Mobiililaajakaista - liikkuva laajakaista yrityksille


Liikkuva netti kulkee mukana etätöissä ja reissussa. Liikkuva laajakaista on SIM-kortilla toimiva mobiililaajakaistaliittymä, jolla saat nettiyhteyden esimerkiksi tablettiin tai reitittimeen.

Toimiva netti missä vain

Mobiililaajakaista sopii hyvin liikkuvaan työhön. Hoida työt joustavasti eri paikoissa - etätöissä, työmatkoilla ja myyntitapaamisissa.

Nopea 4G- ja 5G-verkko

Elisan 4G-verkko kattaa jo läpi Suomen ja olemme 5G-verkon edelläkävijä. Hyvä kuuluvuus ja toimiva verkko takaavat vakaan yhteyden.

Kattavat datapaketit

Kaikissa liittymissä on rajaton netti kotimaassa. Lisäksi saat hyvin dataa EU- ja ETA-maihin, niin pääset surffaamaan turvallisesti reissussa.

Kaipaatko apua mobiililaajakaistan valinnassa?


Autamme sinua valitsemaan sopivan liikkuvan laajakaistan yrityksellesi.
Jätä yhteystietosi, niin myyjämme vastaa kysymyksiisi:


Reitittimellä jaat verkon usealle eri laitteelle


Saat parhaimman tehon irti mobiililaajakaistasta, kun hankit reitittimen. Reitittimellä voit jakaa verkon langattomalla WiFi-verkolla eri laitteille, kuten tietokoneille, tableteille ja televisioon. Valitse 4G-liittymään 4G-reititin ja 5G-liittymään 5G-reititin:

Nettiliittymät toimistoille sekä etäohjattaviin laitteisiin

Liikkuva laajakaista yrityksille - usein kysyttyä

Mikä on liikkuva laajakaista?

Liikkuva laajakaista on SIM-kortilla toimiva mobiililaajakaistaliittymä, jolla saat nettiyhteyden liikkuvaan työhön. Elisa Yritysdata -mobiililaajakaistan mukana tulee SIM-kortti, jonka voit asentaa esimerkiksi tablettiin tai reitittimeen. Voit jatkaa töitäsi joustavasti myös reissussa.


Miten saan mobiililaajakaistan käyttöön?

Mobiililaajakaistan mukana tulee oma SIM-kortti, jonka voit asentaa esimerkiksi tablettiin tai reitittimeen.

Voit hankkia SIM-kortin nykyisin myös eSIM-korttina. Tällöin voit kytkeä SIM-kortin päälle digitaalisesti. Huomaa, että päätelaitteesi tulee tukea eSIM-toiminnallisuutta. Lue, miten otat eSIM-kortin käyttöön. 

Miksi kannattaa valita Elisan mobiililaajakaistaliittymä?

Elisan mobiililaajakaistaliittymä on luotettava ja kotimainen valinta yrityksellesi. Kattavassa ja laadukkaassa 5G-verkossa työskentelet joustavasti myös tien päällä.

Elisa panostaa aktiivisesti tuotekehitykseen ja laajennamme huippunopeita 5G-verkkojamme jatkuvasti. Tällä hetkellä Elisan 5G-verkon alueella asuu yli 4 miljoonaa suomalaista, ja 5G-verkko on yli 200 paikkakunnalla.

Miten nopea Elisan mobiililaajakaista on?

Elisan mobiililaajakaistaan on saatavilla erilaisia nopeusluokkia, jotka ilmoitetaan aina maksiminopeuksina.

Nopeus riippuu mm. sijainnista, käytettävissä olevasta verkkotekniikasta, kuuluvuuden voimakkuudesta, häiriötasosta, päätelaitteen ominaisuuksista ja verkon kuormituksesta. Katso kuuluvuuskartasta alueesi kuuluvuus.

Toimiiko 5G-liittymä alueellani?

Elisa laajentaa ja parantaa 5G-verkkoa jatkuvasti ympäri Suomen. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 4 miljoonaa suomalaista ja 5G-verkko on yli 200 paikkakunnalla. Katso tarkemmat kuuluvuusalueet.

Jos käytät 5G-mobiililaajakaistaa 5G-alueen ulkopuolella, käytössäsi on nopea 4G-yhteys.

Voiko liikkuvaa laajakaistaa käyttää ulkomailla?

Kaikkiin liittymiin kuuluu tietty määrä data EU- ja ETA-maihin. Lue lisää liittymän käytöstä ulkomailla.

Mobiililaajakaistaan on mahdollista tilata Elisa Reissunetti -palvelu, mikäli päätelaite tukee tekstiviestien lähetystä ja vastaanottoa. Yleensä reitittimiä varten on olemassa puhelimeen asennettava sovellus, jonka kautta tekstiviestejä voi hallinnoida (esim. Huawei HiLink).

Onko mobiililaajakaistan sopimus määräaikainen?

Mobiililaajakaistaliittymämme ovat toistaiseksi voimassa olevia lukuunottamatta Suomen Yrittäjät -jäsenetua ja tarjouksia.

Toistaiseksi voimassa olevan liittymän voi irtisanoa milloin vain Yritysten OmaElisassa tai asiakaspalvelun kautta.

Tarvitsenko erillisen reitittimen?

Reitittimellä saat jaettua nettiyhteyden useaan eri laitteeseen eli saat muodostettua WiFi-verkon. Näin voit yhdistää samaan verkkoon esimerkiksi tablettisi, tietokoneesi ja televisiosi.

Reititin ei tule automaattisesti mobiililaajakaistaliittymän mukana, mutta voit ostaa sen erikseen yritysverkkokaupastamme.

Ota liikkuva laajakaista yrityksessäsi sujuvasti käyttöön