Kesän kirjavinkit: Mielen tyyneyttä myrskyn keskelle

Lukuaika 3 min

Hektinen arki ja monesta suunnasta tulevat paineet saavat helposti yrittäjän stressikäyrän punaiselle. Nämä kirjat auttavat saamaan ajatukset ojennukseen.

Keräsimme lukuvinkkeihin uutuuksia, jotka lisäävät mielenrauhaa, kannustavat hyvinvointiin ja antavat näkökulmia kiireen keskelle. Viisaudesta ja myönteisyydestä on mahdollista pitää kiinni myös silloin, kun elämä vastustaa esimerkiksi koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan muodossa ja laittaa liiketoiminnan säännöt uusiksi.

Lempeyden kirja

Lempeyden kirja

Myötätunto itseä ja muita kohtaan tuo elämään keveyttä, lämpöä ja vahvuutta

Lempeyttä kehittämällä on helpompi kohdata lannistava sisäinen puhe ja ärsyttävät ihmiset, kirjoittaa somessa ja meileissä empaattisesti, asettaa omat rajat ja lisätä elämäniloa.

Lempeyden kirja pureutuu arkisiin kokemuksiin, jotka saavat meidät kuohahtamaan ja käyttäytymään toisin kuin haluaisimme.

Kirjan opit perustuvat mindfulnessin periaatteisiin.

Reija Könönen, Sanna Wikström: Lempeyden kirja

e-kirja  etuhintaan 7,43 €

äänikirja  etuhintaan 7,43 €

 

Reload – Palaudu fiksusti, hallitse stressiä

Reload - Palaudu fiksusti, hallitse stressiä

Palaudu stressistä fiksusti.

Kiire töissä ja kotielämä stressaa? Uhkaako intohimo viedä työsuoritukset mahdottomiin? Pitäisikö vielä tehdä yksi viimeinen homma ennen nukkumaanmenoa? Tämän kirjan avulla tunnistat oman stressityyppisi.

Elämä ja varsinkin kiinnostava työelämä voi olla stressaavaa. Stressi onkin meille hyväksi, kun jokin työprojekti täytyy saada valmiiksi tai esitys saada pidetyksi.Liika stressi voi puolestaan johtaa uupumukseen, jos emme osaa palutua riittävästi. Reload auttaa löytämään stressistä palautumisen yksilölliset keinot. Intohimotyöstään ei tarvitse luopua, jos opettelee tuntemaan itseään ja säätelemään stressitasojaan sopivaksi. Käytännönläheisessä kirjassa esitellään niin suorittaja- kuin velvollisuudentoiset ja passiiviset tyypit ja jokaiselle tyypille esitetään parhaimmat mahdolliset stressistä palautumisen keinot. Työelämän ja perhe-elämän yhteensovittaminen helpottuu ja jaksat nauttia molemmista täysillä.

Henrik Fexeus, Catharina Enblad: Reload – Palaudu fiksusti, hallitse stressiä

e-kirja  etuhintaan 5,90 €

äänikirja  etuhintaan 6,90 €

 

Aito elämä – Terve keho, terveessä mielessä

Aito elämä - Terve keho, terveessä mielessä

Noran intohimo on pohtia asioita syvällisemmin ja sydämen tehtävä auttaa ihmisiä pääsemään lähemmäs hyvinvoivaa, oman itsensä näköistä, tasapainoisempaa ja merkityksellisempää elämää. Oman elämän esimerkein Nora kertoo, miten hän on oivaltanut paljon asioita omasta elämästään ja siitä, minkälaisten asioiden pohtiminen sekä työstäminen voi auttaa löytämään hyvinvointia ja merkitystä elämään.

Hyvinvointi on muutakin kuin keskittymistä liikuntaan, ravintoon ja lepoon. Kirjassa eri hyvinvoinnin osa-alueita, kuten ravintoa, liikuntaa, unta sekä mielenhyvinvointia käsitellään hieman erilaisesta näkökulmasta, kuin yleensä. Asioita lähestytään erityisesti armollisuuden, myötätunnon ja ymmärryksen kautta, paneutumalla tarkemmin omaan mieleen ja tunteisiin. Kirjassa käsitellään myös arvoja, anteeksiantoa, motivaatiota, rakkautta sekä minuutta, joiden syvempi ymmärtäminen on olennaisessa osassa, kun haluamme oikeasti voida paremmin.

Noora Yrjölä: Aito elämä – Terve keho, terveessä mielessä

e-kirja  etuhintaan 12,68 €

 

Et taida kuunnella – Miksi kuunteleminen on tärkeää ja miten se muuttaa meitä

Et taida kuunnella - Miksi kuunteleminen on tärkeää ja miten se muuttaa meitäThe Observerin, Stylistin ja Waterstonesin valinta vuoden 2020 parhaaksi tietokirjaksi.

