5G-iPhonet – neljästä iPhone 12 -vaihtoehdosta löytyy jokaiselle sopiva

Lukuaika 3 min

Uudessa iPhone 12 -mallistossa on neljä uutta jäsentä, kaikissa tuki 5G-verkolle. Uutuuksista iPhone Mini on nimensä mukaisesti markkinoiden pienikokoisin 5G-puhelin.

Syksyn uudet iPhone-mallit tuovat mukanaan 5G-tuen ja erinomaisen suorituskyvyn. Kaikissa malleissa on uusi, Applen mukaan markkinoiden suorituskykyisin A14 Bionic -järjestelmäpiiri sekä parempi oled-tekniikkaan pohjautuva näyttö.

iPhone 12 -malliston muotoilu on uusittu. Kulmikkailla kehyksillä varustetuista puhelimista saa paljaalla kädellä tukevan otteen. Näytöt ulottuvat paremmin puhelimen reunoille.

Uusi muotoilu parantaa iPhone 12 -mallien kestävyyttä. Lisäksi uusien Ceramic Shield -lasipintojen luvataan kestävän pudotusta neljä kertaa aiempia malleja paremmin. Koko mallisto on ip68-suojattu, eli puhelimet kestävät pölyä ja upotuksen jopa kuuden metrin syvyyteen puolen tunnin ajan.

Applen uusi mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä iOS14 tuo uusia widgetejä ja mahdollistaa käyttöliittymän räätälöinnin paremmin omiin tarpeisiin sopivaksi. Tämä miellyttää työkäyttäjiä, jotka viimein voivat säätää myös iPhonen aloitusnäytön itselleen sopivaksi.

Kaikissa malleissa on kasvojen tunnistus. Ripeästi toimiva TrueDepth-kameraan perustuva Face ID tunnistaa kasvot kolmiulotteisesti jopa täysin pimeässä. Tunnistusta voi hyödyntää myös ApplePay-maksujen kanssa.

Puhelinten ympäristöhaittoja on pyritty minimoimaan. Myyntipaketeissa ei ole enää mukana kuulokkeita eikä laturia – ainoastaan latauskaapeli. Useimmilla ostajilla sellaiset ovat jo ennestään. Puhelimet tukevat pikalatausta aina 20 wattiin asti erikseen hankittavalla laturilla, jolla akun saa ladattua puolilleen puolessa tunnissa. Kaikkia malleja voi ladata langattomasti Qi-laturilla tai uudella magneettisesti kiinnittyvällä MagSafe-laturilla.

iPhone 12 - uuden malliston perusmalli

Uuden malliston tukipilari iPhone 12 on erinomainen valinta pitkäikäiseksi puhelimeksi niin työkäyttöön kuin vapaa-aikaan. Puhelimen suorituskyky ja käytettävyys ovat erinomaiset. Puhelimen reunat ovat alumiinia ja kuoret lasia.

Iso, tasainen näyttö soveltuu arjen askareihin. Puhelin on kooltaan kätevä ja sujahtaa helposti taskuun. Kulmikas muotoilu on tyylikäs, ja puhelimesta on saatavilla viisi raikasta värivaihtoehtoa.

Kaksoiskamerassa on laajakulmaisen pääkameran rinnalla ultralaajakulmakamera. Pääkamera on varustettu optisella kuvanvakautuksella, mikä helpottaa hämäräkuvausta sekä videokuvausta merkittävästi. Kuvia parannetaan tekoälyn avulla, minkä tuloksena saa luotettavasti hyviä kuvia joka tilanteesta. Videoita saa kuvattua 4k-tarkkuudella. Kuvauksessa voi hyödyntää laajemman dynamiikan värimaailmaa Dolby Vision -laajennuksella.

Tallennustilaa on minimissään 64 gigatavua. Vaihtoehtoina ovat 128 ja 256 Gt.

iPhone 12
Näyttö: 6,1” oled
Tarkkuus: 2532 x 1170
Tallennustila: 64, 128 tai 256 Gt
Kamerat: 12 MP (pääkamera), 12 MP (ultralaaja)
Akkukesto: 10 h videota
Yhteydet: 3G, 4G, 5G
Suojaus: IP68
Mitat: 147 x 72 x 7,4 mm
Paino: 162 g

Tilaa iPhone 12 5G yritykselle >

Pieni ja pippurinen iPhone 12 Mini

iPhone 12:n rinnalla uutuutena mallistossa on iPhone 12 Mini. Se on kooltaan merkittävästi pienempi ja on fyysisesti jopa kevään iPhone SE -mallia pienempi. Mini onkin tämän hetken pienin 5G-puhelin. Koko etupinnan kattavan 5,4 tuuman näytön ansiosta ruudulle mahtuu silti paljon tekstiä ja kuvia.

