Kesän kirjavinkit: Mielen tyyneyttä myrskyn keskelle

Lukuaika 3 min

Hektinen arki ja monesta suunnasta tulevat paineet saavat helposti yrittäjän stressikäyrän punaiselle. Nämä kesän kirjavinkit auttavat saamaan ajatukset ojennukseen.

Keräsimme lukuvinkkeihin uutuuksia, jotka lisäävät mielenrauhaa, kannustavat hyvinvointiin ja antavat näkökulmia kiireen keskelle. Viisaudesta ja myönteisyydestä on mahdollista pitää kiinni myös silloin, kun elämä vastustaa esimerkiksi koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan muodossa ja laittaa liiketoiminnan säännöt uusiksi.

Miksei kukaan ole kertonut minulle tätä aiemmin?

Kesän kirjavinkit: Miksei kukaan ole kertonut minulle tätä aiemmin?
Miksei kukaan ole kertonut minulle tätä aiemmin?

Psykologi Julie Smith esittelee parhaimmat ja toimivimmat keinot käsitellä arjessa mieltä kuormittavia hankalia tilanteita. Hän opastaa konkreettisin harjoituksin muun muassa stressin, itsekritiikin ja alakulon käsittelyä.

Kansainväliseksi bestselleriksi nousseessa kirjassaan Smith esittelee toimivia työkaluja, joilla voimme vahvistaa ymmärrystä itsestämme ja tehdä myönteisiä muutoksia mielemme vahvistamiseksi. Tunteemme, ajatuksemme, tuntemuksemme ja toimintamme ovat kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Muutoksia saadaan aikaan vaikuttamalla jo yhteen osa-alueeseen.

Miksei kukaan kertonut minulle tätä aiemmin? toimii käsikirjana niin mielen joustokyvyn arkisessa treenaamisessa kuin erityisten vastoinkäymisten täsmällisessä taklaamisessa.

Julie Smith: Miksei kukaan ole kertonut tätä minulle aiemmin?

e-kirja 16,90 €

äänikirja 17,90 €

Stressitasapaino

Kesän kirjavinkit: Stressitasapaino
Stressitasapaino

Mitä huonommassa kunnossa olemme, sitä vähemmän kuormitusta siedämme ja sitä hitaammin voimavarat elpyvät stressitilanteen lauettua.

Moni haaveilee stressittömästä elämästä. Sitä ei kuitenkaan kannata tavoitella, sillä vaikka liiallinen kuormitus johtaa pitkään jatkuessaan terveyden heikkenemiseen, ei myöskään liian vähäinen kuormitus tee hyvää. Keho kaipaa ja kestää hetkellistä kovaakin kuormitusta, mutta ei jatkuvaa liiallista kokonaiskuormitusta.

Siitä tässä kirjassa on kyse: palautumistaitojen kehittämisestä, kuormituksen säätelystä ja turvamarginaalin rakentamisesta, mielen taitoja sekä kehon turnauskestävyyttä kehittämällä.

Riku Aalto, Satu Tuominen: Stressitasapaino

e-kirja 16,90 €

äänikirja 16,90 €

Avoimuus uudelle

Avoimuus uudelle
Avoimuus uudelle

Avoin ajattelu ja luova vuorovaikutus ovat tulevaisuuden menestystekijöitä epävarmassa ja muuttuvassa maailmassa.

Miten ajatella ennakkoluulottomasti ja kyseenalaistaen? Kuinka kohdata uudet, yllättävät tilanteet avoimesti? Miten kehittää uusia ajattelutapoja ja käytäntöjä, jotka johtavat avarakatseisempaan, luovempaan ja rohkeampaan elämään?

Avoimuutta tarkastellaan kirjassa tulevaisuuden avainkykynä. Erityisen tärkeää avoimuus on, kun etsitään ja luodaan uutta. Sitä tarvitaan myös, kun on tarpeen tunnistaa ja hyödyntää uusia mahdollisuuksia nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Kirjassa esitellään kahdeksan avoimuustaitoa, jotka ovat kriittisiä menestystekijöitä niin työelämässä kuin arjen käänteissä. Teos on käytännöllinen opas kaikille, jotka haluavat toimia elämässään avoimemmin, ennakkoluulottomammin ja rohkeammin.

