Vertailussa 500 ja 1000 euron puhelimet – 5G:n läpimurtovuosi

Lukuaika 10 min

Vertailussa 500 ja 1000 euron puhelimet – keskihintaiset haastavat huiput

Työpuhelimen valinnassa kannattaa hinnan ohella kiinnittää huomio kameroihin, muotoiluun, käyttöjärjestelmään ja 5G-tukeen. Vertailimme vaihtoehtoja 500 ja 1000 euron hintaluokissa. Artikkeli päivittyy uusilla malleilla pitkin vuotta.

Puhelin on yrittäjän monitoimiveitsi. Sillä hoidetaan puhumisen ohella sähköpostit, viestittely, pankki- ja some-palvelut sekä kuvaus yhdellä ja samalla laitteella. Luotettavuus, käytettävyys ja laadukkuus ovat oleellisia kriteereitä hyvää puhelinta etsiessä. Turvallisimmat valinnat löytyvät suurilta valmistajilta.

Kuinka paljon puhelimeen kannattaa panostaa?

Keskihintaiset (400–800 €) mallit sisältävät nykyään jo paljon aiemmin vain huippumalleissa olleita ominaisuuksia. Huippumallit (1000–1500 €) puolestaan edustavat kehityksen kärkeä ja sisältävät kaikki herkut yksissä kuorissa.

Huippuluokan työkäyttöön suunnattuja puhelimia Suomessa ovat tällä hetkellä käytännössä Samsungin ja Applen laitteet. Niiden hinnat saattavat kuulostaa hurjilta. Kannattaa kuitenkin tarkkaan miettiä, kuinka paljon puhelinta tulee käytettyä päivittäin esimerkiksi kannettavaan tietokoneeseen verrattuna ja kuinka paljon haluaa puhelimeen panostaa. Puhelimen käyttöikä on nykyisin noin 3 vuotta.

Lippulaivamallien alapuolelle sijoittuu mielenkiintoinen keskihintaisten puhelinten (400–800 €) luokka, missä suurin kilpailu käydään neljän valmistajan mallien välillä: OnePlus, Huawei, Samsung ja Apple. Keskihintaista puhelinta harkitsevan on hyvä pohtia, mitkä ominaisuudet ovat hänelle puhelimessa tärkeintä. Keskihintaisissa puhelimissa kaikki ominaisuudet eivät ole huipussaan, mutta hyvän kameran, akun keston tai suorituskyvyn saa varmasti.

Vuoden 2020 puhelintrendit: 5G:n läpimurtovuosi

Vuosi 2020 on 5G:n läpimurtovuosi. Viime vuonna alkanut vahva panostus 5G-verkkoihin alkaa kantaa hedelmää. 5G-puhelinten lukumäärä kasvaa tasaisesti läpi vuoden. Tänä vuonna tuskin tullaan näkemään yhtään huippumallia, josta 5G-tuki puuttuisi. Alkuvuoden jälkeen 5G-puhelimia tulee myös keskihintaluokkaan huippupuhelinten rinnalla. Koska uutta puhelinta käytetään useita vuosia, kannattaa varmistaa, että uusi puhelin tukee 5G-verkkoa.

Toinen käyttäjää helpottava tekniikka eli puhelimen yhdysrakenteinen eSim-kortti yleistyy. Toistaiseksi eSim-kortteja on käytännössä ollut vain iPhoneissa, mutta muut valmistajat seuraavat varmasti mallia – eSimin rinnalla puhelimissa säilyy edelleen mahdollisuus käyttää tuttua nanoSimiä.

Puhelimet ovat kasvaneet tasaista tahtia. Kuuden tuuman, koko puhelimen etupuolen peittävät, näytöt yleistyvät tehokäyttöön suunnatuissa puhelimissa. Näyttöjen kuvanlaadussa on otettu isoja harppauksia. Huippupuhelinten lisäksi keskihintaisissakin on nyt laajennetun dynamiikan hdr-näyttöjä.

