Keskihintaiset 5G-puhelimet ovat järkiostos

Lukuaika 4 min

Uudet keskihintaiset 5G-puhelimet houkuttelevat ominaisuuksien lisäksi hinnallaan. Ne ovat järkiostos kaikille käyttäjille moneksi vuodeksi eteenpäin.

Otimme vertailuun Samsungin, OnePlussan ja Motorolan keskihintaiset, alle 500 € 5G-puhelimet, joissa on Android-käyttöjärjestelmä.

Ne ovat erinomaisia vaihtoehtoja pitkäaikaisiksi työpuhelimiksi, sillä niiden suorituskyky, akun kesto ja käytettävyys ovat kunnossa. Kamerajärjestelmät ovat monipuolisia, joten kuvat saa laadukkaasti talteen erilaisista tilanteista monipuolisia käyttötarkoituksia varten.

Kameravarustukseen kuuluu laajakulmaisen pääkameran ohella ultralaajakulmakamera. Sillä saa talteen laajemman näkymän, mistä on hyötyä esimerkiksi sisätiloissa otettavissa kuvissa. Makrokameralla voi ottaa yksityiskohtaisia kuvia muutaman sentin päästä. Syvyyskamera taas auttaa tyyliteltyjen henkilökuvien otossa.

Keskihintaiset 5G-puhelimet vakuuttavat myös ominaisuuksiltaan

Tekniset ominaisuudet ovat uusissa 5G-puhelimissa vakuuttavat. Runsaan keskusmuistin ja riittävän tallennustilan ansiosta ne soveltuvat tehokäyttöön lähes yhtä hyvin kuin kaksi tai kolme kertaa kalliimmat lippulaivamallit.

Isoilta ja laadukkailta näytöiltä on helppo lukea ja kirjoittaa sähköposteja ja seurata some-kanavia. Huippumalleista näytöt eroavat lähinnä hieman himmeämmäksi jäävän maksimikirkkauden osalta.

Akut ovat kaikissa puhelimissa yli 4000 milliampeerituntia. Niillä pärjää raskaankin työpäivän ilman latausta. Pikalataus on vakiona, mutta OnePlussaa lukuun ottamatta se ei ole aivan niin nopea kuin huippumalleissa. Huippumalleihin verrattuna vertailun puhelimista puuttuvat myös stereoäänentoisto ja ip-suojaus. Samsungin puhelimessa on kuitenkin IP67-suojaus.

Elisan kattavan 5G-peiton alueella pilvipalveluiden ja netin käyttö on todella ripeää. Isommatkin liitetiedostot aukeavat ilman odottelua. Tästä on merkittävin hyöty erityisesti videoissa, joiden siirto on aiempaa sujuvampaa.

Kaikki keskihintaiset vertaillut puhelimet ovat hinta-laatusuhteeltaan todella hyviä. Kaikki mallit soveltuvat aktiiviseen työkäyttöön useaksi vuodeksi. Eri merkeillä on kuitenkin omat vahvuutensa, jotka on hyvä tiedostaa ennen valinnan tekemistä.

Samsung A34 5G Enterprise Edition

Samsung A34 5G Enterprise Edition on työkäyttöön suunnattu 5G-puhelin. Enterprise Edition -versioissa on Samsung Knox -tietoturvapäivitykset neljäksi vuodeksi ja 2 vuoden taattu saatavuus, joten puhelin on erinomainen vaihtoehto pitkäikäiseen käyttöön. Puhelin on viimeistelty tyylikkäästi. Runkoon nähden todella kookas AMOLED-näyttö on väreiltään ja kirkkaudeltaan huippuluokkaa ja soveltuu tehokäyttäjälle erinomaisesti.

Neljän kameran järjestelmällä saat napattua laadukkaita ja tarkkoja kuvia. Videon vakautus on toteutettu ohjelmallisesti, mutta se toimii erittäin hyvin. Samsungin kameran erikoisuus on Yksi otos -tila, jossa kamera käyttää useita kameroita samaan aikaan hetken taltiointiin, jolloin parhaan kuvan voi valita useista kuvista ja videoista.

Samsungin One UI -käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja sisältää mahdollisuudet kattavaan räätälöintiin. Yrittäjää ajatellen Samsungin vahvuus kilpailijoihin nähden on Knox-tietoturva, jonka avulla puhelimeen saa lukittuja kansioita. Puhelimen akkukesto on mainio 5000 mAh:n akun ansiosta.

Näyttö: 6,6’’ FHD+ Super AMOLED, 120 Hz, 1080x2220 px
Muisti: 6 Gt
Tallennustila: 128 Gt + microSD
Takakamerat: 48 MP (OIS), 8 MP (laajakulma), 5 MP (makro)
Etukamera: 13 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP67
Mitat: 161,3 x 78,1 x 8,2 mm
Paino: 199 g

Osta Samsung Galaxy A34 5G Enterprise Edition yritykselle

Osta Samsung Galaxy A34 5G kuluttajana

Kaikki Samsungin puhelimet yrityksille

Samsung Galaxy A34 5G Enterprise Edition

Nokia X30 5G

Nokia X30 haastaa kilpailijat erityisesti ympäristöystävällisyyden osalta. Puhelimen rungossa käytetystä muovista 65 % ja alumiinista jopa 100 % on kierrätettyä. Nokia X30:n AMOLED-näyttö toistaa värit kirkkaasti, vaikka moniin kilpailijoihin verrattuna sen virkistystaajuus onkin alhaisempi, 90 Hz.

