Vertailussa 500 ja 1000 euron 5G-puhelimet – keskihintaiset haastavat huiput

Lukuaika 11 min

Työpuhelimen valinnassa kannattaa hinnan ohella kiinnittää huomio kameroihin, käytettävyyteen, akun kestoon sekä puhelimen elinkaareen. Vertailimme vaihtoehtoja 500 ja 1000 euron hintaluokissa, joissa kaikissa 5G on jo kiinteä osa. Puhelinvertailu päivittyy uusilla malleilla pitkin vuotta.

Puhelin on yrittäjän ja liikkuvan työntekijän monitoimiveitsi. Yhdellä ja samalla laitteella hoidetaan puhumisen ohella sähköpostit, viestittely, pankki- ja some-palvelut sekä kuvaus ja markkinointi. Luotettavuus, käytettävyys ja laadukkuus ovat oleellisia kriteereitä hyvää puhelinta etsiessä. Turvallisimmat valinnat löytyvät suurilta valmistajilta.

Valmistajat ovat viime aikoina keskittyneet parantamaan puhelinten kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Uusien huippumallien panssarilasien luvataan kestävän pudotukset pään korkeudelta ja netistä löytyvien testivideoiden perusteella lupaukset eivät jää turhiksi. Puhelimet ovat myös entistä paremmin suojattu niin pölyltä kuin vedeltä IP68-suojauksen ansiosta.

Kuinka paljon puhelimeen kannattaa panostaa?

Keskihintaiset (400–800 €) mallit sisältävät nykyään jo paljon aiemmin vain huippumalleissa olleita ominaisuuksia. Huippumallit (1000–1500 €) puolestaan edustavat kehityksen kärkeä ja sisältävät kaikki herkut yksissä kuorissa.

Huippuluokan työkäyttöön suunnattuja puhelimia Suomessa ovat tällä hetkellä käytännössä Samsungin ja Applen puhelimet. Niiden hinnat saattavat kuulostaa hurjilta. Kannattaa kuitenkin tarkkaan miettiä, kuinka paljon puhelinta tulee käytettyä päivittäin esimerkiksi kannettavaan tietokoneeseen verrattuna ja kuinka paljon haluaa puhelimeen panostaa. Puhelimen käyttöikä on nykyisin noin 3 vuotta.

Lippulaivamallien alapuolelle sijoittuu mielenkiintoinen keskihintaisten puhelinten (400–800 €) luokka, missä suurin kilpailu käydään neljän valmistajan mallien välillä: OnePlus, Nokia, Samsung ja Apple.

Keskihintaista puhelinta harkitsevan on hyvä pohtia, mitkä ominaisuudet ovat hänelle puhelimessa tärkeintä. Keskihintaisissa puhelimissa kaikki ominaisuudet eivät ole huipussaan, mutta hyvän kameran, akun keston tai suorituskyvyn saa varmasti. Edulliset 5G-puhelimet ovat peruskäytössä erittäin kilpailukykyisiä.

Nopea 5G ja pitempi akun kesto

Entistä nopeammat siirtonopeudet ovat kaikkien ulottuvilla, sillä 5G on nyt kiinteä osa uusia puhelimia ja 5G-puhelimia saa jo alle 300 eurolla. Nopeampien nettiyhteyksien avulla suurien tiedostojen, kuten videoiden, siirto nopeutuu ja videoita voidaan striimata entistä paremmalla laadulla.

Nopeasta puhelimesta ei ole iloa, jos sen virta loppuu kesken päivän. Akkukehitys ja samalla käyttöjärjestelmien entistä parempi virrankulutuksen optimointi pitävät huolen siitä, ettei näin pääse uusissa puhelimissa käymään. Monella puhelimella pärjää kaksikin päivää kevyemmässä käytössä.

Hyvän akkukeston rinnalla puhelinten pikalatausmahdollisuudet paranevat. Usb-c-liitäntä on standardi edullisista kalliimpiin malleihin. Samalla puhelimet saavat tuen pikalataukselle. 20 watin pikalaturilla puhelimen akun saa puolilleen noin puolessa tunnissa. Täyteen uusi puhelin latautuu noin puolessatoista tunnissa. Näin puhelinta voi tankata tarpeen tullen perinteisen yön yli latauksen sijaan. Pikalataus on jo vakio-ominaisuus myös keskihintaisissa puhelimissa.

