Testi: Taittuvanäyttöiset työpuhelimet on tehty kestämään tuottavassa käytössä

Lukuaika 4 min

Uudet Samsungin taittuvanäyttöiset työpuhelimet, Galaxy Z Fold4 ja Z Flip4, ovat entistäkin kestävämpiä ja monipuolisempia. Ne loistavat erityisesti monen sovelluksen samanaikaisessa käytössä.

Samsungin taittuvanäyttöiset neljännen sukupolven työpuhelimet, Galaxy Z Fold4 ja Z Flip4, ovat kehittyneet entistäkin paremmiksi: uusi taittuva sarana on aikaisempaa kevyempi ja kestävämpi, kamerat ovat monipuolisempia ja yhä useampi työsovellus osaa käyttää jaettua taittuvaa näyttöä moniajoon. Molempien mallien nopean amoled-näytön kirkkaus ja väritoisto ovat huippuluokkaa. Puhelimia voi käyttää päivänvalossa ongelmitta.

Armor-alumiinilla vahvistetut saranat, metalliset kehykset ja panssarilasi varmistavat kestävyyden kovassakin käytössä. Puhelimia on mahdotonta vääntää kädessä, vaikka puhelimet ovat auki taitettuina varsin ohuet. IPX8-suojausluokituksen myötä ne ovat maailman ensimmäisiä vedenkestäviä taitettavia puhelimia ja kestävät 30 minuutin upotuksen 1,5 metrin syvyyteen.

Galaxy Z Fold4 on suunniteltu tehokkaaseen ja tuottavaan työntekoon

Samsung Galaxy Z Fold4 on liikkuvan yrittäjän näkökulmasta monipuolisuudessaan ainutlaatuinen työväline. Kokoon taitettuna se on kuin mikä tahansa taskuun mahtuva älypuhelin. Avattuna laite toimii tehokkaana tablettina ja laajentuu tarvittaessa tietokoneeksi näyttöön, näppäimistöön ja hiireen kytkemällä. Kun tällaiseen monikäyttöiseen laitteeseen tottuu, siitä on vaikea luopua.

Galaxy Z Fold4:n todelliset kyvyt paljastuvat, kun avaa laitteen 7,6 tuuman päänäytön ja käyttää puhelinta kuin mitä tahansa tablettia. Multitaskaaminen on tällä laitteella helppoa ja tuottavaa. Teams-palavereiden osallistuminen on vaivatonta. Isossa näytössä voi käyttää samanaikaisesti jopa kolmea eri sovellusta. Esimerkiksi sähköposteja kirjoittaessa vierelle saa dokumentin, selaimen, kartan, kuvat, kalenterin tai Teamsin.

Näytön alareunassa on tehtäväpalkki, joka on kätevä oikotie multitaskaamiseen, nopeaan navigointiin ja eri sovellusten välillä siirtymiseen. App Pair -toiminnolla usein käytetyn sovellusyhdistelmän voi tallentaa tehtäväpalkkiin, jolloin ne aukeavat samanaikaisesti tuottavaan käyttöön isolle näytölle.

Galaxy Z Fold4:n käytön tuottavuus kasvaa Samsungin S Pen -kynän avulla. Kynä parantaa tarkkuutta ja toimii luovissa muistiinpanoissa erinomaisesti. Puhelin osaa muuntaa käsin kirjoitetun tekstin normaaliksi tekstiksi. Kynällä voi myös tehdä valintoja ja ohjastaa esityksiä kaukosäätimen tavoin. Jos S Pen -kynää käyttää, kannattaa hankkia Foldiin sellainen suojakuori, jossa on paikka säilyttää kynää. Huom. S Pen -kynä myydään erikseen.

Tablettikoossa Galaxy Z Fold4 soveltuu hyvin esitysten pitoon. Videoiden näyttöä parantaa laitteen Dolby Atmos -tasoinen hyvä ja voimakas äänentoisto.

Galaxy Z Foldista saa tietokoneen yhdistämällä sen langattomasti näppäimistöön, hiireen ja Miracastia tukeviin näyttöihin ja tykkeihin tai johdolla usb-c-liitännästä näytön hdmi-liitäntään. DeX-tilassa työskentely vastaa pitkälti tietokonetta. Microsoftin toimistotuotteet toimivat ongelmitta yhdessä muiden suosituimpien työsovellusten kanssa. Sähköposteihin vastaaminen, dokumenttien muokkaus ja jopa kuvien ja videoiden käsittely onnistuu hankkimatta erillistä tietokonetta tätä varten.

Älykäs tupla-akku, jonka yhteinen teho on 4400 mAh:n, varmistaa tuottavan työnteon koko päiväksi. Uutta virtaa saa nopeasti pikalatauksella.

Kamerat päivitetty ammattilaistasolle

Galaxy Z Fold4:n päivitetty kameravarustus on käytännössä samaa ammattilaistasoa kuin kehutussa Galaxy S22-huippumallissa. Tarkkaa 50 megapikselin laajakulmakameraa täydentävät 12 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 10 megapikselin 3-kertaisella optisella zoomilla varustettu telekamera.

Galaxy Z Fold4:n kameroilla taitava markkinoija saakin luotua visuaalista ilotulitusta organisaation somekanaviin, oli sitten kyse valokuvista tai videoista. Edistyneet OIS- ja VDIS-kuvanvakautukset tekevät videoista tärinättömiä ja yhdessä yökuvaustilan kanssa hämärässäkin otetuista kuvista näyttäviä.

