Vertailussa uudet 5G-puhelimet – kiinnostavimmat ominaisuudet vuonna 2021

Lukuaika 9 min

Työpuhelimen valinnassa kannattaa hinnan ohella kiinnittää huomio kameroihin, käytettävyyteen, akun kestoon sekä puhelimen elinkaareen. Vertailumme uusissa puhelimissa 5G on jo kiinteä osa uusia työpuhelimia. Artikkeli päivittyy uusilla malleilla pitkin vuotta.

Puhelin on yrittäjän ja liikkuvan työntekijän monitoimiveitsi. Yhdellä ja samalla laitteella hoidetaan puhumisen ohella sähköpostit, viestittely, pankki- ja some-palvelut sekä kuvaus ja markkinointi. Luotettavuus, käytettävyys ja laadukkuus ovat oleellisia kriteereitä hyvää puhelinta etsiessä. Turvallisimmat valinnat löytyvät suurilta valmistajilta.

Vuodelle 2021 valmistajat ovat keskittyneet parantamaan puhelinten kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Uusien huippumallien panssarilasien luvataan kestävän pudotukset pään korkeudelta ja netistä löytyvien testivideoiden perusteella lupaukset eivät jää turhiksi. Puhelimet ovat myös entistä paremmin suojattu niin pölyltä kuin vedeltä ip68-suojauksen ansiosta.

Nopea 5G ja pitempi akun kesto

Entistä nopeammat siirtonopeudet ovat kaikkien ulottuvilla, sillä 5G on nyt kiinteä osa uusia puhelimia ja niitä saa jo alle 300 eurolla. Nopeampien nettiyhteyksien avulla suurien tiedostojen, kuten videoiden, siirto nopeutuu ja videoita voidaan striimata entistä paremmalla laadulla.

Nopeasta puhelimesta ei ole iloa, jos sen virta loppuu kesken päivän. Akkukehitys ja samalla käyttöjärjestelmien entistä parempi virrankulutuksen optimointi pitävät huolen siitä, ettei näin pääse uusissa puhelimissa käymään. Monella puhelimella pärjää kaksikin päivää kevyemmässä käytössä.

Hyvän akkukeston rinnalla puhelinten pikalatausmahdollisuudet paranevat. Usb-c-liitäntä yleistyy edullisissakin malleissa. Samalla puhelimet saavat tuen pikalataukselle. 20 watin pikalaturilla puhelimen akun saa puolilleen noin puolessa tunnissa. Täyteen uusi puhelin latautuu noin puolessatoista tunnissa. Näin puhelinta voi tankata tarpeen tullen perinteisen yön yli latauksen sijaan. Pikalataus on jo vakio-ominaisuus myös keskihintaisissa puhelimissa.

Useat valmistajat ovat jo uusissa malleissaan poistaneet laturin kalliimpien mallien myyntipaketeista. Puhelimet mahtuvat lähes puolet pienempään laatikkoon, mikä vähentää pakkauksista aiheutuvaa jätettä niin pahvin, muovin kuin jälleen yhden ylimääräisen laturin osalta. Uusia puhelimia voi ladata kotoa löytyvillä latureilla. Usein nopeaa pikalatausta varten on kuitenkin hankittava siihen tarkoitettu laturi.

Erinomaisilla kameroilla pärjää pitkälle

Uusien 5G-puhelinten kameroilla hoituvat niin dokumentointi kuin markkinointikin, eikä yrityskäytössä välttämättä enää tarvitse erillistä kameraa.

Ultralaajakulmakamerat kuuluvat jo vakiovarustukseen pääkameran rinnalla edullisissakin puhelimissa, mikä helpottaa muun muassa kuvauksia sisätiloista. Pääkameran pikselimäärä puolestaan kasvaa. Lisääntyneillä pikseleillä saadaan yksityiskohtia kuviin ja parempia kuvia hämärässä. Lisätarkkuutta voidaan hyödyntää myös osasuurennoksina. Koska 48, 64 tai jopa 108 megapikselin tarkkuus on jo enemmän kuin riittävän iso, voidaan siitä rajata vähintään 2x-suurennos pienempään pikselimäärään absoluuttisesta tarkkuudesta tinkimättä.

Kalleimmissa puhelimissa pää- ja ultralaajakulmakameran rinnalla panostetaan optiseen zoomiin. Perinteisen 2x-suurennoksen sijaan telelinssillä saadaan 3x- tai jopa 10x-suurennos aidosti polttoväliä muuttamalla. Telekamerat ulottuvat poimimaan yksityiskohtia pitkienkin etäisyyksien päästä.