Oletko yrittänyt keskustella älylaitteen tuijottajan tai oman mielipiteensä toitottajan kanssa? Entä osaatko itse kuunnella? Kannattaisi osata, sillä kuunteleminen on todellinen supertaito.

Nykyaika on täynnä puhetta, mutta samalla olemme kadottamassa kuuntelemisen taidon. Ilman toisen ihmisen aitoa kuuntelemista menetämme ymmärrystä, yhteyttä ja mahdollisuuksia. Jos osaisimme kunnolla kuunnella, asiat etenisivät sujuvammin ja voisimme itsekin paremmin.

Palkitun yhdysvaltalaisjournalistin Kate Murphyn viihdyttävä, esimerkein ja tarinoin varustettu kirja kertoo, miksi olemme menettämässä kuuntelemisen taidon, mitä siitä pahimmillaan seuraa, mistä syystä kuunteleminen on tärkeää myös hyvinvoinnin kannalta ja mitä voimme tehdä oppiaksemme paremmiksi kuuntelijoiksi.

Kate Murphy: Et taida kuunnella – Miksi kuunteleminen on tärkeää ja miten se muuttaa meitä

e-kirja  etuhintaan 8,90 €

äänikirja  etuhintaan 8,90 €

 

Hyvinvointia mielelläsi – Arvoista suunta elämäntapamuutokseen

Hyvinvointia mielelläsi - Arvoista suunta elämäntapamuutokseen

Psykologin valmennuksellinen tietokirja auttaa löytämään omien arvojen mukaisia ratkaisuja stressinsäätelyyn, painonhallintaan ja energisempään arkeen.

Kun tunnistaa omat arvonsa ja toimii niiden mukaisesti, elämäntapamuutos saa vankan pohjan. Mielentaitojen harjoittelu ja arvotyöskentely auttavat omannäköisen muutoksen suunnittelussa ja ylläpidossa. Psyykkinen työskentely vie elämän-tapamuutoksessa pintaa syvemmälle, auttaa pysyvän motivaation rakentamisessa ja tarjoaa keinoja, joilla mieli saadaan tukemaan muutosta.

Arvot elämään toimii siltana tutkimuksen ja käytännön välillä. Tutkittu tieto esitetään lukijan arkeen sovitettavina paloina, innostavina harjoituksina ja käytännönläheisinä esimerkkeinä. Kun ihminen kartoittaa mahdollisuuksiaan, rajoituksiaan ja aiempia kokemuksiaan, hän löytää elämäänsä merkityksellisyyttä ja etenet pohdinnasta tekemiseen. Kirjassa on tuhdisti asiaa ja opastusta pysyvän muutoksen toteutukseen, esimerkiksi uusien rutiinien omaksumiseen.

Kirja sopii uudessa elämänvaiheessa eläville, pikaratkaisuihin pettyneille sekä työ- tai ruuhkavuosien väsyttämille. Kirjan monipuolisen työkalupakin välineillä elämäntapamuutos ei katkea pieniin vastoinkäymisiin, vaan hyvinvointia ja levollisuutta löytyy kaikille elämänalueille.

Anu Tevanlinna: Hyvinvointia mielelläsi – Arvoista suunta elämäntapamuutokseen

e-kirja  etuhintaan 7,43 €

äänikirja  etuhintaan 7,43 €

 

Happy – Tie onnelliseen elämään

Happy - Tie onnelliseen elämään

Onnellisuus ei koskaan löydy ulkopuoleltamme, se on löydettävissä vain sisältämme. Ehkä onnellisuutta ei niinkään tarvitse edes löytää, se tulee vain oivaltaa. Ymmärtää ettäonnellisuutemme on omaa luomustamme ja kannamme sitä sisimmässämme aina ja joka hetki.

Tämä kirja on kuin ystävä, jonka kanssa matkata kohti aitoa itseä ja omaa elämäänsä. Kirja kuljettaa oivalluttaen ja inspiroiden lukijaa tutustumaan omaan minuuteensa, auttaa löytämään luottamuksen ja oman voiman sekä tukee luomaan yhä onnellisemman elämän, elämän missä itse viihtyy.

Kirjan harjoitteita voi napostella herkullisen pieninä makupaloina, pysähtyen nauttimaan omasta ajasta. Jokainen voi löytää itselle toimivan tavan rauhoittaa mieltään sekä auttaa kehoaan palautumaan aivan siellä arjen keskelläkin. Helppoja ja mielekkäitä tietoisen läsnäolon harjoitteita on helppo ottaa mukaan vaikka siivoamiseen, autolla ajamiseen sekä keskelle työpalaveria.

Jonna Molin: Happy – Tie onnelliseen elämään

e-kirja  etuhintaan 12,68 €


Lue myös nämä artikkelit:

Mielenrauhasta tehoa työhön

Vähennä stressiä työpäivää rytmittämällä