Puhelinten näyttöjen väritarkkuus on huippumalleissa jo kannettavia parempi ja niiden väritarkkuus vastaa kalibroituja ammattimonitoreja. Huippupuhelinten ruudunpäivitysnopeus kasvaa 120 hertsiin. Käyttäjälle tämä näkyy entistä sulavampana ja tarkempana kuvana eli käytettävyyden paranemisena. Esimerkiksi nettisivua rullatessa teksti pysyy luettavana.

Vuoden 2020 puhelintrendit: Yhä parempaa videokuvaa

Puhelinten huippukameroiden tarkkuus ylittää tänä vuonna huikean sadan megapikselin tarkkuuden. Pääkameran rinnalla tullaan näkemään yhä enemmän ultralaajakulma- ja pidemmän polttovälin telekameroita. Näiden avulla saadaan entistä näyttävämpiä kuvia eri olosuhteista.

Kuvat käsitellään puhelimessa automaattisesti. Monivalotuksen ja tekoälyn avulla niihin saadaan laajempi dynamiikka ja lisää tarkkuutta. Käyttäjälle tekoäly on näkymätöntä eikä vaadi kuvankäsittelyn osaamista.

Huikean suorituskyvyn ja tarkempien kameroiden ansiosta parhaat puhelimet pystyvät tallentamaan videoita jopa 8K-tarkkuudella. 8K-video vastaa tarkkuudeltaan 33 megapikselin kuvia. Tämän tarkkuuden kuvista voi jo rajata kuvia erittäin tarkkoina ja samalla videoiden laatu riittää pitkälle tulevaisuuteen.

Vuoden 2020 puhelintrendit: Taittuvat näytöt

Tänä vuonna tavallisten puhelinten rinnalle tulee taittuvanäyttöisiä puhelimia. Viime vuoden lopulla myyntiin tullut, lähes tabletin mittoihin kasvava, Samsung Galaxy Fold saa rinnalleen simpukkamallisia puhelimia, kuten Samsung Galaxy Z Flip. Ne aukeavat pituussuunnassa vaakasuunnan sijaan ja taittuvat pienempiin mittoihin. Niissä näytöstä saadaan helposti entistä pidempiä.

Akkujen kapasiteetti on selkeästi kasvamaan päin. Käytännössä hyvissä puhelimissa on tyypillisesti 3500 mAh:n akku. Parhaimmillaan akun koko on jo yli 4000 mAh. Tämä heijastuu suoraan puhelimen käyttöaikaan. Yhä useammalla puhelimella pärjää jo yhtä työpäivää pitempään. Pikalataus löytyy kaikista vertailun puhelimista.

Puhelinten suojaus tilapäistä täydellistä kastumista ja hienojakoista pölyä vastaan on erittäin tervetullut ominaisuus, joka tuntuu olevan huippupuhelimissa itsestäänselvyys. Tätä IP-suojausta ei valitettavasti löydy keskihintaluokan puhelimista ainakaan toistaiseksi.

Biometrinen tunnistus onnistuu sormenjäljellä muutamalla puhelimella jo etunäytön läpi ilman erillistä lukijaa. Sen kilpailijana on 3D-kameralla terästetty kasvojentunnistus, joka on luotettava ja toimii pimeässäkin.

Keskihintaisten ryhmä

Nokia 8.3 5G

Nokia 8.3 houkuttelee isolla näytöllään. 6,81-tuuman halkaisijan ja 20:9-kuvasuhteen ansiosta ruudulle mahtuu paljon tekstiä ja kuvia. Hyvän kirkkauden ansiosta jopa asiakirjojen tarkistus onnistuu isolta näytöltä vähentäen tarvetta kannettavan käytölle. Akkukesto riittää tehokkaaseen työpäivään ongelmitta.

Puhelimessa on takana neljä kameraa, jotka on tehty yhteistyössä Zeissin kanssa. Pääkamera poimii yksityiskohdat 64 megapikselin tarkkuudella erittäin tarkasti. Kuvien tarkkuutta voi hyödyntää zoomin korvikkeena, koska kuvat kestävät runsastakin rajausta.