Parempia ja tarkempia näyttöjä

90 hertsin näytöt yleistyvät keskihintaluokan puhelimissa. Lippulaivamalleissa näyttö päivittyy 120 hertsin taajuudella eli 120 kertaa sekunnissa aiemman 60 hertsin sijaan. Tämän ansiosta kuvasta tulee terävämpi. Liikkuvat kohteet pysyvät terävinä, teksti pysyy luettavana ruutua vierittäessä ja pelit pyörivät sulavampina.

120 hertsiä tulee vakio-ominaisuudeksi lippulaivamalleihin sekä osaan keskihintaisista puhelimista. Päivitysnopeutta voi muuttaa sisällön mukaan eli puhelimet tukevat adaptiivista päivitystaajuutta. Kun puhelimeen ei kosketa, se voi päivittää ruutua esimerkiksi 30 kertaa sekunnissa tai tiputtaa päivityksen 24 hertsiin suoratoistopalveluiden videota katsoessa. Nettiä selatessa tai pelatessa otetaan täysi nopeus käyttöön. Hitaammilla päivitysnopeuksilla säästyy akkua, joten turhan nopea ruudunpäivitys ei ole järkevää.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Samsung Galaxy Z Fold3 on monipuolisuudessaan omassa luokassaan liikkuvan yrittäjän näkökulmasta. Kohtuullisen kokoinen puhelin toimii oman roolinsa lisäksi tablettina ja laajentuu tietokoneeksi. Vastaavaan joustavuuteen ei muilla laitteilla päästä.

Foldin tablettitila saadaan käyttöön avaamalla sisänäyttö. 7,6-tuumainen 120 Hz:n amoled-näyttö vastaa kooltaan minitabletin ruutua. Ison näytön voi jakaa kahdelle tai kolmelle sovellukselle yhtä aikaa. Foldin kanssa voi käyttää S Pen -kynää. Puhelin osaa muuntaa käsin kirjoitetun tekstin normaaliksi tekstiksi. Kynällä voi myös ohjastaa esityksiä kaukosäätimen tavoin.

Fold3:n voi kytkeä yhteen tietokoneen näytön kanssa langattomasti tai kaapelilla. Kokonaisuuteen voi liittää langattoman hiiren ja näppäimistön. DeX-tilassa työskentely vastaa pitkälti tietokonetta. Microsoftin toimistotuotteet toimivat ongelmitta muiden suosituimpien työsovellusten kanssa.

Puhelimesta löytyy kolmen polttovälin kamerat: ultralaaja, laaja ja tele, jotka kaikki kuvaavat 12 megapikselin tarkkuudella. Kamerat toimivat puhelinta avaamatta. IPX8-suojausluokituksen myötä Fold3 kestää tilapäisen upotuksen veteen. Fold3:lla on päivitystakuu kolmelle seuraavalle isolle Androidille sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä. Erinomainen suorituskyky ja kestävyys ennustavat pitkää käyttöikää.

Päänäyttö: 7,6” (22,5:18), 120 Hz amoled
Etunäyttö: 6,2” (24,5:9), 120 Hz amoled
Tarkkuus päänäyttö: 2208 x 1768
Tarkkuus etunäyttö: 2268 x 832
Tallennustila: 256 / 512 Gt
Keskusmuisti: 12 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Sim-kortit: nanoSIM, eSIM
Takakamerat: 12+12+12 MP
Etukamerat: 10+4 MP
Akku: 4400 mAh
Lataus: 25 W
Suojaus: IPX8
Mitat: 128,1 x 158,2 x 6,4 mm (avattuna), 67,1 x 158,2 x 16,0 mm (suljettuna)
Paino: 271 g

Lue testiartikkeli Samsung Galaxy Z Fold3 -puhelimesta

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa Samsung Galaxy Z Fold3 yrityksille >

Tilaa Samsung Galaxy Fold3 kuluttajana >

Samsung Galaxy Z Fold3

Apple iPhone 13 Pro 5G

Apple iPhone 13 Pro on samankokoinen iPhone 13-mallin kanssa, mutta poikkeaa viimeistelyssä. Pro-mallin reunat ovat ruostumatonta terästä, mikä tekee puhelimesta näyttävän ja entistäkin kestävämmän yhdessä Ceramic Shield -etulasin kanssa. Kulmikas puhelin istuu käteen tukevasti ja hylkii sormenjälkiä.