Useat valmistajat ovat jo uusissa malleissaan poistaneet laturin kalliimpien mallien myyntipaketeista. Puhelimet mahtuvat lähes puolet pienempään laatikkoon, mikä vähentää pakkauksista aiheutuvaa jätettä niin pahvin, muovin kuin jälleen yhden ylimääräisen laturin osalta. Uusia puhelimia voi ladata kotoa löytyvillä latureilla. Usein nopeaa pikalatausta varten on kuitenkin hankittava siihen tarkoitettu laturi.

Erinomaisilla kameroilla pärjää pitkälle

Uusien 5G-puhelinten kameroilla hoituvat niin dokumentointi kuin markkinointikin, eikä yrityskäytössä välttämättä enää tarvitse erillistä kameraa.

Ultralaajakulmakamerat kuuluvat jo vakiovarustukseen pääkameran rinnalla edullisissakin puhelimissa, mikä helpottaa muun muassa kuvauksia sisätiloista. Pääkameran pikselimäärä puolestaan kasvaa. Lisääntyneillä pikseleillä saadaan yksityiskohtia kuviin ja parempia kuvia hämärässä. Lisätarkkuutta voidaan hyödyntää myös osasuurennoksina. Koska 48, 64 tai jopa 108 megapikselin tarkkuus on jo enemmän kuin riittävän iso, voidaan siitä rajata vähintään 2x-suurennos pienempään pikselimäärään absoluuttisesta tarkkuudesta tinkimättä.

Kalleimmissa puhelimissa pää- ja ultralaajakulmakameran rinnalla panostetaan optiseen zoomiin. Perinteisen 2x-suurennoksen sijaan telelinssillä saadaan 3x- tai jopa 10x-suurennos aidosti polttoväliä muuttamalla. Telekamerat ulottuvat poimimaan yksityiskohtia pitkienkin etäisyyksien päästä.

Parempia ja tarkempia näyttöjä

Sekä lippulaivamalleissa että suurimmassa osassa keskihintaluokan puhelimissa näyttö päivittyy 120 hertsin taajuudella eli 120 kertaa sekunnissa aiemman 60 tai 90 hertsin sijaan. Tämän ansiosta kuvasta tulee terävämpi. Liikkuvat kohteet pysyvät terävinä, teksti pysyy luettavana ruutua vierittäessä ja pelit pyörivät sulavampina.

Päivitysnopeutta voi muuttaa sisällön mukaan eli puhelimet tukevat adaptiivista päivitystaajuutta. Kun puhelimeen ei kosketa, se voi päivittää ruutua esimerkiksi 30 kertaa sekunnissa tai tiputtaa päivityksen 24 hertsiin suoratoistopalveluiden videota katsoessa. Nettiä selatessa tai pelatessa otetaan täysi nopeus käyttöön. Hitaammilla päivitysnopeuksilla säästyy akkua, joten turhan nopea ruudunpäivitys ei ole järkevää.

Keskihintaisten ryhmä

Apple iPhone SE (2022) 5G

Vuoden 2022 uusittu iPhone SE asettuu hinnaltaan reilusti muiden Applen uutuuksien alapuolelle. Siitä on karsittu pois turhat hienoudet ja keskitytty olennaiseen. SE on kooltaan pieni kilpailijoihin verrattuna. Pyöristettyjen muotojen ja keveyden ansiosta se mahtuu taskuun ja sitä on helppo käyttää yhdellä kädellä.

Näytön alapuolella on selkeä kotinäppäin, jossa on tunnistautumiseen käytettävä sormenjälkilukija. Näyttö on väreiltään tarkka ja sen kirkkaus riittää hyvin myös ulkokäyttöön. Puhelin on IP67-suojattu pölyltä ja vedeltä, mikä on tässä hintaluokassa harvinaista.

Takakameroita on vain yksi. Sillä saa näyttäviä kuvia ja videoita automatiikalla, kunhan valoa riittää. Hämärässä kuvanlaatu heikkenee.

