iPhone 12 Pro 5G on markkinoiden paras työpuhelin

Lukuaika 3 min

Applen uusi huippumalli iPhone 12 Pro 5G houkuttelee ominaisuuksillaan ja kestävyydellään. Puhelin sopii erinomaisesti aktiiviseen ja liikkuvaan työntekoon.

Uudessa iPhone 12 Prossa huomio kiinnittyy ensimmäisenä uuteen muotoiluun. Reunat ovat nyt kulmikkaat pyöristyksen sijaan. Reunan ruostumattomasta teräksestä tehty kehys yhdistyy kauniisti mattaviimeisteltyyn lasiseen takakuoreen. Litteää ja kevyttä puhelinta on helppo käyttää yhdellä kädellä.

Merkittävä uutuus on näyttöön valittu Ceramic Shield -suojalasi, jonka luvataan olevan vahvinta puhelimissa käytettyä panssarilasia. Puhelin kestää tippumista maahan jopa neljä kertaa iPhone 11 -sarjan puhelimia paremmin. IP68-luokitus takaa pöly- ja vesitiiviyden. Puhelin kestää esimerkiksi upotuksen puoleksi tunniksi veteen jopa kuuden metrin syvyyteen.

Loistavat ominaisuudet työkäyttöön

Näyttö on kasvanut iPhonen aiemmista Pro-malleista 6,1 tuumaan. Näytön kirkkaus on erinomainen ja sen automatiikka sovittaa värit ja kirkkauden vallitsevaan valoon ja hdr-videoille. Näin teksti pysyy aina hyvin luettavana ja kuvien värit toistuvat luonnollisina.

Suorituskyvyltään iPhone 12 Pro 5G on tämän hetken nopein puhelin. Valikot rullaavat viiveettä ja sovellukset käynnistyvät salamannopeasti. Pro-mallin iPhone 12:ta isomman keskusmuistin ansiosta moniajo sujuu tehokäytössä sulavasti. Tallennustilaa on vähintään 128 gigatavua ja sitä voi joustavasti laajentaa pilvipalveluiden avulla esimerkiksi kuville ja videoille. Pilvitallennustilan käyttö on 5G-tuen ansiosta entistä ripeämpää.

Applen tietoturva on erinomaisesti ajan tasalla. Puhelimiin ei voi asentaa sovelluksia App Store -sovelluskaupan ulkopuolelta, joten ne on aina tarkastettu. iPhonet saavat tietoturvapäivitykset viiveettä Applen toimesta. iPhonen 3d-mittaukseen perustuva FaceID-kasvontunnistus on luotettava ja nopea tapa puhelimen lukitukseen ja salasanojen vahvistukseen.

Magsafe-laturi helpottaa käyttöä

iPhone 12 Pro tukee langatonta latausta. Aiemmin langattoman latauksen suurin ongelma on ollut, että puhelin on pitänyt asettaa todella tarkasti laturin päälle. Magsafe-laturi asettuu aina kohdalleen ja lataa puhelinta 15 watin teholla. Puhelin tukee lisäksi yleisiä Qi-latureita, mutta latausnopeus rajautuu niitä käytettäessä 7,5 wattiin.

Kannattaa huomioida, että uusien iPhone-mallien paketeissa ei ole enää laturia, vaan pelkkä latauspiuha. Käyttömukavuutta ajatellen on hyvä hankkia Applen langaton Magsafe-laturi tai 20 watin pikalaturi, jonka avulla puhelimen akun lataa puolilleen puolessa tunnissa. Myös uusien MacBookien laturit sekä muiden valmistajien usb-c-liitäntäiset laturit sopivat. Vanhoilla iPhonen ja iPadin latureilla puhelin latautuu hitaammin.

Magsafe-magneetteja hyödynnetään lisäksi Applen ja oheislaitevalmistajien suojakoteloissa, kuvaustelineissä ja autojen lisälaitteissa. Applen valikoimaan kuuluu myös suojattu luottokorttikotelo, joka napsahtaa kiinni puhelimen takakuoreen.

Älypuhelinten kameroiden parhaimmistoa

Pro-malleissa on pää- ja ultralaajakulmakameran lisäksi telekamera. Kolmella polttovälillä saadaan sopiva kuvakulma eri kuvaustilanteisiin. Optinen kuvanvakautus on käytössä pää- ja telekameroissa. Se poistaa tärinät ja epätarkkuudet käsivaralta kuvatessa sekä videoidessa.

Pääkamera on valovoimaltaan paras ja sillä saa parhaat kuvat hämärässä ja normaalitilanteissa. Ultralaajakulma soveltuu maisemien ja arkkitehtuurin ohella sisäkuvaukseen ahtaissa tiloissa. Telekameralla pystyy zoomaamaan lähemmäs kohteeseen täydellä tarkkuudella ilman digitaalista zoomia.

Puhelimessa on uutuutena ammattivalokuvaajia kiinnostava ProRAW-ominaisuus. Se mahdollistaa kuvien jälkieditoinnin erittäin monipuolisesti suoraan Kuvat-sovelluksessa automatiikan suomista kuvanparannuksista tinkimättä.

Uusi LiDAR-skanneri on käytännössä puhelimen neljäs kamera. Se luo kolmiulotteista karttaa kuvaustilanteesta. Mittaustietoja voidaan hyödyntää tarkennuksiin hämärässä ja lisätyn todellisuuden sovelluksissa.

Videokuvauksen seuraava taso

Videoita voi Pro-malleilla kuvata laajennetuin Dolby Vision -värein 4k-tarkkuudella aina 60 kuvaa sekunnissa. Dolby Vision tarkoittaa laajennettua hdr-väriavaruutta ja dynamiikkaa. Hdr-videoissa kirkkaus on merkittävästi perinteistä sdr-kuvausta suurempi.

Hdr-videot näyttävät iPhonen ja iPadin näyttöjen ohella erinomaiselta uudella hdr-televisiolla. Ero vanhaan iPhone 11 Pro Maxiin on selkeä. Valoisat kohteet, kuten auringonlasku ja katuvalot loistavat kirkkaammin. Tästä huolimatta tummat kohteet videoissa toistuvat yksityiskohtaisesti.

Yhteenveto: Pitkäikäinen huippupuhelin

iPhone 12 Pro 5G on puhelin, jota on ilo käyttää joka tilanteessa. Huikean suorituskyvyn, 5G-tuen ja kestävyyden ansiosta puhelimen elinkaari on poikkeuksellisen pitkä. Applen nykyisen käyttöjärjestelmätuen perusteella puhelin saa täydet päivitykset noin viisi vuotta ja kriittiset turvapäivitykset vielä senkin jälkeen.

iPhone 12 Pro 5G on saatavilla neljässä eri värissä: kulta, hopea, grafiitti ja tyynenmerensininen. Muistivaihtoehdot ovat 128, 256 ja 512 gigatavua.

iPhone 12 Pro 5G
Näyttö: 6,1” oled
Tarkkuus: 2532 x 1170
Tallennustila: 128, 256 tai 512Gt
Kamerat: 24 MP (pää), 12 MP (ultralaaja), 12 MP (2x-tele), LiDAR-skanneri
Yhteydet: 3G, 4G, 5G
Akkukesto: 11 h nettivideo
Suojaus: IP68
Mitat: 147 x 72 x 7,4 mm
Paino: 187 g

Katso valikoimamme Apple-puhelimet