iPhone 12 Mini sopii käyttäjille, jotka haluavat pienen puhelimen monipuolisista ominaisuuksista tinkimättä. Moni käyttäjä onkin kysynyt tällaisen 5G-puhelimen perään, ja nyt Apple on kuunnellut heidän tarpeitaan. Varustelultaan ja suorituskyvyltään iPhone 12 Mini vastaa isoveljeään, se ei siis ole mikään riisuttu pikkuveli. Minissä on isoveljensä tapaan sama kaksoiskamera ja samat tallennustilan vaihtoehdot.

iPhone 12 Mini
Näyttö: 5,4” oled
Tarkkuus: 2340 x 1080
Tallennustila: 64, 128 tai 256 Gt
Kamerat: 12 MP (pääkamera), 12 MP (ultralaaja)
Akkukesto: 11 h videota
Yhteydet: 3G, 4G, 5G
Suojaus: IP68
Mitat: 132 x 64 x 7,4 mm
Paino: 133 g

Tilaa iPhone 12 mini 5G yritykselle >

Pro-mallisto on kuvaajan unelma

Kalliimmat Pro-mallit on suunnattu kuvaajille ja tehokäyttäjille. Pro-mallien suorituskyky ja näytön laatu vastaavat iPhone 12 -malleja, mutta paremman kamerajärjestelmän lisäksi Pro-mallien tallennustila on nostettu minimissään 128 gigatavuun. Tehokäyttäjille vaihtoehtoina ovat 256 ja 512 Gt.

Pro-malleissa on pää- ja ultralaajakulmakameran lisäksi telekamera sekä LiDAR-skanneri, joka on käytännössä puhelinten neljäs kamera. Se luo kuvaustilanteesta kolmiulotteista karttaa, jota voidaan hyödyntää tarkennuksiin hämärässä ja lisätyn todellisuuden sovelluksissa. Esimerkiksi mittaukset voidaan tehdä entistä tarkemmin suoraan puhelimen näytöltä ilman mittanauhaa.

Pro-mallien telekameran avulla pystyy zoomaamaan lähemmäs kohteeseen täydellä tarkkuudella ilman digitaalista zoomia. Optinen kuvanvakautus on käytössä pää- ja telekameroissa.

Tekoälyn ja koneoppimisen avulla kuvista saadaan dynaamisia tuoden esiin niissä esiintyvät kohteet ja yksityiskohdat näyttävästi ilman viivettä. Tämä on ominaisuus, johon järjestelmäkamerat eivät pysty.

Pro-mallit saavat valokuvaajia kiinnostavan ProRAW-ominaisuuden, joka mahdollistaa kuvien jälkieditoinnin erittäin monipuolisesti suoraan Kuvat-sovelluksessa.

Videokuvauksessa on uusittu hämärätila. Videoita voi Pro-malleilla kuvata laajennetuin Dolby Vision -värein 4k-tarkkuudella aina 60 kuvaa sekunnissa.

iPhone 12 Pro
Näyttö: 6,1” oled
Tarkkuus: 2532 x 1170
Tallennustila: 128, 256 tai 512Gt
Kamerat: 12 MP (pääkamera), 12 MP (ultralaaja), 12 MP (2x-tele), LiDAR
Yhteydet: 3G, 4G, 5G
Akkukesto: 11 h videota
Suojaus: IP68
Mitat: 147 x 72 x 7,4 mm
Paino: 187 g

Tilaa iPhone 12 Pro 5G yritykselle >

Apple iPhone 12 Pro 5G

iPhone 12 Pro Max

6,7-tuumaisella näytöllä varustettu iPhone 12 Pro Max on isoin uusista malleista. Sen näyttö houkuttaa käyttäjiä, jotka viihtyvät kuvaamassa tai puhelin kädessä lähes koko päivän. Maxissa on isomman näytön ohella isompi akku.

12 Pro Maxin kameravarustus poikkeaa edukseen 12 Pro -mallista. Pro Max - mallissa pääkameran optinen kuvanvakain on toteutettu järjestelmäkameroista tutulla sensorin liikuttamisella linssien sijaan. Telekamerassa optinen zoom yltää 2,5x-suurennokseen Pro-mallin 2x-suurennoksen sijaan.

iPhone 12 Pro Max
Näyttö: 6,7” oled
Tarkkuus: 2778 x 1284
Tallennustila: 128, 256 tai 512Gt
Kamerat: 12 MP (pääkameraä), 12 MP (ultralaaja), 12 MP (2,5x-tele), LiDAR
Yhteydet: 3G, 4G, 5G
Akkukesto: 12 h videota
Suojaus: IP68
Mitat: 161 x 78 x 7,4 mm
Paino: 226 g

Katso valikoimamme Apple-puhelimet

iPhone 12 Pro Max