Puhelimen suorituskyky on hintaluokassaan ylivoimainen, paras keskihintainen 5G-puhelin. Sen turvin puhelimella pärjää helposti useita vuosia. iPhone SE soveltuu käyttäjälle, joka haluaa pienen, mutta pitkäikäisen ja luotettavan puhelimen. Sen ergonomia ja käytettävyys ovat erinomaiset. Harmillisesti puhelimen akku on tehokäyttäjälle vaatimaton, ja peruskäyttäjälle virtaa riittää päiväksi.

Muisti: 64/128/ 256 Gt
Näytön koko: 4,7’’
Näytön tarkkuus: 1334 x 750 pikseliä
Takakamerat: 12 MP
Etukamera: 7 MP
Akkukesto: 2018 mAh
IP-suojaus: IP67
Mitat: 13,8 x 6,73 x 0,73 cm, 144 g

Osta iPhone SE (2022) 5G 64 Gt yritykselle

Osta iPhone (SE (2022) 5G 128 Gt yritykselle

Osta iPhone SE (2022) 5G 256 Gt yritykselle

 

Osta iPhone SE (2022 5G) kuluttajana

Apple iPhone SE (2022) 5G

Samsung Galaxy A54 Enterprise Edition 5G

Galaxy A54 Enterprise Edition on monipuolinen yrityskäyttöön suunniteltu tehopuhelin. Enterprise-mallien etuna on 2 vuoden taattu saatavuus sekä Samsung Knox -tietoturvapäivitykset neljäksi vuodeksi. Puhelin sopii siis erinomaisesti käyttäjälle, joka ei halua vaihtaa usein puhelinta. Galaxy A54 on hyvä 5G-puhelin alle 500 eurolla.

Ison akun ansiosta puhelin kestää koko työpäivän ajan ja 25 W pikalatauksella saa nopeasti virtaa, puolessa tunnissa saat ladattua jopa 50 % lisää tehoa akkuun.

Galaxy A54 sopii myös käyttäjälle, joka ei halua varoa puhelintaan, sillä siinä on vahva Gorilla Glass 5 -lasipinnoite ja IP67-luokitus. 6,4 tuuman näytöltä on helppo tutkia asiakirjoja ja lukea työsähköposteja. 120 herzin SuperAMOLED-näyttö toistaa värit ja grafiikat kirkkaasti silmiä rasittamatta.

Puhelimen nelikamerajärjestelmässä saa taltioitua tärkeimmät otokset. 50 megapikselin takakameralla saa otettua tarkat kuvat jopa hankalimmissakin kuvauspaikoissa. Lisäksi takakameroissa on erikseen laajakuva- ja makrolinssit.

Galaxy A54 Enterprise Edition on loistava vaihtoehto työpuhelimeksi, jolla pärjää monta vuotta eteenpäin yritysominaisuuksien, turvallisuuden ja tehokkaan akun ansiosta.

Muisti: 128 Gt
Näyttö: 6,4’’ FHD+, 120 Hz
Tarkkuus: 1080 x 2220 px
Takakamerat: 50+12+5 MP
Etukamera: 32 MPix
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP67
Mitat: 15,82 x 7,67 x 0,82 cm, 202 g

Osta Samsung Galaxy A54 Enterprise Edition 5G yritykselle

Osta Samsung Galaxy A54 5G kuluttajana

 

Samsung Galaxy A54 5G Enterprise Edition

Motorola Edge 40 5G

Motorola Edge 40 5G sopii henkilöille, jotka arvostavat puhelimessaan tehokasta akkua, terävää näyttöä ja kestävyyttä, mutta eivät painota tiettyä merkkiä. Se onkin edullinen, mutta laadukas 5G-puhelin.

Edge 40:ssä on terävä 6,55 tuuman ja 144 Hz:n pOLED-näyttö, joka toimii erityisen hyvin esimerkiksi videopuheluissa kokonsa puolesta. Puhelimen MediaTek Dimensity -suoritin puolestaan jaksaa pyörittää isompiakin sovelluksia yhtä aikaa.

Puhelin on näyttönsä koosta huolimatta kompakti ja se kestää hyvin myös roiskeita (IP68-luokitus). Käyttöjärjestelmä on Android 13, joten normaalit työsovellukset toimivat moitteetta. 4400 mAh:n akku on riittävän iso, joten virtaa riittää hyvin työpäiväksi ja tehokkaalla 68 W TurboPower -latauksella saa nopeasti lisää käyttöaikaa.

