Tule mukaan ideoimaan elävää kaupunginosaa!

Lukuaika < 1 min

Millainen voisi olla tulevaisuuden elävä kaupunginosa, joka toimii ympäri vuorokauden, 24/7? Miten sinä lähtisit edistämään Turun kampus- ja tiedepuiston alueen elävyyttä ja viihtyisyyttä kohentavia palveluja, kiinnostavia viihtymispaikkoja tai fiksua liikkumista?

Turun kaupunki järjestää yhdessä Elisa Oyj:n, Turku Science Park Oy:n ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa kampus- ja tiedepuistoalueen tulevaisuutta koskevan innovaatiokilpailun eli hackathonin.

Sinun tai tiimisi ratkaisu voi olla tekninen tai ei-tekninen ja muodoltaan esimerkiksi sovellus, idea, konsepti, piirros tai liiketoimintasuunnitelma dokumentoituna siten, että sitä voidaan esitellä edelleen. Parhaat kilpailutyöt palkitaan yhteensä 8000 eurolla.

Turun kaupunki avaa kilpailua varten Turun kampus- ja tiedepuistoalueen 3D-kaupunkimallin, jota tulee hyödyntää kilpailutyössä. Lisäksi kilpailussa voi hyödyntää kaikkia mahdollisia tietolähteitä ja tarjolla olevaa avointa dataa, esimerkiksi kaupungin kartta-aineistojen ja joukkoliikenteen rajapintoja.

Kilpailu käydään SparkUpin tiloissa ICT-talolla 29.9. – 1.10.2017.

Katso kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsasen terveiset:

Turku Science Park Oy:n kasvu- ja kehittämispalveluiden johtaja Marko Puhtila näkee kaupungistumisessa uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia:

Kilpailijat voivat myös hyödyntää eri tahojen asiantuntemusta, viikonlopun aikana. Paikalla on mm. kaupunkisuunnittelun, avoimen datan ja paikkatiedon asiantuntijoita, sekä Turun kaupungin, Turku Science Parkin ja Elisan edustajia.

Elisan startup-yhteistyöstä ja tutkimuksesta vastaava kehitysjohtaja Kimmo Pentikäinen muistuttaa, että digitalisoitumisen uusimpien mahdollisuuksien hyödyntäminen vaatii rohkeaa kokeilukulttuuria:

Kuva: Seilo Ristimäki