Tehokäyttäjää ilahduttaa, että puhelimella ei ole Googlen omien palveluiden lisäksi muita valmisohjelmia kuin Netflix. Käyttäjä siis saa itse varustaa puhelimensa juuri niillä sovelluksilla, joita todella aikoo käyttää. Kevyen ja puhtaan AndroidOnen eleohjaus toimii luontevan viiveettömästi ja loogisesti.

Nokian puhelimet on sertifioitu Googlen taholta virallisiksi yrityspuhelimiksi. Niille on taattu kuukausittaiset tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi. Lisäksi puhelimet saavat Androidin tulevat päivitykset kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Nokia 8.3 5G on oiva valinta pitkäikäistä työpuhelinta etsivälle niin ominaisuuksiensa, 5G-tuen kuin tietoturvapäivitysten osalta.

Muisti: 64/128 Gt + microsd
Näyttö: 6,81’’ (20:9) lcd
Tarkkuus: 2400 x 1080 px
Takakamerat: 64 + 12 + 2 + 2 MP
Etukamera: 24 MP
Yhteydet: 5G
Akku: 4500 mAh
Suojaus: ei
Mitat: 17,2 x 7,9 x 0,90 cm, 220 g

Osta Nokia 8.3 5G yritykselle

Osta Nokia 8.3 5G kuluttajana

 

Nokia 8.3 5G
Nokia 8.3 5G

Caterpillar CAT S52

Cat S52 sopii käyttäjälle, joka arvostaa puhelimessaan kestävyyttä enemmän kuin hienoa muotoilua ja parhaita ominaisuuksia. Cat S52 on poikkeuksellisen hyvin käyttöä kestävä puhelin, joka toimii ongelmitta vaativissa olosuhteissa.Cat S52 istuu käteen tukevasti alumiinireunan ja liukumattoman takaosansa ansiosta. Se pysyy kädessä myös hansikkaita käytettäessä. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu turvaan omaan koloonsa puhelimen takapuolelle. Puhelin on saanut Mil Spec 810G- ja IP68-suojausluokitukset. Tämä tarkoittaa, että puhelinta voi olla puoli tuntia aina 1,5 metrin syvyydessä ja se toimii kattavasti -35 – +60 asteen lämpötiloissa, ja että puhelin kestää pudotuksen betonille 1,5 metrin korkeudelta.

Näyttö on korkeudeltaan useita kilpailijoita lyhyempi, mutta tekstistä saa hyvin selvää. Kirkkaus riittää ulkona työskentelyyn ja kosketusnäyttö toimii hansikkaat kädessä. Kameravarustus on vaatimaton. Kameralla saa kuvia hyvässä valossa, mutta hämärässä kuvista tulee helposti epätarkkoja käsivaralta kuvatessa.

Puhelin soveltuu työmailla peruskäyttöön, jossa keskitytään puhumiseen sähköposteihin ja viesteihin vastaamisen sijaan.

Muisti: 64 Gt + microsd
Näyttö: 5,65’’ (18:9)
Tarkkuus: 1440 x 720 px
Takakamerat: 12 MP ja syvyyskamera
Etukamera: 8 MPix
Akku: 3100 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 15,8 x 7,7 x 0,97 cm, 210 g

Osta Caterpillar CAT S52 yritykselle

Osta Caterpillar CAT S52 kuluttajana

Caterpillar CAT S52
Caterpillar CAT S52

Samsung Galaxy Note 10 Lite

Note 10 Lite on nimestään huolimatta monipuolinen tehopuhelin. Samsungin Note-sarjan muihin malleihin verrattuna siitä on karsittu pois langaton lataus ja ip-suojausluokitus eli Lite-malli ei kestä altistumista vedelle ja hienojakoiselle pölylle. Ison akun ansiosta puhelin kestää koko työpäivän ajan.Puhelimen kohokohta on iso ja laadukas amoled-näyttö, joka soveltuu ahkeraan työntekoon. Erikoisuutena puhelimessa on alakulmasta ponnahtava kynä, jolla kosketusnäytön käyttö muuttuu huomattavasti sormea tarkemmaksi. Kynää voi käyttää langattomana kaukosäätimenä esimerkiksi esityksiä pitäessä. Kynä tuo merkittävää lisäarvoa tehokäyttäjälle.