Muisti: 256 Gt
Näyttö: 6,55” pOLED, 144 Hz
Tarkkuus: 1080 x 2400 px
Takakamerat: 50+13 MP
Etukamera: 32 MPix
Akku: 4400 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 15,84 x 7,2 x 0,76 cm, 167 g

Osta Motorola Edge 40 5G yritykselle

Osta Motorola Edge 40 5G kuluttajana

Motorola Edge 40 5G

Nokia XR21 5G

Nokia XR21 5G on lähellä muiden valmistajien huippumalleja, mutta hintansa puolesta saatavilla jokaiselle. 5G-puhelin on varustettu tehokkaalla Snapdragon-suorittimella ja Android 12-käyttöjärjestelmällä.

Puhelimen 6,49 tuuman näyttö on keskivertokokoa. 64 megapikselin kolmoiskamera on varustettu Dark Vision- ja AI Portrait -ominaisuuksilla, joiden avulla on mahdollista terävien ja laadukkaiden kuvien ottaminen myös hieman huonommassa valossa.

Kestävä puhelin on erittäin luja, sekä pölyn- että vedenkestävä älypuhelin, ja se kestää pudotuksia jopa 1,8 metristä. Puhelinta pystyy käyttämään myös kosteilla käsillä tai käsineillä.

Nokia-puhelinten ehdoton etu yritysasiakkaalle on niiden tietoturvapäivitykset. XR21 -puhelimeen sisältyy kolmen vuoden takuu, neljän vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset ja kolme Android-käyttöjärjestelmäpäivitystä. Lisäksi mukaan kuuluu yhden vuoden näytönvaihtotakuu. Nokia XR21 5G onkin hyvä vaihtoehto työpuhelimeksi henkilölle, joka arvostaa hyviä kameroita, kestävyyttä sekä tietoturvallisuutta ja pitkäikäisyyttä.

Muisti: 128 Gt
Näyttö: 6,49’’ FHD+, 120 Hz
Tarkkuus: 1080 x 2400 px
Takakamerat: 64+8 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 4800 mAh
Suojaus: IP68/69K
Mitat: 16,8 x 7,858 x 1,045 cm, 231 g

Osta Nokia XR21 5G yritykselle

Osta Nokia XR21 5G kuluttajana

Nokia XR21 5G

Nothing Phone (2) 5G

Nothing Phone (2) 5G on hintansa puolesta keskikastia, mutta ominaisuuksiensa puolesta se sopisi huippumallien joukkoon. Puhelimessa on huippuluokan Snapdragon-prosessori ja 6,7 tuuman OLED-näyttö, joiden avulla videopalaverit sujuvat moitteetta ja työohjelmistot toimivat tökkimättä. Lisäksi suorittimen avulla eniten käytetyt sovellukset latautuvat huippunopeasti ja muut jäädytetään virran säästämiseksi.

Puhelin on varustettu kahdella 50 megapikselin takakameralla ja puhelimen erikoisuus Glyph Interface -takakuori toimii valolähteenä hieman hämärämmässä kuvausympäristössä.

4700 mAh:n akulla on helppo työskennellä koko työpäivän ajan huoletta. Akun käyttöaika on jopa 22,5 tuntia ja lisää aikaa käyttöön saa pikalatauksen avulla.

Androidiin pohjautuva Nothing OS 2.0 -käyttöjärjestelmä on helppokäyttöinen.

Puhelin on valmistettu 100 % kierrätetystä alumiinista, joten se vastaa kuluttajien vastuullisuustarpeisiin. Nothing Phone (2) on hyvä valinta pitkäikäiseksi puhelimeksi.