Nando Mandelin: Avoimuus uudelle

e-kirja 16,90 €

äänikirja 17,90 €

Kadonnut keskittymiskyky

Kadonnut keskittymiskyky
Kadonnut keskittymiskyky

Ihmisten keskittymiskyky vähenee kaikkialla maailmassa. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan yliopisto-opiskelijat keskittyvät yhteen tehtävään nykyään keskimäärin 65 sekuntia ja toimistotyöläiset kolme minuuttia. Mitä meille on tapahtunut ja miksi?

Selvittääkseen hajamielistymisen syitä tietokirjailija Johann Hari on tutustunut suureen määrään keskittymistä käsitteleviä tieteellisiä tutkimuksia ja haastatellut asiantuntijoita eri puolilla maailmaa. Harin tutkimusmatkan aikana käy ilmi, ettei keskittymiskyvyn puute johdu nykyihmisten heikosta itsekurista, vaan monesta ympäristömme osatekijästä.

Johann Hari kertoo tietokirjassaan Kadonnut keskittymiskyky kahdestatoista keskeisimmästä tekijästä, jotka ovat vaikuttaneet keskittymiskykymme heikentymiseen. Hän esittää myös keinoja, joilla niin yksilöt kuin yhteiskunta voisivat saada keskittymiskykynsä takaisin.

Johann Hari: Kadonnut keskittymiskyky

e-kirja 14,90 €

äänikirja 16,90 €

Energiavarkaat ympärilläni

Energiavarkaat ympärilläni
Energiavarkaat ympärilläni

Tunnista energiavarkaat ympärilläsi ja kohenna hyvinvointiasi.

Jokainen meistä on törmännyt energiavarkaaseen, joka imee voimavaramme tyhjiin. Joskus aikasyöppö onkin hankala tilanne tai mielen lukitseva ajattelumalli.

Menestyskirjailijan mutkattomien ohjeiden avulla energiavarkaat on helppo tunnistaa ja kesyttää. Kirjan konkreettiset esimerkit ja vuorovaikutusmallit lisäävät ymmärrystäsi sekä itsestäsi että ympärilläsi olevista ihmisistä, ja niiden avulla pystyt varjelemaan omia voimavarojasi.

Tällä kirjalla kesytät työpaikan energianimijät ja lisäät sopusointua muihinkin ihmissuhteisiisi.

Thomas Erikson: Energiavarkaat ympärilläni

e-kirja 14,90 €

äänikirja 16,90 €

Muuta asenteesi, muuta elämäsi

Muuta asenteesi, muuta elämäsi
Muuta asenteesi, muuta elämäsi

Muuta asenteesi, muuta elämäsi rohkaisee uudistamaan oman mielen maisemaa niin, että voi olla aito itsensä ja elää elämää, joka tuntuu hyvältä ja omannäköiseltä.

Oletko ikinä miettinyt, mitä asenne oikeastaan on tai mihin kaikkeen se itse asiassa vaikuttaa? Se määrittelee, millaiseksi koemme elämämme. Tutkimusten mukaan erittäin myönteisellä asenteella voi päästä huippuonnistumisiin, vaikka lähtökohtaiset taidot olisivat keskinkertaisia!

Kirjassa Muuta asenteesi, muuta elämäsi valmentaja Eija Hinkkala purkaa asenteen osasia paloihin: se koostuu muun muassa ajatuksista, uskomuksista ja tunteista. Koska se muodostuu opituista asioista, on täysin mahdollista oppia uudenlainen asenne! Hinkkala kertoo omista kokemuksistaan, valmennettaviensa kokemuksista sekä tutkimustiedosta. Hän antaa muutokseen työkaluja ja huomioi, mitkä tekijät usein haittaavat sitä. Kun asenne muuttuu myönteiseksi ja kasvuun tukeutuvaksi, syntyy tilaa innostukselle, ilolle ja rohkeudelle olla oma aito itsensä.

Eija Hinkkala: Muuta asenteesi, muuta elämäsi

e-kirja 10,43 €, norm. 14,90 €

äänikirja 11,83 €, norm. 16,90 €

Huom. Tarkista ajantasaiset hinnat Elisa Kirjan nettisivuilta.

Lue myös

Tehoa työhön mielenrauhasta

Vähennä stressiä työpäivää rytmittämällä

Älykello muistuttaa unen merkityksestä

Aktiivisuusranneke kannustaa liikkumaan