Odotettu Lumia 950 esiteltiin New Yorkissa

Lukuaika < 1 min

Syksyisessä New York Cityssä elettiin tiistaina 6.10. jännittäviä hetkiä, kun Microsoft julkisti uudet Windows 10 -laitteensa. Odotetut premium-uutuudet Lumia 950 ja Lumia 950 XL saivat yleisöltä ansaitusti isot aplodit – älypuhelin toimii nyt ensi kertaa täysin kuten PC. Bisneskäyttäjän arkeen tämä tuo monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Uudella Lumia 950:llä voi työskennellä kuten PC:llä, ja kompaktin telakan avulla puhelimen voi kytkeä mihin tahansa isoon näyttöön: puhelimen sovellukset skaalautuvat täysikokoiseksi. Enää ei siis PC:tä tarvitse välttämättä kuljettaa lainkaan mukana tien päällä. Lumia 950, taitettava näppis ja minihiiri mahtuvat vaikka käsilaukkuun tai povitaskuun.

Lumia 950 osoittaa alaa läheltä seuraavien mukaan Microsoftin sitoutumisen puhelinteknologian kehittämiseen. Uusi lippulaivapuhelin haastaa kilpailijat monilla ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan – miltä esimerkiksi kuulostaa sisäänkirjautuminen iiristunnistuksella?

Bisneskäyttäjän hyödyt pähkinänkuoressa

  • Ensimmäinen Windows 10 -puhelin Lumia 950 on PC:n todellinen kumppani: siinä on sama käyttöjärjestelmä, sovellukset sekä sisältö kaikkine tiedostoineen kuin Windows 10 -tietokoneessakin.
  • Puhelin tarjoaa myös samanlaisen käyttökokemuksen kuin tietokone. Uusi Continuum-ominaisuus liittää telakan avulla puhelimen ulkoiseen näyttöön, jossa sovellukset toimivat kuten tietokoneessakin. USB-telakkaan voi liittää myös hiiren ja näppäimistön.
  • Pilvipalvelut ja markkinoiden paras tietoturva yhdessä monipuolisen etähallinnan kanssa tarjoavat turvallisen tavan työskennellä mobiilisti missä tahansa.
  • Lumian edistyksellinen 20 megapikselin PureView-kamera takaa valovoimaiset kuvat.
  • Lumia 950 on ensimmäinen älypuhelin, jonka tunnistaa omistajansa infrapunakamerateknologialla. Windows Hello -ominaisuus avaa puhelimen nopeasti ilman suojakoodia iiristunnistuksen avulla.

 

Microsoftin kaikki uudet laitteet toimivat Windows 10 -käyttöjärjestelmällä, joka on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Microsoftin asiakkaista kootun Microsoft Insider-ryhmän kanssa. Vaikuttaa siltä, että asiakkaiden kuuntelu on kannattanut: pari kuukautta sitten julkistettu Windows 10 on ottanut Microsoftin historian vauhdikkaimman startin päivitysten määrän perusteella.