Muisti: 128 Gt/256 Gt
Näyttö: 6,7’’ LTPO OLED, 120 Hz
Tarkkuus: 2412 x 1080 px
Takakamerat: 50+50 MP
Etukamera: 32 MP
Akku: 4700 mAh
Suojaus: IP54 (pöly- ja roiskesuojaus)
Mitat: 16,21 x 7,63 x 0,85 cm, 200,68 g

Osta Nothing Phone (2) 5G yritykselle

Osta Nothing Phone (2) 5G kuluttajana

Nothing Phone (2) 5G

Huippumallit

Samsung Galaxy Z Fold5 5G

Samsung Galaxy Z Fold5 on liikkuvan yrittäjän näkökulmasta monipuolisuudessaan ainutlaatuinen työväline. Kokoon taitettuna se on taskuun mahtuva älypuhelin. Avattuna laite toimii tehokkaana tablettina ja laajentuu tarvittaessa tietokoneeksi näyttöön, näppäimistöön ja hiireen kytkemällä.

Galaxy Z Fold5:n todelliset kyvyt paljastuvat, kun avaa laitteen 7,6 tuuman päänäytön ja käyttää puhelinta kuin mitä tahansa tablettia. Multitaskaaminen on tällä laitteella helppoa ja tuottavaa. Teams-palavereiden osallistuminen on vaivatonta. Isossa näytössä voi käyttää samanaikaisesti jopa kolmea eri sovellusta. Esimerkiksi sähköposteja kirjoittaessa vierelle saa dokumentin, selaimen, kartan, kuvat tai kalenterin. Galaxy Z Foldin käytön tuottavuus kasvaa lisävarusteena hankittavan Samsungin S Pen -kynän avulla. Huom. S Pen -kynä myydään erikseen.

Galaxy Z Fold5:n päivitetty kameravarustus on käytännössä samaa ammattilaistasoa kuin kehutussa Galaxy S23 -huippumallissa. Tarkkaa 50 megapikselin laajakulmakameraa täydentävät 12 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 12 megapikselin 3-kertaisella optisella zoomilla varustettu telekamera.

IPX8-suojausluokituksen myötä Galaxy Z Fold5 kestää tilapäisen upotuksen veteen. Galaxy Z Fold5:lla on päivitystakuu neljälle seuraavalle Android-käyttöjärjestelmälle sekä jopa viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Erinomainen suorituskyky ja parannettu kestävyys ennustavat pitkää käyttöikää.

Muisti: 256 / 512 Gt
Päänäyttö: 7,6”, etunäyttö: 6,2”
Tarkkuus päänäyttö: 2176 x 1812, etunäyttö: 2316 x 904
Takakamerat: 12+50+12 MP
Etukamerat: 10+4 MP
Akku: 4400 mAh
Suojaus: IPX8
Mitat: 154,9 x 129,9 x 6,1 mm (avattuna), 154,9 x 67,1 x 13,4 mm (suljettuna), 253 g

Osta Samsung Galaxy Z Fold5 5G yritykselle

Osta Samsung Galaxy Z Fold5 5G kuluttajana

Samsung Galaxy Z Fold5 5G

Samsung Galaxy Z Flip5 5G

Samsungin pienempi taittuvanäyttöinen puhelin Galaxy Z Flip5 on aito simpukkapuhelin. Sen kätevä koko ja kuorien suojaan taittuva näyttö tekevät kuljetuksesta taskussa tai laukussa huoletonta. Puhelin sopii käyttäjälle, joka ei pidä isoista puhelimista, mutta ei silti halua tinkiä huippupuhelinten ominaisuuksista.

Päänäytön aukaisemalla Galaxy Z Flip5:stä saa täysverisen älypuhelimen, jolla työnteko hoituu ripeästi. Avautuvaan kookkaaseen 6,7-tuumaiseen kirkkaaseen näyttöön mahtuu paljon tekstiä tai kuvia. Halutessa taittuvan näytön voi jakaa kahdelle sovellukselle rinnakkain, mikä tehostaa työntekoa.

Takakameroina on laajakulma ja ultralaajakulma, jotka molemmat ovat tarkkuudeltaan kaksitoista megapikseliä. Valovoimainen laajakulmakamera on optisesti vakautettu laadukkaita kuvia ja videoita varten. 90 asteen kulmaan taitettuna puhelin toimii kuvatessa kätevänä jalustana.

IPX8-suojausluokituksen myötä Galaxy Z Flip5 kestää jopa 30 minuutin upotuksen veteen. Laitteella on päivitystakuu neljälle seuraavalle isolle Androidille-käyttöjärjestelmälle sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Nämä takaavat puhelimelle pitkän käyttöiän.

