Langattomat kuulokkeet vai kaiutinpuhelin?

Lukuaika 3 min

Langattomat handsfree-kuulokkeet ovat käytännöllisiä niin tien päällä kuin videokokouksissakin. Lue tämä langattomien kuulokkeiden vertailu ja mieti, mikä on itsellesi fiksuin ja sopivin vaihtoehto neuvotteluvälineeksi.

Itselleen sopivinta laitetta valittaessa kannattaa miettiä todellinen käyttötarve ja -paikka. Onko kuuloke tai kaiutin tarkoitettu aina mukana kulkevaksi, työpöydän ääreen vai kotitoimistolle? Onko niitä tarkoitus käyttää puhelimen vai tietokoneen kanssa? Vai käytätkö niitä usein hälyisässä avokonttorissa, jolloin vastamelukuulokkeet ovat se fiksuin valinta.

Langattomat kuulokkeet vertailussa

Langattomat kuulokkeet vaativat laitteilta bluetooth-yhteyden. Nykyään suurin osa puhelimista ja kannettavista tietokoneista sisältää sisäänrakennetun bluetoothin. Jos bluetoothia ei laitteessa kuitenkaan ole, saa sen tietokoneeseen usb-sovittimella. Parhaissa malleissa sellainen tulee kuulokkeiden mukana.

Handsfree-käytön ei tarvitse rajoittua vain yhteen laitteeseen. Yhteyden voi luoda samaan aikaan sekä puhelimeen että tietokoneeseen. Laitteiden paritus, eli puhelimen yhdistäminen kuulokkeeseen, onnistuu helposti alle minuutissa kokemattomaltakin käyttäjältä. Ensimmäisen käytön jälkeen laitteet muodostavat yhteyden toisiinsa itsestään laitteen virran kytkemisen yhteydessä.

Langattomia handsfree-laitteita yhdistää helppokäyttöisyyden lisäksi pitkä akkukesto. Testatuilla laitteilla pärjää helposti aktiivisenkin työpäivän ilman lisälatausta. Lataus on helppo tehdä usb-kaapelin avulla.

Plantronics Voyager 5200 – Paras handsfree-kuuloke autoon ja kotitoimistoon

Plantronics Voyager 5200

Perinteisen yhteen korvaan asettuvan handsfree-kuulokkeen muotoinen Voyager 5200 on teknisesti ajan tasalla. Seitsemän tunnin puheaika, laitteen vaivaton käyttöönotto ja äänenlaatu erottavat sen vanhemmista malleista selkeästi. Kevyt kuuloke ei rasita korvaa pitkäaikaisessakaan käytössä eikä kärsi pienestä hikoilusta tai tihkusateesta.

Kuuloke asettuu korvan taakse kuulokojeen tavoin ja laite pysyy korvassa hyvin.

Paritus on helppoa niin nfc-tuen avulla kuin bluetooth/soittonäppäimen avulla, joten kuulokkeen vaihto eri laitteiden välillä onnistuu ripeästi. Vaikka laite on yleisesti suunnattu puhelimen kaveriksi, toimii se mainiosti myös tietokoneen kanssa esimerkiksi Teams-puheluissa.

Yhden korvan vaihtoehto jättää toisen korvan vapaaksi muille äänille. Kuulokkeen akustinen läpinäkyvyys eli kyky poimia ulkopuolisia ääniä on hyvä ajaessa ja kotikonttorissa. Lisäksi Plantronicsin WindSmart-tekniikka vaimentaa tuulta ja melua.

Kuulokkeen äänenlaatu on optimoitu puheäänten ehdoilla. Puhe kuuluu erittäin selkeänä ja puhtaana molempiin suuntiin. Viihdekäyttöön kuuloke ei sovellu.

Hyvää: WindSmart-tekniikka tuulen ja melun vaimennukseen, tukeva päässä, kevyet
Huonoa: Sopivuus ulos ja avotoimistoihin

Akkukesto: 7 h puhetta
Paino: 21,6 g

Plantronics Voyager 5200 -kuulokkeet

Poly Voyager Free 60+ – Paras bluetooth-kuuloke liikkuvalle puhujalle

Poly Voyager Free 60+

Polyn Voyager Free 60+ -langattomat kuulokkeet ovat mainio ratkaisu käyttäjälle, joka ei halua käyttää yhden korvan handsfree-kuulokkeita. Kevyet ja langattomat stereokuulokkeet kulkevat huomaamattomasti mukana korvassa ja ulkonäkönsä puolesta ne sopivat sekä työpalavereihin että vapaa-ajalle.

Kevyet napit istuvat korvassa tukevasti. Ja voit käyttää halutessasi vain yhtä kuuloketta kerrallaan eli samanaikaisesti ladata toiseen virtaa latauskotelossa. Kuulokkeiden Smart Charge Case sisältää kosketusnäytön, jonka avulla säädät kuulokkeiden asetuksia ja lataat ne.

