Mobiililaajakaista - liikkuva laajakaista yrityksille


Liikkuva netti kulkee mukana etätöissä ja reissussa

Toimiva netti missä vain

Mobiililaajakaista sopii hyvin liikkuvaan työhön. Hoida työt joustavasti eri paikoissa - etätöissä, työmatkoilla ja myyntitapaamisissa.

Nopea 4G- ja 5G-verkko

Elisan 4G-verkko kattaa jo läpi Suomen ja olemme 5G-verkon edelläkävijä. Hyvä kuuluvuus ja toimiva verkko takaavat vakaan yhteyden.

Kattavat datapaketit

Kaikissa liittymissä on rajaton netti kotimaassa. Lisäksi saat hyvin dataa EU- ja ETA-maihin, niin pääset surffaamaan turvallisesti reissussa.

Kaipaatko apua mobiililaajakaistan valinnassa?


Autamme sinua valitsemaan sopivan liikkuvan laajakaistan yrityksellesi.
Jätä yhteystietosi, niin myyjämme vastaa kysymyksiisi:


Reitittimellä jaat verkon usealle eri laitteelle


Saat parhaimman tehon irti mobiililaajakaistasta, kun hankit reitittimen. Reitittimellä voit jakaa verkon langattomalla WiFi-verkolla eri laitteille, kuten tietokoneille, tableteille ja televisioon. Valitse 4G-liittymään 4G-reititin ja 5G-liittymään 5G-reititin:

Nettiliittymä pieneen toimistoon tai etätöihin


Netti Lite on kustannustehokas nettiliittymä ja sitä löytyy useilla eri tekniikoilla valokuidusta mobiiliin. Katsomme sinulle parhaimman vaihtoehdon sijaintisi ja tarpeesi mukaan.

Muista myös Elisa Laitenetti – ketterä mobiililiittymä laitteisiin


Elisa Laitenetti sopii esimerkiksi valvontakameroihin, hälytysjärjestelmiin tai GPS-paikantimiin.

Liikkuva laajakaista yrityksille - usein kysyttyä

Mikä on liikkuva laajakaista?

Liikkuva laajakaista on SIM-kortilla toimiva mobiililaajakaistaliittymä, jolla saat nettiyhteyden liikkuvaan työhön. Elisa Yritysdata -mobiililaajakaistan mukana tulee SIM-kortti, jonka voit asentaa esimerkiksi tablettiin tai reitittimeen.

Miten nopea Elisan mobiililaajakaista on?

 • Elisan mobiililaajakaistan voi hankkia 4G- tai 5G-versiona. 4G-liittymät käyttävät Elisan laadukasta 4G-verkkoa, joka toimii ympäri Suomen. 5G-liittymät käyttävät Elisan 5G-verkkoa 5G-alueilla ja nopeaa 4G-verkkoa 5G-alueen ulkopuolella. 5G-verkko on jopa 10 kertaa nopeampi kuin 4G-verkko. Katso tarkemmat kuuluvuusalueet tästä.
 • Elisan mobiililaajakaistaan on saatavilla erilaisia nopeusluokkia, jotka ilmoitetaan aina maksiminopeuksina. Nopeus riippuu mm. sijainnista, käytettävissä olevasta verkkotekniikasta, kuuluvuuden voimakkuudesta, häiriötasosta, päätelaitteen ominaisuuksista ja verkon kuormituksesta.
 • Päätelaitteesi valitsee käyttöösi aina parhaan käytettävissä olevan verkon.

Toimiiko 5G-liittymä alueellani?

 • Elisa laajentaa 5G-verkkoa jatkuvasti ympäri Suomen. Katso tarkemmat kuuluvuusalueet tästä.
 • Jos käytät 5G-mobiililaajakaistaa 5G-alueen ulkopuolella, käytössäsi on nopea 4G-yhteys.
 • 5G-liittymään suositellaan 5G-reititintä, jotta saat yhteydestä kaiken tehon irti. Jos sinulla on käytössäsi 4G-reititin, niin silloin 5G-mobiililaajakaistasi käyttää 4G-verkkoa.

Voiko liikkuvaa laajakaistaa käyttää ulkomailla?

 • Kaikkiin liittymiin kuuluu tietty määrä data EU- ja ETA-maihin. Lue lisää liittymän käytöstä ulkomailla.
 • Mobiililaajakaistaan on mahdollista tilata Elisa Reissunetti -palvelu, mikäli päätelaite tukee tekstiviestien lähetystä ja vastaanottoa. Yleensä reitittimiä varten on olemassa puhelimeen asennettava sovellus, jonka kautta tekstiviestejä voi hallinnoida (esim. Huawei HiLink).

Miten saan mobiililaajakaistan käyttöön?

SIM-kortti
 • Mobiililaajakaistan mukana tulee SIM-kortti, jonka voit asentaa esimerkiksi tablettiin tai reitittimeen.
 • Elisan SIM-kortissa on samaan korttipohjaan yhdistetty kolme SIM-korttikokoa: Mini, Micro ja Nano. Näin se sopii eri laitteisiin.
 • Voit hankkia SIM-kortin nykyisin myös eSIM-korttina. Tällöin voit kytkeä SIM-kortin päälle digitaalisesti. Huomaa, että päätelaitteesi tulee tukea eSIM-toiminnallisuutta. Lue, miten otat eSIM-kortin käyttöön.
Reitittimen hankkiminen ja sen käyttöönotto
 • Reitittimellä saat jaettua nettiyhteyden useaan eri laitteeseen eli saat muodostettua WiFi-verkon. Näin voit yhdistää samaan verkkoon esimerkiksi tablettisi, tietokoneesi ja TV:si.
 • Reititin ei tule automaattisesti mobiililaajakaistan mukana, mutta voit ostaa sen erikseen Elisan verkkokaupastamme.
 • Tyypillisesti mobiililaajakaistan reitittimet tukevat WLAN-verkon osalta minimissään 32 yhtäaikaista yhteyttä. Parhailla laitteilla määrä on jo 128 kpl. Yhteyden nopeus rajaa myös käytettävien laitteiden määrää.
 • Elisan verkkokaupasta ostetuissa mobiililaajakaistan reitittimissä ei yleensä tarvitse syöttää PIN-koodia.
 • Jos reititin vaihtuu, niin WiFi-salana yleensä vaihtuu. Elisan myymien laitteiden mukana tulee aina ohje, jonka avulla reitittimen WiFi-verkon nimen ja salanan voi vaihtaa samoiksi kuin vanhassa laitteessa. Näin sinun ei tarvitse vaihtaa tunnuksia kaikkiin laitteisiisi.
IP-osoite

Onko mobiililaajakaistan sopimus määräaikainen?

 • Mobiililaajakaistaliittymämme ovat toistaiseksi voimassa olevia (lukuunottamatta Suomen Yrittäjät -jäsenetua ja tarjouksia).
 • Toistaiseksi voimassa olevan liittymän voi irtisanoa milloin vain Yritysten OmaElisassa tai asiakaspalvelun kautta.

Ota liikkuva laajakaista yrityksessäsi sujuvasti käyttöön