Mobiililaajakaista yrityksille


Liikkuva laajakaista kulkee mukana etätöissä ja reissussa

Toimiva netti missä vain

Mobiililaajakaista sopii hyvin liikkuvaan työhön. Hoida työt joustavasti eri paikoissa - etätöissä, työmatkoilla ja myyntitapaamisissa.

Nopea 4G- ja 5G-verkko

Elisan 4G-verkko kattaa jo läpi Suomen ja olemme 5G-verkon edelläkävijä. Hyvä kuuluvuus ja toimiva verkko takaavat vakaan yhteyden.

Kattavat datapaketit

Kaikissa liittymissä on rajaton netti kotimaassa. Lisäksi saat hyvin dataa EU- ja ETA-maihin, niin pääset surffaamaan turvallisesti reissussa.

Kaipaatko apua mobiililaajakaistan valinnassa?


Autamme sinua valitsemaan sopivan liikkuvan laajakaistan yrityksellesi.
Jätä yhteystietosi, niin myyjämme vastaa kysymyksiisi:


Reitittimellä jaat verkon usealle eri laitteelle


Saat parhaimman tehon irti mobiililaajakaistasta, kun hankit reitittimen. Reitittimellä voit jakaa verkon langattomalla WiFi-verkolla eri laitteille, kuten tietokoneille, tableteille ja televisioon. Valitse 4G-liittymään 4G-reititin ja 5G-liittymään 5G-reititin:

Liikkuva laajakaista yrityksille - usein kysyttyä

Miten nopea Elisan mobiililaajakaista on?

 • Elisan mobiililaajakaistan voi hankkia 4G- tai 5G-versiona. 4G-liittymät käyttävät Elisan laadukasta 4G-verkkoa, joka toimii ympäri Suomen. 5G-liittymät käyttävät Elisan 5G-verkkoa 5G-alueilla ja nopeaa 4G-verkkoa 5G-alueen ulkopuolella. 5G-verkko on jopa 10 kertaa nopeampi kuin 4G-verkko. Katso tarkemmat kuuluvuusalueet tästä.

 • Elisan mobiililaajakaistaan on saatavilla erilaisia nopeusluokkia, jotka ilmoitetaan aina maksiminopeuksina. Nopeus riippuu mm. sijainnista, käytettävissä olevasta verkkotekniikasta, kuuluvuuden voimakkuudesta, häiriötasosta, päätelaitteen ominaisuuksista ja verkon kuormituksesta.

 • Päätelaitteesi valitsee käyttöösi aina parhaan käytettävissä olevan verkon.

Toimiiko 5G-liittymä alueellani?

 • Jos käytät 5G-mobiililaajakaistaa 5G-alueen ulkopuolella, käytössäsi on nopea 4G-yhteys.
 • 5G-liittymään suositellaan 5G-reititintä, jotta saat yhteydestä kaiken tehon irti. Jos sinulla on käytössäsi 4G-reititin, niin silloin 5G-mobiililaajakaistasi käyttää 4G-verkkoa.

Voiko liikkuvaa laajakaistaa käyttää ulkomailla?

 • Kaikkiin liittymiin kuuluu tietty määrä EU-datakäyttöä. Paketin ylimenevästä käytöstä veloitetaan lisämaksu, joka vuonna 2021 on 3,0 €/Gt.
 • Mobiililaajakaistaan on mahdollista tilata Elisa Reissunetti -palvelu, mikäli päätelaite tukee tekstiviestien lähetystä ja vastaanottoa. Yleensä reitittimiä varten on olemassa puhelimeen asennettava sovellus, jonka kautta tekstiviestejä voi hallinnoida (esim. Huawei HiLink).

Miten saan mobiililaajakaistan käyttöön?


SIM-kortti

 • Mobiililaajakaistan mukana tulee SIM-kortti, jonka voit asentaa esimerkiksi tablettiin tai reitittimeen.
 • Elisan SIM-kortissa on samaan korttipohjaan yhdistetty kolme SIM-korttikokoa: Mini, Micro ja Nano. Näin se sopii eri laitteisiin.
 • Voit hankkia SIM-kortin nykyisin myös eSIM-korttina. Tällöin voit kytkeä SIM-kortin päälle digitaalisesti. Huomaa, että päätelaitteesi tulee tukea eSIM-toiminnallisuutta. Lue lisää, miten otat eSIM-kortin käyttöön.

Reitittimen hankkiminen ja sen käyttöönotto

 • Reitittimellä saat jaettua nettiyhteyden useaan eri laitteeseen eli saat muodostettua WiFi-verkon. Näin voit yhdistää samaan verkkoon esimerkiksi tablettisi, tietokoneesi ja TV:si.
 • Tyypillisesti mobiililaajakaistan reitittimet tukevat WLAN-verkon osalta minimissään 32 yhtäaikaista yhteyttä. Parhailla laitteilla määrä on jo 128 kpl. Yhteyden nopeus rajaa myös käytettävien laitteiden määrää.
 • Elisan verkkokaupasta ostetuissa mobiililaajakaistan reitittimissä ei yleensä tarvitse syöttää PIN-koodia.
 • Jos reititin vaihtuu, niin WiFi-salana yleensä vaihtuu. Elisan myymien laitteiden mukana tulee aina ohje, jonka avulla reitittimen WiFi-verkon nimen ja salanan voi vaihtaa samoiksi kuin vanhassa laitteessa. Näin sinun ei tarvitse vaihtaa tunnuksia kaikkiin laitteisiisi.

IP-osoite


Käyttöohjeet

Lue tarkemmat ohjeet mobiililaajakaistan käyttöönotosta ja asetuksista:Onko mobiililaajakaistan sopimus määräaikainen?

 • Mobiililaajakaistaliittymämme ovat toistaiseksi voimassa olevia (lukuunottamatta Suomen Yrittäjät -jäsenetua ja tarjouksia).

Ota liikkuva laajakaista yrityksessäsi sujuvasti käyttöön