Pro-version kamerat ovat monipuolisemmat kuin perusmallissa. Ultralaajakulman avulla voi ottaa makrokuvia muutaman senttimetrin päästä kohteista. 3x-telekamera puolestaan tuo ulottuvuutta kauempaa kuvatessa. Kuvanlaatu on erinomainen ja kuvat onnistuvat tekoälyyn perustuvan kuvanparannuksen ansiosta myös haasteellisissa olosuhteissa. Pääkamera ja telekamera ovat mekaanisesti vakautettuja, minkä ansiosta käsivaralta on helppo kuvata videoita. Elokuvallisessa tilassa telekamera pystyy tyylikkäisiin tuloksiin aloittelijankin käsissä. Kuvauksesta innostuneiden kannattaa suunnata katseensa 512 Gt tai teratavun malleihin.

Akkukesto on parantunut merkittävästi, ja akku riittää nyt koko päiväksi ilman lisälatausta. Muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole, joten kannattaa valita malli, jossa on jo lähtökohtaisesti riittävästi muistia. Erinomaisen suorituskyvyn, kestävyyden ja hyvän päivitystuen ansiosta iPhone 13 Pro on monivuotinen investointi, jota käyttää työkäytössä mielellään useiden vuosien ajan.

Näyttö: 6,1” oled 120 Hz
Tarkkuus: 2532 x 1170
Tallennustila: 128 / 256 / 512 / 1024 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Sim-kortit: nanoSIM, eSIM
Takakamerat: 12 MP (laaja), 12 MP (ultral.), 12 MP (tele)
Etukamera: 12 MP
Ilmoitettu akkukesto: jopa 22 h
Lataus: 20 W + langaton
Suojaus: IP68
Mitat: 146,7 x 71,5 x 7,7 mm
Paino: 203 g
Värit: poutapäivänsininen, hopea, kulta, grafiitti

Lue testiartikkeli iPhone 13 Pro 5G -puhelimesta >

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa iPhone 13 Pro 5G yritykselle >

Tilaa iPhone 13 Pro 5G kuluttajana >

Apple iPhone 13 Pro 5G
Apple iPhone 13 Pro 5G

Apple iPhone 13 Pro Max 5G

iPhone 13 Pro Max on tehokäyttäjän unelmapuhelin. Sen 6,7-tuumainen näyttö soveltuu erinomaisesti työntekoon. Isolta ruudulta on helppo lukea tekstejä ja erilaisia dokumentteja. Näytön väritarkkuus ja kirkkaus ovat erinomaiset. Tukevan äänentoiston ansiosta puhelin sopii jopa pienimuotoisiin videoesittelyihin asiakastapaamisissa.

Viimeistely ja ominaisuudet vastaavat iPhone 13 Prota isompaa näyttöä ja tehokkaampaa akkua lukuun ottamatta. Aktiivinen käyttäjä osaakin arvostaa Maxin erinomaista akkukestoa, joka on tämän hetken parhaimpia. Peruskäytössä Maxilla pärjää kaksikin päivää. Tehokäytössä akku ei puolestaan hyydy kesken päivän.

Kolmoiskameralla kuvaaminen isolta ruudulta on entistä mukavampaa 120 hertsin näytön ansiosta. Nopeammin päivittyvän etsinkuvan myötä kuvaaminen on luontevampaa. Kuvien ja videoiden laatu on erinomainen hyvin toimivan automatiikan ansiosta. Elokuvallisen tilan ohella huomattavinta on parannus hämäräkuvaukseen, joka onnistuu nyt kaikilla kameroilla hyvin tuloksin. Paljon kuvaaville valikoimassa on teratavun muistilla varustettu malli.

Suorituskyvyssä iPhone 13 Pro Max on tämän hetken suorituskykyisin puhelin ja tämän ansiosta puhelimalla pärjää helposti useita vuosia.

Näyttö: 6,7” oled 120 Hz
Tarkkuus: 2778 x 1284
Tallennustila: 128 / 256 / 512 / 1024 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Sim-kortit: nanoSIM, eSIM
Takakamerat: 12 MP (laaja), 12 MP (ultral.), 12 MP (tele)
Etukamera: 12 MP
Ilmoitettu akkukesto: jopa 28 h
Lataus: 20 W + langaton
Suojaus: IP68
Mitat: 160,8 x 78,1 x 7,7 mm
Paino: 238 g
Värit: poutapäivänsininen, hopea, kulta, grafiitti

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa iPhone 13 Pro Max 5G yritykselle >

Tilaa iPhone 13 Pro Max 5G kuluttajana >

Apple iPhone 13 Pro Max 5G
Apple iPhone 13 Pro Max 5G

OnePlus Nord 2 5G

OnePlus Nord 2 5G tuo keskihintaisten luokkaan monia lippulaivamalleista tuttuja ominaisuuksia. Puhelin sopii käyttäjälle, joka arvostaa sulavaa käyttökokemusta, hyvää kameraa sekä erinomaista akkukestoa ja pikalatausta. Nord 2 onkin järkivalinta useimmille yrityskäyttäjille.

