Tukemalla kyberkulttuuria innostamme tulevaisuuden osaajia

Lukuaika 2 min

Elisa haluaa olla mukana asioissa, jotka tukevat kyberturvallisuuden monimuotoisuuden kehittymistä ja sitä kautta leviämistä. Yksi tapa on tukea paikallista toimintaa ja sen myötä lisätä Elisan tunnettuutta suomalaisessa kyberyhteisössä työnantajana; voitkin bongata Elisan logon HelSecin virtuaalisten kokoontumisen esitysmateriaaleista.

Elisa on yksi HelSec ry:n tukijajäsenistä vuonna 2021 ja näin mukana mahdollistamassa kyberyhteisön toimintaa pääkaupunkiseudulla.

Tällaiselle toiminnalle on olemassa sana: kyberpositiivisuus.

”Uutta työnantajaa pohtiessa imago on tärkeä osa sitä mielikuvaa, joka ratkaisee sen, hakeeko potentiaalinen osaaja avoinna olevaa paikkaa yrityksestä vaiko ei. Kyberpositiivisuus sanana saattaa olla uusi, mutta se on hyvä yhteenveto kaikesta sellaisesta, joka tukee kyberturvallisuutta organisaatiossa; se kattaa niin kulttuurin ja tietoisuuden kasvattamisen, ihmisten asenteet kuin tavat toimia. Se on kokonaisvaltaista.” kertoo Riku Juurikko, joka toimii Elisalla Senior Security Managerina.

”Tukemalla kyberyhteisöjen toimintaa niin yrityksen sisäisesti kuin ulkopuolisesti, pyrimme vahvistamaan käsitystä Elisasta kyberalan valtakunnallisessa kärjessä ja sitä kautta tarjoamaan potentiaalisille hakijoille mielenkiintoisia mahdollisuuksia työtehtävien ja tiedonjakoa helpottavien verkostojen kautta.” Juurikko lisää.

HelSec ry ei ole ainoa laatuaan; lähes jokaisella suuremmalla kaupungilla on omat kyberyhteisönsä; Turussa TurkuSec, Tampereella TammerSec, Oulussa OuluSec ja niin edelleen. Tällä hetkellä kuitenkin HelSec on aktiivisin, järjestäen kuukausittain pidettäviä virtuaalikokoontumisia.

”HelSec perustettiin alun perin vastaamaan tarvetta; oli ihmisiä, jotka halusivat paikan, jossa tavata ja verkostoitua muiden samanhenkisten, kyberistä kiinnostuneiden ihmisten kanssa Helsingin alueella. Tästä ajatuksesta jalostui ajan saatossa se HelSec, joka sellaisenaan tänä päivänä tunnetaan. Haluamme olla mukana luomassa ja tukemassa kulttuuria, jossa tietoa jaetaan ja ihmisillä on mahdollisuus verkostoitua muiden samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa matalalla kynnyksellä luoden siten suhteita tulevaisuuden tekemistä ajatellen.” kertoo Noora Hammar, HelSec ry:n hallituksen varapuheenjohtaja ja SOC Team Lead Elisalla.

Lisäksi Elisa on mukana nuorille suunnatussa Generation Z Hack -haasteessa, jossa pyritään tarjoamaan nuorille tulevaisuuden tekijöille paikkaa näyttää taitojansa kyberosaamisen parissa turvallisessa ympäristössä. Haaste on kerännyt lyhyessä ajassa ympärilleen vahvan yhteisön, ja nuoret ovat osoittaneet kykynsä tulevaisuutta ajatellen.

Lue myös

Lemmikkieläinkaupan menestyjä Musti Group panostaa kyberturvaan

Katsaus toteutuneisiin kyberturvauhkiin ja vallalla oleviin trendeihin – onko mikään muuttunut?

Näin Wärtsilä varautuu kyberuhkiin

Kyberturva kiinnostaa yrityksissä – näitä asioita kysytään