Muisti: 256 / 512 Gt
Päänäyttö: 6,7”, etunäyttö: 3,4”
Tarkkuus päänäyttö: 2640 x 1080, etunäyttö: 748 x 720
Takakamerat: 12+12 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 3700 mAh
Suojaus: IPX8
Mitat: 165,1 x 71,9 x 6,9 mm (avattuna), 85,1 x 71,9 x 15,1 mm (suljettuna), 187 g

Osta Samsung Galaxy Z Flip5 5G yritykselle

Osta Samsung Galaxy Z Flip5 5G kuluttajana

Samsung Galaxy Z Flip5 G

OnePlus 12 5G

OnePlus 12 5G on suorituskyvyltään ja käytettävyydeltään huippupuhelin. Iso keskusmuisti soveltuu aktiiviselle käyttäjälle. Rinnakkain käytettäviä sovelluksia ei tarvitse ladata uudelleen vaan niiden välillä voi vaihdella sukkelasti.

Puhelimen suorituskyky on huippuunsa viritetty ja käyttö miellyttävän sulavaa joka tilanteessa erinomaisen 6,82 tuuman näytön ja stereoäänentoiston ansiosta.

Hasselblad-kolmoiskameralla saa laadukkaita kuvia kaikissa olosuhteissa. Erityisesti pimeäkuvaukseen on panostettu, ja kuvat toistuvat yksityiskohtaisina hämärässäkin. 114 asteen ultralaajakulmakamera on poikkeuksellisen tarkka ja soveltuu myös makrokuvaukseen. Telekamera toimii optisena ja häviöttömänä kolminkertaiseen zoomaukseen asti. Telelinssillä voi myös poimia yksityiskohtia hieman kauempaa. Kuvien yksityiskohdat toistuvat terävinä sortumatta digitaaliseen terävöintiin. OnePlus 12 onkin huippumallien parhaimpia kamerapuhelimia, videokuvauksen osalta.

Tehokas, aiempaa suurempi akku kestää riittää helposti koko työpäivän ajan ja akun saa ladattua pikalaturilla tyhjästä täyteen alle puolessa tunnissa. 15 minuutissa saa jo yli puolet akkuvarauksesta. OnePlus 12 soveltuu tehokäyttäjälle, jolle kelpaa vain paras. Puhelin istuu käteen erinomaisesti ja sen käytettävyys on kiitettävä.

Muisti: 256/512 Gt
Näyttö: 6,82’’, 120 Hz
Tarkkuus: 3268 x 1440 px
Takakamerat: 50 + 48 + 64 MP
Etukamera: 32 MP
Akku: 5400 mAh
Suojaus: IP65 (pöly- ja roiskesuojaus)
Mitat: 16,43 x 7,58 x 0,915 cm, 220 g

Osta OnePlus 12 5G 256 GB yritykselle
Osta OnePlus 12 5G 512 GB yritykselle

Osta OnePlus 12 5G kuluttajana

OnePlus 12 5G

Samsung Galaxy S24+ 5G

Samsung Galaxy S24+ 5G on luotu käyttäjille, jotka vaativat puhelimeltaan paljon. Puhelimen käytettävyys ja ergonomia ovat erinomaiset. Uudet tekoälyominaisuudet tekevät puhelimesta erityisen kiinnostavan yrityskäyttäjälle.

Tekoälyominaisuuksiin kuuluu mm. palaverien litterointi, käsin kirjoitettujen muistiinpanojen käsialan laadun parantaminen, älykäs Google-haku, käännössovellus ja monta muuta.

Huippulaadukas 6,6-tuuman näyttö täyttää puhelimen etupinnan kattavasti ja soveltuu työkäyttöön Galaxy S24 -pikkuveljeä paremmin. Puhelin tuntuu kädessä mukavan kevyelle ja sujahtaa taskuun Galaxy S24 Ultra -mallia helpommin.

Käyttöliittymä on monipuolisuudestaan huolimatta erittäin selkeä. Kamerat ovat huippuluokkaa. Videokuvauksessa optisen kuvanvakaajan apuna on sähköinen vakautus. Sulavan tasaisesti liikkuvia videoita voi kuvata käsivaralta vaikka kävellessä. Heikko valokaan ei haittaa kuvausta ja kameralla saa selkeän kuvan niin varjossa kuin auringonpaisteessakin.