Nord 2 sijoittuu suorituskyvyltään hintaluokkansa kärkeen. Perusversion kahdeksan gigatavun keskusmuisti pyörittää useita sovelluksia samanaikaisesti. Tehokäyttäjälle suunnatussa mallissa keskusmuistia on 12 gigatavua, mikä riittää pitkälle tulevaisuuteen. Tehokäyttäjän mallissa tallennustilaa on 256 Gt, perusmallissa 128 Gt. Muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole.

Erinomainen kamera on sama kuin valmistajan OnePlus 9 -huippumallissa. Optisen kuvanvakaajan ja hyvän automatiikan ansiosta puhelimella on lähes mahdotonta ottaa huonoja tai tärähtäneitä kuvia edes hämärässä. Videoiden laatu on mainio ja vakaaja toimii niissä hyvin. Kuvien ja videoiden laatu riittää erinomaisesti yritysten markkinointikäyttöön.

Akkukesto riittää peruskäytössä kahdeksi päiväksi eikä lopu kesken aktiivisen työpäivän. Akkua kannattaa ladata tarpeen mukaan, sillä mukana tulevalla pikalaturilla akun saa täyteen alle puolessa tunnissa ja puolilleen noin kymmenessä minuutissa.

Nord 2:n päivitystuki on kattava ja elinkaari siten pitkä. Puhelin toimitetaan Android 11 -käyttöjärjestelmällä ja sille on luvattu Android 12 ja 13. Tietoturvapäivitykset puhelin saa kolmen vuoden ajan.

Näyttö: 6,43’’ (20:9), 90 Hz amoled
Tarkkuus: 2400 x 1080
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 50+8+2 MP
Etukamera: 32 MP
Akku: 4500 mAh
Lataus: 65 W
Suojaus: ei
Mitat: 73 x 159 x 8,3 mm, 189 g

Lue esittelyartikkeli OnePlus Nord 2 -puhelimesta >

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa OnePlus Nord 2 5G yrityksille >

Tilaa OnePlus Nord 2 5G kuluttajana >

OnePlus Nord 2 5G
OnePlus Nord 2 5G

OnePlus 9 Pro 5G

OnePlus 9 Pro kilpailee tasapäisesti muiden valmistajien huippumallien kanssa. Sen ominaisuuksissa ei ole tingitty, vaikka hinta jää useaa kilpailijaa alhaisemmaksi. Puhelimen käytettävyys on erinomainen. Iso näyttö on todella tarkka ja sopii työntekoon hyvin. Sen erikoisuus on adaptiivinen virkistystaajuus, jonka ansiosta puhelin pystyy säästämään akkua vaihtamalla päivitysnopeuttaan käyttötarkoituksen perusteella.

65 watin huippunopean pikalatauksen ohella Prota voi pikaladata langattomasti 50 watin teholla erikseen hankittavalla laturilla. Akku riittää työpäivään hyvin ja lataus onnistuu joustavasti ja nopeasti.

OnePlus 9 Pron kamerat on tehty yhteistyössä laatukameroista tunnetun Hasselbladin kanssa. Väritarkkuus ja kuvien luonnollinen ilme ovat nyt erinomaiset. 48 megapikselin pääkamera sekä 8 pikselin telekamera ovat optisesti vakautetut ja soveltuvat erinomaisesti myös videokuvaukseen. Kamerakokonaisuuden täydentää kilpailijoita tarkempi 50 megapikselin ultralaajakulma, jolla on helppo tallentaa kohteet ahtaissa tiloissa tai laajat maisemat ulkona.

Tietoturva on vaivatonta näytön alle sijoitetun sormenjälkitunnistimella. Android-päivitykset puhelin saa vähintään kahden vuoden ajan ja säännöllisiä tietoturvapäivityksiä kolmen vuoden ajan.

