Yritysguru kaitsee ACONTECin IT:tä

Lukuaika 2 min

Vantaalaiselle sähkölaitteiden maahantuonti- ja konsultointiyritys ACONTECille Yritysguru on päivittäisen toiminnan taustatuki, joka kulkee mobiilisti mukana kaikkialle.

Kun sähköverkkoyhtiöt saneeraavat sähkönjakelun raskaita linjoja, työssä käytetään muun muassa vantaalaisen ACONTECin maahantuomia komponentteja. Heikki Ylänen perusti yrityksen 2018 alan suuryrityksissä luodun työuran jatkoksi.

Hän osti yrityksen perustyökalut, matkapuhelimen ja kannettavan tietokoneen Elisalta. Samalla kertaa valittiin sopivat liittymät ja otettiin käyttöön Elisan Yritysguru-palvelu.

Yritysguru on palvelu, josta yritys saa teknistä tukea, apua palveluiden käyttöönottoihin sekä käytön neuvontaa puhelimitse tai paikan päällä. Voit valita yrityksellesi sopivan hinnoittelun, joko minuuttihintaisena tai kuukausiveloituksella.

”Kaikki yritykseni tarvitsemat laitteet ja ohjelmistot tulivat käyttöön valmiina pakettina samalla kertaa. Jatkoimme toimituksen jälkeen Yritysgurun kanssa käyttöönoton parissa”, Ylänen sanoo.

Keskittäminen helpottaa arkea

Yläsen mukaan työkalujen ja taustatuen keskittäminen yhdelle palveluntarjoajalle on tuonut selkeitä etuja.

”Asioiden ratkaiseminen on selkeää, kun Yritysguru näkee kaikki käyttämäni laitteet Elisan järjestelmistä.”

Ratkaisu on oppia aiemmalta työuralta. Kansainvälisissä yrityksissä oma IT-tuki muodostui itsestäänselvyydeksi. Ongelmaksi muodostui hankinta- ja tukiorganisaatioiden hajautuminen.

”Työpäivä muuttuu painajaiseksi, jos apua joutuu etsimään eri paikoista eivätkä arkiset asia suju. Omaa yritystä suunnitellessani oli selvää, että hankin kaiken samasta luukusta.”

Apua kannattaviin hankintoihin

Yritysguru on ollut apuna käytön lisäksi uusien laitteiden ja ohjelmistojen hankinnoissa. Asiantuntijoiden apu on ulottunut yrityksen verkkosivuihin saakka Ylänen tarvitessa apua WordPress-alustan kanssa. Soitto Yritysgurulle ei löytänyt erikoistunutta sivuspesialistia, mutta tavoitettu asiantuntija lupasi mutkattomasti auttaa parhaansa mukaan.

”Kokenut asiantuntija näkee oikean polun ratkaisun löytämiseksi vaikkei juuri kyseinen ohjelmisto olisikaan tuttu. Etäyhteyden ansiosta asiantuntijan saa rinnalle sijainnista riippumatta.”

Ylänen käyttää Yritysgurun etäpalvelua myös matkapuhelimensa ylläpitoon. Etäyhteyttä varten hänen Samsungistaan löytyy valmis appi sen luomiseen. Tarvitaan vain nopea soitto palvelunumeroon, tunnistenumeron jakaminen ja Yritysguru koppaa luurin haltuunsa.

”Olisin ollut uuden matkapuhelimen käyttöönotossa aika hukassa ilman tukea, sillä asioita käytiin läpi yllättävänkin paljon. Sain kaiken toimimaan yhdellä kertaa.”

”Juon kahvia kun ongelmaa ratkaistaan”

Yritysgurun toiminnasta kuultuaan Ylänen sanoo pitäneensä ideaa ”briljanttina.” Hän uskoo, että palvelun teho perustuu erikoistapausten sijaan nimenomaan arkisiin haasteisiin.

”Juuri nämä tulostinasetukset, näytöt ja virusturvat ovat asioita, joita olen itse oppinut jopa inhoamaan. Mutta kun asiantuntijat käsittelevät niitä kymmenien tai satojen yritysten kanssa, ratkaiseminen on nopeaa.”

ACONTECin tukitarpeet ovat vaihdelleet kiireettömistä päivitystarkastuksista näyttöongelmiin juuri messukiireiden alla.

”Asiat on aina ratkaistu nopeasti. Se lyhyt aika edellyttää usein puheyhteyden pitämistä auki, mutta minä olen saanut juoda kahvia ja rentoutua sen ajan.”

Lue myös

Yritysguru pelastaa Perhejuristit linjoja pitkin

Yritysguru ja Omaguru auttavat, kun yrittäjällä menee sormi suuhun