Suorituskyvyn osalta puhelin pärjää lippulaivamalleille. Ohjelmien moniajo rinnakkain onnistuu ongelmitta. Kolmen eri polttovälin kameroilla kuvaus onnistuu eri tilanteissa helposti laadukkain tuloksin. Super Steady -kuvanvakautuksen ansiosta videot tallentuvat käsivaralta todella laadukkaasti.

Note 10 Lite on loistava vaihtoehto työpuhelimeksi, jolla pärjää monta vuotta eteenpäin loistavan käytettävyyden, suorituskyvyn ja kestävän akun ansiosta.

Muisti: 128 Gt + microsd
Näyttö: 6,7’’ (20:9)
Tarkkuus: 2400 x 1080 px
Takakamerat: 12+12+12 MP
Etukamera: 32 MPix
Akku: 4500 mAh
Suojaus: ei
Mitat: 16,4 x 7,6 x 0,87 cm, 199 g

Osta Samsung Galaxy Note 10 Lite yritykselle

Osta Samsung Galaxy Note 10 Lite kuluttajana

 

Samsung Galaxy Note 10 Lite
Samsung Galaxy Note 10 Lite

Apple iPhone 11

iPhone 11 on laadukas peruspuhelin hyvällä kameralla. Kaksoiskamerajärjestelmä ultralaajakuvalla mahdollistaa mm. laadukkaat maisemakuvat ja yötilassa mainiot hämäräkuvat. Malli on samankokoinen kuin iPhone XR.Puhelimessa on kasvojentunnistus, joka toimii nopeasti ja moitteettomasti. Puhelimen akku on myös aikaisempia mallejaan kestävämpi. Koko päivän kestävän akun lisäksi puhelinta mainostetaan vesi- ja pölytiiviinä. Näyttö on kirkas ja tarkka, mutta kosketusnäyttö on välillä liiankin herkkä. Puhelimeen puhuessa tulee yllättävän usein eteen tilanne, jossa poskipää on vahingossa mykistänyt puhelun tai siirtänyt sen kaiuttimeen.

Puhelimen latausportti ja kuulokeliitin ovat yksi ja sama, mikä tarkoittaa, että tarvitset joko langattomat kuulokkeet tai langattoman latauksen, jotta voit ladata puhelintasi samanaikaisesti, kun käytät kuulokkeita. Pikalataus on näppärä ominaisuus, joka pitää huolen, että puhelimen akku täyttyy merkittävästi aikaisempaa lyhyemmällä latausajalla.

Muisti: 64 Gt / 128 Gt / 256 Gt
Näytön koko: 6,1’’ (19:9)
Näytön tarkkuus: 1792 x 828 pikseliä
Kamerat: 12+12 MP ja 12 MP
Akkukesto: 3110 mAh
IP-suojaus: IP68
Mitat: 150,9 x 75,7 x 8,3 mm, 194 g

Osta iPhone 11 yritykselle

Osta iPhone 11 kuluttajana

 

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Apple iPhone SE

Vuoden 2020 uusittu iPhone SE asettuu hinnaltaan reilusti muiden Applen uutuuksien alapuolelle. Siitä on karsittu pois turhat hienoudet ja keskitytty olennaiseen.SE on kooltaan pieni kilpailijoihin verrattuna. Pyöristettyjen muotojen ja keveyden ansiosta se mahtuu taskuun ja sitä on helppo käyttää yhdellä kädellä.

Näytön alapuolella on selkeä kotinäppäin, jossa on tunnistautumiseen käytettävä sormenjälkilukija. Näyttö on väreiltään tarkka ja sen kirkkaus riittää hyvin myös ulkokäyttöön. Puhelin on IP67-suojattu pölyltä ja vedeltä, mikä on tässä hintaluokassa harvinaista.

Takakameroita on vain yksi. Sillä saa näyttäviä kuvia ja videoita automatiikalla, kunhan valoa riittää. Hämärässä kuvanlaatu heikkenee.