Näyttö: 6,7’’ (20,1:9), 120 Hz amoled
Tarkkuus: 3216 x 1440
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 50+48+8+2 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 4500 mAh
Lataus: 65 W langallinen, 50 W langaton
Suojaus: IP68
Mitat: 74 x 163 x 8,7 mm, 197 g

Lue esittelyartikkeli OnePlus 9 -puhelimista >

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa OnePlus 9 Pro 5G yritykselle >

Tilaa OnePlus 9 Pro 5G kuluttajana >

OnePlus 9 Pro 5G
OnePlus 9 Pro 5G

OnePlus 9 5G

OnePlus 9 on erinomainen vaihtoehto työkäyttöön. Puhelin tuntuu hyvältä kädessä ja sitä on mukava käyttää koko päivän hyvän suorituskyvyn ja käyttöliittymän ansiosta. 120 hertsin amoled-näyttö on laadukas ja koon puolesta soveltuu hyvin sähköpostien kirjoittamiseen, monipuoliseen yhteydenpitoon sekä dokumenttien tarkastukseen.

Laatukameroista tunnetun Hasselbladin kanssa yhteistyössä tehdyt kamerat ovat erittäin laadukkaat, joskin optista kuvanvakautusta ei löydy perusmallista ei löydy. Värit tallentuvat neutraaleina ja ilmaisuvoimaisina. Puhelimen erikoisuus on 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka tallentaa maisemakuvat huomattavasti kilpailijoita tarkemmin.

Puhelimen 65 watin pikalatauksella akun saa puoleen varaukseen alle vartissa ja täyteen noin 40 minuutissa. Pikalaturi kuuluu pakettiin. Puhelinta voi ladata myös langattomasti erikseen hankittavalla laturilla. Akkukesto riittää pitkäänkin työpäivään ja käyttö voi olla varsin huoletonta pikalatauksen ansiosta.

Näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin toimii ripeästi ja luotettavasti. Android-päivitykset puhelin saa vähintään kahden vuoden ajan ja säännöllisiä tietoturvapäivityksiä kolmen vuoden ajan.

Näyttö: 6,55’’ (20:9), 120 Hz amoled
Tarkkuus: 2400 x 1080
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 50+48+2 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 4500 mAh
Lataus: 65 W langallinen, 15 W langaton
Suojaus: ei
Mitat: 74 x 160 x 8,7 mm, 192 g

Lue esittelyartikkeli OnePlus 9 -puhelimista >

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa OnePlus 9 5G yritykselle >

Tilaa OnePlus 9 Pro 5G kuluttajana >

OnePlus 9 5G
OnePlus 9 5G

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsungin uusin lippulaiva on monipuolinen huippupuhelin, joka on varteenotettava vaihtoehto kannettavalle tietokoneelle myös työkäytössä. Puhelinta voi käyttää S Pen -kynällä, ja sen voi kytkeä helposti ulkoiseen näyttöön.

S21 Ultran kameravarustus on vertaansa vailla. Neljän eri polttovälin kameroiden avulla saavutetaan joustava kokonaisuus, jolla kuvien ja videoiden ottaminen onnistuu oikeastaan joka tilanteessa. Pääkamera on tarkkuudeltaan huikeat 108 megapikseliä. Kameran ulottuvuus eroaa kilpailijoista. 3x-telekameran rinnalla on optiseen 10x-zoomiin pystyvä telekamera. Kuvia voi ottaa lisäksi 30x- ja 100x-kertaisella digitaalisella zoomilla. Uusittu kuvanvakautus pitää huolen siitä, ettei kohde katoa etsimestä käsivaralta kuvatessa.

Puhelimen käytettävyys on erinomainen, ja suorituskyvyltään se on tämän hetken nopeimpia. Sovellukset käynnistyvät viiveettä ja niitä voi käyttää rinnakkain ongelmitta. Iso 120 Hz näyttö soveltuu työntekoon luontevasti.

S21 Ultran akkukesto on parantunut merkittävästi aiemmasta, ja akulla pärjää normaalikäytössä kaksi vuorokautta. Pikalataus onnistuu 27 watin teholla, mutta laturia ei enää puhelimen mukana toimiteta. Puhelimessa on kaksi nanoSIM-korttipaikkaa sekä eSIM.

