OnePlus 9 -puhelimet ovat loistava valinta aktiivikäyttäjälle

Lukuaika 3 min

OnePlus-puhelinten lippulaivamallit ovat helppokäyttöisiä, sopivat erinomaisesti vaativaan työkäyttöön, ja niiden kamerat on tehty yhteistyössä laatukameroita valmistavan Hasselbladin kanssa.

OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro soveltuvat heille, jotka käyttävät puhelintaan jatkuvasti ja arvostavat loistavaa käyttökokemusta. Suorituskyky, nopea pikalataus, hyvä akkukesto ja uusitut kamerat nostavat puhelinten käytettävyyden vuoden 2021 tasolle. Suurin ero mallien välillä on Pro-version parempi kamera, tarkempi näyttö ja langaton lataus.

OnePlus 9 -sarjan puhelimet ovat tämän hetken nopeimpia puhelimia uuden järjestelmäpiirinsä ansiosta. Molemmista malleista on saatavilla 128 ja 256 gigatavun tallennustilalla varustetut mallit. Useiden sovellusten yhtäaikaista käyttöä nopeuttava keskusmuisti on pienemmässä mallissa 8 ja isommassa 12 gigatavua. Suorituskyvyn, keskusmuistin ja tallennustilan nopeudet ja koot vastaavat jo kannettavia tietokoneita.

Kirkkaita ja väritarkkoja näyttöjä on ilo käyttää

Puhelimissa on 120 hertsin amoled-näytöt, jotka takaavat tarkan kuvan ja sulavan käyttökokemuksen. Näytöt toimivat mainiosti kirkkaassakin päivänvalossa. Näyttöjen väritarkkuus on erinomainen, joten niillä voi ongelmitta editoida kuvia ja videoita vaativaankin käyttöön.

Pro-mallissa näyttö on tarkempi ja hieman kookkaampi kaartuen puhelimen sivuille. Näyttö osaa myös vaihtaa päivitysnopeuttaan käyttötarkoituksen mukaan, mikä säästää akkua. Lukiessa päivitysnopeus voi tippua jopa yhteen kertaan sekunnissa. Videoita katsellessa näyttö päivittyy 24 kertaa sekunnissa ja valikkoja rullatessa täydellä 120 Hz:n päivitystaajuudella.

Huippunopea pikalataus helpottaa aktiivikäyttöä

Molemmat puhelimet tukevat 65 watin pikalatausta. Sen ansiosta puhelimen akun saa puolilleen alle vartissa. Täyteen lataukseen kuluu vain kolme varttia, joten puhelimia ei ole tarpeen ladata aina yön yli. Pikalaturi kuuluu puhelinten vakiovarustukseen.

Langaton lataus onnistuu hankkimalla erillisen laturin. OnePlus 9 latautuu langattomasti 15 watin teholla. Pro-versio tukee 50 watin pikalatausta langattomastikin, joten puhelimen saa käyttökuntoon vaikka aamiaispöydässä telineeseen asettamalla. Puhelimia voi ladata sekä pysty- että vaaka-asennossa OnePlussan omassa langattomassa laturissa.

Akku on molemmissa puhelimissa sama 4500 milliampeerituntia. Se riittää aktiiviseen päivään ongelmitta. Hyvä akkukesto yhdistettynä pikalataukseen saa puhelimen käyttöön joustavuutta, ja huolet kesken päivää loppuvasta akusta ovat turhia.

Vaivaton tietoturva on osa OnePlussien viehätystä. Etulasin alle sijoitetut sormenjälkitunnistimet ovat kookkaat ja toimivat ripeästi. Säännölliset tietoturvapäivitykset OnePlus 9 -puhelimiin on Suomessa taattu kolmeksi vuodeksi. Android-käyttöjärjestelmäpäivitykset on luvattu kahdeksi vuodeksi.

Puhelimissa on valmiiksi asennettuina uusin Android 11 -käyttöjärjestelmä yhdessä OnePlussan OxygenOS:n kanssa. OxygenOS on parhaimpia Android-käyttöliittymiä. Eletuki on looginen. Apuohjelmien ja sovellusten järjestelymahdollisuudet kotinäytöillä sekä sovellusvalikoissa ovat erinomaiset ja niin tehokäyttäjien kuin aloittelijoidenkin mieleen.