Puhelimen suorituskyky on hintaluokassaan ylivoimainen. Sen turvin puhelimella pärjää helposti useita vuosia. iPhone SE soveltuu käyttäjälle, joka haluaa pienen, mutta pitkäikäisen ja luotettavan puhelimen. Sen ergonomia ja käytettävyys ovat erinomaiset. Harmillisesti puhelimen akku on tehokäyttäjälle vaatimaton, ja peruskäyttäjälle virtaa riittää päiväksi.

Muisti: 64 Gt / 128 Gt / 256 Gt
Näytön koko: 4,7’’ (16:9)
Näytön tarkkuus: 1334 x 750 pikseliä
Takakamerat: 12 MP
Etukamera: 7 MP
Akkukesto: 1821 mAh
IP-suojaus: IP67
Mitat: 13,8 x 6,73 x 0,73 cm, 148 g

Osta iPhone SE yritykselle

Osta iPhone SE kuluttajana

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

OnePlus 8T 5G

OnePlus 8T:n huippuluokan suorituskyky ja käyttömukavuus houkuttelevat. Puhelin toimii sulavasti ja siihen on mukava tarttua. Puhelimen koko on sopiva yhden käden käyttöön ja se pujahtaa taskuun helposti. Uusittu oled-näyttö toistaa värit tarkasti ja kirkkauden säätö toimii hyvin eri käyttötilanteissa.

48 megapikselin pääkamera on erittäin valovoimainen. Sillä saa otettua luotettavasti kuvat niin nopeista tilanteista kuin hämärässä. Pääkamerassa on sekä optinen että sähköinen kuvanvakain, jotka toimivat mainiosti myös videokuvauksessa.

8T:n 65 watin pikalaturilla puhelimen kookkaan akun saa ladatuksi täyteen 35 minuutissa. 50 prosentin varaukseen akun saa seitsemässä minuutissa. Puhelin onkin erinomainen vaihtoehto huolettomille käyttäjille, jotka lataavat puhelintaan pitkin päivää. 8T:n akku riittää helposti yli vuorokauden tehokäyttöön.

Tietoturva on olennainen osa toimivaa kokonaisuutta. Näytön alle sijoitettu huomaamaton sormenjälkitunnistin rekisteröi sormen käytännössä viiveettä, vaikka näytössä on päällä panssarilasi. 8T saa Android Enterprise recommended sertifioinnin, joten se on Googlen hyväksymien ja suosittelemien yrityspuhelinten listalla.

Muisti: 128/256 Gt
Näyttö: 6,55’’ (20:9) 120 Hz amoled
Tarkkuus: 2400 x 1080 px
Takakamerat: 48 + 16 + 5 + 2 MP
Etukamera: 16 MP
Yhteydet: 5G
Akku: 4500 mAh
Suojaus: ei
Mitat: 16,1 x 7,4 x 0,84 cm, 188 g

Osta OnePlus 8T 5G yritykselle

Osta OnePlus 8T 5G kuluttajana

 

OnePlus 8T 5G
OnePlus 8T 5G

Huippumallit

OnePlus 8 Pro 5G

OnePlus 8 Pro on suorituskyvyltään ja käytettävyydeltään huippupuhelin. Vanhempiin malleihin verrattuna uusi OnePlus lisää vakio-ominaisuuksiin 5G:n, mikä parantaa puhelimen käyttömahdollisuuksia ja lisää sen käyttöikää. Iso keskusmuisti soveltuu aktiiviselle käyttäjälle. Rinnakkain käytettäviä sovelluksia ei tarvitse ladata uudelleen vaan niiden välillä voi vaihdella sukkelasti. Puhelimen suorituskyky on huippuunsa viritetty ja käyttö miellyttävän sulavaa joka tilanteessa erinomaisen 6,78 tuuman näytön ja stereoäänentoiston ansiosta.