Yrittäjää miellyttää S24+:n pitkään kestävä akku, josta riittää virtaa helposti koko päivän ajaksi. Kevyemmällä käytöllä pärjää kaksikin päivää. Tietoturvassa Samsung ei tuota pettymystä salattujen Knox-kansioiden ja tietoturvapäivitysten ansiosta.

Tinkimättömien ominaisuuksien, suosituskyvyn sekä 5G-tuen ansiosta S24+:aa käyttää mielellään useita vuosia. Android 13 -käyttöjärjestelmälle onkin luvattu jopa seitsemäksi vuodeksi sekä käyttöjärjestelmä- että tietoturvapäivitykset.

Muisti: 256/512 Gt
Näyttö: 6,6’’, 120 Hz
Näytön tarkkuus: 2340 x 1080
Takakamerat: 50+10+12 MP
Etukamera: 12 MP
Akku: 4700 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 7,62 x 15,78 x 0,76 cm, 195 g

Osta Samsung Galaxy S24+ 5G 256 GB yritykselle
Osta Samsung Galaxy S24+ 5G 512 GB yritykselle

Osta Samsung Galaxy S24+ 5G kuluttajana

Samsung Galaxy S24+ 5G

Apple iPhone 15 Pro 5G

Apple iPhone 15 Pro on samankokoinen iPhone 15 -mallin kanssa, mutta poikkeaa viimeistelyssä. Pro-mallin avaruusalalle kehitetystä titaanista tehty kuori harjatulla pinnalla tekee puhelimesta näyttävän. Lisäksi kestävä takalasi ja entistäkin kestävämpi Ceramic Shield -etulasi muodostavat kestävimmän iPhonen ikinä. Puhelimen muotoa on pyöristetty, joten se tuntuu mukavammalta kädessä ja hylkii sormenjälkiä.

Uusissa iPhone 15 -malleissa on ensimmäistä kertaa USB-C-liitäntä, joka mahdollistaa monipuolisemman käytön muiden samaa liitäntää tukevien laitteiden kanssa.

Pro-version kamerat ovat monipuolisemmat kuin perusmallissa. Uudessa 48 megapikselin pääkamerassa on valovoimainen 1.78 aukon linssi ja optinen kuvanvakain. Kuvausharrastajat ja -ammattilaiset saavat lisää ominaisuuksia, sillä käyttäjä voi valita oletuslinssiksi 24 mm, 28 mm tai 35 mm tarpeen mukaan.
Ultralaajakulman avulla voi ottaa makrokuvia muutaman senttimetrin päästä kohteista. 2x-telekamera puolestaan tuo ulottuvuutta kauempaa kuvatessa. Kuvanlaatu on erinomainen ja kuvat onnistuvat tekoälyyn perustuvan kuvanparannuksen ansiosta myös haasteellisissa olosuhteissa. Pääkamera ja telekamera ovat mekaanisesti vakautettuja, minkä ansiosta käsivaralta on helppo kuvata videoita. Kuvauksesta innostuneiden kannattaa suunnata katseensa 512 Gt tai teratavun malleihin.

Pro-mallien uusi Super Retina XDR -näyttö on muotoiltu uudestaan ja sen kirkkautta on parannettu. Jo edellisistä malleista tutun Dynamic Island -ominaisuuden avulla päänäytön päälle tuodaan pienessä kokoa muuttavassa infonäytössä oleellista tietoa taustalla pyörivistä sovelluksista ilman, että käyttäjän tarvitsee keskeyttää sitä, mitä oli puhelimella tekemässä.

Akkukesto on parantunut merkittävästi, ja akku riittää nyt kevyessä työkäytössä jopa kahdeksi päiväksi ilman lisälatausta. Muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole, joten kannattaa valita malli, jossa on jo lähtökohtaisesti riittävästi muistia.

Erinomaisen suorituskyvyn, kestävyyden ja hyvän päivitystuen ansiosta iPhone 15 Pro on monivuotinen investointi, jota käyttää työkäytössä mielellään useiden vuosien ajan.