Hybridi-melunvaimennustekniikan edut tehostettuna WindSmart-tekniikalla tulevat esiin kodin ja toimiston ulkopuolella. Auton moottoriäänet katoavat, ja puheen kuulee ongelmitta. Vastapuolelle oma puhe kuuluu selkeänä ilman taustahälyä. Puheluita varten ei tarvitse etsiä hiljaista paikkaa, kuten tavallisesti puhelinta käyttäessä. Hyvä äänenlaadun ansiosta musiikkia kuuntelee näillä kuulokkeilla mielellään.

Free 60+ -kuulokkeet toimivat hyvin niin videoneuvotteluissa kuin vapaa-ajalla. Mukana pakkauksessa tulee myös bluetooth-sovitinta tietokoneeseen, joten paritat ne helposti niin puhelimen kuin tietokoneen kanssa.

Hyvää: Selkeä äänenlaatu, ergonomia ja keveys
Huonoa: Vastamelu voisi olla parempikin

Akkukesto: 5,5 h puhumista (vastamelu käytössä), 8 h kuuntelua
Paino: 5,8 g/kuulokenappi

Poly Voyager Free 60+ USB-A -langattomat kuulokkeet
Poly Voyager Free 60+ USB-C -langattomat kuulokkeet

Poly Voyager Surround 80 UC – Mukavuutta ja laatua

Poly Voyager Surround 80 UC

Polyn Voyager Surround 80 UC -kuulokkeet poikkeavat muista vaihtoehdoista järeydellään. Ne soveltuvat parhaiten käyttäjälle, joka liikkuu paljon työskennellessään tai haluaa keskittyä töihin melun keskellä. Kuulokkeet toimivat tietokoneiden ja mobiililaitteiden kanssa yhtäaikaisesti.

Tukevat kuulokkeet istuvat korville erinomaisesti. Kuulokkeiden suurin etu on melunpoisto. Aktiivisen melunpoiston ansiosta varsinkin matalat moottoriäänet suodattuvat pois äänimaailmasta tehokkaasti. Puhelut kuuluvat selkeästi yleisissä tiloissa, autoissa ja lentokoneissa. Melunpoisto toimii myös vastaanottajan suuntaan kuulokkeiden jopa kymmenen mikrofonin järjestelmän ansiosta. Kuusi mikrofoneista keskittyy selkeään äänenlaatuun ja neljä melunvaimennukseen.

Iso koko mahdollistaa intuitiivisten kosketusnäppäinten sijoituksen suoraan kuulokkeisiin. Hallinta toimii hyvin suoraan kuulokkeista niin puheluissa kuin viihdekäytössä. Mykistykselle on oma näppäin. Tarkempaan hallitaan voi käyttää tietokoneelle ja mobiililaitteille tehtyjä sovelluksia.

Äänenlaadullisesti Voyager Surround 80 UC haastaa hifi-kuulokkeet, joskin ääni on neutraalia tukevampi. Musiikin kuuntelu työn ja puheluiden lomassa piristää mukavasti. Akun loppumisesta ei ole huolta.

Hyvää: Huikea akkukesto, eristävyys, mukavuus, äänenlaatu
Huonoa: Vie tilaa laukusta, sulkevat ulkomaailmasta

Akkukesto: 21 h puhetta, 24 h kuuntelua
Paino: 275 g

Poly Voyager Surround 80 UC -kuulokkeet

Plantronics Poly Sync 10 -kaiutinpuhelin – Neuvottelut ilman kuulokkeita

Plantronics Poly Sync 10 (MS)

Varsinkin kotoa käsin työskentelevien kannattaa tutustua Sync 10 -kaiutinpuhelimeen. Usb-A -yhteydellä tietokoneesta virran saava laite on helppo ja näppärä kuljettaa mukana. Akku kestää latauksen jälkeen jopa 20 tuntia, joten laitetta voi käyttää ilman latausjohtoakin.

Kaiutinpuhelin on Microsoft Teams -tuettu ja sopii yhteen myös muiden käytetyimpien alustoiden, kuten Zoomin kanssa. Käyttöönotto on erittäin helppoa. Käyttö onnistuu parhaiten normaalissa huoneessa, johon laitteen äänenvoimakkuus ja mikrofonin herkkyys riittävät. Pöydän ääressä ryhmätyöskentely onnistuu hyvin. Isossa ja kaikuvassa huoneessa Sync 10 ei enää ole paras ratkaisu.

Äänenlaatu yllättää positiivisesti. Kaiutin sopii myös nettimusiikin tai -radion toistoon. Videopuheluiden kuuntelu onnistuu usean metrin päästä, mutta puhuessa on syytä olla lähempänä laitetta.

Hyvää: Pöly- ja roiskesuojattu, pienikokoinen ja kevyt
Huonoa: Ei sovi isoon tai kaikuvaan tilaan

Akkukesto: 20 h puhumista
Paino: 360 g

Plantronics Poly Sync 10 (MS) -kaiutinpuhelin

Tutustu yritysverkkokaupan koko tuotevalikoimaan >

Lue myös

Kuinka valita työkone – kannettavan tietokoneen valintaopas

Parhaat videoneuvottelulaitteet hybridityöhön

Miten valita yritykselle paras nettiyhteys