Olosuhteiden IoT-mittaus onnistuu nyt helposti ja nopeasti

Lukuaika 2 min

IoT-ratkaisun ja sen käyttöönoton ei tarvitse olla hidas ja IT-yksikköä työllistävä. “Olemme luoneet yhdessä Elisan kanssa ratkaisun, jossa minkä tahansa asian olosuhteiden IoT-mittaus saadaan käyttöön hetkessä”, kertoo CEO Timo Liukko Small Data Gardenista.

Näin IoT-ratkaisu syntyy helposti: Halutut kotimaiset Small Data Gardenin IoT-mittalaitteet asennetaan paikoilleen. Niiden dataa aletaan kerätä välittömästi Elisan maanlaajuisen NB-IoT-verkon kautta Elisan Business IoT-palveluun, josta helposti ymmärrettävään muotoon käsitelty data lähetetään IOTSU® VALPAS -sovellukseen.

Sovelluksessa olosuhteiden seuranta on heti reaaliaikaisesti käytössäsi.

“Avaimet käteen -ratkaisu mahdollistaa, että IoT-ratkaisusta aletaan saada liiketoiminnallista hyötyä välittömästi”, Liukko sanoo.

IoT:n avulla säästää energiaa ja tehostaa prosesseja

Esimerkiksi kiinteistöjen ja muiden tilojen sisäilman laadun seurannalla voidaan säästää energiaa ja pitää sisäilma hyvänä niin työntekijöille kuin asukkaille. Sisäilman ongelmiin voidaan puuttua nopeasti, kun data on saatavissa helposti ymmärrettävässä ja käytettävässä muodossa.

“IoT-ratkaisun avulla voidaan kiinteistöjen “huoltokirjaan” kerätä dataa olosuhteista, mikä on arvokasta esimerkiksi takuukorjausten yhteydessä. Viat saadaan myös korjattua paljon nopeammin, kun IoT-mittalaitteet hälyttävät olosuhteiden muuttuessa”, Liukko kertoo.

Sähköyhtiöille on puolestaan tarjolla IoT-ratkaisu, jossa seurataan automaattisesti muuntamokaappien sisäisiä lämpötila- ja kosteusolosuhteita, mikä auttaa havaitsemaan vahingot ajoissa ja aloittamaan korjaustoimet ennen kuin vika aiheuttaa suurempia ongelmia.

Small Data Garden on erikoistunut sisäilman olosuhteiden mittaamiseen IoT-ratkaisujen avulla.

“Kiinteistöjen energiankulutuksesta ja sen vähentämisestä kiinnostuneille sopivat lämpötilaa ja kosteutta mittaavat IoT-laitteet. Ilmanlaadusta ja sen parantamisesta kiinnostuneille sopivat CO2:ta ja pienhiukkasia sekä ilmanpaineen eroja mittaavat monitoimilaitteet”, Liukko kertoo.

Kotimainen yhteistyö takaa laadun ja erinomaisen tuen

Small Data Gardenin IOTSU®-mittalaitteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

“Näin pystymme varmistamaan, että IoT-laitteemme ovat varmasti turvallisia ja kestäviä, kun tiedämme mitä niiden konehuoneessa on. Annamme laitteillemme hyvän ylläpidon ja tuen. Kotimaisina meidät tavoittaa helposti”, Liukko sanoo.

“Small Data Gardenin ja Elisan yhteinen IoT-ratkaisu sopii mille tahansa toimialalle, jossa olosuhteiden automaattiselle ja reaaliaikaiselle seurannalle on tarvetta. Oikeastaan vain mielikuvitus rajoittaa, mitä voi ja kannattaa seurata IoT-mittalaitteilla”, Liukko kertoo.

Koska Small Data Gardenin kotimaiset IoT-mittalaitteet toimivat Elisan mobiiliverkossa, ne toimivat kaikkialla maailmassa Elisan roaming-sopimusten ansiosta. Tämä laajentaa IoT-ratkaisut kansainvälisiksi ja sopii myös kansainvälisesti toimiville yrityksille.

Elisa ja Small Data Garden on molemmat täysin kotimaisia yrityksiä, jotka palvelevat niin kotimaisia kuin kansainvälisesti toimivia yrityksiä IoT-ratkaisuissa.

“Yhteistyö Elisan kanssa on ollut todella helppoa. Small Data Gardenin IoT-mittalaitteet ja IOTSU® VALPAS -sovellus sekä Elisan Business IoT -alusta ja NB-IoT-verkko täydentävät toisiaan erinomaisesti. Niiden varaan voidaan rakentaa niin valmiita helposti käyttöön otettavia IoT-ratkaisuja eri toimialoille kuin räätälöityjä IoT-ratkaisuja erityistarpeisiin”, Liukko kertoo.

IoT-ratkaisut ovat yksi osa digitaalista kestävää tulevaisuutta:IoT-laitteilla kerätään automaattisesti fiksusti ja tarpeen mukaan dataa, joka käsitellään helposti hyödynnettävään muotoon.

“Fiksusti kerätystä datasta on hyötyä niin yrityksissä, työpaikoilla, kotona kuin mökeillä”, Liukko visio.

Kuva: Small Data Garden

Lue myös

5 vinkkiä onnistuneeseen IoT-projektiin

NB-IoT tuo sujuvuuden sähkömittarien etäluentaan

Seuraa omaisuuttasi tai olosuhteita – näin käytät IoT-dataa

Lue lisää IoT-ratkaisuista ja IoT-käyttökohteista