Muisti: 128/256/512 Gt + 1Tt
Näyttö: 6,1’’ Super Retina XDR
Tarkkuus: 2556 x 1179 px
Takakamerat: 48+12+12 MP
Etukamera: 12 MPix
Akku: 3274 mAh
Suojaus: IP68
Mitat: 14,6 x 7,06 x 0,826 cm, 187 g

Osta Apple iPhone 15 Pro 5G yritykselle

Osta Apple iPhone 15 Pro 5g kuluttajana

Apple iPhone 15 Pro 5G

Motorola Razr 40 Ultra 5G

Motorola Razr 40 Ultra on kätevä ja kompakti taittuva puhelin. Näppärä koko on loistava niille, jotka vieroksuvat isonäyttöisiä ja tilaa vieviä puhelinmalleja. Puhelin sopiikin käyttäjälle, joka ei pidä isoista puhelimista, mutta ei silti halua tinkiä huippupuhelinten ominaisuuksista.

Päänäytön aukaisemalla Razr 40 Ultrasta saa isonäyttöisen älypuhelimen, jolla hoituu työtehtävät helposti. Puhelimen jopa 6,9 tuuman näyttö on markkinoiden isoimpia ja erityisesti erilaisten dokumenttien lukeminen on sujuvaa.

Puhelimen 32 megapikselin etukameralla saat kuvattua laadukkaita kuvia ja videoita. Kuvaaminen myös helpottuu, kun taittuva puhelin voi olla vaikka pöydällä ja otat kuvat käyttämättä käsiä.

Razr 40 Ultra -puhelimessa riittää akkua koko päiväksi, mutta tiukassa tilanteessa nopealla 30 W TurboPower -latauksella saa nopeasti lisää virtaa.

Muisti: 256 Gt
Päänäyttö: 6,9”, etunäyttö: 3,6”
Tarkkuus päänäyttö: 2640 x 1080, etunäyttö: 1066 x 1056
Takakamerat: 12+13 MP
Etukamera: 32 MP
Akku: 3800 mAh
Suojaus: IP52
Mitat: 170,83 x 73,95 x 6,99 mm (avattuna), 88,42 x 73,95 x 15,1 mm (suljettuna), 188 g

Osta Motorola Razr 40 Ultra 5G yritykselle

Osta Motorola Razr 40 Ultra 5G kuluttajana

Motorola Razr 40 Ultra 5G

OnePlus Open 5G

OnePlussan ensimmäinen taittuvanäyttöinen puhelin sopii erityisen hyvin liikkuvalle työskentelijälle, joka ei halua joka kerta kantaa puhelimen lisäksi kannettavaa tietokonetta mukanaan. Taitettuna se toimii älypuhelimena, mutta avattuna haastaa pienet kannettavat tietokoneet.

Puhelimen isolla näytöllä voi yhtäaikaisesti käyttää kahta tai kolmea sovellusta tehtäväpalkista valitsemalla, jolloin useamman tehtävän työstäminen yhtä aikaa helpottuu. Lisäksi kelluvalle näytölle voi saada auki jopa neljännen sovelluksen.

OnePlus Open -puhelimessa on toistaiseksi edistyneimmät kamerat OnePlus-puhelimissa. Tarkkaa 48 megapikselin laajakulmakameraa täydentävät 48 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 64 megapikselin 3-kertaisella optisella zoomilla varustettu telekamera.

IPX4-suojausluokituksen myötä OnePlus Open kestää vesiroiskeita. Puhelimella on päivitystakuu neljälle seuraavalle Android-käyttöjärjestelmälle sekä jopa viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. OnePlus-puhelimista tunnettu erinomainen suorituskyky ja kestävyys ennustavat pitkää käyttöikää.

Muisti: 512 Gt
Päänäyttö: 7,82”, etunäyttö: 6,31”
Tarkkuus päänäyttö: 2440 x 2268, etunäyttö: 2484 x 1116
Takakamerat: 48+48+64 MP
Etukamerat: 2032 MP
Akku: 4805 mAh
Suojaus: IPX4
Mitat: 153,4 x 143,1 x 5,8 mm (avattuna), 153,4 x 73,3 x 11,7 mm (suljettuna), 245g

Osta OnePlus Open 5G yritykselle

Osta OnePlus Open 5G kuluttajana

OnePlus Open 5G