OnePlus esitteli kaksi monipuolista puhelinta yrityskäyttöön – Tässä ovat OnePlus 12 ja OnePlus 12R

Lukuaika 3 min

OnePlus tuo markkinoille kaksi uutta huippupuhelinta: OnePlus 12:n ja OnePlus 12R:n. Näistä OnePlus 12 on kohtuuhintainen lippulaivamalli uusimmalla teknologialla varustettuna. Sisarmalli OnePlus 12R sopii erityiseni kustannustietoisille yrittäjille, sillä siinä laadukkaat ominaisuudet on pakattu edulliseen 699 euron hintaan.

Hyvä kamerajärjestelmä sopii visuaaliseen somemarkkinointiin

OnePlus 12:n kameraominaisuudet ovat mainiot. Puhelimessa on 50 megapikselin kennolla varustettu tunnetun kameravalmistaja Hasselbladin pääkamera. Erinomainen kuvien syväterävyys ja valoherkkyys takaavat laadukkaat kuvat.

Laitteen kameravalikoimaan lukeutuu 64 megapikselin kennolla ja kolminkertaisella optisella zoomilla varustettu periskooppitelekamera, jonka digitaalinen zoom yltää peräti 120-kertaiseksi. Tämä kamera on tuttu OnePlus Open -puhelimesta, jonka kamerat ovat saaneet kehuja maailmalla.

OnePlus 12:n kolmas takakamera on tarkoitettu laajempiin kuvakulmiin. Niin sanotussa ultralaajakulmakamerassa on 48 megapikselin resoluutio. Ultralaajakulmasta on hyötyä silloin, kun kuvaan halutaan mahduttaa esimerkiksi useampia ihmisiä tai kuvataan sisätiloissa.

OnePlus 12 -mallin monipuoliset kameraominaisuudet sopivat hyvin yrityskäyttäjälle, jolle kuvien laatu on tärkeässä roolissa esimerkiksi somemarkkinoinnissa.

Laadukasta videokuvaa 4K-formaatissa

Työssään paljon videosisältöjä kuvaava yrityskäyttäjä ei pety OnePlus 12:n ominaisuuksiin, sillä myös videokuvaus on mobiililaitteiden kärkikastia. Tarjolla on tuttujen videoformaattien lisäksi myös 8K-kuvaus, jonka haasteena on paljon tilaa puhelimen muistista vievä tiedostokoko.

Onneksi taatusti laadukasta jälkeä saa myös 4K-formaatissa, jonka osalta OnePlus 12 tukee sekä 30 fps:n että 60 fps:n (kuvaa sekunnissa) kuvausmoodeja.

OnePlus 12:n kamerasovellus tarjoaa aikaisemmista OnePlus-puhelimista tutun Hasselblad Pro -tilan, jossa käyttäjä voi säätää muun muassa kuvien valkotasapainoa, ISO-arvoa, tarkennusta ja suljinaikaa. Pro-tilassa voi napsia myös RAW-kuvia, jotka ovat etenkin ammattikuvaajien suosiossa.

Kiireisille nopea langaton lataus

OnePlus 12:ssa on nyt tuki 50 watin langattomalle pikalataukselle. Valmistaja lupaa, että uutuuspuhelimen akku latautuu langattomasti 55 minuutissa nollasta sataan prosenttiin. Puolilleen akun luvataan latautuvan ainoastaan 23 minuutissa. Vielä nopeampaan tulokseen yltää OnePlussan 100 watin langallinen lataus: Sillä akun voi ladata tyhjästä täyteen vain 26 minuutissa. Tulos on erityisen hyvä, sillä puhelimen akun koko on kasvanut edellisen mallin 5000 milliampeeritunnista 5400 milliampeerituntiin. Vikkelän latauksen ansiosta kiireisenkään yrityskäyttäjän ei välttämättä tarvitse kantaa jatkuvasti laturia mukanaan.

Mukavana bonuksena puhelimessa on ominaisuus, jonka myötä OnePlus 12:lla voi ladata muita laitteita kuten älykelloa tai kuulokkeita.

Useista muista valmistajista poiketen OnePlus sisällyttää edelleen laturin myyntipakkaukseensa, joten sitä ei tarvitse ostaa erikseen.

Huippukirkas näyttö sopii ulkona työskenteleville

Moni yrityskäyttäjä saattaa tunnistaa tilanteen, jossa mobiililaitteen näytöltä ei tahdo saada kunnolla selvää kirkkaassa auringonpaisteessa. OnePlus 12 korjaa ongelman, sillä laitteen huippukirkas näyttö (jopa 4500 nits) yltää älypuhelinmarkkinoiden kärkeen. Näyttö säätelee kirkkautta automaattisesti, joten maksimikirkkaus joutuu tositestiin vain harvoin, erityisen haastavissa olosuhteissa.