Neloiskameralla saa laadukkaita kuvia kaikissa olosuhteissa. Erityisesti pimeäkuvaukseen on panostettu, ja kuvat toistuvat yksityiskohtaisina hämärässäkin. Ultralaajakulmakamera on poikkeuksellisen tarkka ja soveltuu myös makrokuvaukseen. Telekamera toimii optisena ja häviöttömänä kolminkertaiseen zoomaukseen asti. Telelinssillä voi myös poimia yksityiskohtia hieman kauempaa. Neljäntenä kamerana on erityinen värisuodinkamera, jota voi käyttää erikoisempiin kuviin. Kuvien yksityiskohdat toistuvat terävinä sortumatta digitaaliseen terävöintiin.

Tehokas akku kestää riittää helposti koko työpäivän ajan ja akun saa ladattua langattomalla pikalaturilla täyteen alle tunnissa. OnePlus 8 Pro soveltuu tehokäyttäjälle, jolle kelpaa vain paras. Puhelimella on virallinen IP68-suojausluokitus eli se kestää hienointa pölyä ja upotuksen veteen. Puhelin istuu käteen erinomaisesti ja sen käytettävyys on kiitettävä.

Muisti: 128/256 Gt
Näyttö: 6,78’’ (19,8:9) 120 Hz
Tarkkuus: 3168 x 1440 px
Takakamerat: 48 + 48 + 8 MP + värisuodinkamera
Etukamera: 16 MP
Yhteydet: 5G
Akku: 4510 mAh (langaton lataus)
Suojaus: IP68
Mitat: 16,5 x 7,44 x 0,85 cm, 199 g

Osta OnePlus 8 Pro 5G yritykselle

Osta OnePlus 8 Pro 5G kuluttajana

OnePlus 8 Pro 5G
OnePlus 8 Pro 5G

Samsung Galaxy S20+ 5G

Samsung Galaxy S20+ 5G on luotu käyttäjille, jotka vaativat puhelimeltaan paljon. Puhelimen käytettävyys ja ergonomia ovat erinomaiset. Huippulaadukas 6,7-tuuman näyttö täyttää puhelimen etupinnan kattavasti ja soveltuu työkäyttöön S20-pikkuveljeä paremmin. Puhelin tuntuu kädessä mukavan kevyelle ja sujahtaa taskuun S20 Ultra -mallia helpommin. Käyttöliittymä on monipuolisuudestaan huolimatta erittäin selkeä.Kamerat ovat huippuluokkaa. Uutuutena on huipputarkka telekamera, jolla voi poimia yksityiskohtia kuviin kauempaakin. Videokuvauksessa optisen kuvanvakaajan apuna on sähköinen vakautus. Sulavan tasaisesti liikkuvia videoita voi kuvata käsivaralta vaikka kävellessä. Heikko valokaan ei haittaa kuvausta.

Yrittäjää miellyttää S20+:n pitkään kestävä akku, josta riittää virtaa helposti koko päivän ajaksi. Kevyemmällä käytöllä pärjää kaksikin päivää. Tietoturvassa Samsung ei tuota pettymystä salattujen Knox-kansioiden ja tietoturvapäivitysten ansiosta. Tinkimättömien ominaisuuksien, suosituskyvyn sekä 5G-tuen ansiosta S20+:aa käyttää mielellään useita vuosia.

Muisti: 128 Gt + microsd
Näyttö: 6,7’’ (20:9)
Näytön tarkkuus: 3200 x 1440
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 12+64+12 MP ja syvyyskamera
Etukamera: 10 MP
Akku: 4500 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 74x162x7,8 mm, 188 g

Osta Samsung Galaxy S20+ 5G yritykselle

Osta Samsung Galaxy S20+ 5G kuluttajana

Samsung-Galaxy-S20plus-grey-5G
Samsung Galaxy S20+ 5G

Apple iPhone 11 Pro

Applen iPhone 11 Pro soveltuu käyttäjälle, joka arvostaa kattavia ominaisuuksia ja helppokäyttöisyyttä kompaktissa koossa. Laite on ominaisuuksiltaan täysin vastaava kuin isommalla näytöllä varustettu 11 Pro Max -malli akkua lukuun ottamatta.iPhonen vahvuus on hiotussa käytettävyydessä, mistä esimerkkinä erittäin intuitiivinen eleohjaus. Näin puhelimesta saa ilon irti myös kokemattomampi käyttäjä. Näyttö on referenssiluokkaa niin väritarkkuuden kuin kirkkautensakin osalta, joten käyttö onnistuu helposti myös kirkkaassa auringonpaisteessa. Koko on hyvä kompromissi fyysisten mittojen ja luettavuuden osalta. Tehokäyttöön kannattaa kuitenkin harkita isompaa Max-versiota.