Kameravarustus on hyvä verraten puhelimen hintaan. 50 megapikselin PureView OIS -kameralla saa otettua hyvälaatuisia kuvia niin yöllä kuin päivällä.

Nokia-puhelinten ehdoton plussa yritysasiakkaille ovat kattavat kuukausittaiset tietoturvapäivitykset kolmen vuoden ajan, kolmen vuoden takuu ja kolme käyttöjärjestelmäpäivitystä. Turvallisuuden kannalta tärkeä asia on se, että aktivointi- ja suoritusdataa säilytetään Haminassa sijaitsevilla palvelimilla, joten tiukat eurooppalaiset tietosuojalait suojaavat niitä. Akkukesto on hyvä ja riittää aktiiviseen työpäivään.

Näyttö: 6,43’’ AMOLED FHD+, 90 Hz, 1080x2400 px
Muisti: 8 Gt
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Takakamerat: 50 MP (laajakulma), 13 MP (ultralaajakulma)
Etukamera: 16 MP
Akku: 4200 mAh
Suojaus: IP67
Mitat: 158,9 x 73,9 x 7,99 mm
Paino: 185 g

Osta Nokia X30 5G yritykselle

Osta Nokia X30 5G kuluttajana

Kaikki Nokian puhelimet yrityksille

Nokia X30 5G

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

OnePlus Nord CE 3 Lite sopii kaikille käyttäjille. Puhelin loistaa käytettävyydessä ja ominaisuuksissa, jotka tekevät päivittäisestä työkäytöstä helppoa ja mukavaa. Tästä huolimatta puhelimen mitat ja paino on saatu pysymään kurissa. Nord CE 3 Lite istuukin käteen erinomaisesti.

Huomio kiinnittyy laadukkaaseen LCD-näyttöön, joka toistaa kuvan 120 hertsin päivitysnopeudella. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että valikot ja kaikki ruudulla olevat kohteet toistuvat terävinä myös niiden liikkuessa. Kun ominaisuuteen tottuu, on paluu hitaampaan näyttöön outoa.

Pääkameraan on panostettu tarkkuuden ja valovoiman osalta. Kamerassa on 9-in-1 -yhdistämistekniikka, minkä ansiosta kamera kerää entistä enemmän valoa ja tästä johtuen tuottaa yksityiskohtaisia ja värikylläisiä kuvia. Muita kameran ominaisuuksia ovat muun muassa parannettu kasvojen, terävöitys, säädettävä retusointi ja elektroninen kuvanvakautus.

Käyttökokemus on loppuun hiottu ja sulava, joten työtehtävien suorittaminen puhelimella on mahdollisimman mukavaa. Keskittymistä vaativia työtehtäviä varten puhelimessa on näppärä Zen mode, jossa puhelin pysyy vaiti ilmoituksista 20-120 minuutin ajan eikä anna mahdollisuutta viestien kirjoitukseen.

OnePlus-puhelimet ovat tunnettuja pikalatauksestaan ja myös Nord CE 3 Liten lataus onnistuu todella nopeasti 67 W SUPERVOOC ‑pikalatauksella, jolla saat virtaa koko päiväksi vain 30 minuutin latausajalla. Lisäksi SUPERVOOC Endurance Edition ‑latauksen ja Battery Health Engine ‑tekniikan avulla akun käyttöiän pidentäminen ja ylilatautuminen on huomioitu.

Näyttö: 6,7’’ LCD, 120 Hz, 2400x1080 px
Muisti: 8 Gt
Tallennustila: 128 Gt
Takakamerat: 108 MP (laajakulma), 2 MP (makro), 2 MP (syvyys)
Etukamera: 16 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: ei
Mitat: 165,5 x 76,0 x 8,3 mm
Paino: 195 g

Osta OnePlus Nord 3 CE Lite 5G yritykselle

Osta OnePlus Nord 3 CE Lite 5G kuluttajana

Kaikki OnePlus-puhelimet yrityksille

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Motorola G84 5G

Motorola G84 5G on tehokas puhelin edulliseen hintaan. Näyttö toimii 120 hertsin virkistystaajuudella, joten kohteet ja valikot toistuvat terävinä ruudulla liikkuessa. 50-megapiksen kamerajärjestelmä Ultra Pixel -teknologialla suoriutuu erittäin hyvin tehtävästään.

Akku on 5000 mAh, joten se kestää hyvin aktiivistakin päivää, mutta 30 W Turbo Power -pikalatauksella saa akkuun nopeasti lisävirtaa. Käyttöjärjestelmä on Android 13 osana Motorolan My UX -ohjelmistoa.

Motorolan puhelimet ovat tunnetusti hyvin kestäviä ja luotettavia, joten se sopiikin erinomaisesti käyttäjälle, joka ei halua vaihtaa puhelintaan vuoden tai parin välein. G84-puhelimessa on lisäksi vettä hylkivä kuori, joten sade tai kosteus ei käyttöä estä.

Näyttö: 6,5’’ FHD+ pOLED, 120 Hz, 2400x1080 px
Muisti: 8 Gt
Tallennustila: 256 Gt
Takakamerat: 50 MP (laajakulma), 8 MP (ultralaajakulma)
Etukamera: 16 MP
Akku: 5000 mAh
Suojaus: IP54
Mitat: 160 x 74,40 x 7,6 mm
Paino: 168 g

Osta Motorola G84 5G yritykselle

Osta Motorola G84 5G kuluttajana

Kaikki Motorolan puhelimet yrityksille

Motorola G84 5G