Vaativaa ulkokäyttäjää ilahduttaa OnePlussan uusi ominaisuus, joka mahdollistaa kosketusnäytön käytön märillä sormilla esimerkiksi sateessa.

Pitkä elinkaari, useiden vuosien päivitykset

OnePlus 12 on markkinoiden ensimmäinen puhelin, joka toimitetaan Android 14 -käyttöjärjestelmällä. OnePlus lupaa puhelimen ostajalle viiden vuoden tietoturvapäivitykset ja neljän vuoden Android-käyttöjärjestelmäpäivitykset. Yrityskäyttäjän kannalta päivityslupauksilla on iso merkitys, kun puhelimen tietoturva halutaan varmistaa useaksi vuodeksi eteenpäin.

Android 14 -käyttöjärjestelmä on kuorrutettu OnePlussan omalla helppokäyttöisellä Oxygen OS -käyttöliittymällä. OnePlussan Trinity Engine -teknologian avulla puhelimella voi pyörittää kuutta samanaikaista sovellusta jopa 72 tunnin ajan. Tämä ilahduttaa yrityskäyttäjiä, sillä työkäytössä puhelimen näytöllä pyöritetään usein montaa sovellusta samanaikaisesti.

OnePlus 12 -malleissa on myös huomioitu akun kestävyys Battery Health Engine -teknologian avulla. Sen ansiosta akun taataan pysyvän hyvässä kunnossa päivittäisessä käytössä vähintään neljän vuoden ajan. Tämä mahdollistaa puhelimen pitkäikäisen käytön suorituskyvystä tinkimättä.

OnePlus 12R on edullinen yrityspuhelin

Jos yrityskäyttäjä etsii kilpailukykyisillä ominaisuuksilla varustettua edullisemman hintaluokan puhelinta, OnePlus 12R tarjoaa oivallisen vaihtoehdon. Prosessoriteho, näyttö ja kamerat eivät yllä aivan OnePlus 12:n tasolle, mutta ovat riittäviä monipuolisessa työkäytössä.

OnePlus on sisällyttänyt 12R-malliin historiansa suurimman akun (5500 milliampeerituntia). Yrityskäyttäjä saakin nauttia pitkän akkukeston lisäksi vikkelästä latauksesta: Sisarmallinsa tapaan puhelimen akku täyttyy nollasta sataan prosenttiin 26 minuutissa. 12R-mallin elinkaari on lupaavan pitkä myös akun puolesta, sillä valmistaja lupaa OnePlus 12R:n säilyttävän 80 prosenttia latauskapasiteetistaan vielä 1600 lataussyklin jälkeen.

Katso kaikki OnePlus-tuotteet kaupassamme >>

Tutustu uusiin OnePlus 12 -sarjan puhelimiin ja valitse omiin työtapoihisi parhaiten sopiva malli >>

OnePlus 12

OnePlus 12 5G

Näyttö: 6,82’’, 1–120 Hz (3268 X 1440)

Tallennustila: 256 / 512 Gt

Nettiyhteydet: 5G

Takakamerat: 50+48+64 MP

Etukamera: 32 MP

Akku: 5400 mAh

Lataus: 100 W pikalataus (langallinen), 50 W pikalataus (langaton)

Suojaus: IP65 (pöly- ja roiskesuojaus)

Mitat: 75,8 x 164,3 x 9,15 mm, 220 g

OnePlus 12R

OnePlus 12R 5G

Näyttö: 6,78’’, 1–120 Hz (2780 X 1264)

Tallennustila: 128 / 256 Gt

Nettiyhteydet: 5G

Takakamerat: 50+8+2 MP

Etukamera: 16 MP

Akku: 5500 mAh

Lataus: 100 W pikalataus (langallinen)

Suojaus: IPX4 (roiskesuojaus)

Mitat: 75,3 x 163,3 x 8,8 mm, 207 g

Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa OnePlus 12 5G 256GB yritykselle >
Tilaa OnePlus 12 5G 512GB yritykselle

Tilaa OnePlus 12R 5G yritykselle

Tilaa OnePlus 12 -sarjan puhelimia kuluttajana >

Lue myös

Vertailussa 500 ja 1000 euron 5G-puhelimet – keskihintaiset haastavat huiput

Parhaat vinkit puhelimen sujuvaan vaihtamiseen

Puhelimen osto yritykselle – mitkä asiat kannattaa huomioida verotuksen näkökulmasta