Muista älypuhelimista Galaxy Z Fold4:n erottaa se, että kun laitteen taittaa 90 asteen kulmaan, se toimii kätevänä jalustana kuvien ja videoiden otolle. Esikatselussa kameran edessä oleva henkilö voi etunäytön avulla varmistaa parhaan mahdollisen poseerauksen.

Galaxy Z Flip4 – Erilainen työpuhelin

Samsungin pienempi taittuvanäyttöinen puhelin Galaxy Z Flip4 on aito simpukkapuhelin. Sen kätevä koko ja kuorien suojaan taittuva näyttö tekevät kuljetuksesta taskussa tai laukussa huoletonta. Galaxy Z Flip4:n viehätysvoiman ymmärtää ottaessaan puhelimen käteen. Askimainen muoto ja taittuva ruutu ovat kätevä ratkaisu. Puhelin sopii käyttäjälle, joka ei pidä isoista puhelimista mutta ei silti halua tinkiä huippupuhelinten ominaisuuksista.

Päänäytön aukaisemalla Galaxy Z Flipistä saa täysverisen älypuhelimen, jolla työnteko hoituu ripeästi. Avautuvaan kookkaaseen 6,7-tuumaiseen kirkkaaseen näyttöön mahtuu paljon tekstiä tai kuvia. Halutessa taittuvan näytön voi jakaa kahdelle sovellukselle rinnakkain, mikä tehostaa työntekoa.

Takakameroina on laajakulma ja ultralaajakulma, jotka molemmat ovat tarkkuudeltaan kaksitoista megapikseliä. Valovoimainen laajakulmakamera on optisesti vakautettu laadukkaita kuvia ja videoita varten. 90 asteen kulmaan taitettuna puhelin toimii kuvatessa kätevänä jalustana.

Ulkokuoreen sijoitettua 1,9-tuumaista etunäyttöä voi käyttää etsimenä takakameran selfieissä. Etunäyttöä voi muokata haluamakseen ja sen ansiosta taitettu puhelin ei pistä silmään pöydällä, koska näyttö ei vilku häiritsevästi viestien saapuessa. Etunäytön näkymän tarkistus onnistuu helposti näyttöä näpäyttämällä.

Energiaa säästävä suoritin yhdessä tehokkaan 3700 mAh:n akun kanssa takaavat, että akku kestää koko työpäivän ajan. Pikalataus antaa tarvittaessa virtaa nopeasti.

Galaxy Z Fold4 ja Z Flip4 ovat monivuotisia työpuhelimia

Kummankaan taittuvanäyttöisen mallin suorituskyvyssä ei ole moitteen sijaa. Huippusuorittimet ja riittävä keskusmuisti tekevät käytöstä sujuvaa vielä usean vuoden kuluttua. Puhelinten kanssa voi käyttää kahta liittymää, sillä nanoSIM-korttipaikan lisäksi puhelimissa toimii eSIM. Samsung Knox -tietoturva varmistaa laitteiden tietoturvallisen käytön.

Molempien mallien elinikäennuste on poikkeuksellisen hyvä. Samsung on luvannut puhelimille neljän vuoden Androidin käyttöjärjestelmäpäivitykset sekä jopa viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Puhelinten erinomainen suorituskyky ja kestävyys puoltaa pitkää käyttöikää.

Tutustu uusiin Galaxy Z -sarjan puhelimiin ja valitse omiin työtapoihisi sopiva puhelin >>

Samsung Galaxy Z Fold4 5G

Samsung Galaxy Z Fold4 5G
Samsung Galaxy Z Fold4 5G

Päänäyttö: 7,6”, 120 Hz amoled
Etunäyttö: 6,2”, 120 Hz amoled
Tarkkuus päänäyttö: 2176 x 1812
Tarkkuus etunäyttö: 2316 x 904
Tallennustila: 256 / 512 / 1000 Gt
Keskusmuisti: 12 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Sim-kortit: nanoSIM, eSIM
Takakamerat: 12+50+10 MP
Etukamerat: 10+4 MP
Akku: 4400 mAh
Lataus: 25 W
Suojaus: IPX8
Mitat: 155,1 x 130,1 x 6,3 mm (avattuna), 155,1 x 67,1 x 15,8 mm (suljettuna)
Paino: 263 g

Tilaa Samsung Galaxy Z Fold4 5G 256 GB yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy Z Fold4 5G 512 GB yritykselle

Oletko kuluttaja? Tilaa Samsung Galaxy Z Fold4 5G

Samsung Galaxy Z Flip4 5G

Samsung Galaxy Z Flip4 5G
Samsung Galaxy Z Flip4 5G

Päänäyttö: 6,7”, 120 Hz amoled
Etunäyttö: 1,9”, 120 Hz amoled
Tarkkuus päänäyttö: 2640 x 1080
Tarkkuus etunäyttö: 512 x 260
Tallennustila: 128 / 256 /512 Gt
Keskusmuisti: 8 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Sim-kortit: nanoSIM, eSIM
Takakamerat: 12+12 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 3700 mAh
Lataus: 25 W
Suojaus: IPX8
Mitat: 71,92 x 165,2 x 6,9 mm (avattuna), 71,9 x 84,9 x 17,1 mm (suljettuna)
Paino: 187 g

Tilaa Samsung Galaxy Z Flip4 5G 128 GB yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy Z Flip4 5G 256 GB yritykselle
Tilaa Samsung Galaxy Z Flip4 5G 512 GB yritykselle

Oletko kuluttaja? Tilaa Samsung Galaxy Z Flip4 5G