iPhone 11 -mallit ovat yrityskäyttöön sopivia huippupuhelimia

Lukuaika 3 min

Kestävämmät lasit, koneoppimisen mahdollistava uusi teknologia ja uusia luovia mahdollisuuksia tuova kamerajärjestelmä ovat kolmen iPhone 11 -mallin merkittävimmät ominaisuudet.

Applen kolmesta iPhone 11 -mallista edullisin iPhone 11 on suunnattu kuluttajille, mutta sopii hyvin myös yrityskäyttöön. Kalliimmat iPhone 11 Pro ja 11 Pro Max on suunnattu vaativille käyttäjille ja ensi kertaa Applen historiassa iPhonelle on annettu ammattikäyttöä ajatellen Pro-nimi.

Kaikkien mallien sydämenä pyörii uusi A13 Bionic -siru, joka on markkinoiden tehokkain. Se mahdollistaa muun muassa koneoppimisen sovellukset ja Apple sanoo uusien iPhone-mallien olevan älypuhelinten paras koneoppimisen alusta. Kun yritykset ja sovelluskehittäjät oppivat hyödyntämään älypuhelinten koneoppimisen kykyjä, saamme nähdä aivan uudenlaisia yrityskäyttöön suunniteltuja tekoälysovelluksia.

Ammattilaistason kamerajärjestelmä valo- ja videokuvaukseen

Puhelinten lanseeraustilaisuudessa Apple käytti paljon aikaa kertoakseen iPhone 11 -mallien kyvystä valokuvauksen ja videokuvauksen alueella.

iPhone 11 Pro ja 11 Pro Max -malleissa on uusi kolmen kameran järjestelmä. Kaikki kolme kameraa ovat 12 megapikselin kennolla varustettuja ja toimivat saumattomasti keskenään. 13 mm:n ultralaajakulma mahdollistaa lennokkaiden ja näyttävien valokuvien kuvaamisen ja kuvaamisen ahtaissa tiloissa, esimerkiksi huoneistojen myyntikuvia varten. Perinteinen 26 mm:n laajakulma sopii yleiskuvaukseen ja kuvanvakaimella varustettu 52mm:n telelinssi mainiosti muotokuviin.

Tekoälyllä tehostettu muotokuvaohjelma mahdollistaa esimerkiksi sen, että muotokuvien syväterävyyttä voi säätää jälkikäteen. Näin muotokuvista saa juuri halutunlaisia. Tekoälyä käytetään myös kuvien parantamiseen esimerkiksi yökuvissa siten, että sen avulla yhdistetään useiden kuvien data yhdeksi kuvaksi.

Videokuvauksessa iPhone Pro -mallit ottavat videokuvaa samaan aikaan joka kameralla, mikä mahdollistaa saumattoman vaihdon laajakulmasta telekuvaan samassa otossa. Videokuvauksessa voi nyt myös yhdistää taka- ja etukameroiden videokuvan yhdeksi videoksi, mikä mahdollistaa esimerkiksi journalisteille ja dokumentaristeille uudenlaisen kyvyn ja mahdollisuuden kuvata yhdellä otolla hienoja videoita. Lisäksi videoiden editointi ja säätäminen suoraan puhelimessa tehty paljon aikaisempaa helpommaksi.

Kannattaa huomata, että iPhone 11 -mallissa on ultralaajakulma- ja laajakulmalinssit, mutta ei telelinssiä.

Uusi muotoilu ja kolme eri kokoa

Kaikki iPhone 11 -mallit on varustettu aikaisempaa kestävämmällä etu- ja takalasilla. Lanseerausvideolla iPhonet putoilivat särkymättä lattialle. Pro-malleissa on markkinoiden näyttävin värikylläinen ja tarkka OLED-näyttö, jota Apple kutsuu termillä Super Retina XDR.

iPhone 11 tulee 6,1:n tuuman kokoisena ja kuudella eri värivaihdoehdolla, mukana uutuuksina myös pastellisävyjä. Pro-versioista pienempi on 5,8 tuuman kokoinen ja isompi 6,5 tuuman kokoinen. Pro-version värivaihtoehdot ovat vihreä, harmaa, hopea ja kulta.

Kaikissa kolmessa mallissa on vähintään Dolby Atmos -tasoinen ääni. Akun keston luvataan uuden A13 Bionic -sirun ansiosta olevan mallista riippuen 1-5 tuntia parempi kuin aiemmin. Pikalatauksen avulla 30 minuutissa akku kohoaa 50 prosenttiin. Kaikki mallit ovat vesitiiviitä luokituksella IP68 eli ne kestävät tilapäisen uppoamisen veteen. Pro-mallien luvataan kestävän 30 minuutin upotuksen neljän metrin syvyyteen.

iPhone 11

iPhone 11

Näyttö: 6,1’’ (1792×828, 326 ppi)
Tallennustila: 64, 256 tai 512 Gt
Takakamera: 2 x 12 MP
Etukamera: 12 MP
Sim: nano-SIM ja eSIM
Koko: 150,9 x 75,7 x 8,3 mm
Paino: 194 g

Osta iPhone 11 yritykselle

Osta iPhone 11 64 Gt kuluttajana

Osta iPhone 11 128 Gt kuluttajana

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro

Näyttö: 5,8’’ (2436×1125, 458 ppi)
Tallennustila: 64, 256 tai 512 Gt
Takakamera: 3 x 12 MP
Etukamera: 12 MP
Sim: nano-SIM ja eSIM
Koko: 144 x 71,4 x 8,1 mm
Paino: 188 g

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro Max

Näyttö: 6,5’’ (2688×1242, 458 ppi)
Tallennustila: 64, 256 tai 512 Gt
Takakamera: 3 x 12 MP
Etukamera: 12 MP
Sim: nano-SIM ja eSIM
Koko: 158 x 77,8 x 8,1 mm
Paino: 226 g

Lisää yksinoikeudella olevia sisältöjä

iPhone 11 -mallien julkistuksen yhteydessä Apple julkaisi myös uusia sisältöpalveluja.

Apple Arcade tarjoaa kuukausimaksullisen mobiilipelaamisen mallin ja yli sata mobiilipeliä, joita ei saa muualta kuin Apple Arcadesta. Samalla kuukausimaksulla tilaaja voi ladata ja pelata mitä tahansa Apple Arcaden peliä. Perhekohtaisen tilauksen hinta on Suomessa 5,99 euroa. Uusia pelejä luvataan tulevan lisää joka kuukausi. Lisäksi pelaajille tarjotaan personoituja suositteluja, pelitrailereita ja tarinoita peleistä luettavaksi.

Apple julkaisi uuden oman fantasiasarjan SEE jatkoksi viime maaliskuussa julkaistulle Apple TV+:lle. Apple lähtee selvästi kilpailemaan omilla sarjoilla Netflixiä, HBO:ta ja muita striimauspalveluja vastaan. Uusia sarjoja luvataan tulevan marraskuusta 2019 lähtien kuukausittain. Apple TV+ -palvelun perhekohtaisen tilauksen hinta on Suomessa 5,99 euroa kuussa, selvästi vähemmän kuin tunnetuilla kilpailijoilla.

Lue myös

iPhone 14 -testi: Mainiot työpuhelimet ovat nyt entistäkin parempia

Applen ekosysteemi helpottaa yrittäjän arkea

Kaikki iPhonet yritysverkkokaupassa

Koko yritysverkkokauppamme valikoima