Mainiolla kameralla saa otettua kuvat kolmella eri polttovälillä erinomaisen automatiikan avulla. FaceID-kameralla puhelimelle voi tunnistautua turvallisesti myös pimeässä. Sormenjälkitunnistinta puhelimessa ei ole.

iPhone soveltuu käyttäjälle, joka haluaa yhdistää huvin ja hyödyn helppokäyttöisenä kokonaisuutena. Suorituskyky on huippuluokkaa, joten puhelimella pärjää helposti yli kolme vuotta, kunhan se ei fyysisesti vaurioidu.

Muisti: 64/256/512 Gt
Näyttö: 5,8’’ (19,5:9)
Tarkkuus: 2436 x 1125 px
Takakamerat: 12+12+12 MP
Etukamera: 12 MPix
Akku: 3000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 14,4 x 7,1 x 0,81 cm, 188 g

Osta Apple iPhone 11 Pro yritykselle

Osta Apple iPhone 11 Pro kuluttajana

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Mi 10T Pro on hintatietoisen käyttäjän valinta. Sen vahvuuksia ovat iso ja väritarkka näyttö sekä huikea, 108 megapikselin kamera. Ison akun ansiosta puhelin jaksaa pidemmänkin työpäivän ilman latausta.

Puhelin sopii kahden käden käyttöön. Isolta näytöltä tekstistä saa hyvin selvää. Lcd-näytön päivitysnopeus on 144 hertsiä. Sen ansiosta käytettävyys on mainio, koska teksti ja valikot toistuvat tarkkoina niitä rullatessakin.

108 megapikselin kamera tuottaa huikean tarkkoja kuvia. Täyden tarkkuuden kuvista voi rajata yksityiskohtia kuvanlaadun kärsimättä. Kokonaisuutta täydentävät erilliset ultralaajakulmakamera ja makrokamera. Kamerassa on runsaasti tekoälyä hyödyntäviä erikoistiloja. Yksi käytännöllisimmistä on muotokuvamainen taustan pehmennys, joka toimii myös videoita kuvatessa. Tulokset ovat parhaimmillaan erittäin näyttäviä.

Puhelin on hintatietoisen valinta. Tallennustilaa on tehokäyttöön riittävästi 256 gigatavua. Mukana on pikalaturi, jolla puhelimen akun saa ladattua täyteen tunnissa. Suorituskyky on samalla viivalla tuplasti kalliimpien lippulaivapuhelinten kanssa.

Muisti: 256 Gt
Näyttö: 6,67’’ (20:9) lcd 144 Hz
Tarkkuus: 2400 x 1080 px
Takakamerat: 108 + 13 + 5 MP
Etukamera: 20 MP
Yhteydet: 5G
Akku: 5000 mAh
Suojaus: ei

Osta Xiaomi Mi 10T Pro 5G yritykselle

Osta Xiaomi Mi 10T Pro kuluttajana

Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Samsung Galaxy Note20 5G

Samsung Galaxy Note20 5G on täsmävalinta käyttäjille, jotka haluavat tehdä mahdollisimman paljon töitä puhelimella koskematta tietokoneeseen. Muotoilultaan puhelin pysyy tukevasti yhdessä kädessä, mutta se sujahtaa taskuun huomattavasti mukavammin kuin Ultra-isoveljensä.