Näyttö: 6,8’’ (20:9), 120 Hz
Tallennustila: 128 / 256 / 512 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 108+12+10+10 MP
Etukamera: 40 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 76x165x8,9 mm

Lue testiartikkeli Samsung Galaxy S21 Ultra 5G -puhelimesta >

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa Samsung Galaxy S21 Ultra 5G yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy S21 Ultra 5G kuluttajana >

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsung Galaxy S21 5G

Samsung Galaxy S21 on käyttäjälle, joka haluaa kompaktin ja toimivan puhelimen. S21 on isoveljiään mukavasti pienempi ja sitä voi käyttää yhdellä kädellä. Ohut muotoilu ja pirteät värivaihtoehdot ovat onnistuneet. Kamerat on sijoitettu siististi yläkulmaan ilman terävää kohoumaa.

Käyttö on sujuvaa erinomaisen suorituskyvyn ansiota. Android 11 ja Samsungin One UI -käyttöliittymä takaavat tämän hetken parhaan käytettävyyden. Tasainen 6,2-tuumainen näyttö peittää etupuolen. Käyttäjän muokattava pikavalikko aukeaa oikeasta reunasta. Näytön kirkkaus riittää auringonpaisteessakin ja väritarkkuus on erinomainen.

64 megapikselin kameran pikselimäärää hyödynnetään zoomauksessa. Sitä täydentävät ultralaajakulma ja laajakulmakamerat, joilla saadaan joustava kamerakokonaisuus niin kuvaukseen kuin videoihinkin. Kameroiden loppuun hiotun automatiikan ja kamerasovelluksen helppokäyttöisyyden ansiosta kuvat onnistuvat luotettavasti.

Näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin on aiempaa isompi ja nopeampi. Puhelimelle saa kolme seuraavaa isoa Android-päivitystä ja tiheät tietoturvapäivitykset neljäksi vuodeksi, mikä pidentää puhelimen elinikää selkeästi. Knox-tietoturva mahdollistaa tietojen säilytyksen salasanasuojattuihin kansioihin puhelimessa.

Näyttö: 6,2’’ (20:9), 120 Hz amoled
Tarkkuus: 2400 x 1080
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 12+64+12 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 4000 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 71 x 152 x 7,9 mm, 169 g

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa Samsung Galaxy S21 5G yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy S21 5G kuluttajana >

Samsung Galaxy S21 5G
Samsung Galaxy S21 5G

Xiaomi Mi 11 5G

Mi 11 on tyylikäs vaihtoehto suorituskykyistä puhelinta etsivälle. Ohut ja käteensopiva muotoilu ovat hyvät lähtökohdat tehokäyttäjää varten. Akkukestosta ei kuitenkaan olla tingitty ja mukana tulevalla 55 watin pikalaturilla puhelimen saa ladattua täyteen alle tunnissa.

Puhelimen oled-näytön kirkkaus riittää ongelmitta tekstin lukemiseen ja kuvien katseluun kirkaassakin päivänpaisteessa. Näytön tarkkuus on erinomainen ja kuva on veitsenterävä. Väritoisto vastaa ammattinäyttöjä minimaalisten värivirheiden ansiosta, joten kuvien käsittelyn voi tehdä huoletta puhelimella. 120 Hz:n näyttö takaa sulavan mutta yksityiskohtaisen kuvan valikkoja selatessa ja ruutua vierittäessä.

Pääkameran 108 megapikselin tarkkuus riittää joustavasti kuvien ottoon joka tilanteessa. Pääkamerassa on optinen kuvanvakain, josta on iloa niin video- kuin hämäräkuvauksessa. Myös ultralaajakulmakamera sekä etukamera hallitsevat hämärässä otetut kuvat. Kuvanlaatu on vakuuttava. Puhelin soveltuukin mainiosti videokuvaukseen ja tarjoaa siihen monia erikoisominaisuuksia.

Sormenjälkitunnistin on sijoitettu etunäytön alle ja toimii ripeästi. Puhelimen suorituskyky on erinomainen ja käyttökokemus sen myötä miellyttävä. Valitettavasti Xiaomi ei anna lupauksia tietoturvapäivityksille, jotka takaisivat puhelimen elinkaaren käytännössä. Puhelinta ei ole luokiteltu ip-suojauksen osalta, mutta valmistaja lupaa näytölle vuoden ilmaisen vaihtotakuun.

Näyttö: 6,8’’ (20:9), 120 Hz amoled
Tarkkuus: 3200 x 1440
Tallennustila: 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 108+13+5 MP
Etukamera: 20 MP
Akku: 4600 mAh
Suojaus: -
Mitat: 75 x 164 x 8,1 mm, 196 g

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Ennakkotilaa Xiaomi Mi 11 5G yritykselle >

Ennakkotilaa Xiaomi Mi 11 5G kuluttajana >

Xiaomi Mi 11 5G
Xiaomi Mi 11 5G