Hedelmällistä kamerayhteistyötä Hasselbladin kanssa

Uusittu kameratekniikka on kehitetty yhteistyössä legendaarisen laatukameroita valmistavan Hasselbladin kanssa, ja siten kamerat ovat selkeästi aiempaa parempia. Kameroissa on keskitytty värien todenmukaisuuteen ja siinä on onnistuttu hyvin. Kuvat ovat väreiltään eläviä ja ilmaisuvoimaisia, mutta värit eivät korostu yliluonnollisiksi.

Vuoden suurin uutuus molemmissa on 50 megapikselin ultralaajakulmakamera. Sen avulla maisemakuviin saadaan huikeaa yksityiskohtaisuutta, johon on tähän asti ylletty vain puhelinten pääkameroilla. Ultralaajakulmakameraa voi hyödyntää tarkkuuden ansiosta myös makrokuvissa jopa neljän sentin päässä kuvattavasta kohteesta.

Pääkamera on tarkkuudeltaan 48 megapikseliä. Se tallentaa kuvat luotettavasti ja tarkasti myös hämärässä. Perusmallissa kamera on sähköisesti vakautettu. Pro-mallissa käytössä on lisäksi laadukkaampi optinen vakautus. Pääkameraa tukee kahden megapikselin mustavalkokamera.

Pro-mallista löytyy kolmantena telekamera, jolla päästään 3,3x-zoomiin optisesti ja jopa 33x-suurennoksiin digitaalisesti. Telekamera on optisesti vakautettu ja tuo toimivan kolmannen kuvakulman kuvasommitteluun lisäten kuvausmahdollisuuksia.

Tasapainoiset hintatietoisen puhelimet

OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro ovat valmistajan ideologian sydämessä. Ne tarjoavat tinkimätöntä suorituskykyä ja vertaansa vailla olevaa käytettävyyttä, mihin on helppo ihastua. Uusittujen kameroiden ansiosta puutteita ei enää ole. Puhelimet ovat samankokoiset ja niissä on yhtä iso akku, joten valinnan voi tehdä puhtaasti oman käyttötarpeen mukaan.

OnePlus 9 tuo todelliset lippulaivaominaisuudet erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Tähän puhelimeen on hyvä verrata kilpailijoita tänä vuonna. Puhelimen ainut kompromissi on virallisen ip-luokituksen puuttuminen eli sen ei taata kestävän upotusta veteen tai hienoa pölyä. Jos ei varmasti tarvitse Pro-mallin telekameraa, OnePlus 9 on järkevä valinta.

OnePlus 9 Pro haastaa ominaisuuksillaan selkeästi kalliimmatkin puhelimet. Erinomaiset kamerat, huikea näyttö ja ip-suojaus takaavat antoisia käyttöhetkiä pitkäksi aikaa. Puhelin on erinomaisesti tasapainossa hintaansa nähden ja tuo paljon kuvaaville käyttäjille kahden sadan hintaerolle vastinetta perusmalliin verratessa.

OnePlus 9 on saatavilla kolmessa värivaihtoehdossa: hopeinen talvisumu (Winter Mist), arktinen sininen (Arctic Sky) ja astraali musta (Astral Black). OnePlus 9 Pron värivaihtoehdot ovat usvan harmaa (Morning Mist), männyn vihreä (Pine Green) ja tähtitaivaan musta (Stellar Black). Muistivaihtoehdot ovat molemmissa malleissa 128 ja 256 gigatavua. Muistikorttipaikkoja puhelimissa ei ole.

OnePlus 9 5G

Näyttö: 6,55’’ (20:9), 120 Hz amoled
Tarkkuus: 2400 x 1080
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 50+48+2 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 4500 mAh
Lataus: 65 W langallinen, 15 W langaton
Suojaus: ei
Mitat: 74 x 160 x 8,7 mm, 192 g

Kiinnostuitko tästä puhelimesta? Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa OnePlus 9 5G yritykselle

Tilaa OnePlus 9 5G kuluttajana

OnePlus 9 Pro 5G

Näyttö: 6,7’’ (20,1:9), 120 Hz amoled
Tarkkuus: 3216 x 1440
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Takakamerat: 50+48+8+2 MP
Etukamera: 16 MP
Akku: 4500 mAh
Lataus: 65 W langallinen, 50 W langaton
Suojaus: IP68
Mitat: 74 x 163 x 8,7 mm, 197 g