Note-sarjan erikoisuus on S Pen -kynä, joka kulkee mukana puhelimen sisällä. Se tuo puhelimen käyttöön tarkkuutta ja luovuutta. Muistiinpanot voi tehdä kädellä suoraan puhelimen ruudulle ja lisätä ruutukaappaukseen omat merkintänsä kätevästi. Muistiinpanot saa synkronoitua pilveen esimerkiksi Officeen ja OneNoteen. Kynää voi käyttää langattomana kaukosäätimenä Powerpoint-esityksiä pitäessä.

DeX-ominaisuuden avulla Note20 muuntuu tietokoneen rooliin ulkoisen näytön ja näppäimistön liitännöin. Tällöin käytössä on aito työpöytä sekä puhelimen sisäiset ja pilvipalveluiden tiedostot. Samsungin Knox-tietoturvan avulla puhelimeen saa luotua salasanasuojattuja kansioita luottamuksellisille tiedoille.

Kameravarustus on kattava. Laajakulmaisen pääkameran rinnalla on ultralaajakulma sekä mielenkiintoinen 64 megapikselin telekamera, jolla yksityiskohtia saa kuvattua tarkemmin.
Puhelin on ip68-suojaluokiteltu. Se kestää upotuksen veteen 1,5 metrin syvyyteen puoleksi tunniksi. Tietoturvapäivitykset tulevat puhelimeen nopeasti.

Muisti: 256 Gt + microsd
Näyttö: 6,7’’ (20:9) amoled
Tarkkuus: 2400 x 1080 px
Takakamerat: 64 + 12 + 12 MP
Etukamera: 10 MP
Yhteydet: 5G
Akku: 4300 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 16,2 x 7,5 x 0,83 cm, 220 g

Osta Samsung Galaxy Note20 5G yritykselle

Osta Samsung Galaxy Note20 5G kuluttajana

Samsung Galaxy Note20 5G
Samsung Galaxy Note20 5G

Apple iPhone 12 Pro 5G

iPhone 12 Pro on markkinoiden tämän hetken huippupuhelin, jonka ominaisuudet ovat tinkimättömät. Pro sisältää kaikki iPhone 12:n herkut: huippunäyttö, ip-suojaus, mainio tietoturva, ohut muotoilu, ceramic shield -lasikuori ja magsafe-liitäntä. Niiden lisäksi Prossa on monipuolisemmat kamerat sekä näyttävä viimeistely: kehykset on tehty ruostumattomasta teräksestä ja takakuori on mattapintainen.

Suorituskyky vastaa tehokäyttäjän haasteisiin. Kaikki raskaimmatkin sovellukset käynnistyvät ja toimivat viiveettä. Pro-mallien tallennustila on minimissään 128 gigatavua perusmallin 64 gigatavun sijaan ja tehokäyttäjille on vaihtoehtona jopa 512 gigatavun malli.

Pää- ja ultralaajakulmakameroiden rinnalla Pro-malleissa on pidemmän polttovälin telekamera sekä uusi Lidar-skanneri. Telekamera tuo kuvaukseen lisäulottuvuutta, josta on kuvien ohella selkeää iloa videokuvauksessa. Lidar-skanneri nopeuttaa tarkennusta pimeässä ja luo mainiot puitteet lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksille. Kuvanlaatuun voi luottaa kaikissa olosuhteissa automatiikan avulla. Aktiivista videokuvaajaa ajatellen uusi laajemman dynamiikan ja värimaailman tuova Dolby Vision -tuki nostaa videoiden laadun uudelle tasolle.

Kannattaa huomioida, että uusien iPhone-mallien paketista ei enää löydy laturia, joten lisävarusteeksi kannattaa ostaa heti uusi 20 watin pikalaturi tai magsafe-liitäntään sopiva langaton laturi.

Muisti: 128, 256 tai 512 Gt
Näyttö: 6,1” (19,5:9) oled
Tarkkuus: 2532 x 1170
Takakamerat: 12 + 12 + 12 MP
Etukamera: 12 MP
Yhteydet: 5G
Akku: 2815 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 14,7 x 7,2 x 0,74 cm, 162 g

Osta iPhone 12 Pro 5G yritykselle

Osta iPhone 12 Pro 5G kuluttajana

 

Apple iPhone 12 Pro 5G
Apple iPhone 12 Pro 5G