota voi käyttää erikoisempiin kuviin. Kuvien yksityiskohdat toistuvat terävinä sortumatta digitaaliseen terävöintiin.

Kuvat ovat väreiltään neutraalin luonnollisia. Kamerat tuottavat erinomaista jälkeä myös hämärässä sekä dynaamisesti haastavissa olosuhteissa. Videokuvaa saa tallennettua 4k-tarkkuudella sulavasti 60 kuvaa sekunnissa.

5G-puhelimet, joilla pärjää pitkään

OnePlus 8 soveltuu käyttäjälle, joka ei halua massiivista puhelinta, mutta arvostaa pitkää akkukestoa, loistavaa näyttöä sekä huippuluokan suorituskykyä. Puhelin istuu käteen erinomaisesti ja sen käytettävyys viehättää.

OnePlus 8 Pro on tinkimätön lippulaiva, jonka kanssa viihtyy vuodesta toiseen. Puhelin soveltuu tehokäyttäjälle, jolle kelpaa vain paras. Pro-malli sisältää lisäominaisuuksia, joita ei aiemmissa OnePlus-puhelimissa ole nähty. 8 Pro on vihdoin saanut virallisen IP68-suojausluokituksen eli se kestää hienointa pölyä ja upotuksen veteen. Toinen uutuus on langaton lataus. Muista merkeistä poiketen 8 Prota voi pikaladata langattomalla laturilla 30 watin teholla.

OnePlus 8

Muisti: 128/256 Gt
Näyttö: 6,55’’ (20:9) 90 Hz
Tarkkuus: 2400 x 1080 px
Takakamerat: 48 + 16 + 2 MP
Etukamera: 16 MP
Yhteydet: 5G
Akku: 4300 mAh
Suojaus: ei
Mitat: 16,0 x 7,29 x 0,80 cm, 180 g

Osta OnePlus 8 yritykselle
Osta OnePlus 8 5G kuluttajana

OnePlus 8 Pro

Muisti: 128/256 Gt
Näyttö: 6,78’’ (19,8:9) 120 Hz
Tarkkuus: 3168 x 1440 px
Takakamerat: 48 + 48 + 8 MP + värisuodinkamera
Etukamera: 16 MP
Yhteydet: 5G
Akku: 4510 mAh (langaton lataus)
Suojaus: IP68
Mitat: 16,5 x 7,44 x 0,85 cm, 199 g

Osta OnePlus 8 Pro yritykselle
Osta OnePlus 8 Pro 5G kuluttajana